Close
Faqja 6 prej 30 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 295
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    25
    Citim Postuar më parë nga friendlyboy1
    Fatkeqsisht per brezin e ri tani keto jan kushtet eshte nje tranzicion kuantitativ midis breaze te meparshem dhe brezave qe do vin me pas. Ndryshimi ne jetes eshte drestik dhe eshte brezi i te rinjve te tanishem dhe prindit tane qe na duhet ta paguajm cmimin per te ndryshuar me ne fund gabimet e historis dhe brezave paraardhes.
    Un mendoj se konfliktet per kete brez jan te pashmangshme, kjo eshte fatkeqsi por gjerat duhet te ndryshojn sesben. Per mendimin tim shum te rinj sot qe do kishin shum deshir te jetonin me te lir dhe pa pranin e priderve ne jeten e perditshme do tu duhet te sakrifikojne nje pjes te lumturis dhe jetes se tyre per tu qendruar pran prinderve, qe duhet te them se e mirotjn kete gje sepse kan sakrifikuar shum. megjithate brezat qe do vin me von nuk do i ken keto probleme dhe do jetojn te lir dhe te papenguar nga asnje influenc familiare apo prinderore.

No nuk jam dakort Brezi tone dhe prindrit tane duhet ta paguajne cmimin ? Pse keshtu ?
    Duhet te sakrifikojme nje pjese te lumturise dhe jetes tone per tu qendruar afer prinderve sepse e meritojne ?

me fal por...pse neser kur te behemi prinder nuk do sakrifikojme per femijet tane ne te njejten menyre sic sakrifikuan ata per ne ?Kjo gje eshte e natyrshme.

Atehere sipas teje nuk i bie qe edhe femijet tane te sakrifikojne perseri nje pjese te lumturise per ne meqe ...edhe ne e meritojme sepse sakrifikuam per ta?

Atehere nuk dalim prap aty ku ishim ? dmth edhe brezat qe do vin te njejtat probleme do kene? LEt's stop this vicious circle NOW LOL

Une them se prindi sakrifikon per femijen pa pasur pretendime e ben kete gje nga dashurija dhe kaq...si edhe ai femij neser do sakrifikoje per femijen e tij ne nje te ardhme.

Domethene une mendoj qe sakrificat duhet te jene ndaj femijeve qe femijet te shkojne sa me lart. Dhe ai femije neser te sakrifikoje per femijen e tij dhe femija i ketij femije te sakrifikoje per femijen e tij etj etj...
    Prindrit dhe gjysherit te ndjehen krenare qe do te kene femije kaq te mire qe do ti duan e ti respektojne edhe ndonse nuk do ti kene ne nje shtepi. Te pakten kur te thone nipi im eshte doktor do te ndjehen me mir se sa kur te thone "nipi im eshte super" ...dhe e kam fjalen per super stil amerikon jo shqipetar LOL
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuse-kohes : 09-08-2005 më 14:42

Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anëtarësuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    T'kapish une Nuse, t'kapish por jena duke i ngaterru ca gjona. Prindi e ka obligim femijen ta rrise e ta edukoje. Por ama dhe femija ka detyrime ndaj prindit.....qe s'duhet ti shohe si detyrime por si kenaqesi. Ketu ta kisha une....

Vertet, mbaresjellja e femijeve eshte 1 nga menyrat me te cilen femija ja shperblen prindin, por eshte i mallkuar ai femije qe s'kujdeset per prindin e tij. Pike! Nuk po them qe sa jane me kembe e dore prinderit, te jetojne te gjithe nen 1 shtepi sepse cdo rast eshte i ndryshem dhe vallaj cdo njeri i di vete problemet e veta. Por eshte turp qe prindi te jete i moshuar, i plogesht, dhe ta shohe veten ne ndonje azil pleqsh. Per me shume, shikoni Nje Baba Teper. Do uroja vdekjen cdo dite te isha ne vend te atij plakut.

Nejse, cdo njeri i di vete hallet e tij dhe ben ate qe mendon se eshte me e mira.
    If I Only Could....

bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Citim Postuar më parë nga Nuse-kohes
    Sapo mbarova se lexuari temen e traditave te mira shqipetare dhe shyqyr zotit qe i kemi. Por duhet te permendim edhe tradita qe nuk jan fare te mira si dhe tema qe zgjodha me lart.
    Perse duhet qe djali te jetoje me prinderit mbas marteses? (sidomos kur ndodhemi me vendbanim jashte shqiperise)
    Kjo tradite eshte duke na mbajtur ne te rinjve mbrapa.
    Perse e bejne prinderit tane kete gabim kolosal gjenerate mbas gjenerate.
    Nuset nuk do ti duan vjerrat ndonjehere ashtu si duan nenat e tyre keshtuqe mjaft genjyem veten.
    Nuset e sotcme nok jane si nuset e motcme. Jemi te perkedhelura dhe te llastuara dhe besojme ne dashurine e vertete qe kur 2 njerez e duan njeri tjetrin nuk mund te jetone me vjeren dhe vjerin duke u sillur rrotull si 2 miza pa koke. Na lini te jetojme jeten dhe te perparojme si gjith bota.
    E para

I falenderoj te gjithe sociologet , psikologet dhe antropologet per mendimet e tyre te mira ne kete teme.Sidomos "Nuset e Kohes" dhe "Nuset e Motit".Lum burrat dhe vjerrat per juve.))))

Se dyti dua te theksoj qe njeriu nuk duhet niset nga disa emocione dhe "motive bashkekohore", per te vendosur per dicka, porse duhet ta analizoje thelle demet dhe dobite te mirat dhe te keqiat.

Ndoshta ky shkrimi im nuk eshte i mjaftueshem, per te renditur disa dobi ne lidhje me kete ceshtje, ndoshta do te duhej nje shkrim i dyte ose pse jo dhe nje shkrim i trete, por per te mos e bere temen te bezdishme, doja te jepja nje konkluzion timin, llogjiko-fetaro-social.

Atehere njeriu mund te jetoje sipas kushteve qe i afrohen ne dy lloj mynyrash.

1)Familje e thjeshte
    2)Familje e zgjeruar

Une mendoj se njeriu nuk duhet ti marri vendimet ne jete sepse kjo eshte moda, pa i analizuar dobite dhe demet ne vendimet qe merr.

"Nuse e kohes" une po te keshilloj si nje vlla, si nje sociolog dhe si nje musliman.Tani mund te zgjedhesh ke te duash nga statuset e mia, si keshill-dhenes mjafton qe te marresh esencen e mendimit tim dhe jo se kush jam une.

Familja e zgjeruar perkufizohet si nje grup dy ose me shume brezash te cilet jetojne ne te njeten banese duke u ndelidhur me njeri tjetrin ne shume aspekte.

Tradicionalisht familja e zgjeruar ka qene pjese e jetes sociale shqiptare per shume kohe.

Te mirat e saj do ti perkifizoja ne disa pika.

1. Ajo të mbron kundrejt egoizmit apo ekscentrizmit të ndonjë grupi, pasi individi përballet jo vetëm me një bashkëshort të vetëm, por me një familje të tërë të barabartësh, të moshuarish dhe fëmijësh, nëse ai apo ajo shkojnë “natyrisht”.

2. Ajo u mundëson grave të ndjekin karierën, pa dëmtuar vetveten, bashkëshortin, fëmijët apo të moshuarit, pasi ekzistojnë gjithmonë të rritur të tjerë në shtëpi, për të ndihmuar punën e gruas apo nënës. Gratë, që ndjekin karierën, në një familje të zgjeruar islame, nuk pësojnë asnjë ngarkesë të stërmundimit fizik dhe emocional, e as t’u ndjerit fajtore për neglizhim të përgjegjësive amënore, bashkëshortore apo familjare. Në fakt, pa këtë lloj institucioni familjar, është e pamundur të imagjinosh ndonjë zgjidhje të arsyeshme për problemet, me të cilat përballet tani shoqëria perëndimore.

3. Familja e zgjeruar siguron një shoqërizim të mjaftueshëm të fëmijëve. Këshilla e nënës apo babait, në një familje të ngushtë apo të vetme, mund të jetë e vështirë për t’u ndjekur prej një të pabinduri apo fëmije kokëfortë, por ndikimi i kombinuar i anëtarëve të një familje të fortë të zgjeruar, është i efektshëm kundër pabindshmërisë apo padëgjueshmërisë.

4. Familja e zgjeruar siguron shumëllojshmërinë psikologjike dhe sociale në bashkëshoqërim, si për të rriturit, ashtu edhe për fëmijët. Duke qenë se ekziston një varësi më vogël në marrëdhëniet me njëri-tjetrin, ekzistojnë kërkesa më të vogla emocionale, në secilin anëtar të familjes. Një grindje apo përplasje midis të rritutve, fëmijëve apo personave të gjeneratave të ndryshme, nuk arrin përpjestimet e dëmtimit, që mund të arrihen në një familje të ngushtë. Ekzistojnë, gjithmonë, anëtarë të tjerë familjarë, në dispozicion, për të lehtësuar dhembjen dhe që sigurojnë këshillim teraupik dhe shoqërimin. Madje, lidhja martesore nuk vendos sforcime shumë të mëdha, prej të cilave vuajnë familjet e thjeshta

5)Familja e zgjeruar ofron pervoje dhe ekzperience ciftit te ri ne zgjdihjet e problemeve dhe perballimit me fatkeqesite ose veshtiresite e jetes.Kjo situatë, siguron njohuri dobiprurëse dhe përvoja shoqërizimi për fëmijët dhe ndjenjën e nevojshme të sigurisë për brezat më të vjetër.

6) Familja e zgjeruar mënjanon problemin e vetmisë, i cili moleps banuesit e izoluar dhe anonimë, në qendrat urbane, të shumë shoqërive bashkëkohore.Largon monotonine e mureve te shtepise dhe eshte nje familje nga e cila ka me shume harmoni, gezime ndryshe nga familja e thjeshte e cila te ofron qetesi dhe intimitet ne jeten e saj porse hareja dhe harmonia jane dificite te saj.

7) Familja e zgjeruar, siguron një ndarje, më të arsyeshme dhe më njerëzore, të kujdesit për më të moshuarit. Në një familje të vetme të ngushtë, kujdesi për prindërit më të moshuar, apo prindërit e ndonjë prej bashkëshortëve, mund të bierë plotësisht mbi një individ, zakonisht mbi nënën e familjes. Ajo duhet të marrë masat për një përkujdesje fizike shtesë, si edhe për mirëqenien emocionale të të moshuarve.Kjo është një barrë tepër e madhe mbi një grua, e cila ndoshta ka nevoja të fëmijëve dhe të burrit për t’u shërbyer, gjithashtu. Nëse ajo është një nënë e punësuar, ngarkesa mund të jetë e papërballueshme dhe më të moshuarit vendosen në azilet e pleqve derisa t’u vijë vdekja. Me përgjegjësitë ë shpërndara, që siguron familja e zgjeruar, ngarkesa kuptimisht lehtësohet.

Keto jane disa pika te cilat ne gjuhen bashkekohore mund te quhen mendime te "Dhendrave ose Nuseve te Motit" por ne realitet ato kane shume dobi .

Megjithate per ta mos e mbyllur diskutimin me kaq, me vone do te bie nje postim per rregullimin e problemeve Nuse-Vjerre .

Keto mos i marre askush si mynyra e vetme te jetuarit sepse shume mire mund te jetojne dhe vec ne nje familje te thjeshte
    .Porse jane thjesht disa dobi qe mund ti sherbejne dikujt per nje vendimarrje.

Mirepo, ajo qe theksoj une eshte qe nga respekti dhe dashuria ndaj burrit, eshte dhe degjimi dhe pranimi i keshillave ose kerkesave te prinderve te tij.

Mos u merzit per problemet qe do te kesh me Vjerren se ne nje postim tjeter do te bie disa ilace per qetesimin e tyre.

Diskutimi vazhdon ndermjet "Nuses se Kohes dhe Vjerres ..."

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ~Geri~ : 09-08-2005 më 15:27
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku
    Dihet qe prinderit kane huqet e tyre, por i bie barra djalit te jete pika lidhese dhe e shuarjes se konflikteve ndermjet nenes se tij dhe nuses.
    E pse vetem djalit? Qe ketu fillon gabimi ne shoqerine shqiptare, pse vetem djemte duhet te jetojne me prinderit e tyre dhe vajzat jo?
    Prinderit jane njelloj si te djalit dhe te vajzes. Ka ikur koha e komandes, asgje nuk behet me force, por me mirekuptim dhe reciprocitet.

Ne nje paragraf tjeter ti Xhuxho permendshe pleq qe vdesin te vetmuar, nje fenomen shume i dhembshur ky. Por a e di ti si eshte tamam puna e atyre pleqve? Ti nuk je ne brendesi te konfliktit, nese eksizton nje i tille, ti degjon cfare thote lagja, e kane braktisur thone.....mund te jete e vertete, e besoj, por une kam degjuar raste te tilla qe plaka i ka djemte jashte dhe nuk pranon kurre te shkoje e te jetoje jashte, edhe jeton e vetmuar atje, a mund te thuash ti se djemte e kane braktisur? Djemte i shkojne cdo vit ta shohin, por ata nuk do te lene vendin e ri ku kane ngritur te ardhmen e tyre per te plotesuar tekat e plakes (ne fakt mua me duket teke qe jam e re, po asaj i duket dicka shume e rendesishme). Apo askush nga ne nuk duhet te emigronte ne menyre qe te mos linin prinderit vetem? Tani mund te kete dhe femije te pacipe qe nuk duan te dine per prinderit, por une as qe po marr mundimin te diskutoj per ta, une po diskutoj per rastet kur deshira e mire nuk mungon nga te dyja palet.
    Ne fund te fundit per mua pak rendesi se c'thone lagja, per mua ka rendesi ku eshte me i lumtur prindi im, prane femijes dhe si ne burg apo larg femijes, i mbushur me mall per femijet por i pavarur dhe i rrethuar mes miqsh e vellezerish e motrash, kur shkon ne restorant kur ti teket, kur del xhiro me kembe, kur vete pi kafen me pensionistet e tjere.
    Ime eme thote gjithmone, ne jemi si puna e asaj gotes se ujit qe nuk eshte asnjehere plot, por gjysem e zbrazur dhe gjysem e mbushur.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar më parë nga Di68
    E pse vetem djalit? Qe ketu fillon gabimi ne shoqerine shqiptare, pse vetem djemte duhet te jetojne me prinderit e tyre dhe vajzat jo?
    Prinderit jane njelloj si te djalit dhe te vajzes. Ka ikur koha e komandes, asgje nuk behet me force, por me mirekuptim dhe reciprocitet.

Ne nje paragraf tjeter ti Xhuxho permendshe pleq qe vdesin te vetmuar, nje fenomen shume i dhembshur ky. Por a e di ti si eshte tamam puna e atyre pleqve? Ti nuk je ne brendesi te konfliktit, nese eksizton nje i tille, ti degjon cfare thote lagja, e kane braktisur thone.....mund te jete e vertete, e besoj, por une kam degjuar raste te tilla qe plaka i ka djemte jashte dhe nuk pranon kurre te shkoje e te jetoje jashte, edhe jeton e vetmuar atje, a mund te thuash ti se djemte e kane braktisur? Djemte i shkojne cdo vit ta shohin, por ata nuk do te lene vendin e ri ku kane ngritur te ardhmen e tyre per te plotesuar tekat e plakes (ne fakt mua me duket teke qe jam e re, po asaj i duket dicka shume e rendesishme). Apo askush nga ne nuk duhet te emigronte ne menyre qe te mos linin prinderit vetem? Tani mund te kete dhe femije te pacipe qe nuk duan te dine per prinderit, por une as qe po marr mundimin te diskutoj per ta, une po diskutoj per rastet kur deshira e mire nuk mungon nga te dyja palet.
    Ne fund te fundit per mua pak rendesi se c'thone lagja, per mua ka rendesi ku eshte me i lumtur prindi im, prane femijes dhe si ne burg apo larg femijes, i mbushur me mall per femijet por i pavarur dhe i rrethuar mes miqsh e vellezerish e motrash, kur shkon ne restorant kur ti teket, kur del xhiro me kembe, kur vete pi kafen me pensionistet e tjere.
    Ime eme thote gjithmone, ne jemi si puna e asaj gotes se ujit qe nuk eshte asnjehere plot, por gjysem e zbrazur dhe gjysem e mbushur.
    Di,

Martesa eshte ne nje fare menyre nje marveshje, dhe kjo marveshje kur lidhet duhet respektuar.
    Ju thoni pse mos rrije femra me prinderit e saj. Nuk kemi asgje kunder kesaj. Por ajo qe flisnim eshte tipi baze. pra djali me prinderit.

C'eshte e rendesishme eshte qe cifti ti doje dhe ti respektoje prinderit e te dyve si dhe ndermejt tyre ne radhe te pare.

Per punen e qendrimit te prinderve ne Shqiperi apo jashte eshte dicka qe vendoset nga te dy palet. Mire eshte qe prinderit te mos harrohen, si puna e atij maqedonsit qe harroi gruan
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    25
    Citim Postuar më parë nga Di68
    .

PO Tamam jam dakort me kete.

bukur e ke thene ka ikur koha e komandes asgje nuk behet me force por me mirkuptim dhe reciprocitet.

Pra, kur mirkuptimi eshte me se i sigurt midis nenes dhe bijes atehere pse ne shqipetaret insistojme tek maredheniet nuse-vjere te cilat 99% te kohes nuk kane mirkuptim ose pretendojne sikur kane por faktikisht nuk kane.

Une si vajze qe jam kurr nuk do ti leja prinderit ne moshe te vjeter ne duart e nuses tju bente yzmet nusja para meje? No way absolutisht. Nusja e tim vellai ta beje vellain tim te lumtur dhe kaq. Prinderit e mij e kane nje vajze per vete dhe dal pikerisht te nje gje tjeter qe ska lidhje ketu por po e shkruaj anyways...Ju bej thirje cifteve te reja qe te duan te lindin nga nje vajze ne fillim e pastaj nga nje djal qe neser kur te plaken te kene se kush tja u nderroje e tja u laje "ato corapet corapet" LOL
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuse-kohes : 09-08-2005 më 16:17

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    25
    Citim Postuar më parë nga MI CORAZON
    U vonova pak, sa morra fuqi...kisha qenë tu ngordh për bukë.

Nuse!

Nga halli apo nga malli , lum ato vajza që i kanë prindërit në duart e nuseve të djemve. Për të vetmen arsye : Nuk lahet byça e babait ( psh të paralizuar ) . E vjehrrit lahet .

Zoti mos më provoftë...
    okay kete qe te laja bycen e babait nuk e kisha menduar por ama as byca e vjerrit nuk lahet ....vetem qe po e mendoj po dridhem. no no no !

Po mir pse ju cunat e tyre nuk ja u lani dot bycen baballareve tuaj? Ca te keqe ka? oh my god po me qeshet...hehehee

tja u lani qe c'ke me te sepse sic ja u kane lare tja u lani ...kjo thirje ishte per meshkujt dhe vetem meshkujt

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Nuse shume po lodhesh ne kete teme, mos u mundo me sesa me shume ta zgjatesh
    aq me shume ne opinione te ndryshme do hasesh.
    Vetem thuaj ishallah bahet si don ti, se gja spo qet ne drite.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Une i vleresoj shume pleqte, sidomos gjysh e gjyshe pasi kam patur fatin qe femijerine time ta kaloj ne shoqerine e tyre. Duke e patur kete eksperience vete qe ka ndikuar shume ne karakterin tim, une do te deshiroja qe edhe femijet e mi nje dite te provonin dashurine e gjyshit e gjyshes qe eshte me e embel se ajo prinderore. Ata qe nuk jane rritur me gjysh e me gjyshe kur kane qene vete femije, jane edhe ata qe nuk jane ne gjendje te kuptojne qe femija i tyre ka nevoje per dashurine e prinderve te prinderve, ashtu sic ka nevoje edhe per dashurine e nenes dhe babes.

Se dyti, ata bashkeshorte apo bashkeshorte qe dalin me kerkesa te tilla, jane ata qe nuk e respektojne bashkeshortin apo bashkeshorten e tyre sa duhet, ashtu si nuk kuptojne se cfare do te thote martese. Te kushtezosh martesen e dashurin per partnerin e jetes me perkujdesjen ndaj prinderve, eshte turp dhe marrezi. Femija ka nje detyrim ndaj prindit ashtu si prindi ka patur nje detyrim ndaj atij femijes gjate gjithe jetes se tij. Kur gjendja shendetesore apo kushtet ekonomike nuk jane te mira, atehere femija perkujdeset ndaj prinderve dhe per kete nuk duhet ti marri leje aspak partnerit. Ai/ajo partner qe nuk e vlereson situaten sic duhet dhe nuk e ben kete sakrifice per hir te te bashkeshort/it/es, e shpreh dashurine dhe respektin per te dashur/in/en e zemres vetem me fjale.

Dhe ne fund une po e mbyll me fjalet e nje burri te mencur qe perkujdesej per prinderit e tij me nje perkushtim te vecante, aqsa nje komshia e tij qe ishte ndare nga vjerra dhe nuk i fliste asaj me goje, e pyet nje dite me plot mllef:

- Si nuk u merzite njehere duke u bere ysmet atyre pleqve zevzek, te isha une si ty nuk do ti mbaja nje dite ne shtepine time?!
    - Une u rrita duke pare tim ate dhe ime me' te kujdesej per gjyshin dhe gjyshen time. Une po kujdesem per ta te dy tani qe ata jane pleq e nuk kujdesen dot me per veten, pasi dua qe te me shikojne edhe femijet e mi si kujdesem une per prinderit, me shprese se nje dite kur une te behem si ata pleq, edhe ata te kujdesen per mua.

Albo

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Citim Postuar më parë nga njëra
    Nga halli apo nga malli , lum ato vajza që i kanë prindërit në duart e nuseve të djemve. Për të vetmen arsye : Nuk lahet byça e babait ( psh të paralizuar ) . E vjehrrit lahet .

Zoti mos më provoftë...
    Zoti të provoftë dhe pastaj shikojmë si i hedh fjalët kështu pas buke Unë mund të paguaj infermieren, por më shumë as mos i shkojë në mëndje njeriu. E kanë bërë të tjera para meje dhe ....

Njerzit janë të ndryshëm dhe ashtu janë dhe lidhjet midis tyre. Duke u rritur isha e sigurtë se kishte vetëm një lloj lidhjeje dhe se atje mbaronte filmi me fund të bukur. Naivitet, naivitet - çdo ditë më përplaset në turinj. - Çifti zgjedh zgjidhjen më të arsyeshme për të dy, në situatën e krijuar!

Fundi i përkryer do të ishte sikur shtëpitë e prindërve të të dy palëve ti kishe pranë. Kur je në një shtëpi ka raste që jeta të mërzit dhe nuk do të dëgjosh as nënën tënde (nuk besoj mos ketë njeri të vendosë mëmën të parën në listën e dashurive) e jo më nënën e tjetrit. Kur i ke në shtëpi më vete, i ke dhe të kanë pranë, si për nder ashtu dhe për hall.

Por kur e do një njeri shumë, do dhe rrugët ku kalon ai njeri, jo me familjen e tij, ndaj dhe njeriu bën kompromisa ne rini dhe pastaj mallkon veten gjithë jetën, derisa shkatërron ose lidhjen e çiftit ose lidhjet me prindërit. Nëse mundësia financiare egziston, shtepi/apartamente te ndara jane zgjidhja me e mire. Nuk ka te beje me braktisje, ka te beje me ate, qe kur shkon e lahesh, nuk do ti vesh deres 100 lloza, ashtu si vjehrri dhe vjehrra kur ngjyejnë korriçkën në gjellë duan t'i lëpijnë dhe gishtat.

Faqja 6 prej 30 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  2. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28
  5. Të konvertuar a ka ndonjë në forum?
    Nga drita në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •