Postuar mė parė nga
viganv
Primera Division
Figo: Endrra ime ėshtė Liverpuli
Luis Figo u ka kėrkuar drejtuesve tė Realit, me nė krye presidentin Florentino Perez, ta lėnė tė lirė tė luajė te Liverpuli, edicionin e ardhshėm. Mesfushori portugez ka filluar stėrvitjen pėr sezonin e ri me fanellėn e Realit, por e ardhmja e tij mbetet ende pezull. Pasi mėsoi se drejtuesit e Realit mund ta linin tė lirė tė largohet me kosto zero, Figo ka filluar tė ėndėrrojė Liverpulin. Flitet se marrėveshja ndėrmjet tij dhe drejtuesve "tė kuq" ėshtė arritur dhe pritet vetėm aprovimi i Realit. Gjithsesi, "merengesėt" duket se kanė ndryshuar mendje dhe kėrkojnė para nga Liverpuli, pėr shėrbimet e futbollistit tė vitit 2000. Ky i fundit nuk e ka fshehur dėshirėn pėr tė luajtur nė Premier Ligė dhe ka shprehur haptazi idenė e tij pėr tė kaluar te Liverpuli. "Nuk e kuptoj pėrse klubi nuk mė lejon tė largohem. Unė nuk bėj pjesė nė planet e tyre dhe ėshtė e kotė tė qėndroj nė Madrid, - tha Figo pėr shtypin anglez. - Endrra ime ėshtė tė luaj te Liverpuli, por e di qė ėndrrat jo gjithmonė realizohen, pėr kėtė jam ende nė pritje dhe e ardhmja e karrierės sime ėshtė ende pezull." Gjithsesi, nė favor tė Figos ka qenė deklarata e djeshme e trajnerit tė Realit, Vanderlei Luksemburgo, i cili deklaroi se si Figo, ashtu edhe Oueni me Gutin janė tė lirė tė largohen, nė rast se nuk janė tė kėnaqur nga situata e tyre. Trajneri brazilian tha se nuk do tė pėlqente qė kėto "yje" tė largoheshin nga skuadra e tij, por gjithashtu tha se nuk do tė mbante te Reali asnjė futbollist pėrtej vullnetit tė tij. Luksemburgo tha: "Figo dhe Oueni janė futbollistė tė Realit, nė bazė tė kontratave qė kanė me klubin. Nėse dėshirojnė, mund tė qėndrojnė, nė tė kundėrt janė tė lirė tė largohen, por mė parė duhet tė marrin lejen e drejtuesit e klubit." Leje, e cila nėse nė rastin e Ouenit nuk ėshtė kėrkuar, Figo e ka kėrkuar publikisht: "Kam marrėdhėnie tė shkėlqyera me presidentin Perez. Kam biseduar edhe me Luksemburgon dhe ai nuk mė ka dhėnė garanci pėr sezonin e ardhshėm. Atėherė mendoj se jam i lirė t'i gjej kėto garanci diku gjetkė." Nga ana tjetėr, drejtuesit e Liverpulit nuk kanė ndėr mend tė paguajnė para te Reali dhe, sipas menaxherit tė Figos, ata presin vetėm lejen e klubit spanoll pėr tė nėnshkruar njė kontratė dyvjeēare me mesfushorin portugez. Kėsisoj, pritet qė javėn tjetėr, e ardhmja e Luis Figos tė marrė njė formė pėrfundimtare.
Krijoni Kontakt