Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492

Tigri i Borgesit

Kam kohe qe lodhem te zbus
    Tigrin e Borgesit
    Nuk e di e kam , apo me ka zbutur.
    E shoh se perballe meje rri ulur
    ne bisht , ne ***** te nje peme
    te vjeter- sa molla e ndalueme
    Tigri i Borgesit e ka origjinen ne Eden
    atje tek molla e tek fillimi
    Ndersa,jam zatet as e zbutur as e mundur
    ne nje peme buze rruges se madhe
    nga gjithekush kalon ,
    ne mos e gjuan me gure
    ia keput nje dege ,
    te tremb mizat
    ose te bej fresk!
    Te dy rrime perballe
    une kendej
    Tigri i Borgesit andej
    Ndersa vet Borgesi ,
    bastunin e ka kthyer ne fyell
    e po i bie!
    Coban qe na ruan te dyve
    Mua me ruan prej tigrit
    e tigrin e ruan prej zbutjes!

Bindja nuk eshte besim

Zoti im eshte NJE
    qe shumfishohet
    ne peshq!
    Peshkut ia ve emrin bindje
    Bindja ndryshion
    Une jam ngaterrestare
    Ajo c'ka tepron ...
    dyshim i ndare pergjysem!

Nese do te shkoj ne ferr
    do te shkoj me nje trendafil ne dore
    Faren e te cilit do ta mbjell
    per t'u treguar dicka per parajsen
    te denuarve!

Kam per ta lidhur fjalen me disa
    fije te trasha brenge
    Ajrit do tia shkul dhembet e tejdukshem
    Dites do t'ia nxjerr syte
    Naten ashtu do ta le "miniature"
    O i huaj...
    do ta thyej ne koken tende
    vazo-koken time
    e lulet e mendjes do ti le te hallakaten
    nder kemebe te harrimit.
    Paturpesisht do ta nxjerr organin
    e rritur te trishtimit.
    Pastaj....
    pastaj,do te qesh...
    me habine tende.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Mė nė fund...

Gėzohem qė tė shikoj tė frymėzuar pėrsėri : )

i/e regjistruar Maska e nitROSHI
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    710
    Ka dy dite qe vetem bie shi.

vdekatare Maska e sonambul
    Anėtarėsuar
    07-11-2006
    Vendndodhja
    mbi Toke
    Postime
    26
    Erdhe me ne fund "macja_blu".
    Une si nje mike e pandare dhe deri tani e heshtur te kam lexuar ne faqet padrejetesisht, gabimisht por sidoqofte, fatkeqesisht te harruara te ketij forumi.

Me vjen mire qe je ketu. Nje keshille miqesore: Eagle-it mos ia ver veshin fare. Eshte e lehte te jesh spektator dhe te kritikosh, por ne kete rast kritiku eshte nje medioker i parespektuar. Une nuk i kam kthyer pergjigje ne faqet e mija dhe jo pa qellim.

Sa per ty, shkrimet e tua dhe talentin tend, une vecse kenaqem kur te lexoj.

Dashuri,
    sonambul

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar mė parė nga macia_blu

Nese do te shkoj ne ferr
    do te shkoj me nje trendafil ne dore
    Faren e te cilit do ta mbjell
    per t'u treguar dicka per parajsen
    te denuarve!

e mrekullueshme Macja
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

zoti im eshte Nje
    qe shumefishohet ne peshq!

vagje me nocion te thelle filozofik,

shume bukur,
    maja shumengjyreshe

urime,

rezart

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Gezuar te gjitheve, Keshendellat dhe vitin e Ri 2007

Sot, gjithe diten me ka munguar edhe nje Gur.
    Notin e kam mesuar ne Lumin e fshatit, qe per mua vazhdon te jete lumi me i bukur ne bote.... madje cdo dite vjen e me behet me i bukur, me i shtrenjte.(pa cka se nuk i kam pare te gjithe lumenjt e botes...)Lumi im me shume i jep kuptim botes . Ndoshta vetem botes time. ....
    Ngaqe ne femijeri , jo vetem gjate veres e kaloja nje pjese te gjate te dites, jo vetem me shoqerine e moshes , por edhe vetem , veres ne lume e vjeshtes buze tij. Nje dite gjeta nje gur te bardhe me damare kafe pothuaj te kuq, te madh sa nje kafke femije. E mora ne shpi. E vendosa ne parvazin e jashtem te njeres nga dritaret e shtepise qe shikonin oborrin. Mbas dy a tre muaj lyem shtepine , e mora e lava dhe e vendosa diku ne nje qoshe te bufese. Zbukurova bufene me gur, ndoshta ngaqe nuk kisha mjaft qelqurina! Por edhe mbasi fillova te shtoj qelqurina, edhe pse e nderrova bufene atehere te vogel , me nje bufe tashme me te madhe dhe te mbushur dendesisht me zbukurime , dendesia e te cilave pothuaj e cenonte bukurine, gurin prap nuk me behej ta hiqja prej aty.
    Sa here me duhej ta lija fshatin dhe lumin per me shume se nje jave , nuk harroja t'i beja vend gurit ne valixhen time.Me vone gurit i shtova edhe "vargjet e lira te Migjenit" Mbas moshes 20 vjec nuk beja me plazh (not) ne lumin e fshatit por shkoja ne det, tani femije te tjere mesonin not dhe laheshin ne lum. (Lumi ku ta dish qe kur ishte kthyer ne prone e femijeve).Dhe mund te jete i vetmi lum qe mund te jete i vjeter sa uji , por qe kurre nuk mbahet mend te jete mbytur ndonje femij. Kurre!(madje as kafshe). Tani plazhin e beja ne detin ku derdhej lumi i fshatit tim. Lumi i femijerise time. Lumi i gurit tim.Lumi im.
    Me shume u ngjaj peshqeve se prinderve. E kam dashur ujin (shiun , lumin dhe detin qe atehere qe isha ne mendjen, deshiren dhe dashurine e prinderve per te me patur).E kam dashur ujin, pastaj e kam njohur. Ne mos u befsha uji, me siguri do te behem breg. Ne mos as breg gur lumi, se paku do te behem!!!
    Pastaj, detin e kam dashur. Por ende nuk e di pse e dua detin. Ndoshta per madheshtine. Ndoshta per thellesine. Ndoshta nuk e dua fare, por meqe derdhet lumi im ne det , me behet se e dua. Meqe derdhet lumi im ne det me mungojne te dy, edhe lumi edhe deti. Prane birgjeve te tyre (lumit se pari , e detit me vone) kam patur nje tendence te ikja gjithnje disi fshehurazi, jo vetem prinderve, por edhe miqve. Madje jo rralle i kam ikur edhe te dashurit. Kur isha femije, nje here e kam ndjekur rrjedhen e lumit prej fshatit tim e pothuaj ne det, qe i bie te pakten 4-5 ore larg prej shtepise. Dhe kam ngrene nje te rrahur kur jam kthyer sa nuk do te mund ta harroj edhe po te jetoja 7 femijeri te tjera. (me thuper hithi me rrahen , qe te mos e beja me.... )lol. E megjitheate sa here u humbisja atyre te shtepise, ne mos do vinte dikush me thuper,ose kur nuk me vinte zeri i thirrjeve nga oborri , do dergonin nje moshatar te vinte te therresite, pasi u mesua adressa e arratisjeve te mija.Mirr qe nuk jam kthyer ne nje narcis e te mbytesha nje dite, dhe i kam shpetuar narcizmit, vetem e vetem se nuk kam qene e bukur, e nuk kisha c'ti shikoja vetes ne pasqyrimin e ujit, e keshtu shikoja ujin e kulluar e te tejdukshem , habitesha atehere me tejdukshmerine e tij.... kaq e trashe thellesia , dhe kaq e tejdukshme...
    Keshtu pothuaj beja edhe ne det, e prane tij. Ne njeren prej diteve te mija me te bukura, kur kisha mundur te arratisesha , ose nje guaske e madhe, e madhe pothuaj sa guri, me gjeti mua ose une e gjata guacken. U gjenda me nje guacke. qenia me e lumtur mund te kem qene ate dite e nja nje muaj rrjesht. Te gjithe hamendesuan se kisha gjetur gjithecka por guacen dhe bukurine e saj nuk ma perfillen fare. I bera bashke Gurin , Migjenin dhe Guacken. Kur e lashe vendin tim me gjtihecka timen , dhe ika per ketu nuk e di se si u binda (per here te pare dhe te vetmen here u binda dhe jam penduar per te [paren here dhe te vetmen pse pikerisht jam bindur) -" cfare ben moj , do marresh gjithe ate rrote guri me vete ketu e ne fund te botes!" u habit njeri. Tjetri u hodh,-" do te te ndalin ne ndonje aeroport e do te mendojne se e ke arme te ftohte a ku ta dish , e do i shohesh "hajrin" gurit.-" Merr o bij ndonje placke qe do te te duhet , se nuk do te te hyj guri ne pune , se as sorra nuk vret dot me te se eshte i rende"- , me tha nana a babes.Deti
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar Maska e Loti i shpirtit
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Uk
    Postime
    276
    Rendesi ka qe vendose te shkruash ketu.Mbase ke harruar te shkruash(ske c'ben,kohe e gjate).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-06-2004
    Vendndodhja
    usa atlanta
    Postime
    89
    hello Macja blu , vertet je e madhe ka kohe qe nuk te kam lexuar ne forum .Si duket goca te merr kohen dhe e rrit me aq dashuri te permallshme. Te uroi shendet e suksese te metutjeshme ne lemin e fjales se shkruar(artit).

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Pershendetje macja blu.

Gezohem qe te degjoj perseri nepermjet vargjeve te mrekullueshme.

Shpresoj te jesh mire dhe te uroj frymezime te pafundme.

Miqesisht Abigail
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •