Close
Faqja 14 prej 30 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 295
    ...orfeu... Maska e bajko
    Anëtarësuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151
    Citim Postuar më parë nga Aloa
    Ky qe po trajtoni ju eshte problemi im o shok.
    Une kam marre djale te vetem,por kjo sdo te thote qe detyrimisht duhet te jetoj me prinderit e tij tere vese.Djal i vetem a jo, ai tashme quhet burre dhe eshte im shoq.Kur u martuam nuk i thane te trashegohesh me nenen dhe baben,por te trashegohet me nusen(mua dmth), dhe nese (larg Zot,se goja nuk sjell gje),ai humbet nenen apo baben,vec dhimbes nuk i prishet familja dhe terezia(sepse jeta keshtu ecen ne pergjithesi),por nese humb te shoqen(ndonese se ka gjak)gjerat jane ndryshe,shume me ndryshe......keq fare dmth.Plus qe dy kurora ne nje cati ska hic kuptim dhe komoditet, qofshin prinderit e djalit apo te nuses.Masshkulli duhet ti ndaje vet gjerat.Ose te rije djale me mamin e vet, ose te behet burre i gruas se vet.
    Plus dhe cikerima ka plot.Dua sdua te ngrihem nga krevati,te dal,te me vine a jo njeres,te zihem a te pajtohem et etj etj............. u dashka te kushtezoj JETEN time ,dhe per se,per se.....................?????
    s'desha te citoj...por me detyrove...
    he mi ti... ke degjuar, kur ndokujt i ka vdekur nena dhe ai ka gjetur nje nene tjeter? i ka vdekur babai, dhe ai ka gjetur nje baba tjeter? sa e mencur qe je mi te lumshin shpatullat per koken qe mbart.
    kam degjuar qe nje njeri eshte martuar 2,3,4 ose me shume here...por se ka gjetur ndokush 2,3,4 ose me shume prinder.
    po s'keni faj jo... se per ju disa ketu...me mire eshte te jetosh dhe te bisedosh me nje shok te bashkeshortit, qe sikur te mundet ai edhe seks do bej me ty, sesa te jetoni me prinderit e burrit. Po ai djali... nga by-tha e lisit doli?
    kam degjuar kur cifti ka marrur te ruajne prinderit e nuses sepse ata nuk kishin djale. ama se cifti jane kaq te cmendur sa te lene prinderit dhe te arsyetohen se i duan edhe nga larg...por sot nuk eshte asgje cudi jo.
    ju jeni te gjithe larg tash...te gjitheve ju dua dhe te gjitheve ju kam allton ju kam.
    do ju bie ne koke edhe juve qe jeni me vjerra edhe juve qe i braktisni...mos kini merak fare.
    bajko

LE TE BEHET DRITE! Maska e Aloa
    Anëtarësuar
    30-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku qielli takon detin
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga bajko
    s'desha te citoj...por me detyrove...
    he mi ti... ke degjuar, kur ndokujt i ka vdekur nena dhe ai ka gjetur nje nene tjeter? i ka vdekur babai, dhe ai ka gjetur nje baba tjeter? sa e mencur qe je mi te lumshin shpatullat per koken qe mbart.
    kam degjuar qe nje njeri eshte martuar 2,3,4 ose me shume here...por se ka gjetur ndokush 2,3,4 ose me shume prinder.
    po s'keni faj jo... se per ju disa ketu...me mire eshte te jetosh dhe te bisedosh me nje shok te bashkeshortit, qe sikur te mundet ai edhe seks do bej me ty, sesa te jetoni me prinderit e burrit. Po ai djali... nga by-tha e lisit doli?
    kam degjuar kur cifti ka marrur te ruajne prinderit e nuses sepse ata nuk kishin djale. ama se cifti jane kaq te cmendur sa te lene prinderit dhe te arsyetohen se i duan edhe nga larg...por sot nuk eshte asgje cudi jo.
    ju jeni te gjithe larg tash...te gjitheve ju dua dhe te gjitheve ju kam allton ju kam.
    do ju bie ne koke edhe juve qe jeni me vjerra edhe juve qe i braktisni...mos kini merak fare.

me keto qe po thua pikerisht ke dale aty ku duhet pa e kuptu as vet.
    nene sgjen dot te dyte ndaj dhe zoti e ka bere qe te jetosh me grua dhe po te vdiq njera patjeter qe duhet tjetra
    po po te vdiq nena nuk shkon te kerrkosh se rolin si nene e luajti ,tashme ke nevoje per gru.dhe me vje keq per gjuhen qe perdor por une ta kam sqaru.te trashegohesh te thone per nusen ,jo per nenen.kur lind femija i thone te ket jete e te ritet me prider.

secili ka misionin e tij pra.

crendesi ka o shok nga kush doli djali.detyrimet le ti kete ai se sma djen te nderhyj hic per kete,te jetosh menjae eshte krejt pa lidhje me keto qe shtron ti i zgjuti i botes.

sa per dashnor shoket e burrit,shih mos e ke eksperienc ne familjen tende.

TEMA FLET SI ESHTE ME MIRE PER TE RINJTE KY TE BEKA ME DOBIC NE DERE.
    QEKE PALACO NJERI TI.
    Everything I do, I do it for you.

..She is so cute... Maska e jessi89
    Anëtarësuar
    25-08-2003
    Postime
    955
    Nuk ke keq se jeton me prindet ne shtepi.Une kam vjerin ...shpirt njeriu....me ndihmon dhe e ndihmoj........por jane ca budallalleqe ca here ne kaptinen time ,psh,nuk e duroj dot kur me bie te ha dreke ndonjehere vetem me te....ose kur me thote;akoma ne tel ti/...po varja i kaloi.....
    Wild and crazy can't be lazy

Anëtarësuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151
    me keto qe po thua pikerisht ke dale aty ku duhet pa e kuptu as vet.
    nene sgjen dot te dyte ndaj dhe zoti e ka bere qe te jetosh me grua dhe po te vdiq njera patjeter qe duhet tjetra
    po po te vdiq nena nuk shkon te kerrkosh se rolin si nene e luajti ,tashme ke nevoje per gru.dhe me vje keq per gjuhen qe perdor por une ta kam sqaru.te trashegohesh te thone per nusen ,jo per nenen.kur lind femija i thone te ket jete e te ritet me prider.
    jo se nena e luajti rolin dhe nukka nevoje... por se nuk mund ta zevendesoje kush...e bene ti kete dallim apo jo...???

secili ka misionin e tij pra.
    dhe sipas teje na del qe misioni i gruas na qonka me i rendesishem se i nenes...
    te pifte sorra mendte qe me ke.

crendesi ka o shok nga kush doli djali.detyrimet le ti kete ai se sma djen te nderhyj hic per kete,te jetosh menjae eshte krejt pa lidhje me keto qe shtron ti i zgjuti i botes.
    per ty...e shoh se nuk ka rendesi...paske nevoje te rritesh e te mencmohesh se vertete kot po e mbartke koken mbi shpatulla...apo rrethi ku jeton te ka bere te tille.

sa per dashnor shoket e burrit,shih mos e ke eksperienc ne familjen tende.
    e c'te dogji ty aq shume... e paske bere ti??? une nuk tu drejtove drejtperdrejt ty, andaj mos u drejto ashtu... shiko me lart mire se cshkruaj...

TEMA FLET SI ESHTE ME MIRE PER TE RINJTE KY TE BEKA ME DOBIC NE DERE. QEKE PALACO NJERI TI.
    valle ti me vure shminkat qe e din se c'jam une???
    Ndryshuar për herë të fundit nga bajko : 23-01-2007 më 14:47
    bajko

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Kjo po qe thua ti.Firuan njerezit e mire.(para se te quhesh i/e mire dhender/nuse shok/shoqe etj quhesh njeri i mire,dhe nje njeri i mire ska si te jet dhender i keq apo nuse e keqe)
    Nuk e kuptoni fare temen me duket,qe e trajtoni ne kete menyre, mgjt nese tani je beqo,ske si flet ndryshe, nese je i martuar ma do medja se sjeton me prinderit brennda, por ke per te ndryshuar mendim nese je apo do behesh babai i nje vajze.Mbase do shkruajme dy rreshta ne forum dhe atehere.
    Po,keshtu mendoj!...firuan njerezit e mire!...perderisa po shoh perdite me syte e mi se si hidhen prinderit ne rruge".....perderisa po shoh mungesen e theksuar te rrespektit te ketyre nuseve te reja kundrejt vjehrrave te tyre...perderisa po shoh
    menyren se si e kane kuptuar civilizimin keto nuset tona te reja duke harruar faktorin kryesor i cili eshte faktori ekonomik...prinderit tane kane nevoje per mbeshtetjen tone pasi nuk kane ekonomine e duhur per ti perballuar pleqerise me
    shpenzimet e tyre...te njejten pergjegjesi qe ndjej per prinderit e mi,do ta ndjej edhe per vjehrrin e per vjehrren nese ata do te kene nevoje per ndihmen time por gjithmone, ky rrespekt eshte reciprok....nese ime shoqe nuk i rrespekton prinderit e mi,atehere une s'kam perse te ndjej detyrim per prinderit e saj...
    E them kete pasi kam degjuar shume vajza te thone se i duam vjehrrat per te na rritur femijet e per te na bere punet e shtepise...pra,"skllave ne kuptimin e mirfillte te fjales"...e me pas,kur tu vije koha per tu sherbyer,kete le ta bejne djemte e tyre
    pasi ata e kane per detyre se u kane bere koken....kjo eshte ajo qe mendojne pjesa me e madhe e vajzave te reja,dhe ju me vini e me flisni per njerez te mire.
    Kjo,per fat te keq eshte nje krize qe do ta vuajme ne po e po por po e vuajne edhe prinderit tane...

LE TE BEHET DRITE! Maska e Aloa
    Anëtarësuar
    30-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku qielli takon detin
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku
    Po,keshtu mendoj!...firuan njerezit e mire!...perderisa po shoh perdite me syte e mi se si hidhen prinderit ne rruge".....perderisa po shoh mungesen e theksuar te rrespektit te ketyre nuseve te reja kundrejt vjehrrave te tyre...perderisa po shoh
    menyren se si e kane kuptuar civilizimin keto nuset tona te reja duke harruar faktorin kryesor i cili eshte faktori ekonomik...prinderit tane kane nevoje per mbeshtetjen tone pasi nuk kane ekonomine e duhur per ti perballuar pleqerise me
    shpenzimet e tyre...te njejten pergjegjesi qe ndjej per prinderit e mi,do ta ndjej edhe per vjehrrin e per vjehrren nese ata do te kene nevoje per ndihmen time por gjithmone, ky rrespekt eshte reciprok....nese ime shoqe nuk i rrespekton prinderit e mi,atehere une s'kam perse te ndjej detyrim per prinderit e saj...
    E them kete pasi kam degjuar shume vajza te thone se i duam vjehrrat per te na rritur femijet e per te na bere punet e shtepise...pra,"skllave ne kuptimin e mirfillte te fjales"...e me pas,kur tu vije koha per tu sherbyer,kete le ta bejne djemte e tyre
    pasi ata e kane per detyre se u kane bere koken....kjo eshte ajo qe mendojne pjesa me e madhe e vajzave te reja,dhe ju me vini e me flisni per njerez te mire.
    Kjo,per fat te keq eshte nje krize qe do ta vuajme ne po e po por po e vuajne edhe prinderit tane...
    PO TI KISHE LEXU GJITHE CKA KAM SHKRUAR NE KETE TEME NUK ISHTE NEVOJA TE SHKRUAJA KESHTU.

NUK KAM THENE SE SI RESPEKTOJ,SE I DU TI SHFRYTEZOJ, SE SDU QE TU SHERBEJ NE HALL,SE SDU TE GEZOJ ME TA, SE DUA TU LARGOJ DJALIN(TE JETOSH DY BLLOQE ME TUTJE SESHTE GJEME MORE,SEPSE UNE NGA NENA IME JAM QYTETE LARG) APO TI LE PA DYSHKE NE XHEP(KETA TE MITE SKANE AS NEVOJ EKO)E TE TJERA E TE TJERA QE PERMEND TI.
    PERSE E TRAJTON NE KET PRIZEM?
    MUA ME DUKET SHUME I THJESHTE SI KONKLUZION: ESHTE ME MIRE TE JENE TE NDARE PER TE DYJA PALET.(po e perseris:SKA LIDHJE FARE KJO ME PERGJEGJESITE NDAJ PRINDIT,DHE AQ ME PAK ME ATE QE TI QUAN BRAKTISJE)
    Everything I do, I do it for you.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Une nuk bera gje tjeter vecse ju pergjigja shkrimit tuaj qe me drejtohej mua.
    Edhe ju,po te lexonit te gjitha shkrimet e mia do te kuptonit se as une nuk kam ndonje gje kunder ndarjes....une nuk kam thene asnjehere qe duhet te jetojme ne forme bashkesish primitive.....braktisje kam quajtur mos asistimin e femijeve ne momentin kur prinderit e tyre kane nevoje per ta....mund tju hidhni nje sy shkrimeve te mia te meparshme ne kete teme nese deshironi...

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar më parë nga bajko
    aloa...
    mos bej loje fjalesh ketu...
    mu pergjigj: zevendeson dic tjeter nenen ne bote? gruan zevendeson nje grua tjeter... po nenen??? nuk dij pse mundohesh te sillesh rreth e rrotull kur nuk me je pergjigjur...
    Nuk flas per misione e opsione...flas per rolin e nenes... per rendesine e asaj, qe te mbarti 9 muaj ne barkun e saj e u ruajt qe mos te te lendoj gjersa te vijsh ne drite... flas per rolin e asaj qe kur ti ishe e vogel dhe e semure, ajo qante e thoshte: po qe nevoja, jap jeten time per femiun tim... per kete rol flas, rolin me te madh ne bote. E tash, vini e na thoni se i doni nga larg... (eshte mendimi juaj) por duhet te flitni ashtu si duhet te jete, dhe jo si na pelqen neve...

Lexoje edhe njehere postimin tim... nuk te jam drejtuar askund me emer drejt ty. ok? Une nuk te njoh, valle pse po dashkam te qelloj dike qe nuk e njoh???

respekt.
    Kur lexoj keto postimet e tua une me kujtohet nje merhum qe kishim ne lagje qe dilte me sopate ne dore dhe berrtiste:

Dru kush ka per te carë? Dru kush ka per te carë?

Meqe po ta eviton pyetjen kjo pilivesa tjeter, po ta jap une pergjigjen. Asnje ne bote nuk e zevendeson nenen. Jo qe nusja jo e jo po as te gjitha grate e tjera te botes po te mblidhen bashke (sikur ta kene dhe te rruar) prape nuk i vine anes. Po kjo analogjia jote ka aq mencuri brenda as truri i atj qe çante drute tek lagjja ime. As zemra nuk zevendesohet dhe as koha nuk zevendesohet, ashtu sic nuk zevendesohet as nena, por keto ti ja fal fare mire nuses. Pse?? Sepse mardhenia me nusen eshte komplet ndryshe dhe as mund te krahasohet fare me ate te nenes. Ti po krahason dardhet me fiqte. Nusen e ke zgjedhur ti, e ke mare ne qafe ti, i ke premtuar gjera ti, dhe per sa kohe do rrish me te (zevendesoje po deshe me vone) por per sa kohe je me te, do perpiqesh ta besh te lumtur. Ti mor vella e more ne qafe, po nuk ishe gati te ndaheshe nga nena pse kerkon nuse. Eshte pjese e evlucionit te njeriut. Ashtu sic ty te rritet bibilja e kerkon te thurresh, po aq natyrore eshte dhe te shkeputesh nga familja e te ndertosh tenden. Nuk po te thote njeri te mohosh apo zevendesosh nenen. Po qe se pati nevoje nuk po thote njeri mos ti rrish ne krah 24 ore ne dite 365 dite ne vit. Por te rrish te shpia e plakes kur te gjithe jane te afte, eshte paaftesi per te qene i pavarur.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Anëtarësuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151
    Citim Postuar më parë nga R2T
    Kur lexoj keto postimet e tua une me kujtohet nje merhum qe kishim ne lagje qe dilte me sopate ne dore dhe berrtiste:

Dru kush ka per te carë? Dru kush ka per te carë?

Meqe po ta eviton pyetjen kjo pilivesa tjeter, po ta jap une pergjigjen. Asnje ne bote nuk e zevendeson nenen. Jo qe nusja jo e jo po as te gjitha grate e tjera te botes po te mblidhen bashke (sikur ta kene dhe te rruar) prape nuk i vine anes. Po kjo analogjia jote ka aq mencuri brenda as truri i atj qe çante drute tek lagjja ime. As zemra nuk zevendesohet dhe as koha nuk zevendesohet, ashtu sic nuk zevendesohet as nena, por keto ti ja fal fare mire nuses. Pse?? Sepse mardhenia me nusen eshte komplet ndryshe dhe as mund te krahasohet fare me ate te nenes. Ti po krahason dardhet me fiqte. Nusen e ke zgjedhur ti, e ke mare ne qafe ti, i ke premtuar gjera ti, dhe per sa kohe do rrish me te (zevendesoje po deshe me vone) por per sa kohe je me te, do perpiqesh ta besh te lumtur. Ti mor vella e more ne qafe, po nuk ishe gati te ndaheshe nga nena pse kerkon nuse. Eshte pjese e evlucionit te njeriut. Ashtu sic ty te rritet bibilja e kerkon te thurresh, po aq natyrore eshte dhe te shkeputesh nga familja e te ndertosh tenden. Nuk po te thote njeri te mohosh apo zevendesosh nenen. Po qe se pati nevoje nuk po thote njeri mos ti rrish ne krah 24 ore ne dite 365 dite ne vit. Por te rrish te shpia e plakes kur te gjithe jane te afte, eshte paaftesi per te qene i pavarur.
    ti je avokati i saj...apo si eshte puna ketu?
    une po flas per miresine dhe per ate qe eshte njerezore... dhe jo per ate qe eshte t'huajsim...per ate qe ju e quani modernizim.
    Te braktisesh prinderit - kjo eshte paaftesi.
    me sqaroni nje gje, ju qe nxirrni flake per goje:
    si mund ta duash prindin duke qene larg tij, duke e ditur se ju e keni lene vetem ne kater mure, duke e ditur, se ndoshta, per fundjave kur te shkosh, do ta gjesh te vdekur?
    bajko

i/e regjistruar Maska e DESA
    Anëtarësuar
    17-06-2006
    Postime
    71
    wow kjo teme po del jasht kontrollit...C'far tregon kjo ?
    Meshkujt sidomos po u permende familjen e vet ... ndalojne dhe as degjojne dhe as shikojne. Mos - komunikim total.

Kur nje nuse nuk do te jetoj me vjerr/ine nuk po ju ul as nenen as baben as farefisin... dhe nuk po tregon as disrespekt asnjegje te tille.

Thjesht ... do te jete zonja e shtepis te saj. Ska asnjegje me kete kerkese.
    Po te dish te jesh zonje ne shtepine tende atehere tregon se c'far lloj femre je...dhe nuk ka per tja u len prindrit te vuajn ose te jene pa njeri sic mendoni ju.

Nuk eshte puna se ke duhet te vesh ne rradhe te pare nusen apo nenen...
    this is not a competition ! Nuk eshte puna ke do me shume dhe ke do me pak.

Megjithate ...varet se si je rritur por fara e ksaj teme ishte qe ndarja nga prindrit mbas martese eshte gje e mire qe do te shmange shume probleme familjare ne shoqerine shqiptare.

Faqja 14 prej 30 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  2. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28
  5. Të konvertuar a ka ndonjë në forum?
    Nga drita në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •