Close
Faqja 11 prej 30 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 295
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku
    Aaaaaa..!..tani te kuptova!...ti e dashke vjerren te ti beje te gjitha gati....po aty ma nxirr muhabetin dhe mos ma perdridh sa andej kendej...thuaj qe dua nje vjerre qe te me beje te gjitha punet e shtepise...te laje...te gatuaje...te me rrise femijet....e kur te vije puna ne fund per ti bere ysmet...shohim e bejme...
    shoku tanku .pse more cfar punesh do me beji .
    femijet e djalit te saj do te rris nqs deshiron ,pse mos ka te me ruaj lopet eeee .
    apo se beri gjellen .se rrobat i lan lavatricja tani .
    per ti bere yzmet sdo ja beji une po do ja beji djali i vet nqs ka ditur te edukoj djalin .(kuptoje kete mire se cfar do te thot .)
    djali eshte kryesorja ne mardheniet nuse -vjerre .

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Po pranoje te shkreten se vjerren e do thjesht dhe vetem si sherbetore...pse s'e pranon?!.....sa per yzmet,do ti bej se me ka bere koken dhe nuk do ta le ne meshiren e ketyre nuseve te pashpirta...sado rrespekt qe te kete nusja ime per mua,kur vjen puna per ti sherbyer nenes sime e heq menderen menjane....a thua se nuk eshte rritur edhe ajo nga nje nene...realiteti eshte ky sado te perpiqeni ta mohoni po thuaj mjere ne qe u marim ju dhe mjere nenat tona po mbeten ne meshiren tuaj...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    E Nuk E Di Une Se Cfar Lloji Do Marresh Ti ?
    Se Edhe Une Spo Them Qe Krahasohet Me Nenen Ore ,po Njeriu Duhet Te Ket 2 Fara Ne Koke ....dhe E Di Mire Ti Ate Historin Se Nuk Me Kujtohet Ku Ka Qene .me Duket Ne Librin E Leximit Te Klases Se 2 .
    Qe Mamaja E Pyet Te Birin Qe Ishte I Mitur ,se Pse Po E Bente Ate Gerrac Derrase .dhe Ai Ja Ktheu .po E Beji Gati Qe Tju Jap Ty Dhe Babit Kur Te Martohem Se ,dua Te Ruaj Traditen Se Me Kete Lloji Gerraci I Keni Dhene BUKE Dhe Gjyshit ....................

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    nuk besoje qe djali kundershton te jetoje me prinderit e tij mirpo shume meshkuje bien ne ndikim te grua dhe ndegjojne dhe budallallekun me ta madhe te gruas qe e urdheron.

kjo eshet si pasoje e mosndergjegjes te te rinjet sepse nese don ta kuptosh rolin e prinderve ateher imagjinoje veten si prinder dhe priti reagimet e femijeve.

kjo eshet injranca e shekullit 21

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    eshte evrtet se femra nuk mund ta doje vjehrren si nenen esaj ,mirpo duhet te luaj nnje rol se kinse e don vjehrren nese don te kete sukses ne jeten bashkeshortore/vjeherrerore. sespe eshet elogjikeshme se nese ti burrit tuaj nuk i rrespekton nenen nuk mund te dashuron me vullnet ty ,edhe fundi fundit ishte ajo (nena) qe esolli ne jete burrin tend qe ti ta jetosh jeten me te d.m.th meriton nje rrespekt per kete sakrific qe ti e shijon si nje produkt te lire dhe pa pagese.

i/e regjistruar Maska e Dolcezza
    Anëtarësuar
    21-09-2006
    Postime
    26
    Te them te drejten, asgje nuk kam provuar deri me tani. Por di vetem keto: qe nje cift i ri ka nevoje per intimitet, por te jetuarit me prinderit e burrit do ta bente kete gje shume te sikletshme. Por, edhe prinderit vetem nuk mund te lihen...keshtu qe per mendimin tim, te jetojne afer, por JO bashke. Nuk eshte puna qe te jetuarit me prinderit do te na linte ne te rinjve mbrapa...te them te drejten, po te ishte ashtu do te zgjidhja te rrija mbrapsht ne kohe se sa t'i ktheja kurrizin dy te moshuarve. Arsyeja? Sepse nuk dua te me ndodhe e njejta gje vite me pas. Plus...megjithese nuk do t'i dua sa prinderit e mi, ma merr mendja qe prinderit e njeriut qe dua do t'i dua, sepse ata i bene koken. Si eshte ajo kenga "e ti nuse dujma nenen, dujma baben...e une baben do ta duj se ka rrit sokol per mu"
    Ndersa kur te vije puna qe te plaken, dhe nuk do te kene fuqi te punojne, pse mos te jetojne me djalin dhe nusen e tyre...dhe te rrisin niperit e mbesat?
    Per mendimin tim kemi disa tradita shume te bukura, dhe respekti ndaj te moshuarve eshte nje nga ato.

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga BlackEagle
    Nje djalosh dikur po bente nje tavoline te vogel per nje person te vetem.
    I ati qe e pa, iu afrua dhe e pyeti: Perse te duhet tavolina bir ?
    Qe te vendos ty te hash baba iu pergjigj ai, se nusja nuk do qe te hash ne nje tavoline me ne.
    A ha, ja kthen i ati, beje bir beje, se keshtu kam bere dhe une me babain tim.
    I biri i kthehet dhe e pyet: A do ma bejne dhe mua keshtu baba ?

Ç'te besh, do gjesh ne k'te jete bir ja kthen i ati.

S'po shkruaj me.
    eshte me se e verte kjo gja

shum veta sidomos nga ne shqiptaret qe jemi ne usa edhe europ qe traditat shqiptare i kemi ber si amerikone ose kemi kaluar edhe amerikonet do thosha
    un nuk e imagjinon dot ajo qe do mar un te me thot prindrit e tu si dua ne nje shtepi un vetem nje gje do i thoja ik tek baba vet
    tjetra keta prinder na kan ber koken na kan rit kan len vendin e tyre shoqerin e tyre per ne qe te jetojm sa me bukur kur vin pun per pleqerin e tyre ne u fusim kraun shum te mir jemi ne shqiptaret ncncnc
    tjetera pak me poshte njera tha ti blejm nje apartamet te jetojm afer
    jo mo shpirt se prindri do nje muabet te embel do te shikoj ne mengjes shpin plot me fmit qe ka rit edhe te mburet se ka nje nej cun ose vajz te mir edhe pse jo te risin niprit e tyre
    deri die ne shqipetaret kemi shar racat e huaja shiko si jan keta jan gjiton vite edhe nuk flasin
    ose shiko kjo 80 vjece grua fmia nuk vete ta shikoj njehere

po ju them nje histori ktu ne chicago eshte me se e verte
    para ca vitesh nje shqiptar nga jugu i shqiperis iken edhe vin ktu ne amerik iku nga ligji i enverit erdhi ne amerik punonte si qeni dit nat per ata fmi qe ti merte ketej me rastin e par per fatin e ti u hap kufiri ne 1990 i beri dekumenta cunave familjes te ti i mori ne usa ata i gjeten te tera gati pun shpi lek etc
    sot qe ai eshte plak ska me fuqi te punoj ata vajten e futen ne azile te pleqve se sduan te ken nje plak te ri ne shtepi se cunat tashme jan bosa me gjith nuset e tyre
    por un ju them se ky njeri ska nevoj per ta mbajt atije ne azile mir
    por do dashuri nga familja e ti qe vuajti kaq kohe qe ta sillte ktu por ja qe fmia e hodhi posht
    ja ca jemi ne shqiptaret

kurse nga lexhimet e alnoses qe lexhova ka me se te drejt ne shum gjera
    prindi eshte ndihme ne shtepi
    te mbahet fmia buken e gjen gati
    ca doni me ju ?????????
    apo ajde se jemi ber europian tashme ajde se lat nam
    wtf
    Partizoni

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Dolcezza
    Te them te drejten, asgje nuk kam provuar deri me tani. Por di vetem keto: qe nje cift i ri ka nevoje per intimitet, por te jetuarit me prinderit e burrit do ta bente kete gje shume te sikletshme. Por, edhe prinderit vetem nuk mund te lihen...keshtu qe per mendimin tim, te jetojne afer, por JO bashke. Nuk eshte puna qe te jetuarit me prinderit do te na linte ne te rinjve mbrapa...te them te drejten, po te ishte ashtu do te zgjidhja te rrija mbrapsht ne kohe se sa t'i ktheja kurrizin dy te moshuarve. Arsyeja? Sepse nuk dua te me ndodhe e njejta gje vite me pas. Plus...megjithese nuk do t'i dua sa prinderit e mi, ma merr mendja qe prinderit e njeriut qe dua do t'i dua, sepse ata i bene koken. Si eshte ajo kenga "e ti nuse dujma nenen, dujma baben...e une baben do ta duj se ka rrit sokol per mu"
    Ndersa kur te vije puna qe te plaken, dhe nuk do te kene fuqi te punojne, pse mos te jetojne me djalin dhe nusen e tyre...dhe te rrisin niperit e mbesat?
    Per mendimin tim kemi disa tradita shume te bukura, dhe respekti ndaj te moshuarve eshte nje nga ato.
    Eshtee verte se nje qift ka nevoje per intimitet ne jete e tyre bashkeshortore mirpo nuk e justifikon veten em kete nje qift,qe te mos pranojne prinderit ne shtepin e tyre.tash kur thuhet duhet te jetojne bashk nuk e ka domethenjen se ata edhe duhet fjesin bbashk,

eshet fenomeni qe po perhapet tek te rinjet tane
    "Te shikosh rinin e sodit sheh vetem dhembje a pak shpres"

po veprojne ne menyra te ndrsyhme per ti larguar prinderit etyre prej shtepive te tyre duke vepruar -: duke i derguar ne shtepite epleqeve(ferri ne natyre) te cilen gje qdo prinder do kishte ber lutje qe te mos eshofin as ne enderr,eshet mekat i madh ky icili nuk justifikohet aspak.

le ta di kjo rini nje gje "jemi te rinje momentalishte por ne te ardhmen na pret pleqeria""

njeriu dy her ne jete ka nevoje per perkujdesje kur eshet femije(foshnje)dhe kur te plaket, d.m.th pleqeria ka nevoje per perkujdesje dhe keet perkujdesje e pret nga evladi i tyre e jo nga shtepia e pleqeve aty eshet ferri i kesaj dynjaje.dhe mallkimi i kesaj jete.dhe hjekje barre per nje femije qe nuk i do prinderit e tyre .

isha femije, u rrita,dhe u plaka .......

i/e regjistruar Maska e Ektoras
    Anëtarësuar
    28-12-2006
    Postime
    35
    Fenomeni i rri qe sot fatkeqsisht egziston tek shqiperia ka te bej me menyren e jetes qe bejne njerezit te rri.
    problemi filon nga femra qe nuk do te jetoje me prinderit e burrit,( di shembull une qe i ka then grauaja burrin o une o prinderit e tua dhe ai zgjedhoi gruan)
    Duhet te kemi parasyshe ,se dhe ne do pleqemi ,dhe do na vij rradha prandaj eshte mire te ruajme traditat, dhe prinderit ti kemi mbi kaptinen tone.
    Dashuria duhet dhe ka nivelat e saj , dashuria e prinderit e gruas e femive e tjera.
    Rrrinia sot mendon me ndjenja dhe jo me logjiken dhe si perfundim i asaj eshte te bejne komando grat ..................

Eshte mire te jesh plus drejtesise ( dhe te respektosh te drejtat e gruas) jo ama te na terheqin dhe grat nga hunda.....

selam!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ektoras : 16-01-2007 më 16:39

...orfeu... Maska e bajko
    Anëtarësuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151
    allahile...a deri ne at mase kan ardhur te rinjte sa te harrojne prinderit...???
    po kush ju beri me... po kush ju rriti me...po kush ju lau by-then kur ishi te vegjel me...po kush ndejti zgjuar tere naten kur ju ishi te semure me...po kush ju degjonte naten a merrni fryme a jo me... dhe tash faaaaaaap vie nje nuse dhe te thot: o mua o prinderit...dhe ti me nje buzeqeshje i len prinderit... turp turp i madh... zaten duke dashur qe te jetojme si te huajt edhe familja e huaj eshte bere.
    nuk eshte vlere e shqiptarit qe t'i hedh prinderit ne rruge... ajo eshte shkaterrim e nje familje...
    po ti deshe intimitet... futu ne dhome... he cfar intimiteti deshe...te ecesh xhveshur neper dhome tere kohen???
    lene se lat name lat.

respekt
    bajko

Faqja 11 prej 30 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  2. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28
  5. Të konvertuar a ka ndonjë në forum?
    Nga drita në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •