Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    i/e regjistruar Maska e flaibi
    Anėtarėsuar
    02-08-2005
    Postime
    42
    selam alejkum
    ju lutem nje pergjigje kush mundet:
    Kam lexuar ne disa mesazhe ne forum qe koha e namazit te jacise mbaron ne mesnate dhe ne qofte se falesh mbas mesnate namazi nuk eshte i vlefshem:Nderkohe qe ne disa libra kam lexuar qe koha e namazit te darkes mbaron paka para se te hyje koha e namzit te sabahut.Kur mbaron koha e ketij namazi?????
    E dyta,nqs dikush ka falur farzin e nje namzi si psh farzin e drekes dhe pas tij do te fali dhe sunetin,dhe duke falur sunetin prish abdesin quhet i prishur gjithe namazi apo vetem suneti qe po falte????
    Se treti suneti dhe farzi i nje namazi duhen falur menjehere njeri mbas tjtrit apo mund te fali dikush sunnetin dhe me vone mund te fali dhe farzin???
    faleminderit

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Selam aleikum flaibi

Per pyetjen e pare vlla se kur mbaron koha e namazit te darkes .
    Darkes i mbaron koha pak para se te hy namazi i sabahut por eshte mekruh {e pa pelqyer por jo e ndershkueshme} ta falesh pasi ka kalu mesnata .
    sa per pyetjen e dyte ti ke fal namazin farz me abdes dhe ke prish abdes gjat syneteve dhe kjo aspak se zhvlerson farzin qe ti ke fal dhe nese do te falesh synetet prap thjesht merr abdes dhe fali perseri.
    sa per pyetjen e tret vlla synetet kan radhitjen e tyre disa synete jan para farzit dhe disa mbas farzit.

Allahu te rujt
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Smth_Poetic : 13-03-2012 mė 18:50
    .

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    me falni per nderhyrjen por une mendoj se falja 5 here ne dite eshte shume e dobishme per muslimanet, meqenese veprimet e faljes muslimane vejne ne levizje te gjitha gjymtyret e trupit, si dhe ulje-ngritje, kokeposhte-kokelart, kjo lloj gjimnastike eshte shume e mire sidomos per ata qe pjesen tjeter te dites merren duke dredhe tespihet.

bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anėtarėsuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Citim Postuar mė parė nga Labeati
    me falni per nderhyrjen por une mendoj se falja 5 here ne dite eshte shume e dobishme per muslimanet, meqenese veprimet e faljes muslimane vejne ne levizje te gjitha gjymtyret e trupit, si dhe ulje-ngritje, kokeposhte-kokelart, kjo lloj gjimnastike eshte shume e mire sidomos per ata qe pjesen tjeter te dites merren duke dredhe tespihet.
    Labeat falja muslimaneve eshte falje profetike

3 Atėherė Abrahami pėruli fytyrėn nė tokė dhe Perėndia i foli, duke i thėnė:
    Zanafilla,17:3

6 Atėherė Moisiu dhe Aaroni u larguan nga asambleja pėr tė vajtur nė hyrje tė ēadrės sė mbledhjes dhe ranė pėrmbys me fytyrėn pėr tokė ; dhe lavdia e Zotit iu shfaq atyre.
    Numrat,20:6

14 Ai u pėrgjigj: "Jo, unė jam kreu i ushtrisė sė Zotit; sapo kam arritur nė kėtė ēast". Atėherė Jozueu ra pėrmbys para tij dhe tha: "Ēfarė dėshiron t`i thotė Zotėria ime shėrbėtorit tė tij?".
    Jozeu,5:14

(Dhe si shkoi pak perpara (Jezusi) ra me fytyre ne toke dhe u lut (mateu 26-39)

(I mbreterit 18-41)"por Elija u ngjit ne maje te karmelit ai u ul mbi gjunje dhe fytyren e uli ne mes te kembeve

"Joshua u ul gjer ne toke e filloi te lutej(joshua 5 -14)

(psallmet 95-6)Hajdeni ti lutemi ti perkulemi e ti gjunjezohemi perendise krijuesit tone”

..Dhe ata Moisiu dhe Aroni u perkulen gjer mbi toke (numrat 20-61)

Sa per tespihat lol c'hall ti bej ketij psikologut ketu une qe i thote njerzve kur kane ndonje veshtirsi.

6 Jepini pije dehėse atij qė ėshtė duke vdekur dhe verė atij qė e ka zemrėn tė hidhėruar.
    7 Le tė pijė pėr tė harruar varfėrinė e tij dhe pėr tė mos kujtuar mė hallet e tij. Proverbs 31: 6-7

Sbesoj se ky te jete varg qe Zoti e ka prure sepse bie ne kundershtim me llogjiken .
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar mė parė nga Labeati

6 Jepini pije dehėse atij qė ėshtė duke vdekur dhe verė atij qė e ka zemrėn tė hidhėruar.
    7 Le tė pijė pėr tė harruar varfėrinė e tij dhe pėr tė mos kujtuar mė hallet e tij. Proverbs 31: 6-7

shume mire e ke thene Gero por Ky miku e ka marre pak si me shume vrull kete punen dhe kam frike se do perplase koken diku ne ndonje peme.

Labat kete praktike kishtare mesa shoh e ke vene ne perdorim perpara shkrimit te ketij mesazhi qe citova.
    Nuk thone kot, nje pjese hane kumbulla e nje pjese ju mpihen dhembet
    Injoranca nuk zhduket me top

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. 26 Prill: Zoja e Keshillit te Mire (Zoja e Shkodres)
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 06-10-2010, 21:44
  2. A duhet shenuar identiteti fetar ne karten e identitetit?
    Nga Anesti_55 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 15-06-2009, 03:41
  3. Doctrina e Kėrshten
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 06-08-2006, 10:24
  4. Lutjet themelore ne GEGNISHT
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 21-06-2006, 04:01
  5. Mėsime fetare pėr fėmijėt orthodhoksė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 11-12-2005, 23:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •