Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 31
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: Re: Mbase duhet..

.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 03-09-2002 mė 23:37

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Vetem per nje pike do te pergjigjem se te..

Digjo o klodi. Jeni vertet aq i palexuar saqe nuk kam pare...
    Vetem per nje pike do te te pergjigjem, qe te kuptosh se nuk je ne gjendje qe te dallosh as gjene me elemetare te bibles.
    Ju kini sjelle disa copeza te shkrimit tim, (metode myslimane) Konkretisht ju kini shkrojtur:
    Deshmuesi thote:
    " Shume njerez ju luten Krishtit personalisht qe ai ti sheronte, pra keto jane raste flagrante ne bibel, ku njerez te ndryshem ju drejtuan Krishtit me lutje, pra ju luten atij."
    Komenti i Klodit.
    " Dmth. ne baze te kesaj, kur njerez ju kerkuan porfeteve dhe apostujve te njejtat gjera , ju luten atyre ?!
    Ju nuk e kini idene fare te asaj qe une dua te them, por per kete te falet.
    Ju nuk jeni ne gjendje te dalloni Krishtin nga Dishepujt e tij. Kur apostujve ju luten qe te sheronin dike , mos valle ata i sheruan ne emrin e tyre ?????????????????????
    Si mund ta maresh si shembull te njejte, kerkesen e njerezve dretjuar Krishtit, me kerksen e njerezve dretjuar apostujve???????????????
    O Njeri! Nuk them me kot se, duhej tju jepja pergjigjen simbas asaj qe ju kini ne mendje , dhe jo simbas Bibles.
    Mos valle Pjetri kur sheronte thoshte :ne emer te Pjetirit je i sheriuar??????????
    Ju jeni aq i panxene ne besim dhe ne njohuri biblike, sa qe nuk dini te merni shembuj analogjike , dhe pretendoni se kini njohuri per te shpjeguar?
    Edhe ai qe eshte ne ALFA te besimit , nuk mund te beje nje ngatrim te tille. !!!!!!!!!!!!!!!!!

1-Ti deshiron te dish se, ku thuhet ne bibel qe ti lutesh Krishtit. Po te jap referencen e pare: Mate:7:22-23.
    Jezusi thote per veten e tij:
    "Shume do te me thone( do te me luten) ate dite: O Zot O Zot..... Por une do tju them: Largohuni nga une..."
    Nuk ka rendesi se per cfare kohe behet fjala, rendesi ka qe Jezusi na tregon se, ai e ka te dretjen te njejte me Atin , per tju drejtuar atij me LUTJE apo kerkese.

2- Referenca e dyte:
    1Gjon:5:13-15:
    " Kjo eshte sigurija qe kemi perpara tij(Krishtit):Nese kerkojme (lutemi) dicka simbas vullnetit te tij(Krishtit), ai (Jezusi ) na e ploteson."
    Fjala :"ai na eploteson" , tregon se ne i jemi lutur Jezusit duke i kerkuar atij simbas vullnetit te tij. dhe ne vargun me poshte gjoni thote:
    " dhe nese dime se ai (jezusi) naj ploteson te gjitha ato qe i kerkojme ( me ane te lutjes dretjuar Jezusit), ne e dime se i kemi ato qe i keruam( ju lutem) atij (Jezusit).
    Nuk te jap me referenca te tjere se do te keputesh KOPACE.
    ps . ta kam deklaruar se nuk jam protestant, prandaj mos e perserit me kete sepse nuk eshte zgjuarsi. E kam pohuar me goje dhe e kam deklaruar me shkrime . Te gjitha shkrimet e mija kane te bejen vetem me Krishtin, dhe jo me shen..shen.. ikona.. ortho..
    Desha te te beja dhe nje pyejte : Cfare do te thote orthodhoks?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 04-09-2002 mė 01:28

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    /-----------/

(Shkrimi i palidhur me temėn u fshi nė tėrėsi (Shpresmiri))
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 07-09-2002 mė 19:40

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Perpelitja e Deshmuesit!

Sic e sheh shume kush, Deshmuesit po i duhet me teper se nje dite e shume me teper shkrime e faqe per tiu pergjigjur pyetjes me te thjeshte te besimit...a i lutemi apo jo Krishtit edhe Frymes se Shenjte!

Une, nuk po shoh pergjigje te tjera ungjilloresh, keshtu qe me ka mbetur ti gjykoj te gjithe ungjilloret nen pergjigjet e Deshmuesit.

Se pari, fakti qe keni lene tju kryesoje nje person i tille tregon per nivelin e te gjithe te tjereve.

Se dyti, sic e sheh shume kush, Deshmuesi po ben c'eshte e mundur, edhe sa me detajisht e i perzgjatur, per tiu pergjigjur nje pyetje qe faktikisht per nga vendi edhe natyra, duhet te ishte si te thuash ne balle te Dhiates se Re, ose si te thuash duhet te ishte titulli qe ta bente muuuu, sepse eshte baze! Perse iu deshen valle kaq perpjekje e mund Deshmuesit per te sjelle se fundmi edhe vargjet e fundit me te mundeshme per te vertetuar se duhet ti lutemi Krishtit (se per Frymen as qe e ka permendur me vargje)? A nuk flet kjo stergjatje ne vetvete per nje calim diku?

Megjithate une po kaloj edhe ne vargjet e fundit qe ai sjell, per ti vertetuar se ne baze te menyres se si protestantet e perdorin Biblen, ose "Etalllonin" do thosh deshmuesi, ata do te hidhnin poshte mesimet themelore te vete Etalonit, edhe keshtu do te permbushnin fjalet e mia, se kur ju mendoni se "mbeshteteni vetem ne Bibel", ju e diskretitoni ate!

pra....
    =====================================

[QUOTE]Postuar mė parė nga deshmuesi
    [B]Digjo o klodi. Jeni vertet aq i palexuar saqe nuk kam pare...
    ============================================
    Klkod -- Se pari shikoni "paqen" e Deshmuesit, qe ka kohe qe verteton se "perulesia" e tij eshte vetem sa per tiu hedhur hi syve te ndonjerit qe ta beje me qorr se vetja! Tek fjalia e pare e tij, keni surratin e vertete te ketij personi!

Vetem per nje pike do te te pergjigjem, qe te kuptosh se nuk je ne gjendje qe te dallosh as gjene me elemetare te bibles.
    Ju kini sjelle disa copeza te shkrimit tim, (metode myslimane) Konkretisht ju kini shkrojtur:
    Deshmuesi thote:
    " Shume njerez ju luten Krishtit personalisht qe ai ti sheronte, pra keto jane raste flagrante ne bibel, ku njerez te ndryshem ju drejtuan Krishtit me lutje, pra ju luten atij."
    Komenti i Klodit.
    " Dmth. ne baze te kesaj, kur njerez ju kerkuan porfeteve dhe apostujve te njejtat gjera , ju luten atyre ?!
    Ju nuk e kini idene fare te asaj qe une dua te them, por per kete te falet.
    Ju nuk jeni ne gjendje te dalloni Krishtin nga Dishepujt e tij. Kur apostujve ju luten qe te sheronin dike , mos valle ata i sheruan ne emrin e tyre ?????????????????????
    Si mund ta maresh si shembull te njejte, kerkesen e njerezve dretjuar Krishtit, me kerksen e njerezve dretjuar apostujve???????????????
    ===========================================

Klod -- ore, po kur ata i kerkuan Jesuit ti sheronte, as qe e kishin idene (shume prej tyre) ne ishte sherim ne emer te dikujt tjeter, apo nga pushteti vetjak...ne ishte profet apo Biri i Perendise, prandaj edhe kerkesa e tyre qe ti e quan lutje, eshte e njejte sic do tua benin cdo njeriu normal...merr vesh apo jo!!!!!!!
    O Njeri! Nuk them me kot se, duhej tju jepja pergjigjen simbas asaj qe ju kini ne mendje , dhe jo simbas Bibles.
    Mos valle Pjetri kur sheronte thoshte :ne emer te Pjetirit je i sheriuar??????????
    Ju jeni aq i panxene ne besim dhe ne njohuri biblike, sa qe nuk dini te merni shembuj analogjike , dhe pretendoni se kini njohuri per te shpjeguar?
    Edhe ai qe eshte ne ALFA te besimit , nuk mund te beje nje ngatrim te tille. !!!!!!!!!!!!!!!!!
    ==========================================

Klod -- keto komente te fundit jane matufepsje, qe ti ipretendon edhe ia vesh te tjereve, se kurre nuk kam thene (por ti ne te kundert pretendon) se jam ne gjendje te interpretoje, por se ate qe kam thene jane nga e gjithe Kisha, prandaj ju i quani madje te kopjuara, pasi s'keni si ta shprehni ndryshe cmirren!

Edhe njehere..../--------/....po ku e dinte i verberi se a do e sheronte Jesui me pushtetin e tij hyjnor apo do e sheronte si Pjetri ne emer te dikujt tjeter me te fuqishem? Gjtihe ajo qe dinte, ishte se kish degjuar se Krishti sheronte, e keshtu iu "lut" ta sheroje edhe ate.....sic do ta bente po te kish defgjuar te njejten pre Pjetrin...e nuk do ti thosh ne kete rast Pjetrit: pa me shero njehere o Jesu nepermjet Pjetrit, ose o Pjeter, te kerkoj e nuk "te lutem", te me sherosh ne emer te Jesuit...

I sheh o logjikant byrrokrat e i bykur se njerezia se benin atehere ate dallim..?
    =======================================
    1-Ti deshiron te dish se, ku thuhet ne bibel qe ti lutesh Krishtit.
    =========================================

Klod -- Po, deshiroj.....ose me mire te them se ju duhet te deshironi, se nqs sipas herezise suaj "etaloni" nuk e thote, perse ne kete rast ju e besoni???!!! Mos valle moret sa deshet nga Kisha e Tradita e saj, edhe pa baza hodhet pjesen tjeter te Tradites poshte??? Por le te shohim, a te funksionon perpjekja jote ne vargjet e meposhteme....
    Po te jap referencen e pare: Mate:7:22-23.
    Jezusi thote per veten e tij:
    "Shume do te me thone( do te me luten) ate dite: O Zot O Zot..... Por une do tju them: Largohuni nga une..."
    Nuk ka rendesi se per cfare kohe behet fjala, rendesi ka qe Jezusi na tregon se, ai e ka te dretjen te njejte me Atin , per tju drejtuar atij me LUTJE apo kerkese.

Klod --- SE PARI: C'eshte kjo qe ti falsifikon vargjet me futje ne kllapa te disa fjaleve? A eshte nje varg ky nga Bibla, apo nga bibla sipas Deshmuesit? Mos po ben te njejten gje si bene Deshmuesit (e Jehovait), qe falsifikojne sa te duan per tiu pergjigjur herezive te tyre? Une po marr vargun sic jepet ne ungjill ku nuk jane fjalet ne kllapa qe ti i fut arbitrarisht!

"21. Jo cdo kush qe me thote Zot, Zot, do te hyje ne mbreterine e qiejve, por vetem ai qe ben dashurimin e tim Eti qe eshte nde qiejte. (shenim Klod** shih kush ben dashurimin e tim Eti). 22 Shume do te me thone ate dite Zot, Zot, a nuk profetizuam mbe emerin tend, e a nuk debuam frymera te kiga edhe a nuk punuam cudira? 23. Por Une do tu them : 'kurre su kam njohur, largohuni prej meje te paudhe"

Pra sic e shihni ata po i drejtohen Krishtit e nuk po i luten, po Krishti si njeh se nuk kane bere vullnetin e Atit. Fjalet luten ne kllapa te tuat jane falsifikim i yti. Edhe te profetizosh ne emer te Krishtit apo te besh mrekullira nuk do te thote vecse i kerkuan Ati i dha dhunti te profecise ne emer te Krishtit (cdo gje qe te kerkoni nga Ati ne emer tim do tu epet), e nuk do te thote aspak, te pakten drejtperdrejt, se iu luten Krishtit!

Mbaroi edhe kjo...kalojme tek tjetra...
    ========================================

2- Referenca e dyte:
    1Gjon:5:13-15:
    " Kjo eshte sigurija qe kemi perpara tij(Krishtit):Nese kerkojme (lutemi) dicka simbas vullnetit te tij(Krishtit), ai (Jezusi ) na e ploteson."
    Fjala :"ai na eploteson" , tregon se ne i jemi lutur Jezusit duke i kerkuar atij simbas vullnetit te tij.

Klodi -- shihni falsifikimin e dyte te papergjegjshem te Deshmuesit (nuk eshte here e pare qe ti falsifikon e mashtron per te te dale e jotja, e ke bere edhe ne adresen time disa here). Ja vargu ne Bibel:

"14. Kjo eshte siguria qe kemi nga Perendia (Shenim klod ** shume perkthime ketu do te fusni.....'siguria prej Tij', pta me nje peremer, qe mund te kuptohet Perendia Ati, ne perputhje me vargjet 'i lypni Atit ne emerin tim', por mund te meeret edhe per Krishtin....qellimi im eshte te them se me 'ngecje brenda Bibles, jashte kontekstit tradite kishtare, loja e vargjeve te bibles mbetet e papercaktuar, pra askush nuk mund te thote nese behet fjale per Atin apo Birin!)

pra edhe ky nuk eshte nje varg direkt qe tregon se i lutemi Krishtit, por qe tregon se kur lutemi ne emer te tij, sipas vullnetit te tij, qe nuk eshte vecse ai i Atit, na plotesohen lutjet.
    dhe ne vargun me poshte gjoni thote:
    " dhe nese dime se ai (jezusi) naj ploteson te gjitha ato qe i kerkojme ( me ane te lutjes dretjuar Jezusit), ne e dime se i kemi ato qe i keruam( ju lutem) atij (Jezusit).

Klod - serish falsifikime te paautirizuara..shih Deshmues, perkthimet e vargjeve te mia jane marre nga versione te perkthimeve te ungjilloreve anglishtfoles, te cilat nuk e paraqesin vargun si ti me Krishtin ne kllapa, por me Perendi, qe mund te jete Ati, sipas porosise edhe nje here 'cdo qe te lypni ne emerin tim do tu jepet'.

Nuk te jap me referenca te tjere se do te keputesh KOPACE.
    ps . ta kam deklaruar se nuk jam protestant, prandaj mos e perserit me kete sepse nuk eshte zgjuarsi. E kam pohuar me goje dhe e kam deklaruar me shkrime . Te gjitha shkrimet e mija kane te bejen vetem me Krishtin, dhe jo me shen..shen.. ikona.. ortho..
    Desha te te beja dhe nje pyejte : Cfare do te thote orthodhoks?
    =======================================

klod -- ore po ju nuk merreni vesh, kur une permend protestantet, ti thua qe nuk je fare prtoestant e e ke per ofendim, ndersa vellai yt i krishteri me shan edhe thote se edhe katoliket iatkiane kane respekt per protestantet...etj....

c'eshte kjo pune..jeni apo s'jeni...edhe ketu s'bini dakort si vellezer?????
    ===============================

Klod --- konkluzion : Perse te jete kaq e veshtire per te dhene vargje te drejtperdrejta (qe do te kenaqnin herezine protestante te "vetem Bibla", 'Bibla Etallloni i Deshmuesit', po se tha Bibla se besojme etj) ? Perese nuk eshte e veshtire kur vjen fjala per Atin, qe e kemi te mbushur me vargje te drejtperdrejta qe thone se i lutemi Aitit????!!!!!

Per te mos thene se Deshmuesi e harroi fare Frymen e Shenjte......

Sa per tiu kujtuar...sic ju thashe , kur fola me protestantin anglez prej 30-vitesh, te Dielen, kur i bera kete pyetje, por si deshmuesit i morri nja 5-minuta te gjente ne mendje se kujt i lutesh, edhe pas nje veteformulimi e katranosi fare duke thene se ai i lutej Atit, nepermjet Birit me ane te Frymes se Shenjte...gje qe eshte korrekt, por kur une i thashe e po mire, po sikur une te them se i lutem edhe Krishtit apo Frymes, c'te keqe ka kjo? Pasi ai e pranon, si shumica e protestanteve Trinine, u perpelit...edhe u largua...pa dhene pergjigje...(Se po te thosh se shume mire, atehere nuk do ta mbeshteste dot biblikisht vetem, por duke dale jashte konceptit vetem bibla)

Pra nuk je pergjigje ende Deshmues!

/-------/
    (Tė kihet kujdes nė shprehje (Shpresmiri)).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 07-09-2002 mė 19:44

Desert Fox Maska e bayern
    Anėtarėsuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    NJE PYETJE NE KET FORUM SHTJELLOHET KONFLIKTI MIDIS SEKTEVE TE NDYSHME KRISTIANE???????
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Vetem nje pytke kam..

Kur i krishteri lutet dhe thote:
    "O Perendi, ty te lutem te me ndihmosh dhe te me bekosh..."
    Kujt eshte duke ju lutur ky i Krishtere: Atit , Birit apo Fryme se Shenjte?
    Ma thuaj vetem me nje fjale.
    Ps. Cfare do te thote :Orthodhoks?
    .
    Deshmuesi i Krishtit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 04-09-2002 mė 19:11

Desert Fox Maska e bayern
    Anėtarėsuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    pytjes sime nuk ju pergjigj njeri
    mbase sju pelqeu pytja??
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: Vetem nje pytke kam..

Postuar mė parė nga deshmuesi
    Kur i krishteri lutet dhe thote:
    "O Perendi, ty te lutem te me ndihmosh dhe te me bekosh..."
    Kujt eshte duke ju lutur ky i Krishtere: Atit , Birit apo Fryme se Shenjte?

Klod -- Dmth, te arrihet te me behet mua kjo pyetje, ne kete menyre (jashte etalllonit), me ben qe te arrij ne konkluzionin se:shkrimi i mesiperm i imi perfundon me te drejte ne piken se protestantet, edhe pse thone se kane per baze vetem Biblen, praktikisht nuk bejne keshtu, por qe diten kur dolen ne ekzistence, morren sa deshen nga Doktrina kishtare e themluar prej 1500 vitesh ne ate kohe, edhe ne paditurine e tyre refuzuan gjithshka tjeter, madje perpiqen te shesin mend peshtiresisht se u permbankan vetem Bibles, ("Etalllllonit")!

Mentaliteti i tille eshte vetkontradiktor, i pavend, edhe i paditur.

HAPNI SYTE!
    ======================================
    Ma thuaj vetem me nje fjale.
    Ps. Cfare do te thote :Orthodhoks?
    .
    Deshmuesi i Krishtit.
    ===================================

kLOD -- JENI TE FAMSHEM PER TE DALE NGA TEMA.......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Perseri po te pyes.

Pergjigju pyetjes Kolodi.
    Kur i krishteri i lutet Perendise dhe thote: O Perendi ty te lutem qe te me mbrosh dhe te me bekosh..."
    Kujt i lutet :Atit, birit apo Frymes se Shenjte?
    Pergjigju vetem me nje fjale dhe mos bej demagogji.
    Si dhe pyetjen tjeter: Cfare do te thote : Orthodhoks?
    Deshmuesi

Shmekeri Prishtines
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    66
    /--------/

(Shkrimi i palidhur me temėn u fshi nė tėrėsi, edhe ai nė anglisht (Shpresmiri)).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 07-09-2002 mė 19:47
    Love is Just a Temporary Form of Insanity--Sylvester Stallone

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rregullorja e Forumit Shqiptar
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 30-05-2025, 13:15
  2. Misioni i Forumit Shqiptar
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 19-01-2025, 07:16
  3. Cila ėshtė Rregullorja e Forumit Shqiptar?
    Nga Albo nė forumin Pyetje - pėrgjigje
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-07-2006, 12:03
  4. Cili ėshtė Misioni i Forumit Shqiptar?
    Nga Albo nė forumin Pyetje - pėrgjigje
    Postimi i Fundit: 28-07-2006, 11:57
  5. Publikohet portali i forumit
    Postimi i Fundit: 11-06-2003, 12:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •