Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 109
    Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anėtarėsuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    [QUOTE]
    Citim Postuar mė parė nga Baptist
    Se shqiptaret filluan ta quanin veten keshtu ne kohen (dy tre shekuj pas pushtimit turk) eshte koincidence historike. Kjo ka pak te beje me turqte.
    Une kete fjalen koincidence s`po e kuptoj si duhet!
    Koincidence kuptoj nje ndodhi te theksuar qe ndodhe gjate kohes qe ndodhe edhe nje tjeter e tille!
    Ketu them une qe s`kishte koincidence por incidence (ndodhi) te vetmuar dhe te pastert ku Turqit duke hulumtuar perqarjen e ballkanasve,gjeten ndryshimet e brendeshme te tyre ne gjuhe,fe,kulture,deshira,mentalitet dhe keto ndryshime i konkretizuan qarte duke i ndare ne Popuj te veqante dhe duke i armiqesuar me njeri tjetrin!

Pasi ti e dike se etnine shqiptare e shpiken dhe e themeluan turqit, na sill faktet se dijme ti lexojme dhe ne.
    Po ti faktet ke une Kurkushi i kerkon ore?Dhe mendon se ketu shkrimet e forunisteve,ato qe jane fakte dhe te verteta do i lejoje stafi te botohen?
    Ik more...dhe futja gjume kur s`je per argetim...Ketu fshihen nga 100 faqe postime ne dite vetem e vetem pse jane fakte te cilat s`guxojne te publikohen per momentin politik te shqiptareve...

Se "nuk ekzistojne me albanet" kete po e degjoj per here te pare ne jete.
    Une s`e thash qe ata nuk ekzistojne por po them qe ata s`i njeh kush sot.Kane ekzistuar apo jo,kete s`po e kerkoj fare,me rendesi eshte qe bota e sotme e njeh Kombin shqiptar dhe Identitetin shqiptar ne bote,identitet dhe komb qe daton i krijuar apo qe u be i njohur per boten pas ardhjes se Turqve ne Ballkan!
    Deshira eshte nje dhe realizimi i kesaj deshire eshte diēka krejt tjeter

Kjo eshte njesoj si te thuash se nuk ekzistojne me greket se ata quajne vehten sot ndryshe
    Jo ketu eshte ndryshe:
    Greket ne bote jane te njohur si greke,me gjuhe,kulture,histori te veqante dhe jane popull i pavarur tere kohen e ekzistimit te tyre.Nese keta Grekerit e sotem deklarohen qe duan te marrin nje emer tjeter,kjo atyre u pranohet sepse jane te pavarur,mirepo per shqiptaret kjo s`eshte e mundur sepse jane te varur dhe te sterpushtuar nga elementi sllav-grek-ortodoks.Pra,shqiptaret asnjehere gjer me sot s`kane patur mundesi as qe kane per ta patur ndonjehere trjeter ne jete te deklarohen se duan te quhen Ilire apo Albane se s`i pranon Bota pushtuese e tyre!Ashtu si Turqia i quajti shqipetare, ashtu dhe pushtuesi tjeter do i quaje shiftare,komuniste,maloke, kontrabandiste, bajraktare, vrases,terroriste etj...si t`ia doje qejfi dhe ky emer do u mbetet nga i FORTI gjersa te zhduken shqiptaret ne teresi...
    Po te shkojme me kete logjike greket as qe kan ekzistuar ndonjehere, sepse greqia ishte kuptim gjeografik dhe jo kombtar as etnik.
    Kjo eshte ajo qe e thash une: Vendi e formon Kombin e jo kombi vendin!Romet jane ne tere boten endacake dhe pa shtet edhe pse jane komb me gjuhe te veqante...

Termi shqiptar eshte nje nder demet me te medha qe kemi arritur tia bejme vetes gjate historise. Sepse nocioni shqiptar nenkuptonte vetem te krishteret shqiptar, por jo edhe muslimanet. Me kete levizje te rilindjes krishterore te albaneve me qellim te kthimit te se drejtes per trashegimin e mbreterise bizantine, u quajten ushtaret skepter-pretendues kristian. I kishte mashtruar dikush si uck.
    Une nuk hyj ne imtesira se ishte apo s`ishte gabim...por them rezultatin sqe del nga keto zhvillime!Une e dij qe ndarja e shqiptareve nga sllavet dhe grekerit po dhe nga fete e tyre pagane,romake dhe ortodokse ne dobi te asaj islame,ka qene programi i Turqve,por kjo eshte strategji e secilit pushtues "Divide et Imperas"
    Ishte thjeshte nje levizje politiko-ushtarake e cila nuk u frytezua kurre. Si per ironi pikerisht keta skiptar, erdhen dhe u bene musliman te gjithe ne fund te shekulli XIX pa asnje dhune dhe te gjithe zgjodhen te ishin sunite, duke kerkuar te ndryshonin edhe rregullat te cilat ishin ne kundershtim me moralin tone te larte. Po permend ketu martesen me kushrinje ne pergjithsi, nje gje qe nuk lejohej me variantin e permiresuar shqiptar te kuranit. Shqiptaret kete ndytesire dhe amoralitet ekstrem te kuranit nuk e lejojne as sot. Ata qe nuk ua pranonte kete marifet u shkombtarizuan pergjithmone duke u shnderruar ne shkije dhe greke.
    Per kete une gjithnje shkruaj qe shqiptaret s`kane fe.Ata s`zbatojne dhe pranojne as Krishterizmin e genjeshtar as Islamizmin e ndyre ku martesat behen brenda ne familje!Ata s`pranojne as zbatojne asnje ligj shteti perveq Ligjit te tyre KANUNIT!

Kjo eshte nje histori e koklavitur qe vlene per te gjithe popujte e ketushem, ishte mesjete dhe erresire e atille qe nuk te ndihmon te njohesh realitetin historik ne menyre te drejtperdrejte. Ketu mbeten shume pyetje te paqarta.
    Jo pyetjet jane gjithnje te qarta,por ketu mbeten pergjigjjet e tilla apo s`mund te jepen fare!

Ne kete menyre Katunaret u detyruan ti qepeshin blegtorise deri ne ekskluzivitet si ekonomi e pavarur rrebele duke vene nen kontroll vetem kullosat e bjeshkeve te aferta dhe duke sjellur bagetine pas vetes.
    Pse populli shqiptar i sotem nuk po i qepet blegtorise dhe maleve e bjeshkeve te thepisura per te shpetuar nga armiku i sotem,por po zdeshet lakuriq para tij ...?
    Tjeter qeshtje eshte injoranca personale, ajo nuk ka sherim ne kete forum, sespse ai qe do te mesoje gjerat ashtu si jane dhe si kane qene do i mesoje vet pa ndihmen e askujt.
    Nje thenie e vertete kjo!
    Ketu dhe ne tera forumet po dhe mediat tjera shqiptare te sotme s`lejohet askund te flitet dhe tregohet realiteti shqiptar, vetem ai Evropiano-sllav dobiēist-islamist qe shkaterron dhe degjeneron shqiptaret eshte i lire te ekspozohet...
    Ndoshta edhe ky postim do perfundoje ne shporte...si 100 te tjera... por!

Anėtarėsuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Postime
    446
    Citim Postuar mė parė nga Arcas
    Degjojeni ket pasardhesin e Aurel Plasarit, Ardian Vehbiut, Ardian Klosit dhe kerrmave te tjera.
    Mos me ber komplimente te lutem!Une e dij krejtesisht mire se cili jam,sdij mire se cili do behem!
    Po pse nuk thua ore Kurrkush qe Skenderbeu qenka njeriu me antikombetar qe ekziston ?
    Jo une s`kam te drejte ta them kete boterisht.Secili shqiptar vet duhet te studjoje dhe analizoje jeten,veprat dhe historine e tij dhe vet ai apo ajo te percaktohet se ne cilin vend te odes se tij kombetare do e vendose kete "Skenderbeun" e famshem!Une per vedi e kam vendosur ne nje kolone me Esat Pashen,Ismail Qemalin,Ahmet Zogun,Fadil Hoxhen,Ali Shukriun,Rrahman Morinen...por jo me ...

Nuk rri dot pa e perseritur ate gje. Larg te cmendureve.

Te ēmendurin s`e njeh asnjehere ai qe s`ka mend! NJe i ē`mendur quhet ai qe i ka mesuar te gjitha dhe me s`degjon asnje te paēmendur ti perzihet.Keta te paēmendur te sotem si ti dhe shumica tjeter shqiptare duhet edhe keta te ēmenden sa me pare qe te fitojne lumturine dhe begatine e tyre personale, familjare dhe kombetare...
    Keshtu na ka rene per momentin te kemi psikopater e njerez manjak ne pushtet
    .
    Njerezit manjake i ve ne pushtet populli qe eshte vet me gjendjen mendore me keq se manjaku i tyre

Edhe ne Maqedoni nje tjeter kryemanjak si Ali Ahmeti eshte vene ne krye( ky ne fakt deri para disa vitesh merrte pension si i cmendur nga Zvicra) , por sic thashe o kurrkush, me ujrat e zeza do perfundoni dhe ju, sa te rregullohen kanalizimet, qe te derdheni atje ku ju takon
    Pse po genjen bre?
    Ali Ahmeti nuk eshte vene(vet) ne krye por e keni vuar ju me votat dhe perkrahjen e juaj.Sa per ēmendurine e ALI Ahmetit,asi ēmendurie lakmon te kete secili Zviceran dhe shqiptar perveq meje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kurkushi : 09-10-2006 mė 18:22

i/e regjistruar Maska e Arcas
    Anėtarėsuar
    10-11-2005
    Postime
    162
    Pse po genjen bre?
    Ali Ahmeti nuk eshte vene(vet) ne krye por e keni vuar ju me votat dhe perkrahjen e juaj.Sa per ēmendurine e ALI Ahmetit,asi ēmendurie lakmon te kete secili Zviceran dhe shqiptar perveq meje!
    Ti qenke shume i cuditshem, edhe thua qe jemi skllever, edhe qenkemi ne gjendje te zgjedhim qeverine tone.

Shko vizitoju bir.

Anėtarėsuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Postime
    446
    Citim Postuar mė parė nga Arcas
    Ti qenke shume i cuditshem, edhe thua qe jemi skllever, edhe qenkemi ne gjendje te zgjedhim qeverine tone.

Shko vizitoju bir.
    Po i ēuditshem po.Por jo dhe i pakuptueshem!Perse nuk thua qe na e vendosi Evropa Ali Ahmetin si ...kryetar apo ēka eshte dhe une do heshtja!E kam thene dhe e them qe jemi skllever,por jo vetem skllever ndaj te huajve por edhe vetvehtes!Emroje secilin fenomen,ngjarje,person me emrin e vertete pa shiquar modat e huaja!

i/e regjistruar Maska e Arcas
    Anėtarėsuar
    10-11-2005
    Postime
    162
    Prap kontradiktore je. Kur nje shteti dhe individeve te tij i monitorohet cdo gje, edhe edhe PORDHA, si thua ti, kjo eshte skllaveri, apo kjo tregon dicka tjeter per ne shqiptaret? Un shoh vetem nje ane te medaljes, ate te potencialit tone dhe nuk mund te rrij i heshtur ne virilitetin e qindra mijerave studente qe po shkollohen. Edhe pse nje pjese do humbi dhe do asimilohet diku, nje pjese e madhe do kthehet patjeter per rindertim. Prit se heret je, 40 vjet makabra komuniste nuk fshihen dot kollaj. Pastaj un po te permend nje fakt ty dhe te tjereve, meqe the se tani po i dalim "lakuriq" armikut. Ne vitin 1890 enciklopedia e Fizikes kishte rreth 800-900 faqe. Ne vitin 1964-6 kishte rreth 700.000 faqe. Tani kushedi sa ka. Ta kam llafin qe zhvillimi qe eshte bere keto 50 vjet nuk eshte bere as per 10.000 vjet, e per ne ky zhvillim ka munguar dhe nuk e morrem kur duhet ta merrnim, me rrjedhen e historise. Megjithate derisa kemi mbijetuar deri tash, do mbijetojme edhe ne te ardhmen. Vec intelekti e liron njeriun. Nderkohe ti dhe te tjere keni qejf te beni deklarata asojshe biblike se do zhdukemi. Epo, skllav mbetsh, ose meqe e ke gjetur rrugen e shpetimit, shko e beju shkja( nese nuk je bere akoma).

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga kurkushihiqi
    Mos me quaj as sllav as shqiptar,me quaj ashtu si e kam emrin e vertete Kurkushi!

Citim Postuar mė parė nga askushi
    Une te them ....
    Po kujna asht kah i intereson more se ēka thot nji shashk e rusve.

Citim Postuar mė parė nga kerkushi
    Kete fjale "shashka" s`e gjenj ne fjalorin e shqipes dhe s`e kuptoj dot!
    Sikur te ishte vetem kjo qe nuk e kupton ti.

Jo s`po e dijke fare!Une tere kohen punoj me helm dhe zjarr (politike) dhe asnjehere s`ka ndodhur te gjenj helm apo zjarr qe me helmon apo djege!
    Po ti nuk e kupton more fare qe te helmuan e te dogjen, po leri kto llafe.

Wenn Sie denken das ich Ihrem Niveau des Wissens noch nicht rief geworden bin...wir können darüber einen Kampf des Wissens organisieren lassen!
    Ich hab als Junge gegen Dinge gepinkelt, die waren intelligenter als Du, aber ich denke mal in Ruhe drüber nach, während ich auf Dein Grab pisse!

"Gott schuf die Albaner und lies sie erben dann kam der Teufel und erschuf die Serben"

(Nese mendoni qe une ,per nivelin tuaj te diturise ende nuk jam i pjekur,ne mund te organizojme nje dyluftim diturie!
    hehehehehhe

Une ty ta leshoj udhen, e ti nuk e din pse, por te tjeret e din, e kjo eshte ma me rendesi.

------------------------------
    Ein Russe hatte seine Krava gefickt
    Darauf hat der erste Serbo-Viē die Welt erblickt
    Hätte damals Kondome gegeben
    Würden wir heute in Frieden leben

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    [QUOTE=kurkushi]
    Ti qenke mbledhes i mire i gjerave por s`qenke fare klasifikues!

Kjo s`eshte fare e vertete.I menquri s`e le budallen asnjehere vetem qe ai te hudhe gurin ne lum!I menquri i le budalles mundesine te beje budallai ēte doje nder ato gjera qe atij s`i prishin fare pune...do i hedhe ne lum apo do i nxjerre nga lumi!!!!!!!!!!
    Une kuptoj bukur shqip,dua te ju kuptoj dhe ju kuptoj mire por s`pranoj si te verteta ato qe thoni 98 % e Forumisteve ne Temat e nxehta!
    Racat e juaja nuk ua shoh sepse ato ndryshojne nga dukja e jashtme,ngjyrae lekures...por referencat kur jane me vend,i pranoj.Per kete,do duhej te lexosh te gjitha postimet e jo vetem ato te Kurkushit dhe do te shohesh se ka edhe te tjere qe perafersisht kane mendime te njejta me mua!

Une s`po detyroj askend fare te me kundervihet as te me pyese,por vetem te lexoje dhe shohe...a jane theniet e mia te verteta apo jo!Une vet nuk kam hasur askund ne nje argument historik,gjuhesor,kulturor,etj ku kombi shqiptar i sotem eshte permendur (me shkrim se me goje,njerezit ...veq kane vdekur) para ardhjes se Turqve ne Ballkan!Me pushtimin e Ballkanit nga Turqit,filloi krijimi i kombeve te reja ballkanike,kombe keto me gjuhe dhe zakone te ndryshme nga ato te atyre qe gjer ne at dite kishin jetuar se bashku!!!!
    Sa filozofi duhet ketu per te kuptuar kete gje?
    Kombi shqiptar i sotem eshte krijuar nga Turqit,nga mbetja ende e pa asimiluar e fiseve Ilire etj, prej Romakeve dhe Bizantit.Ky klasifikim i popujve te ballkanit nga pushtuesit Osmane ,sigurisht qe u be per ta dobesuar elementin vendas ne lufte kunder pushtuesit...kjo dihet,por megjithate,kjo u be nga Turqia.Ky eshte i njejti rast edhe me 10 kombesite(pakicat kombetare) te Kosoves qe linden pas vitit 1990,qe i formoi Serbia per ta dobesuar luften ēlirimtare te Kosoves kunder Serbise pushtuese!NJesoj eshte edher Rasti i Maqedonise se sotme qe Amerikanet per interesa te tyre ekspanzioniste e formuan kombin Maqedon i cili asnjehere s`ka qene por sot eshte,edhe pse maqedonet(sllave) gjuhen, fene dhe traditat i kane Bullgare dhe vet jane Bullgare...
    Teorite e tua muane nuku me bindin, andaja them une: sill referencat e tua, ne lidhje me keto teori, qe ke tine e le t'i debatojme me ato referenca, qe neven tyja t'i kemi paraqitur qemoti, por tyne nga nje vesh te hyne e nga nje tjeter te del, si i thone, se edhe kete rradhe nuk ke bere gje tjeter, vecse ke perseritur ato, qe ke thene edhe heret e tjera dhe asnje reference nuk ke paraqitur akoma!

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Nje korigjim:

Numa Pompilius dhe ajo cfare ke shkruar ti

Nje gje s'kuptoj une: c'kane te bejne "Albanezet" ketu? Dhe keto dinastite jane te formuluara ne baze te veprave shkruar ne kohe te Augustus, e keto vepra ne ate kohe kane qene bazuar ne gojedhena, e kjo per te bere linkun nepermjet Augustit dhe Aeneas. Tani dilni vete ne konkluzionin nese keto "dinastite" mund te kene egzistuar te gjitha realisht. Ne 753 p.K. , vit ne te cilin besohet qe eshte themeluar Roma, ka te dhena arkeologjike qe Roma kishte kohe qe egzistonte dhe ishte nje settlement i mireorganizuar. Pra as kjo e thene s'eshte e vertete.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 25-11-2007 mė 12:06
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Asnje nga gjerat qe parashtron ne shkrimin tend nuk jane profetezuar ne kete teme. Se pari, eshte bere fjale per periudhen para Numa Pompilus dhe jo pas, nuk diskutohet akund ndonje lidhje mes Oktavianit dhe Eneas (e vertete ose mashtrim qofte), nuk thuhet qe setellmenti qe me pas u quajt Rome kishte ekzistuar disa milje me tutje nden nje emer tjeter.

Ne kete teme ka shume shkrime jashte teme, por keto "korigjimet" jane po aq te nevojshme sa edhe llaci per te tehollur bakllavane (dhe jo, kjo nuk eshte embelsire albaneze).
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Atehere, te lutem, jam plot sy: na spjego per cfare behet fjale konkretisht ne pak rreshta. (dhe kjo nga mungesa e kohes per te lexuar 50 postime)
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Faraonėt e Egjiptit, lista e emrave.
    Nga Kryeplaku nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 07-02-2003, 15:22
  2. Dinastia e Marubėve
    Nga Orion_DYRRAHU nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-06-2002, 01:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •