Postuar më parë nga
Di68
E pse vetem djalit? Qe ketu fillon gabimi ne shoqerine shqiptare, pse vetem djemte duhet te jetojne me prinderit e tyre dhe vajzat jo?
Prinderit jane njelloj si te djalit dhe te vajzes. Ka ikur koha e komandes, asgje nuk behet me force, por me mirekuptim dhe reciprocitet.
Ne nje paragraf tjeter ti Xhuxho permendshe pleq qe vdesin te vetmuar, nje fenomen shume i dhembshur ky. Por a e di ti si eshte tamam puna e atyre pleqve? Ti nuk je ne brendesi te konfliktit, nese eksizton nje i tille, ti degjon cfare thote lagja, e kane braktisur thone.....mund te jete e vertete, e besoj, por une kam degjuar raste te tilla qe plaka i ka djemte jashte dhe nuk pranon kurre te shkoje e te jetoje jashte, edhe jeton e vetmuar atje, a mund te thuash ti se djemte e kane braktisur? Djemte i shkojne cdo vit ta shohin, por ata nuk do te lene vendin e ri ku kane ngritur te ardhmen e tyre per te plotesuar tekat e plakes (ne fakt mua me duket teke qe jam e re, po asaj i duket dicka shume e rendesishme). Apo askush nga ne nuk duhet te emigronte ne menyre qe te mos linin prinderit vetem? Tani mund te kete dhe femije te pacipe qe nuk duan te dine per prinderit, por une as qe po marr mundimin te diskutoj per ta, une po diskutoj per rastet kur deshira e mire nuk mungon nga te dyja palet.
Ne fund te fundit per mua pak rendesi se c'thone lagja, per mua ka rendesi ku eshte me i lumtur prindi im, prane femijes dhe si ne burg apo larg femijes, i mbushur me mall per femijet por i pavarur dhe i rrethuar mes miqsh e vellezerish e motrash, kur shkon ne restorant kur ti teket, kur del xhiro me kembe, kur vete pi kafen me pensionistet e tjere.
Ime eme thote gjithmone, ne jemi si puna e asaj gotes se ujit qe nuk eshte asnjehere plot, por gjysem e zbrazur dhe gjysem e mbushur.
Krijoni Kontakt