Close
Faqja 4 prej 30 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 295
    Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Nuk eshte thjesht ceshtje intimiteti por edhe rehatlleku mendor.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    25
    Mina,

I agree with you. Rehatlliku mendor ashte numur nje dhe pastaj rrehatlliku ne intimitet .
    Ne pergjigje te MIKI AL 2001 e kuptoj qe shpenzimet do te jene me te medha nese do ndahemi por une i them bujrum kesaj gjeje sepse nuk dua te jem femij per jete. Dua te mesohem dhe me veshtiresite e jetes.
    Dua dhe une te mesoj si behet ekonomi ne shtepi dhe ne ate menyre edhe pushimet kur ti mar do te me shijojne me shum se sa po te jetoja me prinderit dhe te merja 5 pushime ne vit si thua ti. Une nuk ndodhem ne shqiperi dhe s'mund te mar aq shum pushime por te pakten ato pushim qe kam ti bej kur te du dhe mos te pyes njeri.
    Une dua te jem e qete edhe pse arka bankare mos te rritet aq shpejt sa dua une por te pakten ne familje do kem komunikim me burrin dhe te shprehem me te si me do qejfi dhe kur te me doje qejfi. Nuk dua te pres derisa te mos jete vjer/ia rrotull qe une ti BERTAS atij me te madhe ose ta PUTH E PERQAFOJ ate si e c'mendur.

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    pikerisht ne shqiperi se ben dot nje pushim jo pese.ne amerike ku jam une po ,por jo pushime nga 15 dite sic kishim qef ne por duke pare organizimin here pas here mbase jo 5 por 3 ose 4 here nga minimumi 1 jave i ben.nejse une nuse arrij tet kuptoj thelbin e shqetesimit tend dhe te uroj ta zgjedhesh sic eshte me mire per ty.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

i/e larguar Maska e Gjallica
    Anëtarësuar
    26-12-2002
    Vendndodhja
    My MinD iS yOuRs...YoUr HeArT iS mInE...!
    Postime
    596
    Hej bela si erdhi kjo pune, ca komshi te mijt po bejne lufte qe ti sjellin prinderit ktu(te burrit kuptohet) dhe ato qe i kan duan ti heqin qafe

Duke pare strukturen e familjes time...une si kusht te pare do i kerkoj djalit ti kete prinderit me vete..

Nuse ty ishalla te realizohet deshira ashtu sic do : )

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    25
    Citim Postuar më parë nga PINK
    Pse duan ti sjellin ketu Gjallica i ke pyetur ?

Me siguri per ti mbajtur femijet ... pastaj kur plaken i thone ikni me mire ne shqiperi .. realitet i hidhur shqiptar .

Po shkoj drejt teme tjeter me duket por...per zotin qe gjith pleqte e shqiperis i kane bo valixhet gati me shku te femijet e tyre neper bote e sidomos USA qe brenda 3 mujsh ambasada amerikane ju lejon bashkim familje me prinderit. Kjo esht gje e mir por edhe e keqe sepse duhet te kete nje fare frenimi i kesaj te drejte kur vjen puna te mosha e prindit.

Tani neqoftese prindi jot kerkon bashkim me ty kur ai prind eshte mbi 70 ....perse e don kete bashkim ? Apo per tu bere nje peshe e rrende mbi femijen e tij i cili po punon dite e nate sepse eshte emigrant? Une them se nuk duhet lejuar qe pleqte mbas nje fare moshe te vijne ne USA me bashkim familje. Per pushime po patjeter por jo per tu pleqeruar sepse eshte teper shtrenjt dhe ciftet e reja neper bote punojne.Nuk do te lejne punen ato per tu mare me pleq ...po te ishte puna ashtu nuk kishin leviz nga shqiperia dhe ja...vij perseri tek pika qe do ngelemi mbrapa dhe po na mbajne mbrapa prinderit me idete e tyre edhe pse ne femijet e tyre synojme te ecim perpara ndaj dhe kemi sakrifiku qe jemi larg shqiperise.

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar më parë nga PINK
    Me siguri per ti mbajtur femijet ... pastaj kur plaken i thone ikni me mire ne shqiperi .. realitet i hidhur shqiptar .
    damnnn...goce, ke prinder ti mi? Lol.

une s'do rrija kurre me nje mashkull qe do hidhte poshte prinderit e tij per mua. nese ai ia ben kete prindit, mendo c'mund t'i beje nuses neser...

nejse, situata te ndryshme kerkojne masa te ndryshme. une nuk jam per bashkejetesen, por ne rastet kur duhet bere, as e diskutoj qe do ia pranoja burrit prinderit ne shtepi. kam prinder vete e sic me dhemb per ta (e zoti e di sa me dhemb), ashtu e di qe i dhemb dhe tim burri per prinderit e tij.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Kuqke ,

se e kam dhe kohen e limituar tani , por po te pergjigjem shpejt e shpejt ..

Sic e kam thene dhe ne nje postim me lart .. une do i pergjigjem si prinderve te mi . gjithashtu dhe te burrit deri ne 1 , do i respektoj , do i dua .. do me duan .. por eshte me mire secili ne shpi te vet ... behet fjale per vite bashke o goce .. spo flasim 6 muaj , 1 vit apo 2 po flasim nje lifetime ,
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    [

Tani neqoftese prindi jot kerkon bashkim me ty kur ai prind eshte mbi 70 ....perse e don kete bashkim ? Apo per tu bere nje peshe e rrende mbi femijen e tij i cili po punon dite e nate sepse eshte emigrant? Une them se nuk duhet lejuar qe pleqte mbas nje fare moshe te vijne ne USA me bashkim familje. Per pushime po patjeter por jo per tu pleqeruar sepse eshte teper shtrenjt dhe ciftet e reja neper bote punojne.Nuk do te lejne punen ato per tu mare me pleq ...po te ishte puna ashtu nuk kishin leviz nga shqiperia dhe ja...vij perseri tek pika qe do ngelemi mbrapa dhe po na mbajne mbrapa prinderit me idete e tyre edhe pse ne femijet e tyre synojme te ecim perpara ndaj dhe kemi sakrifiku qe jemi larg shqiperise.[/QUOTE

BOBOBO!Tani e prishe edhe me shume.po mire ke ndjenja ti moj vajze apo thuj sdua tia dije une fare.ti thua me sa une arrij ta kuptoj qe lere ate babain qe eshte plak dhe i ka 70 vjet te vdese vetem.ty mos te vi ketu se do te kushtoje shtrejnt.po ai baba qe ty te rriti edhe ti kur dikur ishe e semure ai digjej per ty.seshte ai baba ose nene qe nete te tera rrinte pa gjume per ty.une nuk e kuptoj por nese nusja ime do te thote keto fjale une sbesoj se mund ti duroja.e njejta gje edhe per familjen e saj.une per vete jo pune por edhe jeten do e sakrifioja per te ndihmuar prinderit e mi e jo qe nenen time qe kur te behet 70 vjet mos ta lejne te vi ketu por cme duhe parate mua.do kethehem direkt une po se lane ate.sdi ca te them por mendje mendje kjo dynja!
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga Nuse-kohes

Shitesi,

me falni por une nuk po flas per kalamaj qe jane 18 vjec dhe duan lirine dhe parane te shkojne nga te duan e te bejne c'fare te duan ...ajo eshte pune tjeter dhe sa per djeni une nuk jam dakort fare. neqoftese ata duan te ndahen qe te vazhdojne shkollen kur jane 18 vjec po...do ti lija.

Une po flas kur djali eshte mbi 25 vjec ( afersisht) dhe gjen shoqen e jetes dhe do te ndahet nga prinderit ( te jetoje ne shtepine e vet) te jetoje jeten e tij pa pasur prinder mbi koke te cilet sa do qe mund ta duan jane mesuar me ate zakon qe ( duhet te themi dicka sepse e duam dhe te miren i duam dhe eshte djali dhe nusja jone).
    E kam fjalen per te tille ndarje or ti shok.
    E marr vesh si e do ti ndarjen moj shoqe po une per te e dhash mendimin kurse pyetjen ta bera per te pare sa e kohes je sot.
    Nje njeri qe mbush 18 vjec nuk eshte me nje kalama por i rritur dhe ka deshire ta ndertoj jeten sic e mendon dhe duke vazhduar logjiken tende per ndarjen nga prinderit do ishte me mire qe ti vet ti thoshje femijes kur mbush 18 vjec na kto paret dhe bej si di sesa ta kerkoj ai/ajo vete-nem ato paret dhe lermeni te jetoj jeten time si di une.
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    25
    [QUOTE=miki_al2001][
    BOBOBO!Tani e prishe edhe me shume.po mire ke ndjenja ti moj vajze apo thuj sdua tia dije une fare.ti thua me sa une arrij ta kuptoj qe lere ate babain qe eshte plak dhe i ka 70 vjet te vdese vetem.ty mos te vi ketu se do te kushtoje shtrejnt.po ai baba qe ty te rriti edhe ti kur dikur ishe e semure ai digjej per ty.seshte ai baba ose nene qe nete te tera rrinte pa gjume per ty.une nuk e kuptoj por nese nusja ime do te thote keto fjale une sbesoj se mund ti duroja.

Une nuk po them ti lesh te vdesin aty. Shumica e moshatareve te mij jane larguar nga shqiperia bashke me prindrit ne te njejten kohe dhe nuk do e kene problemin e bashkim-familje me prinder.

Por mosha e prinderve te mi kane fillu te gjith duan ti sjellin prinderit ne USA etj duke pasur dhe nga 3-4 motra vellezer te tjere te cilet mund te perkujdesen per pleqte. Atehere perse ti sjellin pleqte ketu duke pasur motra e vellezer qe jane pa pune dhe ja u kane terezine me teper se ne qe ndodhemi neper bote dhe kemi kerkesa te tjera nga kushtet e vendit. Psh..puna grate ne USA punojne aq shum sa dhe burrat ...si valle eshte e mundur per nje grua qe punon 9-5 cdo dite te perkujdeset per familjen e saj femij po edhe pleq me kerkesa shqiperie qe nuk ja kane idene shoqerise amerikane . Vetem se te jete nje grua rrobote mund ti beje te gjitha keto.

Ti nuk mund ti kuptoje nese nusja jote i thonte keto ?
    Po zere se i mendon keto gjera ? C'far? Do e lije nusen? Meshkujt shqipetare duhet te mos martohen fare nese i duan nenat me shum se grate. Dhe dal te C'fare eshte dashuri e vertete? Well dashuri e vertete qenka kur nje mashkull te don me shum se don nenen e tij.....perkthim ne shqip...it's pathetik por now that i think about it. Yes kur nje cun nuk ndan dot dashurine per nenen dhe dashurine per nusen dhe jeten e tij atehere ai nuk e do nusen e tij dhe nuk i pelqen jeta me nusen e tij pa distractions nga njerez te tjere qe ai don ( psh prinderit)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuse-kohes : 08-08-2005 më 18:14

Faqja 4 prej 30 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  2. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28
  5. Të konvertuar a ka ndonjë në forum?
    Nga drita në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •