Close
Faqja 15 prej 30 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 295
    i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar më parë nga bajko
    ti je avokati i saj...apo si eshte puna ketu?
    Nuk po ta ve re pyetjen idioteske, meqe qenke i ri ne forum dhe po e konsideroj si naivitet. Tema eshte e hapur per te gjithe, ti po qe se e paske personal muhabetin nisja mesazhet ne privat. Per sa kohe po i poston ne forum, prit pergjigje nga te gjithe.

une po flas per miresine dhe per ate qe eshte njerezore... dhe jo per ate qe eshte t'huajsim...per ate qe ju e quani modernizim.
    Modernizëm?? Duket sikur nuk jemi rritur bashke ne te njejtin vend, me keto lloj cudirash qe nxjer nga duart. Ndarja mor zoteri ka egzistuar qe ne kohen e njeriut te shpellave. Ti mos prit te jetosh si ne kohen e Enverit. Atehere njerezit rrinin ne bashkesi se ishte jashtezakonisht e veshtire te gjeje shtepi, por dhe ne ate kohe shumica e cifteve leviznin kur benin kalamajt. Pavaresia nuk eshte as e huaj dhe as moderne, mbase ne disa fshatra eshte nocion i padegjuar por ne shumicen e botes (pershi Shqiperine) ka egzistuar gjithmone.

Te braktisesh prinderit - kjo eshte paaftesi.
    Ndoshta ketu lind keqkuptimi, ti nuk e kuptoke mire fjalen ndarje. Braktisja eshte kur leviz dhe nuk kthen me koken mbrapa, ketu nuk po e sygjeronte njeri. Po qe se kjo ishte ideja qe krijove ti nga postimi im, nuk qenkemi ne te njejtin rruzull.

me sqaroni nje gje, ju qe nxirrni flake per goje:
    si mund ta duash prindin duke qene larg tij, duke e ditur se ju e keni lene vetem ne kater mure, duke e ditur, se ndoshta, per fundjave kur te shkosh, do ta gjesh te vdekur?
    Ti po qe se mendon se dashuria eshte ekslusive vetem per ata qe jane ngjitur me njeri-tjetrin se ditke fare fuqine e dashurise. Nese flasim per shumicen e cifteve qe lidhen rreth moshes 20-30 vjec, i bie qe prinderit te jene 45-55 vjec. Keta mer zotri jane njerez plotesisht te afte per veten e vete, e mbi te gjitha duan dhe ata rrehatin e vete. Jane vet Zot e vete shkop ne shtepine e tyre, jane te afte te nxjerrin lekun e vete dhe te jene te pergjigjshem per veprimet e veta. Po qe se do ishin duke vdekur, te siguroj se nuk do i linte njeri vetem. Ti mos i interpreto fjalet e mia sic te intereson, po ta them dhe njehere nese eshte e nevojshme do u rrish te koka 24 ore ne dite 365 dite ne jave. Ne po flasim per bashkejetesen me ta, jo per t'ju gjendur prane kur kane nevoje. As prindi nuk do te te degjoje ty djale kur te ka shkrepur ti heqesh nje tegel nuses ne 2 te megjesit, e as nusja tende nuk do ta shikoje plakun tend duke pare futboll me brekë ne divan.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    Duke pa cpo ndodhe ne realitet mendoj eshte me pozitive qe cuni me nusen te jetoj i ndare nga prinderit.

Ato qe bashkejetojne me prinder shumica zihen ose mos me thene fare jeta u shkon sketerre fare. Kur je i ndare te dyja palet jane happy.

Duam apo sduam ne prinderit shqiptare jane pak old fashion ene nuk u pelqe jeta e cifteve te sotem.

Megjithate une dua te them qe eshte shume e rendesishme mardhenja prind- djale dhe kjo mardhenje eshte baza e bashkejteses nuse-prinder. Tani mos harrojme ka ca nuse grifsha qe sduan prinderit e vet jo me te djalit.

...orfeu... Maska e bajko
    Anëtarësuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151
    R2T

une pres pergjigje nga te gjithe kur u drejtohem te gjitheve...por derisa une citoj nje anetar... nuk ka nevoje per mbrojtes.
    Po, qarte shifet se une dhe ti nuk jemi nga nje vend, qarte shifet se une dhe ti nuk jetojme ne nje rreth.
    Te ndahesh nga prinderit me arsyen se ata jane te afte per veteveten, se ata kane nevoje te rrijne vetem, eshte = braktisje. Eshte baraz me t'iu kthesh koken dhe t'i lesh.
    Nese dashuria ka aq fuqi qe te mbaj bashk njerezit qe jane larg njeri tjetrit... cuditem, perse ciftet nuk jetojne njeri ne lindje dhe njeri ne perendim, por jetojne bashk.
    Kesaj po i thokan dashuri dhe kujdesje nga larg, apo si???

nejse... une kam mendimin tim dhe ju keni mendimin tuaj.

respekt
    bajko

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Une mendoj qe kursesi mos te jen larg prindeve , duhet pak intimitet por jo ndarje ! kursesi .
    Nuk ndrohet gjiri i nanes per ate te nuses edhe pse asht ma i ambel !
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga Aloa
    Por tema nuk trajton ket problem qe ve ti ne dukje.
    Ndoshta,ne pamje te pare nuk e trajton por faktikisht,ky eshte problemi i vertete dhe nuk eshte thjesht ndarja nga trungu familjar....

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga Aloa
    E ceshte kjo medje?! Mire jane vjerat se te bejne punet.Vet mo i bej te gjitha.Sme shtregon kush te ri ndonje dit pa bere punet apo mos gatuaj dhe te marr pizza taxi.Vjerren se shoh si sherbetore e sme shkon mend, sepse dhe punet kam merakun ti bej sipas menyres sime.
    Je shume rehat te jetosh mejane per te gjitha.Meqe kam ca kohe po u shkruaj gjera konkrete qe ndonese duken pa peshe vec e vec,ato perbejne gjithe jeten tone dhe ato jane jeta jone ne fakt.

Qofsh ne pune apo pa pune dikush ketu tha "epo gjithe diten me burrin".
    S'eshte e vertete femra eshte shtepiake edhe mundet,por burri ska bere vaki.Patjeter qe punon,keshtu qe sesh all dite me grun.

Shkon ne shtepi e lodh nga puna do te rehatohesh sipas menyre tende,s'mund sepse gjithmone ndihesh si mbi gjemba ndaj vjerrit dhe vjerres,ne shtepine time shtrihesha ne sallon pa siklet(se me prinderit e mi mo),plus qe do bere dhe ndonje bicim pune se helbete do thon ngrihet ,iken;vjen ,shtrihet ene kaq.Medo sa rehat kur ska njeeri.

Do te te vi je shoqe a je shok i burrit,te darkoni apo thjesht kafe.Behet kjo nese je me prinderit verdalle.

Do te debatosh me tet shoq per sh probleme qe ti sjell jeta,duhet te presesh te bini per te fjet e te flisni si miza ne qyp se mos kuptohei nga priderit.

Do intimitetin tend ne mardh gjinore,aha qaheni ket.

Duhet ti degjosh qe te nderhyjne ne cdo vendim tedin apo ne cift.(here me dashje here pa e kuptuar as ata vet se cbejne)

Duhet te presesh per respekt miq e farefis te tyre kur vertet sjam e ngesgme,sjam ne humor apo dua te punoj internet(duke e ditur qe ata jeres nuk vine per ty por per vjerrin dhe vjerren)

E nese kane niper mbesa,kane pjesen e tyre ata per pushime apo vizita te shpeshta(skan faj se te gjyshi shkojne,por mua kjo gje sme entuziazmon)

Per mos lene pa permendur qe burri te gelet ende femije me prinderit ne nje shtepi.Ata qe mundohen ta lehtesojne nga cdo pune agari(dhe nje dit kur mos te jene nuk do di nga tia filloj dhe sdo ket as durim)dhe nena qe i sherben sikur te jete bebe duke i dhene gati robat qe do vesh,oren cel portofol celsa e makines(se ai harro te mendoj per cka duhet),frutin e qeruar etj etj si te ishte i paafte per te vepruar i pavarur.

e plot e plot te tjera qe te ngarkojne jeten kot pa pune.si mendoni ju?si do t'ishte me mire per ciftin,sepe mendjen e te vjeterve e dime.

detyrimin nda prinderve per tiu gjendur prane ne hall por edhe gezim nuk ka lidhje se ku jeton ti qofte me grua apo jo.
    ti nga mendja qe ke dukesh do jesh rit ne jetmore se ske respekt per pridnrit e ati qe ke ose do maresh
    si e thua qe nese i vdes ati qe maresh ti mamaja ose i jati ai sdo qaj me shum do merzitesh me ca llogjike e the kete mojgoc me dy klas
    shdo njeri mudn te ndahet edhe martohet shum here eshte si ajo puna e gf qe sdim sa kemi lem edhe do lem akoma edhe kjo puna e nuseve mund te ndahesh 1 2 3 4 prap martohesh
    por prinder moj debile femer jan vetem dy ajo qe te ka ber koken edhe ai babi qe te ka rit kot sthon dy gjera po te vdiq mamaja te la jetim po te vdiq babaj te la te varfer ke degjuar ndonje barimi qe po te vdiq nusja ??????

mer shembull nga alnsoa edhe ca vajza te tjera ktu qe sillen mmir me vjerat
    ato jo se i duan por i respektojn ne radh te par respektojn veten e tyre
    burrin e tyre se kshu jan keto gjera
    the pak me lart qe sdo te presesh njerzit edhe farefisin se svin per ty po vin per ata po ti qenke nje idiote fare po ai qe ke mar ti ne brinje eshte buri jot eshte fisii i atyre qe sdo ti
    ti je nga ato qe rin njeri pa njeri qe kur plaken vrasin veten
    edhe tjetra the me lart kthehesh nga puna do te rish reaht po ti moj femer neser do behesh mama vall keta fmi kush doti mbaj apo do i lesh pa lare pa buk se do reaht ti
    por po te kesh ate vjer do jesh si zonj se fmia do te mbahet puna do te behet edhe ke reaht me shum se csie medon ti me ate llogjiken e vogel qe ke se harova mendje ske hic

me ke flas edhe un aman nese je e martuar edhe ai burri jot ben keto qe the ti ai do jet ndonje debil me zile
    nese sje e martuarr rugen do tregoj burii per tek baba
    Partizoni

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    ti nga mendja qe ke dukesh do jesh rit ne jetmore se ske respekt per pridnrit e ati qe ke ose do maresh
    si e thua qe nese i vdes ati qe maresh ti mamaja ose i jati ai sdo qaj me shum do merzitesh me ca llogjike e the kete mojgoc me dy klas
    shdo njeri mudn te ndahet edhe martohet shum here eshte si ajo puna e gf qe sdim sa kemi lem edhe do lem akoma edhe kjo puna e nuseve mund te ndahesh 1 2 3 4 prap martohesh
    por prinder moj debile femer jan vetem dy ajo qe te ka ber koken edhe ai babi qe te ka rit kot sthon dy gjera po te vdiq mamaja te la jetim po te vdiq babaj te la te varfer ke degjuar ndonje barimi qe po te vdiq nusja ??????

mer shembull nga alnsoa edhe ca vajza te tjera ktu qe sillen mmir me vjerat
    ato jo se i duan por i respektojn ne radh te par respektojn veten e tyre
    burrin e tyre se kshu jan keto gjera
    the pak me lart qe sdo te presesh njerzit edhe farefisin se svin per ty po vin per ata po ti qenke nje idiote fare po ai qe ke mar ti ne brinje eshte buri jot eshte fisii i atyre qe sdo ti
    ti je nga ato qe rin njeri pa njeri qe kur plaken vrasin veten
    edhe tjetra the me lart kthehesh nga puna do te rish reaht po ti moj femer neser do behesh mama vall keta fmi kush doti mbaj apo do i lesh pa lare pa buk se do reaht ti
    por po te kesh ate vjer do jesh si zonj se fmia do te mbahet puna do te behet edhe ke reaht me shum se csie medon ti me ate llogjiken e vogel qe ke se harova mendje ske hic

me ke flas edhe un aman nese je e martuar edhe ai burri jot ben keto qe the ti ai do jet ndonje debil me zile
    nese sje e martuarr rugen do tregoj burii per tek baba
    Ti mer shoq po harron se gjithçka ka ndryshue tash.
    E kush vjen me ndejtë te ti apo te unë për nji t'mirë?
    Kjo botë asht botë e interesit të hapur e të pamaskuar, nuk vie farefisi i vjehrrit për vite me radhë nuk të shkelë derën dhe në fund pas shumë viteve vie kinse për të ndenjur por në të vërtetë të kërkon ndonji ndihmë, e barrën t'a bartë nusja?
    Por le të jetojnë prindërit veç e çifti veq, e kush do t'a shohë çiftin shkon e viziton çiftin, kushdo t'i shohë prindërit shkon e i sheh prindërit.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Dorontina
    Fotoja e par asht per te menduar shum ....askush nuk kujdeset as vdejka ....mjerim ....
    E bukur demokracia te lehet ne duar te rinjeve pa mend !
    demokracia erdhi te na te na prish ate qe kishim te shenjt zakonet, nderin,respektin...
    "demokracia eshte fiktive nuk existon more...ata qe thojne ndrsyhe i ftoje ne diskutim...demos-populli ,kracia-udheheqja eshet vetem preteks per politikuajt qe ti fitojne votat apo zgjedhjet ne menyre per te udheheq ne pushtet(pse kur ka para)

rrespekte dorontina ...

Perjashtuar Maska e morrison
    Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Familja eshte sistemi baze i jetes. Po i vume veshin shume pallavrave te tilla sic jane: une kam jeten time, nuk rri me vjerren dhe pse nuk e njoh se ca njeriu eshte; i ke vene vize jetes tende dhe familjes ne te ardhmen.

Jo per ndonje gje, por kemi pare kur ndahet nje cift, cecili ia fut vrapit dhe e mban frymen tek prinderit. Dhe pse? Sepse prinderit e kane zemren e madhe per femijet e tyre.

Mos i besoni idiotesirave te kapitalizmit qe i do njerzit e percar dhe familjen inekzistente qe ti shfrytezoje sa me shume sklleverit i rinj te shoqerise sone te civilizuar.............. .

...orfeu... Maska e bajko
    Anëtarësuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151
    gjersa nuk je qe ndokush duhet ta ruaj prindin Aloa, atehere je kunder prinderve... dhe kjo eshte me se e vertete.
    une nuk e dij perse jep aq zjarr ti sa kundershton sejcilin qe thot se duhet te kesh kujdes per prinderit. Ti goce, nese ta merr mendja se eshte me mire ashtu si thua ti... vazhdo, askush nuk te thot, me zort ec ke prinderit e burrit tend (kemi frike mos po merr infarkt). Sejcili ka mendimin e vet.
    Ne nuk po flasim si na pelqen neve, ne po flasim si duhet te jete... (e ti bej dallimin ketu). Si duhet te ishte nje gje, dhe sina pelqen neve nje gje, jane dy gjera te ndryshme Aloa.
    Sidoqfte... ti mbaj mendimin tend, une timin...
    sallata grihet per te uriturit...
    respekt.
    bajko

Faqja 15 prej 30 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  2. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28
  5. Të konvertuar a ka ndonjë në forum?
    Nga drita në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •