Ka thene njeri me lart se vrimat e zeza jane fotografuar e pare nga teleskpoet.
Ne fakt mesa di une, kjo akoma nuk eshte arritur, nuk i kane pare ende ne univers.
Ka thene njeri me lart se vrimat e zeza jane fotografuar e pare nga teleskpoet.
Ne fakt mesa di une, kjo akoma nuk eshte arritur, nuk i kane pare ende ne univers.
Nje black hole nuk mund te fotografohet,ajo edhe driten e mban peng
Kur nje objekt kalon event horizon pra kufirin e vrimes se zeze ai ka humbur pergjithmone.megjithese objekti reduktohet ne nje singolaritet,informacioni qe ai mban nuk humbet ky quhet"black hole information paradox",gjejeni me google eshte shume interesante.Nderkohe qe relativiteti i pergjithshem pershkruan nje black hole si nje hapesire boshe me nje pike singolariteti ne qender dhe nje event horizon,pra nje kufi me tutje,pershkrimi ndryshon kur futet ne loje mekanika e kuanteve(quantum mechanics),si perfundim pershkrimi i sakte kerkon nje teori te gravitetit te kuanteve e cila ne fakt mungon,eshte vertet nje mister i madh
Sipas astronomeve Amerikane çdo galaktike e madhe ka ne qender te saj nje supermassive black hole(vrime e zeze gjigande),masa e vrimes eshte ne proporcion me masen e galaktikes,dhe me se fundi dy kuriozitete,vrimat e zeza jane futur ne listen e objekteve qe kercenojne token,1)nje black hole mund te kaloje prane sistemit tone diellor,2)nje particle acelerator(nje pershpejtues pjesezash te vogla,pra teknologji prej njeriut) mund te prodhoje nje micro black hole pra nje vrime shume te vogel te zeze,e cila nese shpeton aksidentalisht mund ta gelltisi planetin tone me gjithe çka brenda gradualisht.
Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 26-07-2007 më 17:12
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Une lexova te nje liber qe vrimat e zeza rrezatojne rreze x dhe gamma!
mgjs edhe mund te mos jete e vertete!
Po eshte e vertete,intermediate-mass black holes,pra vrimat e zeza me madhesi mesatare,jane konsideruar si nje burim rezesh ultraluminoze x,je shume i informuarPostuar më parë nga KeidiSelmanaj
![]()
UNE JAM TI-TI JE UNE
hey, yay, me vjen shume mire qe jam kaq i informuar! shum flm per komplminetin, por une jam krejtesisht i ulet ne krasasim me ty! :PPostuar më parë nga land
ti je me inteligjent, super, super!
Flmn per komplimentin por je gabim,le ti leme menjane supperlativat,super,super...............etjPostuar më parë nga KeidiSelmanaj
![]()
UNE JAM TI-TI JE UNE
okay! gjithsesi thank you!Postuar më parë nga land
![]()
Einstein ne teorine e tij te relativitetit ka parashikuar dhe ekzistencen e white holes dhe universet paralele
UNE JAM TI-TI JE UNE
teme shume interesante.
Me sa e di une nga mesimet e shkolles se mesme, nga lenda e Astronomise edhe ne galaktiken tone "rruga e qumeshtit" eshte nje vrime e zeze.
natural X
Postuar më parë nga naturalx
Asigjo spaske lexu per vrimat e zeza. Lexo me lart e mos bo postime te tilla
Krijoni Kontakt