Close
Faqja 3 prej 30 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 295
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    25
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine
    Sa jane te rinj nga 50 e ca vjec vjerri me vjerren s'ke pse rri bashke, po kur shkojne te 70 pastaj eshte normale qe ne mos ne shtepi te pakten afer ti kesh. Cu kuptua qe ben femije pastaj. Aq me teper si ne rastin e kesaj qe thote jemi me punera te mira etj. Mund te jetosh fare mire ne nje shpi duke pas secili apartamentin e vet.

p.s. se tashi e pashe kete, ti derisa i quan prinderit e burrit "miza pa koke" duket sesa respekt ke e sa shume do shkosh edhe duke i pas larg!

D & G ,

ok "miza pa koke" ne menyre gazmore e thashe por e terheq mbrapa sepse deri tani kam mare 2 kritikime per kete thenie.

Dhe jam dakort me ty kur thua qe derisa kane krahet e tyre dhe nuk na e kane nevojen nuk quhen "OLD". Kur te behen per ndihme dhe te jene 70 e lart PATJETER QE DO JEMI AFER DHE MADJE SIPAS NEVOJES EDHE NE NJE SHTEPI kjo eshte e pranueshme sepse ne jemi femijet e tyre nuk jemi buk-shkeles.

Une thjesht po them qe derisa ata te behen 70 te na lene te jetojme dhe ne qe dhe ne te formulohemi si burre-e-grua dhe si prinder . qe dhe ne te behemi aq te mir sa ata : ) Ah sikur te dinte ajo vjera ime te perdorte compjuterin sa mir do ishte te lexonte se c'behet ketu LOL

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Eshte dhe dicka tjeter , qe nuk me pelqen ne traditat shqiptare .

Vjerri / a mund te kene 3 cuna pse i bie qe djali i fundit / i vogli fare dhe nusja gjithashtu te marrin te gjithe pergjegjesine ?

Valle nuk i kane te gjithe femijet njesoj ?

Si do e justifikonit kete ju o forumista ?

ps: apo une ta zejme qe jam nusja e 2 ja hudha .. lol ncncnc shume gjera sjane te drejta ... nejse
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anëtarësuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Hahaha, NUSE, u lodhe duke dhene pergjigje. Mos u merzit por bisedoje me vjerrin dhe vjerren dhe nese jane te kohes (si shumica prinderve tane), do ta kuptojne qe jeni cift i sapo-martuar dhe keni deshire te rrini me vete. Dhe po s'u pelqeu, fundi fundit, ju jeni ata qe e merrni vendimin. C'moshe jane vjerri/vjerra?

Me pelqen postimi i Xenit se e ka tamam....cdo rast eshte ndryshe dhe s'mund te gjykosh. Vallaj, ne Shqiperi eshte veshtire te jetosh me 2 dhoma/guzhine me vjerrin e vjerren. Vete ngushtica te hap sherr; le pastaj personalitetet. Njeriu ndonjehere merzitet me veten, jo me te tjeret. Aq me teper kur je cift i ri; do rrish gati tu para vjerres/vjerrit se normalisht te vje zor.

Jashte shtetit eshte shume me e mundshme te jetosh ne 1 shpi sidomos ato qe i kane private sepse kane hapesire. Une i shoh si gje pozitive pleqte te jetojne me familjen e djalit sepse te ndihmojne me femijet dhe eshte shtepia hapur. (I hate silenceeeeeee!)

Sa per mua, jam tip qe s'prish shume qef nga kjo ane. Nese im shoq do te rrije me prinderit e tij, gje qe me duket normale, bujrum. Do ta gjejme menyren qe te ecin mire gjerat....ndoshta do shtojme pushimet ne Florida. Por sido qe te jete puna, s'do i shoh asiher si barre sepse eshte turp.

Nuse, te trashegohesh!
    If I Only Could....

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Nuse, keto denglat pas martese jane shume muhabet i bezdisur. Ky Bobi qe martove ti a ta beri te qarte para martese se do jetoje me vjeren? Nese po, ti kishe llogaritur me mire gjerat e te ishe matur me teper. Nese jo, mos e ler Bobin te perdridhet tani. Gjera kaq te rendesishme nuk lihen per tu vendosur pas martese "me te pare e me te bere". Probleme te tilla sqarohen qe ne fillim, se fale ketyre martesave me "koke ne torve" u hapen vendet e punes te zyra e statistikave.
    Vertet kane ardhur kohera te tjera, mbase te teket ndonjehere te provosh stilin "mbi lavatrice" apo "e veshur me lekure me kapistall ne goje" e kur ne te njetjen kohe ke vjeren nga dhoma e ngjitur qe po i ben tifozllek djalit e i tregon si perdoret kamzhiku, te horlladis veprimet e trurit dhe pengon shpejtesine e orgazmes. Normalisht qe cifti do lirine e tij, nese pret te krijosh familje duhet me pare te investosh kohe tek partneri/ja. Vjeres do i jesh krahe po pati nevoje. Per sa kohe te kene kemben doren e mendjen te jene te zotet e vetes, nuk ka pse jetojne me ty. Te jesh e sigurt se dhe ata e duan pavarsine e tyre, si ti nuk do teket e tyre dhe ata nuk duan te degjojne p0rdhet e tua. Ai bibilushi qe te shijon ty tani nuk u rrit vete, (dhe anasjelltas per luleshtrydhen tende). Atij kopshtarit/es i jeni pergjegjes si ti dhe ai humbaneoja yt qe harroi ta sqaronte kete pune qe ne fillim.
    Si perfundim. Zgjidhja me e mire e ketij problemit qe ke ti eshte te jetosh ke shpia ngjitur prinderve. Keshtu dhe ti e dashur ke rehatin tend, dhe ne ndihme atyre u vjen po paten nevoje, (p.sh kur u shpeton ne breke e duhen ndruar)
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    25
    [QUOTE=BRADYKININ]Hahaha, NUSE, u lodhe duke dhene pergjigje. Mos u merzit por bisedoje me vjerrin dhe vjerren dhe nese jane te kohes (si shumica prinderve tane), do ta kuptojne qe jeni cift i sapo-martuar dhe keni deshire te rrini me vete. Dhe po s'u pelqeu, fundi fundit, ju jeni ata qe e merrni vendimin. C'moshe jane vjerri/vjerra?

Vjera vjeri jane te 50 tat nuk jane te moshuar jane te rrinj edhe nga mendimet per cunin e tyre e cila me beri te besoj se kur te vinte puna tek jetesa sdo te kishim probleme. Por si duket ata kane qene kaq te mire me mua sepse si shperblim duan bashkejetese. LOL
    Une jam duke debatuar nese une duhet tu them dicka atyre apo jo .
    Nga nje ane them ai eshte djali i tyre dhe eshte dicka qe duhet ta zgjidhe ai une vetem i them se cfare dua.
    Nga ana tjeter eshte nje vendim qe me perfshin dhe mua. Une jam nusja e tij dhe natyrisht jam pjese e familjes nuk jam nje cope mish qe cuni i tyre po ja u sjell ne shtepi. Edhe une kam goje apo jo ? lol
    C'te bej ? Tja u them dhe une prinderve te tij qe keshtu e kemi planin ne te dy dhe pik?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    25
    Citim Postuar më parë nga R2T
    Nuse, keto denglat pas martese jane shume muhabet i bezdisur. Ky Bobi qe martove ti a ta beri te qarte para martese se do jetoje me vjeren?
    Atij kopshtarit/es i jeni pergjegjes si ti dhe ai humbaneoja yt qe harroi ta sqaronte kete pune qe ne fillim.
    Si perfundim. Zgjidhja me e mire e ketij problemit qe ke ti eshte te jetosh ke shpia ngjitur prinderve. Keshtu dhe ti e dashur ke rehatin tend, dhe ne ndihme atyre u vjen po paten nevoje, (p.sh kur u shpeton ne breke e duhen ndruar)
    R2t
    ahahah shum funny por e vertet. Vetem mos thuj humbameno sepse nuk eshte. Ai eshte i te njejtit mendim si une por ato prindrit e vet po behen te bezdisur. Mbase sepse eshte edhe cun i vetem.

Dhe ai nuk harroi ta zgjidhe kete pune qe ne fillim sic thu ti...pikerisht ky eshte fillimi ne jemi te fejuar nuk kemi bere dasme akoma.

kur thua pse nuk e zgjidhi kete pune qe ne fillim...kur ? kur ishim te dashur?
    Pse me kushte eshte dashuria ? car ti thoja une ? Me ke do jetojme kur te martohemi? Po prit njehere se ku e dija une se do martohemi ne? Keshtuqe keto muhabete nuk behen qe ne fillim
    Mua me ngrihen nervat qe perse kemi ngel kaq mbrapa perse akoma duhet diskutuar qe ne fillim " si do jetojme ? me prinder apo pa prinder?" Duhet te jete e ditur tashme qe jetesa ideale eshte pa prinder !!! Cuna Cuna zgjohuni dhe mos na e beni ne vajzave te ditur kete gje por bejani vetes tuaj te ditur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuse-kohes : 08-08-2005 më 15:31

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Mendoj se problemi ketu eshte fakti qe burri jot Nuse ka deshire te rrije me prinderit ose ose s'ka guxim tu thote atyre qe nuk ka deshire te rrije me ta ...duhet tja mbushesh atij mendjen njehere pastaj prinderve se duke filluar nga ata mund te shkaktosh konflikt ne lidhje me veten ...dmth ti konflikti e jo ata ..

ps: bohh sa prapa jan keta te vjeterit ee s'mendojne njecike se rinia do me bo qef pa i ngju ata

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar më parë nga Nuse-kohes
    Sapo mbarova se lexuari temen e traditave te mira shqipetare dhe shyqyr zotit qe i kemi. Por duhet te permendim edhe tradita qe nuk jan fare te mira si dhe tema qe zgjodha me lart.
    Perse duhet qe djali te jetoje me prinderit mbas marteses? (sidomos kur ndodhemi me vendbanim jashte shqiperise)
    Kjo tradite eshte duke na mbajtur ne te rinjve mbrapa.
    Perse e bejne prinderit tane kete gabim kolosal gjenerate mbas gjenerate.
    Nuset nuk do ti duan vjerrat ndonjehere ashtu si duan nenat e tyre keshtuqe mjaft genjyem veten.
    Nuset e sotcme nok jane si nuset e motcme. Jemi te perkedhelura dhe te llastuara dhe besojme ne dashurine e vertete qe kur 2 njerez e duan njeri tjetrin nuk mund te jetone me vjeren dhe vjerin duke u sillur rrotull si 2 miza pa koke. Na lini te jetojme jeten dhe te perparojme si gjith bota.
    Tema eshte e kendeshme dhe per kete ju pergezoj, Bej durim Nuse e kohes sepse modernitetin e sjell koha jo fjalet. Ne shqiperi ky aspekt eshte gati i eleminueshem nese efekti social nuk do egzistonte.
    Mu kujtua nje thenie e te madhit Nietzsche: difekti kryesor i femrave te sotme eshte, te behen si nenat e tyre.

Dito.

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Dikush ka bere nje krahasim me nenat tona... mund t'u them se as me nenen time nuk do te deshiroja te jetoja ne nje shtepi. Kur te kene nevoje per ndihme jetojme qe c'ke me te.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    Ne rastin konkret nuse une them se duhet menduar mire se jeta seshte vetem intimitet dhe kaq.martesa ne vetvete eshte shume komplekese dhe une e kuptoj qe ti e din por une kam i cik me teper pervoje ne kete rast.Une se besoj se do kete nje nuse qe sdo donte te jete pa vjerren dhe vjerrin.Mirpo kjo eshte kenaqesia edhe e jetes qe njeriu ka prinder vellezer dhe shoqeri.e mira eshte qe prinderit te jetojne te ndare por ti kene femijet afer .mirpo ne rastet qe prinderit nuk mund ta perballojne jeten per arsye te ndryshme sic jane ekonomike apo shendetesore (fizike apo psiqike) ato duhet te jetojne bashke me dike dhe e mira do ishte me cunin e tyre.cdo beje ti sikur te ishe ne vendin e nje mikut tim amerikan qe mban vellain e ti sepse eshte invalid dhe smund ta leje ta ofendojne infermieret edhe sherbetoret thote sepse ky eshte vellai im ,.
    po ju tregoj nje rast qe ma tha nje amerikan.nje cift i ri jetonin ne nje shtepi se bashku me prinderit e djalit .mirpo nusja cdo dite i thonte burrit qe une smund te jetoj me me keto dua intimitet dua te eci neper shtepi me breke sdua ta vras mendjen se i kam ketu.nejse cuni spati zgjidhje tjeter dhe i thote babait kshu kshu.edhe ok i thote i ati patjeter .e nejse u ndane.pasi nusja ia piu lengun lezetit te te jetuarit vetem me burrin filluan problemet.po mire i tha burrit se spo shtohet fare accounti ne banke.po tha ky paguam morgage per shtepine,paguam korentin,ujin etj perpara i paguante babi te gjitha keto ne benim fun.e pa cpa nusja pas nja 5 muajsh i tha burrit thirri ato se vertete mire ishim ne do bejme qef ndryshe me paret qe i harxhojme per bills do vemi 5 here ne vit pushime neper bote.ok tha burri pasi i tha te jatit ne kemi vendosur qe te jetojme perseri me ju tha.
    e di cka ti i tha babai.mbasi jemi ndare nga juve nena jote ecen me breke neper shtepi dhe eshte shume rahat keshtu qe shifni punen tuaj.
    me falni nese e zgjata pak por desha te shpreh pak a shume shembuj te ndryshem per problemin ne fjale.
    Ndryshuar për herë të fundit nga miki_al2001 : 08-08-2005 më 16:01
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

Faqja 3 prej 30 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  2. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28
  5. Të konvertuar a ka ndonjë në forum?
    Nga drita në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •