Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756

Arrow Populli i Kosovës duhet të ketë të drejtën për vetëvendosje.

"Vetëvendosja" shpërndau Rezolutën e OKB-së numër 1514, të datës 14 dhjetor 1960

Udhëheqësi i Lëvi

zjes “Vetëvendosje” Albin Kurti tha sot se me Serbinë nuk duhet të negociohet për statusin dhe populli i Kosovës duhet të ketë të drejtën për vetëvendosje. Ai kritikoi praktikën e mos lejimit të referendumeve në Kosovë për çështje të rëndësishme si : decentralizimi, miratimi i Kornizës Kushtetuese e të tjerë.

Rezoluta e Kombeve të Bashkuara me të cilën njihet e drejta e popujve për vetëvendosje, iu shpërnda qytetarëve nëpër rrugët për rreth selisë së UNMIK-ut n Prishtinë. Kopjet e saj në shqip dhe në anglisht, u vendosën edhe nëpër veturat e policisë dhe të administratës ndërkombëtare, të parkuara nëpër rrugët e kryeqytetit. “Kemi vendosur ta shpërndajmë këtë deklaratë sepse në pikën e parë ajo kundërshton nënshtrimin dhe shfrytëzimin e huaj ndaj një populli. Në pikën e dytë parasheh të drejtën e vetëvendosjes, kurse në të tretën konstaton që kurrfarë mos zhvillimi, mungese e pjekurisë politike etj nuk duhet përdorur si pretekst për pengimin e pavarësisë”, tha udhëheqësi i kësaj lëvizjeje, Albin Kurti. Sipas tij, e drejta për të vendosur për të ardhmen i takon popullit të Kosovës e jo vetëm disa politikanëve, që siç tha Kurti, janë vënë në shërbim të UNMIK-ut.“Ne nuk duam që zoti Rugova dhe udhëheqësit tjerë të partive dhe institucioneve të vendosin për Kosovën në konferenca çfarëdo qofshin ato, por ne duam që populli të vendos. Në vendet e zhvilluara perëndimore edhe për gjëra shumë të vogla organizohen referendume kurse tek ne për gjëra madhore si Korniza Kushtetuese, decentralizimi, koncepti standardet para statusit, nuk lejohen referendumet. Pse? Sepse i gjithë sistemi politik bazohet në mohimin e vullnetit të popullit” tha Kurti. Gjatë aksionit të sotëm të kësaj lëvizjeje policia nuk ndërhyri, kurse aktivistët thanë se do të vazhdojnë me protesta. Rezoluta e shpërndarë është miratuar në vitin 1960 nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së dhe promovon dhënien fund të kolonializmit.

26/07/2005
    ----------------------------------------------------------------

Ide e qelluar!
    Ju lumte!

Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

ta ruajm amanetin Maska e deqanas
    Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    diku tjeter
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga RTP

Ne nuk duam që zoti Rugova dhe udhëheqësit tjerë të partive dhe institucioneve të vendosin për Kosovën në konferenca çfarëdo qofshin ato, por ne duam që populli të vendos.

Ide e qelluar!
    Ju lumte!

ne thelb ideja per shperndarjen e asaj rezolute edhe mua me pelqej, por qka dreqin ka ky leshpalari albin kurti kunder kryetarit dhe institucioneve legjitime te kosoves?!?
    mund te me tregoj njeri???
    kur populli i kosoves pati besim tek presidenti dhe partite e koalicionit qe do ta zgjidhin qeshtjen e statusit te kosoves, c´rendesi ka nje person apo nje grup
    krimbash (gje tjeter sjane kundershtaret e votes se lire, per mua) qe mundohen tua mohojne pergjegjesine/barren?!?

sa shpejt po harroni qe populli i kosoves ka thene fjalen e vete me nje referendum dhe ka shpall kosoven nje here te pavarur!?!?
    apo duhet ta shpallim per cdo vjet nga nje pavaresi?
    ncncnc

m´fal a?
    miku i mire te kritikon, kur i duket qe e ke gabim, andaj... ;-)
    Ndryshuar për herë të fundit nga deqanas : 27-07-2005 më 09:34
    shihemi n´gjykate

Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga deqanas
    ne thelb ideja per shperndarjen e asaj rezolute edhe mua me pelqej, por qka dreqin ka ky leshpalari albin kurti kunder kryetarit dhe institucioneve legjitime te kosoves?!?
    mund te me tregoj njeri???
    Deqanas i nderuem

Ke nxjerr fjalin qe sikur mshifet mire mbas keti titulli madheshtor dhe ne menyre indirekte flet me shume dhe tregon se ku i dhemb Albinit!

Eshte per tu uruar akcioni qe ndermoren keta te rinje per VETVENDOSJE!
    Une kete vendvendosje e kuptoj Kosoven,e jo UMNIK-un apo BE-ja, apo dikush tjeter jashte Kosoves.
    Mirepo FJALIA me siper konfirmon te kunderten,ata assesi nuk guxojne
    te shpallin kundershtim me institucionin tone kosovar!

Kjo ndryshe nenkuptohet si "dhembja e Demacit"!
    I dhemb shume fakti se ai po ngelet pa dekorata per pamvarsin e Kosoves
    Frika se po i del nami z.Rugoves dhe partive qe jane ne qeveri i shtyne keta njerez te ndermarrin ckadocofte vetem e vetem ta ulin kete reputacion dhe
    pune te palodhshme qe bejne institucionet tona!

Per kete kategori te njerezve,kjo eshte me me rendesi se sa statusi i Kosoves!
    Pra,qashtje kompleksi dhe asgje me teper.

Ky pra eshte KANCERI i Albinit &Demacit.comp

Demaqi &Albini

Si pahiri e mori te shkretin ne qafe.
    Menjeher mbas lirimit te Kurtit nga burgu,Demaqi e punesoi ne RTK
    dhe i dha (si shperblim qe Albini admironte heroin Demaq)
    apo me mire te them e shperbleu me emision special direkt,Albini e udhehiqte programin,me ç`rast djaloshi u duk shume qesharak ...

Eh,kesaj i themi ne: çka ta ban kajtja....
    Ky person,mu si Flora Brovina i humbi te gjitha
    kredibilitetet para popullit !
    Ndryshuar për herë të fundit nga RTP : 27-07-2005 më 10:44
    Me respekt
    rtp-ja

Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    diku tjeter
    Postime
    267
    sme kujtohet ne cilen teme kam shkruajtur para disa muajve qe pres shume nga ablini, meqe ka potencial te madh, por kete petencial ai nuk mund ta vej ne sherbim te popullit para se te lirohet nga ideatoret e ballkanidave, dhe konfederatave te demaqve...

sikur t´mos kishin mjaft pune presidenti dhe qeveria me krijimin e rrethanave per arritjen e pavarsise, atyre ju duhet te luftojne edhe me "bajraktaret" vendor... te cilet - sikur t´mos kishin ndegjuar qe ne kosove ka patur zgjedhje te lira, nga te cilat ka dalur edhe ajo qe ne enderrojme me shekuj: qeveria e kosoves - ata flasin "ne emer te popullit"!?!?!
    ne emer te cilit popull athue se...

qashtu
    shihemi n´gjykate

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446

Vetvendosja...

Unë përshëndes me tëra fjalët më të mira që mund të gjenden në fjalorin e një oratori aktivitetin e shoqatës së KAN-it dhe Albinin vet!Këtij dhe shumë të tjerëve u besonj më shumë se sa atyre që janë shtrirë në fotele të buta me Wiski dhe cigare Marlboro 100$ dhe janë mveshur e pispillosur si Kukullat me buxhetin e Kosovës dhe parave të zeza.Politikanit i besohet vetëm gjersa të hipë në karrige,pastaj s`ka më besim në te se ai nuk sheh më popullin por kolltukun dhe benificionet.Kjo dukuri është e shprehur dhe e saktë gjithkund në shetet e varfëra.Kjo nuk është e mirë por është e vërtetë.Albini dhe të tjerët janë opozitë.Opozita e ka për detyrë të protestojë për çdo gjë që nuk i duket e drejtë.Ajo nuk mundet vetëm të vendosë,të merr vendime.Opozita e mirë dhe e fortë nuk e le asnjëherë Qeverinë të bie në gjumë apo korrupcion...për këte çëllim është formuar edhe sistemi pluralist!...

Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    diku tjeter
    Postime
    267
    se paskam ditur qe kan-i tani me qenka "parti opozitare". une mendoja qe eshte nje levizje, apo organizate joqeveritare?!?
    njeriu cdo dite meson...
    shihemi n´gjykate

Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Ne lajmin qe e dha nje dite me pare RTK-ja,aty nuk u permend gja e ngjajmshme me fjalet e Albinit sikur keto me siper:

"“Ne nuk duam që zoti Rugova dhe udhëheqësit tjerë të partive dhe institucioneve të vendosin për Kosovën në konferenca çfarëdo qofshin ato, por ne duam që populli të vendos."

Kur pash artikullin,nuk e lexova me tutje dhe e percjella ketu.

Kjo ne cfar e vuri gishtin Deqanasi eshte plotesishte me vend se me vie shume keq qe e uroba kete akcion te Albinit tani!
    Me vie te plasi!

Ky Albin quni as vite nuk ka, sa ka vepra z.Rugova per Kosoven!
    Te ngritet ky pilivec e te therras popullin KUNDER institucionit tone!?
    Si tha edhe Deqanasi,po kush e vendosi ato institucion aty?Erdhen UFO-t,apo vet populli yne ?

Lus moderatoret ta fshijne ate urimin qe vendosa me siper
    (Ide e qelluar!
    Ju lumte!)

Ju lutem!

Perndryshe,ja kam inat vehtes qe shpesh i kapercej rreshtat e nuk i lexoj!
    Titulli i ka fajet!

.....plasa.........
    Me respekt
    rtp-ja

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Ai që deklarohet këtu se "Populli i kosovës duhet të ketë të drejtën për vetvendosje" duhet të mos mbetet anonim por legalisht të rreshtohet në frontin që do ta mbronë këtë parim të vetvendosjes edhe fizikisht!Fronti i Vetvendosjes në Kosovë(Organizata Kosova Action Network-KAN...RRjeti aksional për Kosovën) ekziston dhe është në aktivitet e sipër...ai Front po bën thirrje për çdo ditë t`i bashkangjitemi.
    Fjalët janë të tepërta!

Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    diku tjeter
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga kurkushi
    ...ai Front po bën thirrje për çdo ditë t`i bashkangjitemi.
    qe t´ia qi-me nenen kosoves!!!!
    shihemi n´gjykate

Tema të Ngjashme

1. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  2. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •