Close
Faqja 13 prej 30 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 295
    LE TE BEHET DRITE! Maska e Aloa
    Anëtarësuar
    30-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku qielli takon detin
    Postime
    71
    Une per vete ja edhe dy jave mbase largohem nga prinderit. Dhe besom, asgje ne shpirtin tim nuk eshte e rehatshme per kete, bile perkundrazi.
    Lej nje pjese te jetes sime ashtu te hudhur...dhe lej prinder qe edhe pse 2000 km larg, me kujtojne dhe me presin sikur kam dal neper qytet.

AHA.PO KETE THUAJ TI.E PSE SE KE ZGJIDH KET PROBLEM.O MERRI PRINDERIT ATY O SHKO TI TEK ATA.

TE JETOSH NE SHTEPI MENJANE NUK DO TE THOTE MOS TE DUASH PRINDIN DHE MOS TI GJENDESH PRANE NE NEVOJ DHE GEZIM,APO MOS NJOHESH PERGJEGJESINE QE KE PER TA.TI SI MASHKULL SE LEKE PRINDIN MENJAN SE E DASHKE SHUME,POR UNE SI FEMER SI DASHKAM PRINDRIT E MI?HAJT PRA TE JETOJME TE GJITHE NE NJE SHTEPI QE TE JENE TE DYJA PALET TE KANAQURA DHE TE MERREN VESH PERBUKURI.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Aloa : 22-01-2007 më 20:54
    Everything I do, I do it for you.

Anëtarësuar
    30-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga shitesi
    Kush me sqaron kuptimin e fjales bashke dhe te ndare!

Femijet me prindin duhet te jene bashke deri sa ti ndaje zoti kjo kur te dyja palet jane njerez normal.
    Persa i perket numrit te cative dhe te gjelave mire eshte qe cdo kush te kerkoj sipas mundesive te kete cati me vete dhe te catija e vet le ta zgjidhi kush duhet te kendoj (gjeli ose pula)Kjo ka shume forma per tu realizuar qe gjithkush ate jeten intime ta kete te tille
    Per ty nuse-kohes kisha nje pyetje
    Kur femija yt te mbushe 18 vjec natyrisht qe do kishte qef ti jepnit pjesen e lekve qe i takon dhe te shkoje nga te doje pra te ndahet-Ti cdo besh?

A jo.Femija ska ndonje pjese lekesh menjane te ligjeruar.Te punoj e te perballoj nevojat.(Si shohim rrotull fqinjet tane.)Une do i jap ndihmen e pare qofte eko qofte shpirterore.Trazhgimia qe do i le eshte proces tjeter,me vete dhe qe do i duhet te prese te piqet ca.Mund te jetoje menjane me shok shoqe a te dashur.Te behet i zot i vetes ,qe te di te vlersoje leku dhe te mesoj ta nikoqiris ate.

nje shembull nga jeta.sot gezoj shoqerine e nje moshatareje time Bullgare.dhe kur e kam pyet per jetesen e atjeshme me tha se u shkeput 19 vjec nga prinderit me deshire e saj ashtu si dhe i vellai i vet vite me pare.punote.ndihma e prinderve ishte nje vit pages qiraje.me von cdo gje e perball vet.
    sot eshte e martuar dhe jeton ne shqipo.

mos ka ndonje gje qe s'shko ketu?!!

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar më parë nga Aloa
    UNE ME TA JETOJ TASHME DHE NUK KAM QIT NDONJEHERE AS SYTE AS LLAFIN E KEQ,POR PAKENAQESIRA KAM, QE KUR ME LODHIN DUKE KEMBNGULUR QE TU JAP ANTIBIOTIK FEMIJVE SA HERE QE I ZE RUFA DHE PLOT TE TJERA.
    T'i japesh antibiotik s'eshte edhe aq big deal, por shyqyr qe s'te thone tu hedhesh kupa...

Po thuaj o goc, qe jeton me prinderit e burrit, qe ta mbyllim ne te tjeret, qe jemi "kaluar".
    Edhe mos i merr personale ato qe ne themi. Eshte thjeshte opinioni yne.
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga Aloa
    une habitem me llogjiken tende.Por ti o je vjerr dhe te vjen keq per cka degjon,o je mashkull dhe sarri te kuptosh ose se ke ide fare te jetosh me te tjere.une ne fund te fudit,i mire a i keq(sme interes shume)skam pse jetoj ne nje cati me vjerrin.Ai del ne tualet, te futem une,ose e kunderta.Une ri na sallon ne maje te kolltukut dhe vjerri te shtrihet sa gjat gjer per rehat te tille.Te jete per te jetuar ne kope,rrija me prinderit e mi qe mi do xhani dhe do ndihesha tamam ne shtepie time.
    te habitesh dhe te ngelesh pa mend fare nqs eshte nevoja .une vjerr jam .
    cte keqe ka ?e po une nuk e di se cfar exemplari qenke ti qe na dashke te rrish si hyjnesh.po aty kun ndihesh si ne shtepine tende eshte faji jot ,jo i vjerres dhe i vjerrit .pershtatu jeteses atje ku ta donte qefi te vije ....
    po pse sthua ti gjeja e pare qe u dashka me u bere pyetje cunave eshte
    A KE PRINDER TI ?
    NA FUTE TE DRIDHURAT MOJ E URUAR ....

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga Nuse-kohes
    . Jemi te perkedhelura dhe te llastuara dhe besojme ne dashurine e vertete qe kur 2 njerez e duan njeri tjetrin nuk mund te jetone me vjeren dhe vjerin duke u sillur rrotull si 2 miza pa koke.
    Ato"mizat pa koke" t'i kane bere koken asaj mizes tende qe ti ke ne krah,pra bashkeshortit.Prinderit e tije ti duash e ti respektosh,aq me pak te flasesh per to sikur te ishin lecka.
    Po mjere pleq thuaj e per kohen qe ju ka ardhur se s'jane as te zotet te shkojne ne nje shtepi pleqesh ku ju japin sherbimet e duhura e mirekuptimin e duhur,se ne Shqiperi s'ka te tilla qe funksionojne tamam,e as jane te zotet te shkojne tek keto shtepira kur jane jashte shtetit se nusja ju refuzon te paguaje parate.
    Shkurt hesapi,vjen vajza e botes,ju merr djalin,pasurine per te cilen kane punuar tere jeten e ne fund i quan"miza pa koke".
    Une se ndjek kete llogjike fare,keni prinder?Do donit qe dikush t'i trajtonte si lecka?Vetem ideja me tmerron,pale te ndodhte tamam.Atehere kur s'dua dicka te tille per prinderit e mi pse te veproj keshtu me prinderit e njeriut me te cilin lidh jeten?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 23-01-2007 më 05:06
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Anëtarësuar
    30-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga alnosa
    te habitesh dhe te ngelesh pa mend fare nqs eshte nevoja .une vjerr jam .
    cte keqe ka ?e po une nuk e di se cfar exemplari qenke ti qe na dashke te rrish si hyjnesh.po aty kun ndihesh si ne shtepine tende eshte faji jot ,jo i vjerres dhe i vjerrit .pershtatu jeteses atje ku ta donte qefi te vije ....
    po pse sthua ti gjeja e pare qe u dashka me u bere pyetje cunave eshte
    A KE PRINDER TI ?
    NA FUTE TE DRIDHURAT MOJ E URUAR ....

pse sdashke zotrote te jete e te jetoje nusja e djalit si hyjneshe?ndaj si dahesh djalit dhe nuses ti qe mos tu ndjekan rehat por te kaloje ato qe ke kaluar zotrote me vjerren tende qe e kuptoj qe e ke dash qamet.ti qeke myqe ne mendime moj.jeriu ne pergjithesi perhtatet kudo,por kjo per te cilen po flasim e ska te bej thjesht me pershtatjen.Mua me duket me e mire kjo menyre jetese vec e vec.Por ti mund te pyesesh nusen jehere drejt per drejt per mendimin e saj
    dhe pyet edhe cunin tend per te njejte gje(por jo e syte e nuses).Nejse czgjatem kot.pyt veten tende kur ke qee nuse si do te ishte me mire.

qeke e cuditshme ti kur thua "aty ku vajte".une s'shkoj fare atje.une dashurova u martova fare mire jetoj ne shtepi tjeter.mos lidhja ime kish qellim vjerrin vjerren (ne mos ri pa artuar)qe me thu "atje ku vajte".

QEKE VJERR XHELOZE TI.mJER KUSH TE KA E KUJT DO I BISH.

Anëtarësuar
    30-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga MI CORAZON
    T'i japesh antibiotik s'eshte edhe aq big deal, por shyqyr qe s'te thone tu hedhesh kupa...

Po thuaj o goc, qe jeton me prinderit e burrit, qe ta mbyllim ne te tjeret, qe jemi "kaluar".
    Edhe mos i merr personale ato qe ne themi. Eshte thjeshte opinioni yne.

PO UNE SPO U QAHEM KETU MOR CUN A GOC CFARE JE,SE SPO PRES ZGJIDHJE NGA TI APO NGUSHELLIM.
    UNE JAP MENDIMIN TIM DHE NORMAL QE TEMAT QE SHTROHEN KETU TE CDO LLOJI QOFSHI HAPIN DEBAT DHE NUK SHOH ASGJE NEGTIVE QE TI TE MERZITESH PER KETE.(TI MENDON SE E MARR PERSONALE?PSE ?SEPSE PO FLAS HAPUR KETU DHE PO ARGUMENTOJ MINUSET QE KA KJO BASHKJETES KURORASH)UNE SHPREH MENDIMIN TIM DHE ME MIJE PERQIND THEM SE NUSET NUK DUAN TE JETOJE ME PRINDERIT E BURRIT(SDO TE THOTE QE I URREJNE)ASHTUU SI DHE BURRI SDO TE DONTE TE JETONTE ME PRIDERIT E NUSES (NESE DO TE PYETEJ).PO NUK SHOH ASGJE TE KEQE NE KETE MES SAC E MERR ALNOSA.(qe u nxef se mos i ik djali me nuse nga shpia)

e embel
    Anëtarësuar
    12-10-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    173
    Citim Postuar më parë nga alnosa
    o shoku po une nuk po flas te rri kooperativ ore ..po po them per vjerren apo vjerrin ,kush i mban ...
    njeriu ka nevoj dhe per muabet ne familje ,per njerez , se ska me ndenje ngjitur me burrin nga mengjezi deri ne darke ..cte prish vjerra aty vec te ndihmon ..
    kam nje shoqen time dhe e uron 1000 here vjerren e vet se kur vjen i gjen te gjitha gati .po ka edhe nga ato vjerra thumbuese ore spo them ,qe ta sjeelin shpirtin ne maje te hundes ....

ti ja fut kot fare.
    dashke muhabet me vjerren perdite ti???
    po te jesh e papune po po vallaji kur je ne pune do te kthehesh ne shtepi e t eshtrihesh per qejfin tend e sdo muhabete grash...
    pastaj kush e mban vjerrin e vjerre eshte ceshtje tjeter...
    kur te kene nevoje per mua qe te mos mbajne dot veten une e siguroj te fejuarin tim qe do ti mbaj po sot.... skane nevoje per mua.
    me duket se sje mesuar me njerez ne shtepi e te duket gje e mire.
    une jam rritur ne nje familj et emadhe k ashume gjerat te mira por te mungon qetesia gjithmone ne shtepi dhe kjo nuk eshte gje e vogel.
    me vjen keq kur shoh qe flasin disa ketu me fanatizem per ti mbajtur ose per te mos i mbajtur vjerrat.
    ska gjera te prera me thike. po paten nevoje per ne do i mbajme ne rast te kundert sna mbajne ato ne dhe te duam.
    po per te gjithe ciftet eshte mire ta fillojne nga zero ta ndertojne cdo gje bashke e te shijojne te pakten vitet e pare te marteses duke qene vetem prane njeri-tjetrit.

''ngjitur me burrin nga mengjezi deri ne darke ..cte prish vjerra aty vec te ndihmon ..''

po po ishe ne pune te bie te rrish vetem nja 2ore ne darke ngjitur me burrin ok??
    ti me duket se do te na kthesh ne ate kohen kur grate mezi prisnin te flinin gjume se vetem aty mund te benin 2muhabete me burrat e tyre.

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar më parë nga kumbulla
    ti ja fut kot fare.
    dashke muhabet me vjerren perdite ti???
    po te jesh e papune po po vallaji kur je ne pune do te kthehesh ne shtepi e t eshtrihesh per qejfin tend e sdo muhabete grash...
    pastaj kush e mban vjerrin e vjerre eshte ceshtje tjeter...
    kur te kene nevoje per mua qe te mos mbajne dot veten une e siguroj te fejuarin tim qe do ti mbaj po sot.... skane nevoje per mua.
    me duket se sje mesuar me njerez ne shtepi e te duket gje e mire.
    une jam rritur ne nje familj et emadhe k ashume gjerat te mira por te mungon qetesia gjithmone ne shtepi dhe kjo nuk eshte gje e vogel.
    me vjen keq kur shoh qe flasin disa ketu me fanatizem per ti mbajtur ose per te mos i mbajtur vjerrat.
    ska gjera te prera me thike. po paten nevoje per ne do i mbajme ne rast te kundert sna mbajne ato ne dhe te duam.
    po per te gjithe ciftet eshte mire ta fillojne nga zero ta ndertojne cdo gje bashke e te shijojne te pakten vitet e pare te marteses duke qene vetem prane njeri-tjetrit.

''ngjitur me burrin nga mengjezi deri ne darke ..cte prish vjerra aty vec te ndihmon ..''

po po ishe ne pune te bie te rrish vetem nja 2ore ne darke ngjitur me burrin ok??
    ti me duket se do te na kthesh ne ate kohen kur grate mezi prisnin te flinin gjume se vetem aty mund te benin 2muhabete me burrat e tyre.
    Shume shume sakt ke nje mendim te shkelqyer
    Do jemi pran tyre sa er qe te ken nevojen ton,por kjo nuk nenkupton ne te gjitha rastet qe do jetosh me prindrit e tij.
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Anëtarësuar
    30-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    71
    E ceshte kjo medje?! Mire jane vjerat se te bejne punet.Vet mo i bej te gjitha.Sme shtregon kush te ri ndonje dit pa bere punet apo mos gatuaj dhe te marr pizza taxi.Vjerren se shoh si sherbetore e sme shkon mend, sepse dhe punet kam merakun ti bej sipas menyres sime.
    Je shume rehat te jetosh mejane per te gjitha.Meqe kam ca kohe po u shkruaj gjera konkrete qe ndonese duken pa peshe vec e vec,ato perbejne gjithe jeten tone dhe ato jane jeta jone ne fakt.

Qofsh ne pune apo pa pune dikush ketu tha "epo gjithe diten me burrin".
    S'eshte e vertete femra eshte shtepiake edhe mundet,por burri ska bere vaki.Patjeter qe punon,keshtu qe sesh all dite me grun.

Shkon ne shtepi e lodh nga puna do te rehatohesh sipas menyre tende,s'mund sepse gjithmone ndihesh si mbi gjemba ndaj vjerrit dhe vjerres,ne shtepine time shtrihesha ne sallon pa siklet(se me prinderit e mi mo),plus qe do bere dhe ndonje bicim pune se helbete do thon ngrihet ,iken;vjen ,shtrihet ene kaq.Medo sa rehat kur ska njeeri.

Do te te vi je shoqe a je shok i burrit,te darkoni apo thjesht kafe.Behet kjo nese je me prinderit verdalle.

Do te debatosh me tet shoq per sh probleme qe ti sjell jeta,duhet te presesh te bini per te fjet e te flisni si miza ne qyp se mos kuptohei nga priderit.

Do intimitetin tend ne mardh gjinore,aha qaheni ket.

Duhet ti degjosh qe te nderhyjne ne cdo vendim tedin apo ne cift.(here me dashje here pa e kuptuar as ata vet se cbejne)

Duhet te presesh per respekt miq e farefis te tyre kur vertet sjam e ngesgme,sjam ne humor apo dua te punoj internet(duke e ditur qe ata jeres nuk vine per ty por per vjerrin dhe vjerren)

E nese kane niper mbesa,kane pjesen e tyre ata per pushime apo vizita te shpeshta(skan faj se te gjyshi shkojne,por mua kjo gje sme entuziazmon)

Per mos lene pa permendur qe burri te gelet ende femije me prinderit ne nje shtepi.Ata qe mundohen ta lehtesojne nga cdo pune agari(dhe nje dit kur mos te jene nuk do di nga tia filloj dhe sdo ket as durim)dhe nena qe i sherben sikur te jete bebe duke i dhene gati robat qe do vesh,oren cel portofol celsa e makines(se ai harro te mendoj per cka duhet),frutin e qeruar etj etj si te ishte i paafte per te vepruar i pavarur.

e plot e plot te tjera qe te ngarkojne jeten kot pa pune.si mendoni ju?si do t'ishte me mire per ciftin,sepe mendjen e te vjeterve e dime.

detyrimin nda prinderve per tiu gjendur prane ne hall por edhe gezim nuk ka lidhje se ku jeton ti qofte me grua apo jo.

Faqja 13 prej 30 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  2. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28
  5. Të konvertuar a ka ndonjë në forum?
    Nga drita në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •