Hej King Genti pse nuk vazhdon me kesi lloj artikuj historike shume interesante, keto jane shume te domosdoshme, ke ende artikuj tjere?
Respekt![]()
GL, artikuj ka me mijera per kohen pas pavaresise, duke perfshire Esat Pash Toptanin, Luften e Pare Boterore, Nolin, Zogun, e Luften e Dyt Boterore. Por qellimi im ne kete topik ishte te hidhte pak drite ne luftrat e shqiptareve ne vitet e fundit te perandorise osmane. Shumicen e artikujve interesante mbi kete teme e kam postuar ketu. I vetmi artikull i rendesishem qe nuk postova ishte mbi Qemalin ne Durres, ku sipas artikullit, ai u nis ne Vlore pa asnje pike brohoritjeje.Por ne pergjithesi besoj se kam qene asnjanes.
Megjithate, meqenese tregove interes po postoj dhe disa artikuj te tjere qe kam kompiluar mbi anarkine ne Shqiperi ne kohen e princ Vidit.
![]()
Kingo, bane pune te mrrekullushme......Te gjitha i kam ruajtur ne PDF format dhe do ti lexoj e rilexoj.............Flm per keto postime...Vazhdo nese ke edhe te tjera........
Ky eshte artikulli i fundit qe kam mbi kete teme (Qershor 1914). Pastaj fillon lufta e pare boterore, dhe ka artikuj per luften e shqiptareve kunder ushtrise serbe qe kalonte neper Shqiperi, si edhe per Esat Pashen qe i ndihmonte serbet. Ka e disa artikuj te gjate per Esat Pashen, vrasjen e tij, pastaj Nolin, Zogun etj etj. Periudha deri ne 1924 eshte e mbuluar mire me artikuj interesante, por per fat te keq jam ne shkolle dhe tani nuk kam kohe te merrem me to.
![]()
Krijoni Kontakt