Close
Faqja 2 prej 30 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 295
    !Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    E para, femiu per nje prind ngelet po femije, pa marre parasysh a eshte martuar apo jo.

Qendrimi me prinderit nuk do te thote qe perhere sjell probleme, po edhe nqs kjo ndodh shume me lehte ndahen problemet me njerez qe te duan dhe jo me persona qe asnjehere nuk i ke pa apo ku ta di une se cka.
    Eshte nje moment tjeter, qe afersia e prinderve ndodh instinktivisht, duan t`a ruajne femiun nga cdo e keqe potenciale qe mund t`i vjen.
    Nuk te rri dikush per qejf, se edhe vet prindi si prind ka obligimet e veta, ku ne top liste qendron obligimi per femiun.
    E tashi, qe nuseve tona nuk iu pelqen te rrijne me vjehrrin e vjehrren eshte muhabet tjeter.
    Do te shpjegoja nje rast, qe nje vajze kishte be djalin per vete ...dhe kishte gati 10 vjet qe nuk ishte kthyer tek nena/babai i vet, te shifje se c`skene ndodhi ne darsem, cik me ndryshe do kishe kendveshtrimet.
    Thash edhe me larte, do behesh prind ishalla, do shofish.

Une per vete ja edhe dy jave mbase largohem nga prinderit. Dhe besom, asgje ne shpirtin tim nuk eshte e rehatshme per kete, bile perkundrazi.
    Lej nje pjese te jetes sime ashtu te hudhur...dhe lej prinder qe edhe pse 2000 km larg, me kujtojne dhe me presin sikur kam dal neper qytet.

Po nejse, i ka jeta dhe keto.
    Qofsh mire, dhe mos harro, nuk te mban prindi per asgje tjeter pervec se dashurise.
    Behu krenar qe i ke, se ka edhe me keq... e me keq se e keqja.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    O shoke forumista (lol )

Nuk duket dashuria , respekti , pergjegjesia ndaj prinderve vetem ne qendrimin me to ..

Ka shume nga ato cifte qe jetojne sa per syte e botes bashke , por ne brendesi ti shikosh vec sherre kane .

Per mendimin tim nje femije i mire eshte nese ai /ajo i pergjigjet prindit /vjerres/it ne momente te caktuara kur ato vertet kane nevoje per ndihme ndac financiare , ndac fizike apo shpirterore . ( per nje fjale te ngrohte )
    Nuk eshte e thene se u largove more shtepi menjane nuk i do me , perkundrazi ashtu jua di vleren tamam .

Ja keshtu , per vete personalisht preferoj ne nje te ardhme te larget kur te plakem te rri vec me plakun tim .. lol pa dhenderra dhe e nusera ne shtepi ..
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Ashtu si ti mendonte edhe komshiu qe i iku djali per ne USA. lol
    Pyete tani si i ka hallet. Derisa ishin ende te ri e i mbante trupi mire, po tani?

nejse,

Nuk jemi te gjithe te njejte, keshtu qe, edhe rezonimin se kemi te njejte.
    Une per vete do kisha qejf te jetoj me prinderit.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    25
    [QUOTE='[xeni]']Ti nusja e kohes (ciles kohe? )!

Gjonat nuk jon bardh e zi! Ka edhe nuse te llastume e te perkedheluna si ti qe dashurine e vertete e "kuptojne" si ti, ka edhe nuse qe nuk jan si ti. Mos i fut te tana ne nji thes! (lol)

Mua ketu me djeg sepse na bejne budalla dhe na fusin ne nji thes. Une dhe shum si une jemi me te zgjuara se nuse qe nuk jan ti une . Ato nuse qe nuk jan si une pacin fat me burra si ti qe po thua " mos moj mos e hap kete muhabet se do ma prishesh dhe mua nusen se e kam mir punen deri tani ajo po e ul koken dhe po ben si them une dhe prinderit e mij" Well...I'm sorry por mua me vjen keq qe moshataret tim cifte te reja ju ka ardh ndarja jo se nuk e duan njeri tjetrin por thjesht ku do jetoj une e ku do jetojne prinderit e mi. Tani a nuk eshte nje fatkeqsi e madhe???
    Per mendimin tim eshte shum e madhe dhe prandaj jam ne revolucjon. Enough is enough. Tashme nuk duhet te jetojme sipas kesaj tradite dhe secili ne shtepine e vet do te kete 100 here me shum rrespekt sesa kur do jetojne bashke.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga Nuse-kohes
    Mua ketu me djeg sepse na bejne budalla dhe na fusin ne nji thes. Une dhe shum si une jemi me te zgjuara se nuse qe nuk jan ti une . Ato nuse qe nuk jan si une pacin fat me burra si ti qe po thua " mos moj mos e hap kete muhabet se do ma prishesh dhe mua nusen se e kam mir punen deri tani ajo po e ul koken dhe po ben si them une dhe prinderit e mij" Well...I'm sorry por mua me vjen keq qe moshataret tim cifte te reja ju ka ardh ndarja jo se nuk e duan njeri tjetrin por thjesht ku do jetoj une e ku do jetojne prinderit e mi. Tani a nuk eshte nje fatkeqsi e madhe???
    Per mendimin tim eshte shum e madhe dhe prandaj jam ne revolucjon. Enough is enough. Tashme nuk duhet te jetojme sipas kesaj tradite dhe secili ne shtepine e vet do te kete 100 here me shum rrespekt sesa kur do jetojne bashke.
    Nuse-kohes,

Ate punen e "dashurise se vertete" ta permenda se m'u duk pak non-sense ta kuptosh ashtu.

Sa per te jetumit bashke ose jo s'te kam gjyku; thjeshte kam than qe nuk duhet pergjithesu sepse varet nga situata. Po ta lexosh me vemendje ça kam shkru e sheh se te dy rastet jane te pranueshme (per mu), ndersa te thush qe me patjeter duhet jetu veç eshte gabim. Mendimi im ky. Me rastin konkret tendin s'kam pune. Ti e din ma se miri si i ke punet.

Une te uroj jete te lumtur me ose pa prindrit!

P.S. nusja ime s'prishet prej ketyre mendimeve revolucionare se nuk kupton shqip; eshte kineze.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    25
    Pink ,

PO me po po po . Te perkrah 100 %
    Ti shprehesh me bukur se une. I like it!

Tamam kete gje them dhe une.

Nuk do te thote se nuk e duam por thjesht duam jeten private tone me te cilen jemi mesuar deri tani( para martese). Perse duhet te ndryshoje kjo gje mbas martese kur martesa duhet te jete nje hap per para dhe testi me i madh ne jeten e 2 njerzve.

Martesa eshte qe une si nuse te bej gjera qe bejne nuset dhe per djalin qe ai te beja gjera qe bejne burrat. Por nese mbas martese nusja e re shkon dhe jeton ne nje shtepi ku nusja e vjeter (vjehra) ben ligjin dhe ku burri i vjeter ( vjerhi ) ben ligjin si mundet valle qe ne te dy te bejme te njejten gje pa u prishur maredhenjet e mira qe kemi deri me sot?

Kot nuk ka thene populli "2 gjela ne nje cati nuk do kendojne"

Por puna eshte perse prinderit nuk e bejne kete gje me te lehte mbi ne te rrinjte. Duhet te thone ata "nuk duam te jetojme me ju " dhe ne te themi " urrrraaaa " lol

e di e di e thate me lart qe kur te behesh prind vete do ta provosh. Por une e di qe edhe kur te behem prind vete nuk do dua te merzit jeten e dy te dashuruarve me budalliqet e mia sepse sa do e avancuar mund te jem tani ne rinine time une e di qe nusja e djalit time do te jete akoma me e avancuar se une dhe do te kemi kondradita mentaliteti. It's a natural thing qe duhet pranuar neqoftese duam qe te permiresohemi dhe te jemi popull i shkolluar dhe i zgjuar. Ti leme thashethemet mbrapa dhe fjalet nga vjerat dhe kunatat dhe te fokusohemi ne studime dhe pune sepse ato do te na nxjerin ne drite . Dhe po te jemi ne ne drite do ti nxjerim dhe vjer/ine ne drite. Keshtuqe zgjidhni dhe merrni te nxjerrim veten tone dhe ata njekohesisht ne drite apo te na terheqin mbrapa ata me vogelsira te shkaktuara kot ne familje dhe te na c'fokusojne nga gjerat e mira qe duam per jeten tone.

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Nuk e kuptoj pse prinderit duhet te ndihen keq pse djali do shofi jeten e tij me nusen.
    Jam dakort deri diku me ty, por mund te vazhdosh prape te shkosh, ti takosh
    dhe normalisht ti ndihmosh. Je shume me i mire kur je larg, kur hyn dhe del mik. Une per vete nje vella kam dhe mamit i them gjithmone mos me ba gabim
    me jetu me nusen.
    Pse te nderhysh ne jeten e tyre se sado te mire te jene pleqte ( ne rastin tim
    qe i kam te mire shume ) prape se prape ferkime ka sepse eshte brez tjeter.
    Me pleqte duhet me fole moj Nuse dhe me ju ba te ditun se nuk eshte se largoheni per me abandonu ato, po per jeten tuaj.
    Ti thuj shyqyr qe ke burre qe te kupton ne kete rast..se ky timi sdo i kishte lene kurr vetem dhe ba mi thane ato ikni ne vete.

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Kush me sqaron kuptimin e fjales bashke dhe te ndare!

Femijet me prindin duhet te jene bashke deri sa ti ndaje zoti kjo kur te dyja palet jane njerez normal.
    Persa i perket numrit te cative dhe te gjelave mire eshte qe cdo kush te kerkoj sipas mundesive te kete cati me vete dhe te catija e vet le ta zgjidhi kush duhet te kendoj (gjeli ose pula)Kjo ka shume forma per tu realizuar qe gjithkush ate jeten intime ta kete te tille
    Per ty nuse-kohes kisha nje pyetje
    Kur femija yt te mbushe 18 vjec natyrisht qe do kishte qef ti jepnit pjesen e lekve qe i takon dhe te shkoje nga te doje pra te ndahet-Ti cdo besh?
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Sa jane te rinj nga 50 e ca vjec vjerri me vjerren s'ke pse rri bashke, po kur shkojne te 70 pastaj eshte normale qe ne mos ne shtepi te pakten afer ti kesh. Cu kuptua qe ben femije pastaj. Aq me teper si ne rastin e kesaj qe thote jemi me punera te mira etj. Mund te jetosh fare mire ne nje shpi duke pas secili apartamentin e vet.

p.s. se tashi e pashe kete, ti derisa i quan prinderit e burrit "miza pa koke" duket sesa respekt ke e sa shume do shkosh edhe duke i pas larg!
    Ndryshuar për herë të fundit nga D&G Feminine : 08-08-2005 më 13:29

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    25
    [QUOTE=shitesi]Kush me sqaron kuptimin e fjales bashke dhe te ndare!

Per ty nuse-kohes kisha nje pyetje
    Kur femija yt te mbushe 18 vjec natyrisht qe do kishte qef ti jepnit pjesen e lekve qe i takon dhe te shkoje nga te doje pra te ndahet-Ti cdo besh?[/QUOTE]

Shitesi,

me falni por une nuk po flas per kalamaj qe jane 18 vjec dhe duan lirine dhe parane te shkojne nga te duan e te bejne c'fare te duan ...ajo eshte pune tjeter dhe sa per djeni une nuk jam dakort fare. neqoftese ata duan te ndahen qe te vazhdojne shkollen kur jane 18 vjec po...do ti lija.

Une po flas kur djali eshte mbi 25 vjec ( afersisht) dhe gjen shoqen e jetes dhe do te ndahet nga prinderit ( te jetoje ne shtepine e vet) te jetoje jeten e tij pa pasur prinder mbi koke te cilet sa do qe mund ta duan jane mesuar me ate zakon qe ( duhet te themi dicka sepse e duam dhe te miren i duam dhe eshte djali dhe nusja jone).
    E kam fjalen per te tille ndarje or ti shok.

Faqja 2 prej 30 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  2. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28
  5. Të konvertuar a ka ndonjë në forum?
    Nga drita në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •