[QUOTE]Une kete fjalen koincidence s`po e kuptoj si duhet!Postuar mė parė nga Baptist
Koincidence kuptoj nje ndodhi te theksuar qe ndodhe gjate kohes qe ndodhe edhe nje tjeter e tille!
Ketu them une qe s`kishte koincidence por incidence (ndodhi) te vetmuar dhe te pastert ku Turqit duke hulumtuar perqarjen e ballkanasve,gjeten ndryshimet e brendeshme te tyre ne gjuhe,fe,kulture,deshira,mentalitet dhe keto ndryshime i konkretizuan qarte duke i ndare ne Popuj te veqante dhe duke i armiqesuar me njeri tjetrin!
Po ti faktet ke une Kurkushi i kerkon ore?Dhe mendon se ketu shkrimet e forunisteve,ato qe jane fakte dhe te verteta do i lejoje stafi te botohen?Pasi ti e dike se etnine shqiptare e shpiken dhe e themeluan turqit, na sill faktet se dijme ti lexojme dhe ne.
Ik more...dhe futja gjume kur s`je per argetim...Ketu fshihen nga 100 faqe postime ne dite vetem e vetem pse jane fakte te cilat s`guxojne te publikohen per momentin politik te shqiptareve...
Une s`e thash qe ata nuk ekzistojne por po them qe ata s`i njeh kush sot.Kane ekzistuar apo jo,kete s`po e kerkoj fare,me rendesi eshte qe bota e sotme e njeh Kombin shqiptar dhe Identitetin shqiptar ne bote,identitet dhe komb qe daton i krijuar apo qe u be i njohur per boten pas ardhjes se Turqve ne Ballkan!Se "nuk ekzistojne me albanet" kete po e degjoj per here te pare ne jete.
Deshira eshte nje dhe realizimi i kesaj deshire eshte diēka krejt tjeter
Jo ketu eshte ndryshe:Kjo eshte njesoj si te thuash se nuk ekzistojne me greket se ata quajne vehten sot ndryshe
Greket ne bote jane te njohur si greke,me gjuhe,kulture,histori te veqante dhe jane popull i pavarur tere kohen e ekzistimit te tyre.Nese keta Grekerit e sotem deklarohen qe duan te marrin nje emer tjeter,kjo atyre u pranohet sepse jane te pavarur,mirepo per shqiptaret kjo s`eshte e mundur sepse jane te varur dhe te sterpushtuar nga elementi sllav-grek-ortodoks.Pra,shqiptaret asnjehere gjer me sot s`kane patur mundesi as qe kane per ta patur ndonjehere trjeter ne jete te deklarohen se duan te quhen Ilire apo Albane se s`i pranon Bota pushtuese e tyre!Ashtu si Turqia i quajti shqipetare, ashtu dhe pushtuesi tjeter do i quaje shiftare,komuniste,maloke, kontrabandiste, bajraktare, vrases,terroriste etj...si t`ia doje qejfi dhe ky emer do u mbetet nga i FORTI gjersa te zhduken shqiptaret ne teresi...
Kjo eshte ajo qe e thash une: Vendi e formon Kombin e jo kombi vendin!Romet jane ne tere boten endacake dhe pa shtet edhe pse jane komb me gjuhe te veqante...Po te shkojme me kete logjike greket as qe kan ekzistuar ndonjehere, sepse greqia ishte kuptim gjeografik dhe jo kombtar as etnik.
Une nuk hyj ne imtesira se ishte apo s`ishte gabim...por them rezultatin sqe del nga keto zhvillime!Une e dij qe ndarja e shqiptareve nga sllavet dhe grekerit po dhe nga fete e tyre pagane,romake dhe ortodokse ne dobi te asaj islame,ka qene programi i Turqve,por kjo eshte strategji e secilit pushtues "Divide et Imperas"Termi shqiptar eshte nje nder demet me te medha qe kemi arritur tia bejme vetes gjate historise. Sepse nocioni shqiptar nenkuptonte vetem te krishteret shqiptar, por jo edhe muslimanet. Me kete levizje te rilindjes krishterore te albaneve me qellim te kthimit te se drejtes per trashegimin e mbreterise bizantine, u quajten ushtaret skepter-pretendues kristian. I kishte mashtruar dikush si uck.
Per kete une gjithnje shkruaj qe shqiptaret s`kane fe.Ata s`zbatojne dhe pranojne as Krishterizmin e genjeshtar as Islamizmin e ndyre ku martesat behen brenda ne familje!Ata s`pranojne as zbatojne asnje ligj shteti perveq Ligjit te tyre KANUNIT!Ishte thjeshte nje levizje politiko-ushtarake e cila nuk u frytezua kurre. Si per ironi pikerisht keta skiptar, erdhen dhe u bene musliman te gjithe ne fund te shekulli XIX pa asnje dhune dhe te gjithe zgjodhen te ishin sunite, duke kerkuar te ndryshonin edhe rregullat te cilat ishin ne kundershtim me moralin tone te larte. Po permend ketu martesen me kushrinje ne pergjithsi, nje gje qe nuk lejohej me variantin e permiresuar shqiptar te kuranit. Shqiptaret kete ndytesire dhe amoralitet ekstrem te kuranit nuk e lejojne as sot. Ata qe nuk ua pranonte kete marifet u shkombtarizuan pergjithmone duke u shnderruar ne shkije dhe greke.
Jo pyetjet jane gjithnje te qarta,por ketu mbeten pergjigjjet e tilla apo s`mund te jepen fare!Kjo eshte nje histori e koklavitur qe vlene per te gjithe popujte e ketushem, ishte mesjete dhe erresire e atille qe nuk te ndihmon te njohesh realitetin historik ne menyre te drejtperdrejte. Ketu mbeten shume pyetje te paqarta.
Pse populli shqiptar i sotem nuk po i qepet blegtorise dhe maleve e bjeshkeve te thepisura per te shpetuar nga armiku i sotem,por po zdeshet lakuriq para tij ...?Ne kete menyre Katunaret u detyruan ti qepeshin blegtorise deri ne ekskluzivitet si ekonomi e pavarur rrebele duke vene nen kontroll vetem kullosat e bjeshkeve te aferta dhe duke sjellur bagetine pas vetes.
Nje thenie e vertete kjo!Tjeter qeshtje eshte injoranca personale, ajo nuk ka sherim ne kete forum, sespse ai qe do te mesoje gjerat ashtu si jane dhe si kane qene do i mesoje vet pa ndihmen e askujt.
Ketu dhe ne tera forumet po dhe mediat tjera shqiptare te sotme s`lejohet askund te flitet dhe tregohet realiteti shqiptar, vetem ai Evropiano-sllav dobiēist-islamist qe shkaterron dhe degjeneron shqiptaret eshte i lire te ekspozohet...
Ndoshta edhe ky postim do perfundoje ne shporte...si 100 te tjera... por!
Krijoni Kontakt