Prolemi eshte se ketu, ne Europe si shume i paragjykojn Arabet!Dhe harrojn faktin se kultura dhe shkenca Arabe ishin shume me te avasuara ne raport me ate Europiane!...
Civilizimi Arabe i dha botes bazat e para te shkences sinumrat matematiken,gjeometrin,astronomin) etj!
Ne Europe nuk ia kishin haberin per keto pune!Europa asokohe jetonte ne terrin e dogmes dhe
inkvizicionit fetar!...
Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 20-11-2009 më 09:24
Problemi ktu eshte se askush nuk i paragjykon arabet...por arabet harrojne faktin qe Pitagora,Aristoteli,Platoni,Eratosteni dhe shume e shume te tjere pa i permendur une ktu ishin europiane.....persa i perket numrave,ato jane indiane dhe jo arabe.....e vertete pas shkelqimit antik, europa hyri ne erresiren mesjetare kishtare kristiane,nje fe e ardhur nga azia kjo...po arabet!!! nje fe akoma me te erret,akoma me te prapambetur,dogma islame qe eshte kancer shume me i keq se krishterimi.
persa i perket temes.
Ameriken e zbuluan te paret Vikinget...pas 5 shekujsh prapa Vikingeve arriti Colombo ne amerike....arabet nuk hyjne fare
http://archiviostorico.corriere.it/2...60131104.shtml
The Vikings sailed most of the North Atlantic, reaching south to North Africa and east to Russia, Constantinople and the middle east, as looters, traders, colonists, and mercenaries. Vikings under Leif Eriksson, heir to Erik the Red, reached North America, and set up a short-lived settlement in present-day L'Anse aux Meadows, Newfoundland and Labrador, Canada.
Shkoni genjeni arabet neper forume arabe,jo ketu.
Leif Eriksson....Erik the Red![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga land : 20-11-2009 më 12:27
Sa te drejte ke:
http://www.blinde-kuh.de/wikinger/
lg![]()
Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!
Indianet jane te paret qe kan jetu atje,tana vin evropianete
Ore shoku une nuk folla ketu per fene ,dhe nuk krasova dogmat fetare, se cilla eshte me e mire e cila me e keqe!Kete po e bene ti!Ti sa po e pohove vete se kerishterimi eshte nje fe e ardhur nga azia!...Fakti qe kjo eshte dominante edhe
sot ne Europe thote diçka?...Perkthyer shqip,popujt qe kane patur nje civilizim kane mundur te imponojn diçka ne rastin konkret(fene)!...po te ishte e kunderta
do ia impononim ne atyre!...
Une fola per civilizimin Arab apo ate lindjes se aferte si kuntuinitet i civilimeve te me
hershme si mesopotamia,babilonia si djepi i civilizimit botror qe eshte i vjeter me
se 12000 vite!...Dhe si tille eshte importuar ne Europe gjate etapave dhe periudhave kohore gjere ne kohen e antikitetit qe thua ti!...Po super antikitetin ku le!?Kur flasim per civilizim asnje,nga keto nuk mund te shekeputet nga njeri
tjetri, por jane vazhdimsi e civilizimit ame,dhe si tersi perbejn civilizimin boteror!...
Eshte koha e fundit qe ne Europjanet te heqim kete tabu:Se gjithça fillon dhe mbaron ne Europe.Ne kete drejtim jane per tu pershendetur Anglezet,qe po thejne shume tabu njera pas tjetres!...
kohore
Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 20-11-2009 më 14:15
vikinget e hamamit... Kolombo i gjeti hindianet atje e shume para hindianeve ishin arabet ne mijvjecarin e trete pk, sepse vet emertimet e shteteve te para si kalifornia nga fjala kalif, qe ishte edhe shume oara hindianeve dhe piramidat jane gjetur me lashtesi mijavjecare... mos qitni kopalla.
HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!
Krijoni Kontakt