Postuar mė parė nga
Davius
Dy shqiptarėt ndėrpresin miqėsinė, pasi kapiteni i kuqezinjve ndihet i fyer nga moskorrektėsia e kosovarit 25-11-2005
Tare-Behrami, armiq pėr kombėtaren
Dy futbollistėt shqiptarė tė ekipit tė Lacios sė Romės, Igli Tare dhe Valon Behrami, nuk flasin ndėrmjet tyre prej disa kohėsh. Nė fillim, ata kishin kaluar mirė dhe kishin pasur marrėdhėnie shumė tė ngushta, marrėdhėnie midis bashkatdhetarėsh. Ndonėse tė dy nė klub, Tare, me pėrvojėn e tij mė tė gjatė nė Serinė A, e kishte sugjeruar mitrovicasin qė po paraqitej pėr herė tė parė nė futbollin italian tė elitės.
Sherri ka plasur pasi Behrami bėn zgjedhjen e tij nė drejtim tė fanellės sė kombėtares sė Zvicrės dhe jo tė Shqipėrisė. Eshtė vendi kėtu tė kujtojmė se sulmuesi shqiptar kishte qenė ndėr promotorėt kryesorė qė e kishte vėnė nė lėvizje nė Shqipėri, procesin e angazhimit tė 20 vjeēarit nė kombėtaren kuqezi tė Shqipėrisė.
"Tare nuk mė flet qė prej kohės kur kam zgjedhur Zvicrėn. Mė vjen keq, po unė e zgjodha Zvicrėn, sepse po tė mos i pėrgjigjesha edhe ftesės pėr ndeshjen kundėr Francės, atėherė trajneri Kuhn nuk do tė mė thėrriste mė. Zgjedhja e Shqipėrisė mė detyronte tė prisja gjatė. Fanella kuqezi mbetet njė ėndėrr pėr mua,"- ka pranuar Behrami nė njė bisedė ekskluzive tė bėrė para disa ditėsh.
Arsyet se pse ka ndodhur prishja e miqėsisė ndėrmjet dy shqiptarėve tė Lacios, sipas kapitenit tė kombėtares shqiptare, Igli Tare, qėndron nė faktin e korrektėsisė sė Behramit, ndonėse sulmuesi shtatlartė tashmė e respekton zgjedhjen e "zviceranit".
"Problemi ishte te korrektėsia e tij. Unė me Behramin kam pasur marrėdhėnie shumė tė sinqerta. Zgjedhja qė ka bėrė ishte e drejtė e tij dhe secili shikon edhe interesin personal pėr njė zgjedhje qė bėn,"- tė thotė Tare lidhur me kėtė ngjarje.
"Por, nė anėn tjetėr, atij i kishin ardhur tė gjitha dokumentet pėr t'i nėnshkruar. Ne, tė gjithė shpresonim tek ai dhe gjėja mė korrekte do tė ishte tė kishte thėnė sė paku "faleminderit, kam zgjedhur Zvicrėn" dhe jo tė dilte dhe tė deklaronte me pompozitet se "zemra ime rreh pėr Shqipėrinė", apo diēka tjetėr. Pėr ēėshtjen e Behramit nė Shqipėri u angazhuan shumė njerėz. Kulmi i gjithė kėsaj ishte se ai nuk mė tha se kishte zgjedhur Zvicrėn, por njė ditė, thjesht kur dola nė stėrvitje me bashkėlojtarėt, ata mė treguan se Behrami do tė luante me Zvicrėn. Mė vjen keq qė e ka marrė kėtė vendim, ndonėse secilin vendim Behrami do ta merrte vetė,"- thotė kapiteni i kombėtares shqiptare, Igli Tare, pėr kėtė incident midis tyre, duke pranuar se megjithatė ai ėshtė njė lojtar me shumė talent.
Krijoni Kontakt