Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    *Antar i Rrespektuar* Maska e Albi
    Anėtarėsuar
    18-05-2005
    Vendndodhja
    MiLaNo
    Postime
    591

Ligji i ri i emigracionit nė Greqi

Sic eshte ber e ditur dje nga mediat greke qeveria greke ka aprovuar nji ligj te ri per gjith refugjatet qe ndodhen ne Greqi.

1 Nuk do te arestohen me personat qe jan pa dokumenta por do tu jepet nji afat per 3 muajsh qe te ken mundsi te pajisen me dokumenta ose ne rast te kundert brenda 3 muajve duhet te largohen nga Greqia.

2 Do te lirohen te gjith te burgosurit qe mbahen ne burg per arsyen qe jan kapur pa letra.

3 Dhe me kryesorja Greqia rrifillon dokumentat ne muajin Shtator-Tetor

Keto jan te dhenat e fundit te mediave greke>.

Do doja dhe opinonet tuja lidhur me ket tem.
    A besoni se qeveria greke do ti zbatoj keto ligje apo thjesht eshte dhe nji her nji zhgenjim per ne emigrantet qe jetojme ne ket shtet

ANTENA
    Duaje ate qe ke dhe jo ate qe do kesh

Albi

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anėtarėsuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456

Antena

Asgje nga ato qe thuhen me lart nuk jane te verteta sepse qeveria greke po kerkon te vendose vemdjen e BE ne greqi duke lene qe Turqia te rrije ne plan te dyte. Do thoni pse ? Sepse greqia & Turqia jane ne lufte me njera tjetren edhe pse nuk e kane deklaruar ato kerkojne ishullin e qipros e shume gjera te tjera.

Ky eshte mendimi im mbase gabohem sepse do me vinte shume mire nese do realizohej ajo gje.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    duke lene menjane injorancat/thjeshtesimet e postimit te mesipern ligji eshte per backa. shtrenguar nga kushtetuta europiane doli ky ligj bastard qe eshte as ftohte as ngrohte.
    Asnje emigrant pa letra mbahet ne burg se burgjet jane deng : ose i deportojne menjehere ose i bakshisojne me nje dore dru dhe i lene te lire. Askush sben dot dokumentet brenda 3 muajve sepse askush sgjen dot pune te mire brenda 3 muajve qe te kete letren e sigurimit shoqeror. 3 muajt do ven loop.
    Pika me skandaloze e ligjit eshte qe emigrantet do kalojen provime per te vertetuar qe jane pershtatur jetes/metalitetit/shoqerise greke. kush do gjykoje ke? dhe me cfare kriteresh? sa dite ne jave je ne buzuqe apo sa ore ne dite i bie me dore neper kafene? turp. dhe xhaxhi Prokopi ben sikur u miratua magna karta.
    peace
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Anėtarėsuar
    18-05-2005
    Vendndodhja
    MiLaNo
    Postime
    591

Clauss

Citim Postuar mė parė nga Clauss
    duke lene menjane injorancat/thjeshtesimet e postimit te mesipern ligji eshte per backa. shtrenguar nga kushtetuta europiane doli ky ligj bastard qe eshte as ftohte as ngrohte.
    Asnje emigrant pa letra mbahet ne burg se burgjet jane deng : ose i deportojne menjehere ose i bakshisojne me nje dore dru dhe i lene te lire. Askush sben dot dokumentet brenda 3 muajve sepse askush sgjen dot pune te mire brenda 3 muajve qe te kete letren e sigurimit shoqeror. 3 muajt do ven loop.
    Pika me skandaloze e ligjit eshte qe emigrantet do kalojen provime per te vertetuar qe jane pershtatur jetes/metalitetit/shoqerise greke. kush do gjykoje ke? dhe me cfare kriteresh? sa dite ne jave je ne buzuqe apo sa ore ne dite i bie me dore neper kafene? turp. dhe xhaxhi Prokopi ben sikur u miratua magna karta.
    peace

Clauss sa per ato qe thua se asnji emigrant smbahet ne burg per letra une po te jap 1 shembull koncret nji cuni i tezes time ka 2 muaj ne burg pse ishte pa letra dhe akoma se kan nxjerr ok.
    Sa per ate qe thua se asnji ska mundsi te gjej pune per 3 muaj e ke gabim sepse ai qe do e gjrn punen por ti nuk thua ishalla zbatohet ky ligj sepse po na e marin frymen qente dhe te binim rahat dhe ne

ANTENA

Albi

Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    ok, passo me cunin e tezes. une nga ana tjeter di raste qe skishte gruaja dhe vinte e nxirrte burri qe kishte dokumenta ose gjera te tilla. anyway , who cares.
    antenna, ai qe do pune gjen, e drejte. por ne pune dore asnje ska per te te vene ne IKA qe diten e pare, sepse thjesht nuk i intereson nga ana $. bile as mua nuk me intereson te jem ne IKA dhe te marr 25-30 E ne dore. cfare dreq me duhet sigurimet/pensini kur mbas 3 vjetesh mund te mos rinovoj karten dhe te me dergojen andej nga erdha? . me intereson te mos jem ne IKa dhe te marr 30-40-X, cash. por po qe se sje ne IKA nuk ke ne dore asnje lloj dokumenti. nga ana tjeter qe te futesh ne IKA duhet te keq leje pune. qe te kesh leje pune duhet te jesh ne IKA. edhe vazhdojme: do vesh per peshk? jo thashe se do vije per peshk. kaq thjesht.
    pastaj e ke lexuar ligjin? e di cfare dritaresh ka andej keteja? nje psh e shpejte: mbas 10 vjet qendrimi te vazhdueshem duhet te marresh nenshtetesine. domethene kush iken per pushime ne krishtlindje/pashke/vere smerr dot sepse ska qene vazhdimisht ne greqi.
    ligji mbase duket i mire ne krahasim me ata qe kishte me pare. peace

Anėtarėsuar
    18-05-2005
    Vendndodhja
    MiLaNo
    Postime
    591

Ok Clauss

Ok sa per keto qe thua jam shum dakort mirpo kryesorja per ne te gjith eshte qe te sistemohemi dhe te zem rrahat sepse jemi turturua kaq koh vlla.Sguxon dot te dalesh nga shpia pa pat me vete dokumentat, nuk shkon dot deri ne supermarket pa dokumentat,nuk vete dot ne peripto pa dokumentat sepse thua po sikur te me kapin dhe kush rri e gdhin neper tmima prandaj ky ligji qe behet fjal qe eshte miratuar per mos arestim te rrefugjatve ne rug mendoj se eshte nji lehtsim per ne apo jo

Albi

Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    antenna, personalisht nuk ja kam idene per cfare flet. jam qe nga 95 ketu dhe sme ka kerkuar asnjeri dokumentet ne mes te rruges. tani jam ne krete dhe dokumentet in kam ne athine ... po jetoj nje risky adventure te vertete domethene ... lol
    peace

Anėtarėsuar
    18-05-2005
    Vendndodhja
    MiLaNo
    Postime
    591

nuk me kuptove

Clauss: Ti mund te jesh nga ata shqiptar qe spara bihen ne sy,por une po flas per ate shqiptarin e vujtuar qe ben bam shum larg dhe per policine keta jan si ai lepuri per gjahatarin per ket e kisha fjalen qe te ndalohet kjo gje sepse seshte e drejt.Une te pakten kshu e mendoj, dhe dicka akoma a nuk do ishte mese e drejt qe dikush qe ka plotesuar 10 vjet ne ket shtet te pajie=set me pasaport GREKE

Albi

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •