Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 36

Tema: Gjykimi juaj

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar mė parė nga Kinezja
    Mos shfrytzoni temen per te t'u shitur patriota dhe patriote. Kapeni per thelbin e problemit. Edhe dicka; nese dikujt nuk i pelqene te jete shqiptarė/e, ne nuk mund te gjykojme vendimin e tij/saj sepse cdo kush ka edhe arsyet e tij/saj kur vendosen te thote ate gje.
    Ju kam ndjekur disa here ne postimet tuaja ketu ne forum tone te perbashket dhe nuk me vjen cudi qe gjykoni me dobet se askush tjeter ne kete teme. Si guxon te perlyesh patriotizmin e gjithkujt ketu duke na dale ti me e zgjuara, e dhe keta te tjeret hipokrite!
    Ti ke te drejte kur thua qe nuk kemi te drejte te gjykojme vendimin e asaj vajze ok plotesisht dakort me ty, Poooor lexo mire e dhe jo kinezce sec thote kjo vajza: Dua te mbaroj studimet ketu, Kesaj i thone lerme te ha buken e ne fund te permbys kupen apo e kam gabim. Ah po e drejte perseri mbi arsyet ok, Pooor edhe arsyet te shkoje ti kerkoje atje ku do te kete kombesine jo te mjelesh dhine tende e pastaj te kalosh tek e komshiut.

Lexo nje thenie te nje presidenti dhe me shpjego cdo te thote:

Mos pyet c'mund te jape atdheu ty, por c'mund te besh ti per Atdheun.

Dito.

("ANDREA" ZEMRA BABIT) Maska e Genti^Itali
    Anėtarėsuar
    19-09-2003
    Vendndodhja
    Itali ''Venezia''
    Postime
    635
    Citim Postuar mė parė nga eminemka
    Me mire te vdes se sa te them qe sjam shqiptare...Sdo e mohoja kurre qe jam shqiptare ne bote...

Merni shembull nga emineja

qe jam shqipetar nuk e mohoj biles ne makinen time shikon vetem flamurin shqiptar, dhe ate te juves goooooooooooooooo albaniaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
    nonjeher me thon shoket ti heq po un nuk i heq derisa te nderoj makin, te mar nje makin lluks lol
    LINDI EDHE "ANDREA"

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Tė jemi shqiptarė nuk ėshtė edhe aq leht, ajo z'do te thot vetem nė teori!

Te mohosh Atdheun eshte njesoj si te mohosh veten.

Shqiptarė jemi dhe Shqiptarė duhet tė jetojmė.

"..Nothing Else.." Maska e Helena78
    Anėtarėsuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    Pertej Hijes...
    Postime
    289
    Nuk eshte turp te jesh SHQIPETAR turp eshte te mohosh te qenit i tille.
    Por mendoj se ngaterresa me e madhe ndodh per faktin se krenaria dhe te qenit shqipetar perzihet shpeshhere me turpin e ndjere nga backgroundi i disa bashkeatdhetareve tane neper vende te ndryshme te botes.
    Por te lejosh te te thyej kombesine tende nje faktor i tille dhe materialismi, per mendimin tim, eshte dobesi karakteri.
    Eshte njesoj sikur ajo vajza(kushdo qofte) te doje te nderroj pas disa kohesh prindrit e vete. MUNDET...???
    Gjithkush nese ka vullnet deshire dhe dashuri per veten dhe vendin e vete mund ti rrisi vlerat e veta kudo, mbi te gjitha duke qene SHQIPETAR.
    Forma qe i vishet Levizjes nuk eshte burgu por lekura e mendimit....

vlonjate moj ti Maska e bija_e_detit
    Anėtarėsuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    ne zemren tende pa te cilen sjetoj dot
    Postime
    365
    jam shqiptare..... jam shume krenare qe jam e tille, dhe i love shqiperia, aq sa ...sa here marr avionin te largohem me mblidhen lotet ne gryke... ne rruget e qytetit tim u rrita, qava... qesha, hodha hapat e pare............. e dua ate toke....
    ti gjithmone me thua jeta eshte e bukur ndaj te kam jete

NJE TOQE NGA BERATI Maska e Ligesia
    Anėtarėsuar
    26-09-2005
    Vendndodhja
    Ne qytetin e miut
    Postime
    64
    Ore ju krenaret e shqiperise, sa nga ju jetojne jashte vendit? Kjo goca eshte gati duke mbaruar shkollen dhe shikon qe e ardhmja e saj ne shqiperi nuk eshte dhe aq e mire, sepse qe te gjesh pune duhet te kesh mik, qe te kesh mik duhet te kesh para e keshtu me radhe e radhe. Ajo pashaporta jone eshte kote se nuk vete do gjekundi dhe kur vete ne ndonje vend te fusin me vete e te trajtone si kafshe. Keto probleme bejne qe une dhe shumica e juaj te jene jashte vendit ne kerkim te nje ardhme me te mire apo te nje diplome me pak vlere dhe djerse dhe jo te blere me ryshfete, keshtu si ne dhe ajo do dicka me shume por nuk di si ta shprehe mbllefin per problemet qe ka vendi dhe vete dhe thote ato traplleqe. Keshtu qe mos e shani dhe mos me valvisni flamurin por mundohuni te kuptoni problemin sepse kto gjykimet e te tjereve jane shume te pahijshme(mund edhe te thuash qe ne shqiptaret vdesim te them cik une kshu e une ashtu dhe te hedhim tjetrin poshte). Doni nje shembull konkrete ju qe shqiptaret duhan te jene cfare do lloj race tjeter por shqiptare, shikoni ca muzike degjohet, regeton puerto rican, muzike angleze, muzike italiane, muzike greke, muzike turke, me thane qe edhe muzika kineze eshte ne mode tani. Ne itali dhe greqi muzika qe shitet me shume eshte ajo vendase kurse ne shqiperi eshte ajo e huaj, dhe keta pseudo intelektualet e rinjte shqiptare jane ata qe pikerisht e kane drejtuar rymen e mendimeve te shoqerise shqiptare drejt asaj qe cdo gje qe vjen nga jashte eshte e mire kurse cdo gje nga vendi eshte provinciale, duke filluar nga pijet alkolike, ushqimi, muzika, televizioni/kinematohrafi, dhe robat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ligesia : 05-10-2005 mė 01:24

NJE TOQE NGA BERATI Maska e Ligesia
    Anėtarėsuar
    26-09-2005
    Vendndodhja
    Ne qytetin e miut
    Postime
    64
    Citim Postuar mė parė nga Odeon_relax
    Po hap kete teme pas nje ndodhie te ketyre diteve, ndjehem vertet i indinjuar me disa njerez.

Ngjarja:

Shkoj ne nje takim te parapergatitur me dy vajza qe deri momentin qe i takova i mendoja si shtresen e intelektualizmit shqiptar! Ne biseden e zhvilluar midis meje dhe atyre dy vajzave lindi problemi i preferences se kombesise, dhe njera nga vajzat e cila ishte sarandiote ma tha pa piken e drojes qe preferoj te jem me mire nje greke sesa shqiptare! E pyeta pse nuk shkon ne greqi, mu pergjigj qe duhet te mbaroj studimet ketu. Ne komentet e asaj vajze une gjeta nje materializem te pamase qe ishte e afte per hir te mireqenies te mohonte kombesine e saj!!!
    Pa piken e turpit me tha qe ky vend nuk te ofron asgje, pse duhet te rri ketu. Njeriu mund te shkoje te jetoje ku te doje por jo te mohoje vendlindjen e tij.
    Une i them kesaj vajze njekohesisht dhe i uroj qe te jetoje ne greqi, por kurre me s'duhet ti thote vetes shqiptare, pasi jam i sigurte per fjalen e pleqve qe te merr malli per guret e sokakut.

Mbase e gjykoj ashper se ishte teper e re per mendime te pjekura, por qe gjithsesi nje neveri mu shfaq per ate person dhe do desha ta ofendoja fort por ja qe se bera sepse thjesht nuk isha aty per ate pune.

Vertetesine e ketij postimi mund ta konfirmoje nje Forumiste e pranishme ne castin e dabatit

Pyetja ime per ju bashkeforumas:

Do te mohonit atdheun tuaj per mireqenien personale.

Dito.
    Shiko ca thote ky vete ore nacionalisti i zjarte, DITO, ca eshte kjo more bytym, ku e ke digjuar, kush te influencon te perdoresh keto fjale kaq te bukura ? .... e shikoni sa toqe jemi shqiptaret, ne bihem pre e cdo ryme qe fryn nga ana jone. Une kete fenomen e quaj IMPERIALIZM KULTUROR, ne shqiperi kjo vjen nga Italia, Itali vete eshte nen ktheterat e kultures Amerikane, HOLLYWOOD, Britney Spears e te tjera. Gati cdo shtet ne bot shikon drejt nje shteti tjeter dhe zili, Amerika ze vendin e pare kur vjen puna per imperializm ne Kulture ( vendlindja e kultures POP ), dhe eshte e simbolizuar nga Hollywodi, Britney Spears, Friends, Spielberg, Star Wars, 50 Cent e te tjere. PO AJO FOTO TEK EMRI CFARE ESHTE, FLAMURI I RI I KOSOVES? Ti me te vertete qenke nje patriot!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ligesia : 05-10-2005 mė 01:45

PimpetT (paj ) ;) Maska e __SwEeT_GirL__
    Anėtarėsuar
    18-09-2005
    Vendndodhja
    somewherE
    Postime
    576
    Una jam ndeshur me njerez qe visheshin vetem kuq e zi, qe ruanin cdo tradite shqiptare, qe u rrinte bosi pallatit ne shpi se vinin muzike tradicionale shqiptare ne volum maxxx, qe e thonin mee mburrje qe ishin SHQIPETAR
    I loved that.

Sikurse kam takuar njerez qe hiqeshin ruse, italiane, greke e ku e di un se ca budallalliku tjeter, ene vetem kur dilte kot mbas nje viti dy vjetesh qe ishin shqiptare.........Aman pash zotin njerez qe kishin mesuar dy fjale english ene bonin sikur kan harru shqipen per dy vjet. Ene po ua them un qe kto ishin njerez pa pike karakteri, intelekti e morali. Shumica njerez malesh qe se su merej vesh shqipja qe flisnin aq te trash e kishin.

A jam una patriote?
    Derisa ene pas disa vitesh te konsiderueshme larg ALB, me gjen ne web shqiptare, cdo vit keq mire mua me ke ne ALB, them me mburrje indentitetin tim, shqipja eshte gjuha pare ke un pastaj vjen anglishtja, derisa me dridhen komplet trupi kur shoh nje ndeshje te kombetares, apo ndonje konkurs tjeter ku jan te pranishem perfaqesues te shqiperis. Po mendoj se jam patriote....

Me vjen keq qe parafolsi e ka mare ceket temen. Te gjithe i dim problemet e shqiperise, por po ta hedhim poshte indentitetin tone te gjithe ene ti versulemi USA, Italise etj pastaj i bije te humbim cdo tradite e histori tonen. Ne mund te mesojm, punojm, vjedhim ide nga kto metropole po pa hudhur gjakun e historine tone. NQS asnje sdo ishte patriot do te shuheshim si komb fare.

Mu ngriten nervat tani se mu kujtu ai shtangisti me origjine shqiptare, po qe lozi per grekun ne lojrat olimpike ene per te mare pashaporten greke kishte dale neper media grke duke then qe me vjen turp qe jam shqiptar. OOO sa mu eshte bo qefi qe sfitoi, sa jom kenaq e sa kom qesh kur se ngriti dot ate shtangen. Kushedi sa here jam hedh perpjete. Zoti eshte i madh.....

GJITHMONE KRENARE QE JAM SHQIPTARE.....
    * I DiDnT asK 2 B AlbaNiaN...I JuSt GoT LuckY ♥ *

CrosiN Da Dead LiNe...Y

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Pyetja ime per ju bashkeforumas:

Do te mohonit atdheun tuaj per mireqenien personale.

Dito.
    Pėrgjigja ėshtė sigurisht qė JO! Por, mos vallė jemi pak mė shumė gjykues ndaj asaj Sarandiotes? Unė jam i sigurtė se kur ajo tė jetė nė Greqi nuk do ndjehet si nė vėndin e vet, pasi do ketė gjithmonė damkėn e shqiptarit.

E keqja me minoritarėt, (nėse ajo vajza ėshtė minoritare) ėshtė se kur janė nė Shqipėri i shajnė "Greke te qelbur", por kur shkojnė nė Greqi i shajnė "Shqiptare tė qelbur".

Nejse, unė do doja ta kthej pak pyetjen dhe tė mė pėrgjigjeni ju o bashkėforumas:

A do tė merrnit edhe njė nėnshtetėsi tjetėr, pėrveē asaj shqiptare pėr mirėqėnje personale?

Le tė pėrgjigjem unė i pari. Sigurisht qė do doja tė kem edhe njė nėnshtetėsi tjetėr. Sa nga ju nuk do donit qė tė keni edhe nėnshtestėsi amerikane p.sh. nė mėnyrė qė tė mos keni probleme pėr tė dalė dhe hyrė nė Amerikė. Sa nga ju qė jetoni nė Greqi nuk do donit qė tė kishit edhe nėnshtetėsi greke, nė mėnyrė qė tė mos e ēani mė b.....ėn me radhat nėpėr ambasada dhe institucionet greke per nė copė letėr?

Sigurisht qė kjo nuk do tė thotė se ne mohojmė vendin tonė.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e Peace & Love
    Anėtarėsuar
    04-09-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    38
    Une per vete e shikoj patriotizmin si dicka psikologjike ose thjesht rrjedhoje e vendlindjes se secilit. Dmth nese do lindje italian ose francez do kishe ndjenja per italine ose francen etj etj. Kemi lindur shqiptare dhe jemi te tille deri sa te vdesim. Une jetoj ne USA, me pelqen si vend, me pelqejne njerzit dhe sistemi qe kane ndertuar por nuk mund te kem kurre lirine ne anglisht ashtu sic e kam ne shqip, nuk mund te pershtatem kurre plotesisht me kulturen ashtu si pershtatem ne shqiperi. Plus shoqeria e vertete, familja dhe kujtimet e bukura ngelen ne shqiperi....
    Por nese do behej ndonje eksperiment dhe te merrej nje person cfaredo ne bote dhe te "zhvishej" komplet nga ndjenja e patriotizmit (qe perfshin familjen e te gjitha ato qe thashe me lart) per vendin e tij dmth te hipnotizohej e pastaj te pytej se cilin vend do kishe dashur te lindje dhe te kishe gjithcka e te ndertoje gjithcka... nuk e di a do kishte zgjedhur shqiperine...
    Nobody Can Be Exactly Like Me
    Sometimes Even I Have Trouble Doing It !!

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjykimi i dhunes sipas Bibles dhe Islamit
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 26-04-2009, 11:21
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Filloi gjykimi i diktatorit Sadam Hysein
    Nga Davius nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 21-08-2006, 08:57
  4. Perfundoi gjykimi nė Hagė i Limajt, Balajt dhe Musliut
    Nga Arb nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 470
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 18:56
  5. Gjykimi lidhur me botėn
    Nga ElviraHoxha nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-08-2005, 18:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •