Close
Faqja 20 prej 30 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 295
    life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    nese nje burre eshte me te vertete burre, para se gjithash nuk i lejon gruas se tije te mos i respektoje prinderit. nuk mund ta detyroje ti doje, dashurine nuk ja imponon dot por respekti eshte i detyruar, perndryshe rruge te lire dhe ik nga erdhe..
    tani te jetosh me vjehrrit, qofte prinderit e burrit apo te gruas, eshte problematike tjeter. sepse cdonjeri ka deshire te krijoje ambienti e tij , te krijoje familjen e tije e te kete ne dore te marre vendimet e duhura pa nderhyrjen e te tjereve, ndaj eshte me se normale qe prinderit e ciftit te kene ambientin e tyre e cifti te tyren,por ata jane prinderit tane , na kane bere koken , na kane rritur na kane dhene mundesine te jemi keto qe jemi ndaj meritojne nje respekt e perkujdesje te pakufizuar..
    une jam gjithmone e idese se nje vjeherr ( se femrat me vjehrren e kane me shume inatin) sado e ''keqe'' mund te jete ndaj nesh , te pakten dicka te mire ka bere per ne, perderisa ne kemi perkrah femine e saj. nese duam njeriun qe kemi perkrah do te thote qe ajo vjeherr ka bere nje pune te mire me te e per kete duhet te meritoje respektin tone.
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Po ci ke keto perralla me mbret o Cool Shqype. Sa ekstremista qe jeni. O kshu o ska ashtu. Kaqol i thua goces se botes per burrin? E pse, se sdo me jetu me prinderit e burrit. Edhe? Sipas teje e gjithe bota perendimi qe jetojne femijet me vete qenkan kaqola e vetem shqipot jane macho. Hehehe. lol.
    ne qoft se te duket prralle menimi dhe gojdhana jeme.....ashtu qofte per ju....c'ka me ba jam "extremizzzdd"....po mire mo Pinku po duke dit qe jeni e shetitme dhe aty ku keni jetu, e tani ku jetoni "ne perndim" po gzoni jeten e emancipme, te lire pa andrralle e kokecarje, ndofta keni harru pa dashje se duke qene se do te keshe po te njejtin reagim prej nuses tane (nuk ta uroj) do te bahesh nje "object" i shprehive te cuditshme te daluna prej koheve "moderne":
    - kur vdesin te motshmit e kuptojne nga era qe kundermon prej shpise se tyne.
    - ku pothujse eshte bere e modes qe te motshmit tu lene trashigimin e tyre maceve apo qenerve (SA SHUPLAK E MADHE SOCIALE KJO)
    - ku f'mive iu telefonojne qe nana apo baba i tyne ka marre zvarre me makine per 2 ore udhetim postierin e lagjes dhe kur perpiqeshin tiu bajshin me dije njerezia ata (te motshmit) kujtonin se dojshin me i grabit.

Mu me duket perralle pa mbret kur nje: citim i nuses-kohes-v'dekun "Nuset e sotcme nok jane si nuset e motcme. Jemi te perkedhelura dhe te llastuara dhe besojme ne dashurine e vertete qe kur 2 njerez e duan njeri tjetrin nuk mund te jetone me vjeren dhe vjerin duke u sillur rrotull si 2 miza pa koke." e llastume e perkdhelun te te zaje per hunesh e te te tregoje tabanin e moralit.

KUR KTO TE PERKDHELUNAT E LLASTICAT QE NUK DINE ME BA NJI KOKER VE, ME ARRNU NJI TE GRISUN NE PANTALLONA, NUK JAN MSU ME PASTRU E LA, NUK DINE ME RRIT E MAJTE FMI, NUK E KANE HABERIN E JETES POR MARRIN KOT E TRALALA.....JO KURR, KURR NJI DJAL A BURR NUK MUNET ME I NDIGJU E SHKU MRAPA PA QENE KAQOL E PA I THIRR MENJES. SE TE PERKEDHELNAT E MIMOZA LLASTICAT JAN RRIT KEQ PREJ NANES SE TYNE DHE KURR NUK DO TA KUPTOJNE NANEN E BURRIT, NUK DINE ME MAJT SHTEPI E ME BA EKONOMI
    PA SHIKJO ATY KU RRIN E JETON TI PINKU...BAN NJI HULUMTIM TE 3 BLLOQEVE NE KATER DREJTIMET E DO TE SHIQOSH SE KE 2 PASTRIME KIMIKE, 3 PARUKERI, 2 USHQIM KINEZ, 1 PICERI DHE NJI SHTEPI PERCJELLJE TE DEKUNISH.
    Ne kemi shum zakone te mira e qe jane brymos me shekuj te tana dhe (mendoj un) nje nder vlerat e rralla qe na kan majt gjall drejt asiimilimit ka qene dhe lidhja e forte ndermjet brezash, respekti dhe perkujdesja ndaj prinerve. C'dokush ban ate qe mendon ma mire per te.
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga Xhenet.M.S. Lexo Postimin
    Un mendoj se nuk eshte normale kur jetojn se bashku vllezerit dhe nuset ne nje shtepi.
    kjo me duket me normale sesa te jetosh me prinderit , te dy cifte jan, kan me shume te perbashketa por sic thash dhe ne postimet e tjera, ska me mire sesa te jesht vetem ne privacin tende dhe te burrit
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    "Te jetosh me prinderit" e "te kujdesesh per prinderit", nuk jane detyrimisht e njejta gje. Hapesja e temes, dhe jo vetem ajo, nga menyra se si shprehet, shpreh deshiren e saj si nuse per te mos jetuar me prinderit e burrit, dhe per t'iu qendruar sa me larg atyre. Me nje fjale, nuk kemi te bejme vetem "nuk dua te jetoj me vjehrren ne shtepi", por behet fjale: "nuk dua ti shoh me sy prinderit e burrit". Ka plot femra te tilla, qe jane femra budallaqe, ne kuptimin e plote te fjales budallaqe.

Eshte e drejta juaj te zgjidhni si jetoni e cfare maredheniesh krijoni me prinderit e burrit, por mos kujtoni se keto vendime u perkasin vetem ju te dyve. Keto vendime jane me pasoja jo vetem per ju, jo vetem per prinderit e burrit, por jane me pasoja per te dyja familjet, dhe mbi te gjitha, per femijet tuaj qe do te lindin neser. Vendimi qe ju merrni do te beje qe femijet tuaj te rriten pa gjysh e gjyshe.

- Nese ti si nuse nuk respekton prinderit e burrit, ajo qe ti je duke bere, ashtu pa e kuptuar, eshte se po i thua edhe burrit tend: mos m'i respekto prinderit e mi! Sic u sillesh ti prinderve te burrit, do te sillet edhe burri tend me prinderit e tu. E ka emrin reciprocitet.

- Nese ti si nuse nuk do te kujdesesh per prinderit e burrit ne pleqeri, ashtu edhe burri yt nuk do te kujdeset per ate nenen apo babane tend kur te zene shtratin.

- Nese ti si nuse nuk do qe femijet e tu te shohin gjyshen e gjyshin e tyre, familjen e burrit, ta kesh te qarte qe edhe burri yt nuk do ti shpier femijet qe te takojne prinderit e tu.

- Nese ti nuk ke respekt per prinderit e burrit e nuk kujdesesh per ta, ai femija qe ke ne krah te degjon e shikon, dhe ti po i jep shembullin e gabuar femijes: edhe kur ti te plakesh dhe ai femija te jete lidhur me dike, do te te sillet ne te njejten menyre, pasi "edhe mami e babi im keshtu u sollen me prinderit e tyre".

Pra ajo martese qe i gezoi te gjithe ne ate diten e dasmes, u kthye ne nje bumerang per te gjitha palet, prinderit e dhendrit, prinderit e nuses, familjen tuaj e ne menyre te vecante per femijet tuaj. Eshte OK te mos jetosh me prinderit, te jetosh me vete, por nuk eshte aspak OK qe te mos kujdesesh per prinderit.

Albo
    sbesoj se ndonje anetare ketu eshte shprehur se sdo te shikoj me sy prinderit e partnerit...shumica thon qe nuk do duan te jetojn me prinderit per shume kushte te ndryshme...por jam dakort me ty, nese nuk respekton familjen e burrit, prit te njejten mosrespektim per familjen tende
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Cool shqype- une jam realiste dhe praktike.Kjo eshte jeta. E rrit femijen, sakrifikon, e shkollon e nxjerr ne jete dhe aty mbaron detyra jote si prind. Femija del ne jete, martohet krijon familje dhe e njejta gje me femijet e vet. Kjo eshte circle of life.Shkon para, dhe Jo te kthehesh prapa, ne kuptimin qe nderrohen rolet. Respekti& dashuria vazhdojne, por Jo ne ate prizem si e cilesoni ju ketu: te behesh " skllav" I prinderve te tu? Po nese une behem e prinderve te burrit, po per femijet e mi kush do mendoj? Se 100 copash vallaj sdo behem! lol. Nje gje me Ben pershtypje me mentalitetin e kalbur te disave ketu- pse kerkoni cdo gje nga grate, kur vjen puna te kujdesjet per prinderit? A nuk Jane ato prinderit e tu? A nuk te takon Ty ? Egoista. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Cool shqype- une jam realiste dhe praktike.Kjo eshte jeta. E rrit femijen, sakrifikon, e shkollon e nxjerr ne jete dhe aty mbaron detyra jote si prind. Femija del ne jete, martohet krijon familje dhe e njejta gje me femijet e vet. Kjo eshte circle of life.Shkon para, dhe Jo te kthehesh prapa, ne kuptimin qe nderrohen rolet. Respekti& dashuria vazhdojne, por Jo ne ate prizem si e cilesoni ju ketu: te behesh " skllav" I prinderve te tu? Po nese une behem e prinderve te burrit, po per femijet e mi kush do mendoj? Se 100 copash vallaj sdo behem! lol. Nje gje me Ben pershtypje me mentalitetin e kalbur te disave ketu- pse kerkoni cdo gje nga grate, kur vjen puna te kujdesjet per prinderit? A nuk Jane ato prinderit e tu? A nuk te takon Ty ? Egoista. lol
    edhe un me vjen keq, jam sa realist por edhe pratik, sepse kjo eshte jeta: je femije qe kur del nga........qan e uleret e ke vetem kerkesa, ankesa dhe jargavitesh e prindi te pastron, qan se te kerkon stomaku ushqim dhe prindi te ushqen, i mbush mbathjet dhe po prindi ose gjysherit te pastrojne, shkon ne skolle dhe jane po ata qe ulen e punojne me ty deri sa te mbyllin syte e nderrojne jete.
    Po ashtu edhe prinderit kur arrijne nje fare moshe behen si femije, kane siklete te njejta dhe shperthejne. C'do thinje e tyre eshte nje mekat i yni, c'do dhimbe e tyre eshte detyra jone morale te perpiqemi ta lehtesojme DHE JO TE BEHESH SKLLAV por te tregosh mirkuptim se jeta nuk shkon perpara por ben rreth rotullim.
    citoj nje proverb grek :nje i moshuar i thoshte nje te riu "aty ku je isha e ketu ku jam do te vish"
    prinderve te mi (jetoj me ta dhe perpiqem me sa kam mundesi tu gjendem prane por perseri jane ata qe me japin ndihme me teper e nuk lahem kurre) behem 1000 per ta dhe mendoj qe eshte shum pak dhe kembet iau laj dhe pampersat ua ndrroj ( hde nuk pres nga bashkeshortja ta beje kete kur ajo nuk ka mundesi, SE JANE ZOT E PERMBI ZOT, JANE E VETMJA DHE ME E VERTETA DASHURI NE KET BOTE, ME KANE DHURUAR JETEN DHE ME TE LEHTE DUA T'JUA BEJ PERCJELLJEN DHE KJO ME TAKON MUA POR EDHE BASHKESHORTES SIME PERDERISA KA PRANUAR TE JETOJME TE GJITH SE BASHKU.
    PINKU MOS TE PELQEN GJE MATRIARKATI ????
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    S'di per shqiptaret e tjere ne amerike. S'mund te flas per te tjeret mund te flas per veten time. Tek ato qe thashe une konkretisht cfare s'eshte ne rregullt per ty qe bere kete krahasim mesiper?
    Son jeta nuk shkon gjithmone grure sic deshirojme.

semuret mamaja ime ose e jotja?

cfare duhet te bejme? bishtin nder shale"

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar më parë nga cool_shqype Lexo Postimin
    Personalisht mendoj se perkujdesja prinderore eshte nje ndjesi e lindur dhe eshte e perhapur ne te gjitha qeniet qe jetojne ne kete planet por jo te gjitha keto qenie kapercejne limitin e ndjeshmerise intelekte te perceptimit socialostruktural familjar per te parur nje ekiliber moral dhe detyrim njerezor me ndermjetsim te dashurise ndrmjet brezave per nje qellim sa human por edhe ciklor reciprok ndervedi.......
    p.s. kam njohur shum varza te reja qe i donin shum prinderit e tyre.....por nga larg.

ju uroj gjith te mirat, shedet e fat si juve ashtu dhe prinderve tuaj
    me thene te drejten une ate pjesen e pare te nenvizuar nuk e kuptova, por ska problem, nuk eshte e rendesishme per mua qe te me shpjegohet...

kur do dike nuk e ben kurre te vuash ate person, kjo ne pergjithesi jo vetem per prinderit : )

rrofsh, gjithe te mirat edhe juve

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    Son jeta nuk shkon gjithmone grure sic deshirojme.

semuret mamaja ime ose e jotja?

cfare duhet te bejme? bishtin nder shale"
    Drague ne koke pa gjume do ti rrija edhe mamase sime edhe vjerrhes. Po mos qofshim ne per prinderit tane mos ta quaj veten kete emer qe me kan vene.

Por kushtet jo gjithnje piqen qe te kemi kete mundesi per ti ndihmuar. Ti e di vete meqe jeton larg shqiperise sesi disa marrin ate telefonate te tmerrshme qe eshte semure keq prinderi...ti e di vete po ashtu ndihmen ekonomike qe i jipet prinderve nga bijt e bijat emigrante.

Prandaj thashe mepare qe cifti duhet te diskutojne bashke fillimisht. Sepse ato te dy po martohen dhe po ndertojne jeten e tyre, me te gjitha gabimet qe mund te bejne...do mesohen. Kryesorja duhet te qendrroj lidhja midis ciftit qe te jene mire ato fillimisht, pastaj te tjeret me rradhe.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Gjdokush braktiset,edhe djali e reja ....me von ,e korrin ete qe e kan mbjelle,
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

Faqja 20 prej 30 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  2. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28
  5. Të konvertuar a ka ndonjë në forum?
    Nga drita në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •