Turqia ishte ai vend qe u hapi dyert shqiptareve qe u debuan nga Serbia dhe Greqia.Postuar mė parė nga Alket123
Dhe per prova politike Turqia i dha ne te gjitha bisedimet per pranimin ne Europe. Ne te gjitha bisedimet Turqia tregoi se ishte e vendosur ne pikat e saj. A ka politike me te madhe qe te futesh ne Europe ndersa nuk pranon nje vend anetar te Europes? Kjo sepse Turiqa diti te analizoje dyfytyresine e Europes e cila nuk do ti nxjerre ne shesh hapur te palarat. Se c'fare dyfytyresie tregoi Europa e kam shkruar tek shkrimet me lart.
Turqia diti te perballet me politiken Europiane ne ceshtjen e Qipros: Ku Qiproja Greke doli me turp dhe qe u kundershtua nga e gjithe Europa. Dhe ku Turqia doli e fituar.
Turqia ne te njejten kohe diti te perballet edhe me politiken amerikane ku do ti duhej te vendoste per futjen e trupave amerikane ne Irak mes Turqise.
Po flasim ate qe eshte sot. Hyrjen e Turqise sot e perkrah Amerika, Gjermania, Anglia dhe Franca. Ishte Toni Bler qe e ktheu Erdoganin prapa ne mbledhjen e 17 Dhjetorit ndersa ai u be gati te largohet. Dhe per ate revista Times e zgjodhi si liderin me ndikues.
Edhe per Lioness qe me paska akuzuar se merrkam rroge nga turku. Nese shteti osman eshte kolonizator apo jo mund te diskutohet diku tjeter. Dhe une kam dashur ta diskutojme edhe personalisht, jo ne forum. Por meqe u soll ketu: Shteti osman asnjehere nuk eshte akuzuar per kolonizim.
Nqs me quan turk sepse nuk e quaj shtetin osman si kolonizator atehere une po them se ne te njejten kategori hyjne te gjithe historianet e periudhes osmane. Te gjithe jane turq sipas ketij perkufizimi qe ben ti. Investimet e shtetit osman ne Ballkan i kane kaluar vleren e taksave qe merreshin, dhe keto mesohen ne Universitet e gjithe botes.
Sill nje historian qe e quan ate periudhe kolonizim!
Ne ate kohe ballkanasit drejtonin gjithe shtetin osman duke shkuar ne te gjithe skajet e atij shteti. Ne ate kohe sic ka qene zakoni qe mbreterit lidhnin krushqi me njeri-tjetrin, dhe kjo jo me zor, ka bere qe shume sulltane te medhenj te kene nena serbe, nena ruse. Sulltan Fatihu ka nenen serbe, nje tjeter Sulejmani me duket ka pasur nenen Ruse.
Pse te shkonin shqiptaret pas gjithe atij kolonizimi dhe te vendoseshin atje? Pse Sami Frasheri do te vdiste ne Turqi? Pse Ismail Qemali do te sillte anijet turke dy dite pas shpalljes se pavaresise ne Vlore? Pse poetet e asaj kohe do nxisnin per bashkim me turkun (kundra serbit)?
Krijoni Kontakt