Sa e llastume je mor nusja e kohes, shum menjemadhe, po ik mor kris ****** ne jete aventurash se do ta shohesh ndryshimin.
une jam i mendimit per bashkejetese me prinderit.
flm.
Sa e llastume je mor nusja e kohes, shum menjemadhe, po ik mor kris ****** ne jete aventurash se do ta shohesh ndryshimin.
une jam i mendimit per bashkejetese me prinderit.
flm.
Kjo eshte qeshtje e rende per t'u diskutuar ne kete menyre kaq te thjeshte.Postuar më parë nga Nuse-kohes
Por per ti rene trup.1. Nuk je i/e detyruar as i obliguar ta besh kete, as brenda shqiperise, as jasht saj. Sidomos nese prinderit tu nuk jane pronare te nje kulle me gjithe kompleksin e godinave qe i vijne pas, sipas normave tradicionale, dhe me nje patundshmeri qe kape afersiht 10 hektare patundshmeri, te nje toke pjellore apo zejtarie. Kjo zakon apo tradite nuk vlene per familjen tende, pra kesisoji uk mund te jesh as shqiptar fisnik. Ne gjithe shtetet me te zhvilluara te Evropes vazhdohet te jetohet ne kete menyre ne familjet e pasura aristokrate dhe me besoni -Askush nuk eshte ankuar per kete deri me sot dhe as qe do te ankohen ne te ardhmen nese nuk ndodhe ndonje ndryshim rrenjesor dhe bankrotim eventual i familjes.Prandaj kjo tradite jo vetem qe nuk eshte "e keqe" por eshte edhe e lakmuar nga qytetaret e Londres ta zeme, apo ata te Parisit sepse nuk mund ta kene nje gje te tille.2. Ne kushte te banimit ne nje shtepi te vogel pa prone, apo te nje apartmenti ne qytet, jo vetem qe nuk eshte obligative apo ashtu si thua "duhet", por perkundrazi eshte e pelqyeshme ne rast mundesie dalja e menjehershme e cfitit ne nje banese te re. Perlqyeshem -kuptohet, ne te njejten lagje apo sa me afer. dhe kjo eshte e tera.Keto gjera i diktojne politikat e keqija te shtetit dhe moszhvillimi i tij per shkak te idiotizmave te lidereve dhe presioneve e diversioneve, si politike, si ekonomike te armiqeve te tij.Kjo tradite eshte duke na mbajtur ne te rinjve mbrapa.
Nuk te detyron askush te krijosh familje mbi familje ne te njejtin apartment ne rast se ke kushte per zgjerim! Kjo besoj eshte e qarte si uji ne burim.
Mos u nevrikos tani. Nuk je e obliguar ta duash vjehrren moj, mjafton te mos e urreshPerse e bejne prinderit tane kete gabim kolosal gjenerate mbas gjenerate.
Nuset nuk do ti duan vjerrat ndonjehere ashtu si duan nenat e tyre keshtuqe mjaft genjyem veten.
Po je plotesisht e lire ta besh kete gje. Sado qe pas pak kohe do te deshiroje edhe vjehrren ne shtepi, sidomos gjate kohes kur ti je ne pune.Nuset e sotcme nok jane si nuset e motcme. Jemi te perkedhelura dhe te llastuara dhe besojme ne dashurine e vertete qe kur 2 njerez e duan njeri tjetrin nuk mund te jetone me vjeren dhe vjerin duke u sillur rrotull si 2 miza pa koke. Na lini te jetojme jeten dhe te perparojme si gjith bota.![]()
Pershendetje
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
C'e do qe nuset si ti kane kapercyer oqeaninPostuar më parë nga alnosa
Ndarja behet qe secili te marre mbi supe pergjegjesite familjare qe i takojne.
Ka ikur koha kur shtate kurore jetonin ne nje kulle....koncepti i nje familjeje patrialkale tashme i perket mesjetes....ndoshta mund te egzistoje ndonje familje e tille ne ndonje zone te thelle te Shqiperise por keto jane raste qe numerohen me gishta.....
o shoku po une nuk po flas te rri kooperativ ore ..po po them per vjerren apo vjerrin ,kush i mban ...
njeriu ka nevoj dhe per muabet ne familje ,per njerez , se ska me ndenje ngjitur me burrin nga mengjezi deri ne darke ..cte prish vjerra aty vec te ndihmon ..
kam nje shoqen time dhe e uron 1000 here vjerren e vet se kur vjen i gjen te gjitha gati .po ka edhe nga ato vjerra thumbuese ore spo them ,qe ta sjeelin shpirtin ne maje te hundes ....
si ka ardhur koha tani shumica nuk deshirojne ti kene ne shtepi por per mua nuk ka ndonje te keqe pasi dhe te ndihmon sic thote alnosa me larte
Mendimi im eshte se mardhendjet nuse vjehrri jane ne doren e Djalit!
ne qofte se prinderit respektohen nga djali i tyre,atehere dhe nusja do
e respektoje vjehrrine!perkundrazi kesaj cdo gje do shkoje si eshte me keq
dhe pergjisia bie mbi djalin qe nuk respekton prinderit e vet,i thojne nje fjale nusja si te gjeje do beje!me gjithse ka nuse qe nuk e prishin vehten e tyre edhe pse bashke shorti i tyre del nga orbita!
Nje djalosh dikur po bente nje tavoline te vogel per nje person te vetem.
I ati qe e pa, iu afrua dhe e pyeti: Perse te duhet tavolina bir ?
Qe te vendos ty te hash baba iu pergjigj ai, se nusja nuk do qe te hash ne nje tavoline me ne.
A ha, ja kthen i ati, beje bir beje, se keshtu kam bere dhe une me babain tim.
I biri i kthehet dhe e pyet: A do ma bejne dhe mua keshtu baba ?
Ç'te besh, do gjesh ne k'te jete bir ja kthen i ati.
S'po shkruaj me.
Shume bukur e thote personi siper,Cte besh do gjesh ne ket jete...shume e vertet kjo.Dhe e di si ,shume historira jete te prinderve i kalojne edhe femijet ne jeten e tyre,kam shume raste te tilla .
Prindet ne shtepi ku ti gjesh,e sidomos ne shqiptaret qe i kemi edhe ndihme.Te mbajne deren hapur themi ne.
Po cti bej une qe skam vella,dhe prindet sdune me shku me asnjeren nga vajzat...thone jemi te forte dhe me mire ju ndihmojme nga latg...po te kishin djal uffff..skishim me ndenjt vetem.....
Wild and crazy can't be lazy
Aaaaaa..!..tani te kuptova!...ti e dashke vjerren te ti beje te gjitha gati....po aty ma nxirr muhabetin dhe mos ma perdridh sa andej kendej...thuaj qe dua nje vjerre qe te me beje te gjitha punet e shtepise...te laje...te gatuaje...te me rrise femijet....e kur te vije puna ne fund per ti bere ysmet...shohim e bejme...Postuar më parë nga alnosa
nje gje do tju thoja te shikonit ..
filmin me titull ZEMRA E NENES dhe do ta kuptoni me mire ...
vlene dhe per ne vajzat po dhe per djemte me mire akoma ......
Krijoni Kontakt