Close
Faqja 8 prej 30 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 295
    i/e larguar
    Anëtarësuar
    23-05-2005
    Postime
    301
    nuk po kisha durim ti lexoja te gjithe komentet , me falni per kete
    persa i perket temes...Pse duhet djali te jetoje me prinderit...perse ndiqen traditat??
    Une mendoj nuk ka te bej fare me traditat, eshte dashuria/mardheniet femije-prind, detyrim ndaj kesaj dashurie edhe nuk eshte tradite. Eshte e vertete te gjithe kemi nisur karrieren, por fale ndihmes/mbeshtetjes se prinderve...
    nese ti mohon prinderit e ketij djali atehere ti nuk ke respekt per djalin (bashkshort apo i fejuar). Mos harro se ne nje te ardhme edhe ti do te martosh femijet tuaj dmth do te behesh vjerre, edhe do te kesh nevoje per dike te gjesh mbeshtetje pasi mosha ben te veten. nje fjale e mire, nje perkujdesje nuk besoj kushton shume perkundrazi. Eshte e vertete jeta eshte shume e ngarkuar por mos gjej justifikime duke thene se te pengon vjerra madje e ke ndihmese me femijet apo shtepine. Ndoshta jam gabim, por kam prinder vete sikurse te gjithe ne, edhe nese dikush do te me trajtonte prinderit keq...i would kick their *sses. (me falni per shprehjen) por me acaron vetem fakti i te menduarit.
    Mundohu te ndertosh nje mardhenie te mire me ta edhe gjithcka do te jete shume me e lehte se cfare e kishe menduar.
    Peace & Love!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Undefined : 10-08-2005 më 13:53

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22
    Po pse ore femijet tend ashtu si ty do jene qe thua ti...me ka bere mire influenca e gjysherve kur isha i vogel. Mbase sepse je rritur ne shqiperi . Por kur te besh femijet tat as kane per ti perfillur fare gjyshe dhe gjyshin . E para e punes do mesohen duke folur anglisht dhe do tju duket si ndonje pune e madhe kur te degjojne ndonje perralle ne shqip .LOL
    Po i meson Albos se si te rrisi femijet e vet? Ti, kur te martohesh, merre burrin prej dore dhe mundesisht bejeni jeten sa me larg nga vjehra dhe vjehri. Keshtu do te jesh e qete dhe do te jesh tamam "Nuse e Kohes". Por mos u jep mend te tjereve se si duhet te jetojne jeten e tyre pasi nuk e ke kete te drejte.

Sic ta thashe edhe me lart, cdo njeri e jeton jeten e tij si te doje, por nje gje nuk ndryshon ne kete bote: cfare do te mbjellesh, do te korresh. Sic nuk ke kohe ti per prinderit e burrit, ashtu edhe burri nuk do te kete kohe per prinderit e tu. Ashtu si ty nuk te behet vone qe ti kesh pleqte afer apo te jetosh me ta, ashtue dhe femijet e tu kur te behen burra e gra vete, nuk do te kene kohe per ty dhe burrin tend qe atehere do te jeni plakur.

Albo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    25
    Albo,

Une sikur e mbylla kete teme? Albo pse e hape prap?

S'po te mesoj se si ti risesh ti femijet thjesht mora nje shembull me siper qe eshte true.

Sepse per kalamajt qe linden jasht shqiperise eshte me e rendesishme te jene neper kopshte femejesh qe te kene pranine e moshatare te tyre sesa te rine gjith diten ne pranine e pleqve.
    Ne shqiperi po vertet do shkoje te gjyshja por sa i thonje " HI " dhe pastaj do dilje jashte dhe do rije jashte gjith diten e dites apo jo ???
    Pra, edhe ne shqiperi jo se ....kemi ndenjt mbyllur me gjysherat gjith diten por ne usa gjysherit jane te detyruar ti mbajne femijet brenda per arsye qe dihen...

Citim Postuar më parë nga Nuse-kohes
    Sapo mbarova se lexuari temen e traditave te mira shqipetare dhe shyqyr zotit qe i kemi. Por duhet te permendim edhe tradita qe nuk jan fare te mira si dhe tema qe zgjodha me lart.
    Perse duhet qe djali te jetoje me prinderit mbas marteses? (sidomos kur ndodhemi me vendbanim jashte shqiperise)
    Kjo tradite eshte duke na mbajtur ne te rinjve mbrapa.
    Perse e bejne prinderit tane kete gabim kolosal gjenerate mbas gjenerate.
    Nuset nuk do ti duan vjerrat ndonjehere ashtu si duan nenat e tyre keshtuqe mjaft genjyem veten.
    Nuset e sotcme nok jane si nuset e motcme. Jemi te perkedhelura dhe te llastuara dhe besojme ne dashurine e vertete qe kur 2 njerez e duan njeri tjetrin nuk mund te jetone me vjeren dhe vjerin duke u sillur rrotull si 2 miza pa koke. Na lini te jetojme jeten dhe te perparojme si gjith bota.
    Perse te thuhet :"shyqyr qe i kemi traditat" e me pas te bejme seleksionimin e tyre, si per shembull, tradita e te jetuarit bashke me prinderit e bashkeshortit (vjehrine) te konsiderohet e vjeter, apo "jo ne hap me kohen"?

Per fat te keq, sa me shume qe kalojne ditet aq me shume shoh dhe degjoj gjera te tilla qe ne nje fare menyre e "xhveshin" njeriun nga tiparet qe e dallojne ate nga krijesat e tjera.

Le te parashtrojme pyetjen keshtu:

- A qenka mire ta kemi prindin afer kur jemi te vegjel (kujdesi i tyre ndaj nesh)? Po
    - A qenka mire ta kemi prindin dhe ndihmen e tij kur na eshte e nevojshme ajo? Po
    - A nuk eshte e PAMESHIRMSHME kjo qe po diskutojme ne kete teme qe, KUR prindi te kete nevoje per ne, ne ta leme ne balte?!......Si do i pergjigjeshir kesaj pyetje: me "PO" apo "JO"?!

Pra, per te thene se prinderit nuk na duhen atehere kur ne iu duhemi atyre me shume, eshte mbi te gjitha jonjerezore, qe manifeston pameshire, vrazhdesi, egersi!....

Sa me teper qe kalojne ditet, vitet, aq me teper iiu largohemi traditave tona te mira shekullore dhe perqafojme tradita te huaja, qe ne popull sot njihen si "tradita te Perendimit", e sa eshte e mire kjo, le te gjykojme si duhet gjithmone duke vene gishtin ne koke dhe duke vene ne perdorim logjiken, e me pas ta pyesim vehten: A thua cfare te mira ka Perendimi kur eshte ne pyetje kjo ceshtje? A thua eshte mire qe t'i kemi prinderit diku dhe te harojme se ne cilen shtepi te pleqeve jane te vendosur ata...duke marre parasysh faktin se "ka muaj te tere, mbase edhe vite qe s'i kemi vizituar ato"!!!

Une jam per nje jete ne bashkesi!!!

ZeM
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zana e malit : 05-09-2005 më 08:48
    Të mos ishte feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqiptar-F.Konica

bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Zane na ishte njehere e njekohe ku cdo gje kishte lezetin e vet.Ishin njerzit te varfer po e donin njeri tjetrin me shume se tani qe sdo vllai vllain, femija te jatin ose te emen e keshtu me rradhe .E lere me Nuset e Kohes qe ne krahasim ne Nuset e Motit jane si henza mbrapa diellit.Nese do te ndahet nga familja per arsye se jane ngushte ne shtepi etj mire po nese duan te ndahen se nusja nuk do vjerren.Nuk e di cfare emri ti ve kesaj por "Perralle nga e kaluara ' i pershtatet me shume.Marigoja jone kur e hapi temen ndoshta se kishte pare kete film.
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

e embel
    Anëtarësuar
    12-10-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    173
    [B]Eshte e cuditshme pse meshkujt diskurojne kaq vrazhde ne lidhje me temen?
    apo se po flasim per prindrit e tyre dhe jo tanet?
    une nuk kam vella dh eprindrit e mi do jetojne vetem pasi ta kene martuar dhe motren time te vogel.
    pse duhet te vras mendjen une per te mbajtur prane prindrit e tij kur per prindrit e mi se vret njeri mendjen??
    une nuk jam e prere kur e mbeshte snusen e kohes por brenda gkithckaje qe ajo thote ka nje te vertete.
    ne momentin qe prindrit e tij jane nga 50 vjec shendoshe e mire, ekonomikisht mire jane ata qe duhet te thone qe cifti duhet te jetoj vetem.
    mua me ka ndohur me prindrit e te fejuarit tim.
    une skam dal me shpate te madhe t ethem une sdua te jetoj me ta por ata jane te emancipuar per ta kuptuar qe cdo cift i ri ka nevoje per pavaresi, intimitet dhe per ta ndertuar jeten bashke.
    vete ata me jan eshprehur qe ju duhet te jetoni vetem per ta kuptuar jeten.
    ata sme lene t eprek nje pune ne shtepine e tyre.
    sot te sherbejme ne thone neser kur ne te mos mundemi do na shrebesh ti.
    a nuk eshte e drejte kjo?
    kur dy pleqte jan ete dy mire shendetesisht mund te jetojen vetem shume mire.
    po do isha ok qe t ejetojme prane njeri tjetrit me qellim qe per cdo nevoje te na kene afer por te dyja palet ne nje shtepi?? kjo besoj nuk do sillte ndonje gje t emire.
    une i respektoj njerezit e tij por dhe mua me kane sjelle ne jete 2prinder shume te mire dhe te stermunduar nga jeta po ata kush do ti mbaje??
    apo ti mbajme te 4bashke??? ju lutem gjykoni drejt dhe jo me kaq komplekse ne lidhje me vjerrat.
    meshkujt flasin te irrituar sikur gruaja e ka per detyre te mbaje prinderit e tyre.
    ska me njeri detyra zoterinj gruan e mer per vete jo per familjen dhe fisin ndaj pee cdo vendim duhet pyetur dhe ajo.
    femrat flasin te irrituara ne lidhje me prindrit e tij. ata kane detyrim e ndaj tyre duhet ta kuptojme kete.
    nje rruge e mesme. jo nuse qe thone o me mua o me ata.
    jo nuse qe shtiren gjate gjithe kohes sikur i duan prindrit e tij.
    une do te jetoj me ta kur ata te kene nevoje per mua por sot ata skane.jane te rinj per te mbajtur nje cift te ri lidhur mbas vetes.
    ju uroj te gjithave te kene nje vjerr si vjerra ime.
    [/B]

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Jetesa me prindër është arsyeja kryesore për ndarjen e qifteve, sidomos kur mashkulli është mendjelehtë e nëna e tij i thotë "shiqo si po të sundon gruajamor gomar" "merrja anën kuçkës se t'i ka futur këmbët në këpucë"
    Sigurisht po të jetë mashkulli mendjelehtë e lëshon gruan, në të kundërt do të dal shtëpi më vete se nuk durohet tërë jetën duke t'a bërë xhirr-xhirr tek veshi.

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    Pa bashkepunim (dmth ne marrjen e vendimeve sebashku) nuk do te kete asnjehere arritje. Pavaresisht se une jam dakort me 'nusen e kohes'
    Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga pllugu
    Jetesa me prindër është arsyeja kryesore për ndarjen e qifteve, sidomos kur mashkulli është mendjelehtë e nëna e tij i thotë "shiqo si po të sundon gruajamor gomar" "merrja anën kuçkës se t'i ka futur këmbët në këpucë"
    Sigurisht po të jetë mashkulli mendjelehtë e lëshon gruan, në të kundërt do të dal shtëpi më vete se nuk durohet tërë jetën duke t'a bërë xhirr-xhirr tek veshi.
    cfar mendimi !!!.KUSH ESHTE AJO NEN QE E QUAN DJALI E SAJ GOMAR ?PO NUSEN E DJALI KUCKE ?PSE ESHTE KRYESORJA PER NDARJEN E CIFTEVE ?PO MIRE ATA BURRATT QE DO MARIM NE I KA BERE LOPA KESHTU ,QE DUHET TJA HEDHIM POSHTE PRINDERIT .UNE KAM VELLA VETE DHE NUK DO ME VINTE MIRE NJE GJE E TILLE .PO KJO QE THUA TI NDODH PER NJEREZ QE JANE RRITUR PYJEVE NJERI PA NJERI ..NQS DJALI ESHTE AQ GOMAR QE NUK IA MESON QE NE FILLIM RADHET E PUNES NE FAMILJEN NUSES NE DREQ TE VENE ORE TE DY .,EDHE UNE JAM ME MENDIMIN SE NDONJEHER DHE VJERRAT FLASIN PA PYETUR ,POR JO DERI NE NDARJE .PASTAJ KANE KALUAR KOHET PLLUGU ,VJERRAT JANE ATO QE I THONE DJALIT ,MERRE NUSEN DHE SHKO TEK SHTEPIJA TJETER ......

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar më parë nga Nuse-kohes
    Sapo mbarova se lexuari temen e traditave te mira shqipetare dhe shyqyr zotit qe i kemi. Por duhet te permendim edhe tradita qe nuk jan fare te mira si dhe tema qe zgjodha me lart.
    Perse duhet qe djali te jetoje me prinderit mbas marteses? (sidomos kur ndodhemi me vendbanim jashte shqiperise)
    Kjo tradite eshte duke na mbajtur ne te rinjve mbrapa.
    Perse e bejne prinderit tane kete gabim kolosal gjenerate mbas gjenerate.
    Nuset nuk do ti duan vjerrat ndonjehere ashtu si duan nenat e tyre keshtuqe mjaft genjyem veten.
    Nuset e sotcme nok jane si nuset e motcme. Jemi te perkedhelura dhe te llastuara dhe besojme ne dashurine e vertete qe kur 2 njerez e duan njeri tjetrin nuk mund te jetone me vjeren dhe vjerin duke u sillur rrotull si 2 miza pa koke. Na lini te jetojme jeten dhe te perparojme si gjith bota.
    hmmmmm
    Nuk kuptoje kete thenjen tende te fundi,,,,"na lini te jetojm jeten dhe te perparojm si gjithe bota",,,
    pse prindrit i quake penges ti?
    pra ata nuk lejojn perparimin?
    e cuditshme kjo,pak e dhimshme me duket mua
    pas cdo vjerre eshte nje nene dhe e anasjellta
    sjam aspakt dakort me kete menyren tende te te shprehurit per vjerrat
    jepi mirekuptim,respekt dhe dashuri te paimonuar ,dhe do shofesh se vjerra nuk eshte "gogol"por nje nene
    Ndryshuar për herë të fundit nga bebushja : 12-01-2007 më 08:30
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Faqja 8 prej 30 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  2. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28
  5. Të konvertuar a ka ndonjë në forum?
    Nga drita në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •