Close
Faqja 19 prej 30 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 295
    i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624
    motra ime ka 25 vjet qe jeton me vjerrin dhe vjerren nuk kane asnje problem sidomos me vjerren shkon shume sic tha dhe njera me siper qe shkoje te dyja per vizite.............une i them te ndahet se i eshte rritur djali dhe nusja e djalit nuk mund te jetoje me 4 pleq ajo thot jam mesuar gjith jeten dhe nuk i braktis dot(une jam larg por po te isha ne shqiperi me qef nuk do te rrinja ne nji shtepi me vjerren per hater te burrit dhe te femijeve se ato vdesin per gjysherit do te jetonja)
    Ti me sjell gjithmone fat dhe lumturi

Nena edhe baba jane vetem nje pale nuk ka mundesi te duash vjerrin edhe vjerren si prinderit,mund ti duash sepse edhe ata jane prinderit e burrit .
    Cuditem me vjerren kur ngul kembe te rij me djalin edhe ta doje nusja...
    Kur kjo vjerre vjerren e saj nuk e ka dashur ta mbaje ne shtepi si pret nga nusja ta doje e ta kete ne shtepi?
    Pse nuk ka te drejte cifti te jetoje pa ata?
    Nuk them nese nuk munden te jetojne edhe kane nevoje per ndihmen time sigurisht qe nuk do i le ne rruge por perderisa munden te jetojne vetem pse te bashkjetojme?
    Qesh shume me nenat qe kane djem sikur ju dhimbset djali me shume se nenave tona,me duket sikur nenat e cupave nuk u lodhen te na ritin e sikur na moren nga marteniteti te gatcme....
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Edhe jeta e vjehrres nuk mbaron me ardhjen e nuses. Edhe ajo e ka jeten e vet, do te shpenzoje, do te jetoje, do te shetise.

Edhe ato jane njerez, dhe kane kaluar neper keto periudha dhe askush me shume se vjehrra nuk mund te te ndihmoje dhe mesoje kur hyn neper nje pervoje teresisht te re.

Sigurisht se vjehrra e do nusen, se edhe nenat tona behen vjehrra. Pra, vjeherr nuk eshte vetem sinonim i te keqes. 80% te marredhenies ne nje familje mvaret nga nusja.
    50 % i takon vjerres , sesa elastike eshte ajo , ti pershtatet nuses se re ose te japi pak hapsire per ndryshim .
    50% i takon nuses te toleroje dhe te ambjentohet ne famljen e burrit.

Mos na e ve fajin gati te gjithen neve lol

Pervojen qe ka fituar vjerra gjate viteve si zonje shtepie , mund ta japi edhe nqs une dhe djali i saj jetojme ne shtepin perball , nuk jam kondra .

Ps. Po ti me cin je , me ne apo me vjerren

Te guxoj ta vej kete kengen burri ne shtepi , e hudh nga ballkoni hahha
    Valbona Mema- E para osht nona
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Po sigurisht se duhet te kete vullnet nga te dy palet.

Une jam me ate qe eshte me e mire. Une nuk e di si mund ta duash dike e te mos ia duash familjen, apo ata qe e kane lindur, edukar, rritur etj. etj. Nese nuk e do familjen e tij, ti nuk e do as ate.

Nese e ka nenen e keqe, atehere edhe ai pra qenka i keq!

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 13-12-2011 më 18:00

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Qyqa cdo cift i ri do rehatllikun e vet , vjerra dhe vjerri jan te mir por ne shpi te vet , bujrum te me vin te rrijn sa te dun por jo me jetu me ne .
    Sthem te abandonohen por cdo njeri ka nevoj te eksploroj jeten ne cift pa 20 veta ka mrapa ne shpi .

Ju djemte qe kini prinderit tuaj mos u rembeni kaq shpejt ka raste raste kjo bote,ka vjerra per ti varur ne maje te fikut si edhe nuse te tilla,cdo rast eshte dicka e vecante....
    Edhe nena edhe nusja duhet te jene te lumtura njera se ju solli ne jete edhe tjetra sepse solli jete edhe ju beri baba...
    Ka disa vjerra qe ter jeten e tyre hengren pine edhe nuk menduan per pleqerine edhe kur vjen dita edhe skane te ardhura thone u une kam djali do punoje djali per mua,femijet i linden por nuk jane prona e tyre edhe as skllavet e tyre .....
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Po ci ke keto perralla me mbret o Cool Shqype. Sa ekstremista qe jeni. O kshu o ska ashtu. Kaqol i thua goces se botes per burrin? E pse, se sdo me jetu me prinderit e burrit. Edhe? Sipas teje e gjithe bota perendimi qe jetojne femijet me vete qenkan kaqola e vetem shqipot jane macho. Hehehe. lol.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    ke shume te drejte, ne fakt qe ne femijeri kete arsye mendoja pse disa cifte jetonin me prinderit, vetem ketu ne forum lexoj qe eshte tradit
    po ca tradite mi amon se ato kohra kan hik vetem ndonji fshatar mundet te thot tradit e ku ta di une...shko i her ne tiron ti pyt icik a jetoni me vjerrin dhe vjerrn kur te thojn jo mi shoqe nuk kam lujt menc une....nuk do te thot se i ka inat por keshtu jan me mire
    une personalisht shkoj shume mire me te dy si vjerra si vjerri por jetoj larg dhe te jetoja me ato mbase do ishte ndryshe situata nuk edi...po amon kush thot shkoj shume mire une ja ka fut pordhes (na falni per shprejen po icik me nerva)..se as ti nuk e do vjerren me shume se mamin tat as ajo nuk te do ty me shume se cunin e vet pranej amon kush jan keto qe na shkonkan brek e byt.... me vjerren ppffff as nuk i besoj fare se jo sot po neser plas sherri..hik ri se nuk i duroj dot kto robt keshtu qe ja fusin kot....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Tironcja_BLN : 14-12-2011 më 05:50
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Tek kjo teme shihet qarte respekti qe kane disa meshkuj shqiptar per gruan. Te besh krahasime nenen vetem nje ke por grua mund te gjesh tjeter eshte bah bah bah. Vetem cuna mamaje e thojne dicka te tille. Gruan qe zgjodhe e zgjodhe vete per te ndare jeten tende me ate dhe per te krijuar familjen tuaj. Nuk eshte e tepert.

Djali dhe nusja duhet te vijne ne kete vendim sebashku te dy, nese do te jetojne me prinder apo pa prinder. Cdokush i di vete si eshte me mire dhe si jane kushtet (shkolla/puna/largesia) per te gjithe. Kryesorja eshte te jene mire me njeri tjetrin cifti i ri se te tjerat jane gjera qe rregullohen. Problemi behet nese djali sdi te ndaj hesapet dhe nusja nuk eshte sikur po flet vec me bashkshortin e saj por me 3 veta. Prandaj mesoni si te respektoni gruan fillimisht se me ate po ndertoni jeten.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,999
    Postimet në Bllog
    22
    "Te jetosh me prinderit" e "te kujdesesh per prinderit", nuk jane detyrimisht e njejta gje. Hapesja e temes, dhe jo vetem ajo, nga menyra se si shprehet, shpreh deshiren e saj si nuse per te mos jetuar me prinderit e burrit, dhe per t'iu qendruar sa me larg atyre. Me nje fjale, nuk kemi te bejme vetem "nuk dua te jetoj me vjehrren ne shtepi", por behet fjale: "nuk dua ti shoh me sy prinderit e burrit". Ka plot femra te tilla, qe jane femra budallaqe, ne kuptimin e plote te fjales budallaqe.

Eshte e drejta juaj te zgjidhni si jetoni e cfare maredheniesh krijoni me prinderit e burrit, por mos kujtoni se keto vendime u perkasin vetem ju te dyve. Keto vendime jane me pasoja jo vetem per ju, jo vetem per prinderit e burrit, por jane me pasoja per te dyja familjet, dhe mbi te gjitha, per femijet tuaj qe do te lindin neser. Vendimi qe ju merrni do te beje qe femijet tuaj te rriten pa gjysh e gjyshe.

- Nese ti si nuse nuk respekton prinderit e burrit, ajo qe ti je duke bere, ashtu pa e kuptuar, eshte se po i thua edhe burrit tend: mos m'i respekto prinderit e mi! Sic u sillesh ti prinderve te burrit, do te sillet edhe burri tend me prinderit e tu. E ka emrin reciprocitet.

- Nese ti si nuse nuk do te kujdesesh per prinderit e burrit ne pleqeri, ashtu edhe burri yt nuk do te kujdeset per ate nenen apo babane tend kur te zene shtratin.

- Nese ti si nuse nuk do qe femijet e tu te shohin gjyshen e gjyshin e tyre, familjen e burrit, ta kesh te qarte qe edhe burri yt nuk do ti shpier femijet qe te takojne prinderit e tu.

- Nese ti nuk ke respekt per prinderit e burrit e nuk kujdesesh per ta, ai femija qe ke ne krah te degjon e shikon, dhe ti po i jep shembullin e gabuar femijes: edhe kur ti te plakesh dhe ai femija te jete lidhur me dike, do te te sillet ne te njejten menyre, pasi "edhe mami e babi im keshtu u sollen me prinderit e tyre".

Pra ajo martese qe i gezoi te gjithe ne ate diten e dasmes, u kthye ne nje bumerang per te gjitha palet, prinderit e dhendrit, prinderit e nuses, familjen tuaj e ne menyre te vecante per femijet tuaj. Eshte OK te mos jetosh me prinderit, te jetosh me vete, por nuk eshte aspak OK qe te mos kujdesesh per prinderit.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 14-12-2011 më 11:54

Faqja 19 prej 30 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  2. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28
  5. Të konvertuar a ka ndonjë në forum?
    Nga drita në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •