Close
Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 109
    Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga kurkushihiqi
    Nese ti thua qe te tere po i quajne Albanez...etj... kjo nuk eshte asnje pergjigjje ne pyetrjen time.Nese keta mbreter ne kohen e sundimit te tyre bota apo ata vet vetvehten e kane quajtur mbret Albanez dhe kjo mund te deshmohet me ndonje shkrim,atehere ti ke te drejte.Perndryshe ti po genjen vetvehten dhe te tjeret por jo mua ne asnje menyre!Albanez, apo shqiptar, gjer me ngritjen e flamurit shqiptar nga "Skenderbeu" (qe e urdheruan vet Turqit) ne Lezhe me 1468 nuk kishte ne ballkan as ne bote.Kombi shqiptar u formua nga pushtuesit Osmane,per interesa te tyre pushtuese por para tyre s`egzistonte fare!Nese ti ke ndonje dokument qe tregon dhe dokumenton se kishte shqiptare edhe para epokes ballkanike te Osmaneve 1389-1912, te lutem tregoje!Une i kam studiuar keto gjera dhe s`kam gjetur asnje shkronje te vetme qe e deshmon nje gje te tille!
    Pra une mbetem ne ate qe shkrova me heret: Keta mbreter Romake ishin Romake dhe jo shqiptare dhe PIKE
    Po po, e di qe per juve sllavet (sclavus = skllav, rober) dhe serbet (servus = sherbetor, rrogtar) shqiptaret nuk kan ekzistuar ne europe para se te robrohet ballkani nga osmanlinjet, te cilet pas vitit 1389, kur shkatrruan civilizimin me te ngritur te te gjtha kohrave dhe mbreterine e madhe te popullit hyjnore serb, i sollen shqiptaret e eger nga Kaukazi si rober lufte musliman per te qene si lloj pyke mes "grekve" dhe sebeve, qe te mos bashkohen keta te fundit e ta roberojne te gjith galaxine tone, e ti m'syhen edhe galaxise Andromeda.

Citim Postuar mė parė nga kurkushović
    Albanez, apo shqiptar, gjer me ngritjen e flamurit shqiptar nga "Skenderbeu" (qe e urdheruan vet Turqit) ne Lezhe me 1468 nuk kishte ne ballkan as ne bote.Kombi shqiptar u formua nga pushtuesit Osmane,per interesa te tyre pushtuese por para tyre s`egzistonte fare!
    Oj shashka e 1389es

- A ka shkrime tė pa falsifikuara nė duart e shqiptarve qė tregon se si e kan quajtur shqiptarėt vetėn perpara?
    - Ose, a nuk ka lidhje me evolimin e gjuhės shqipe tė sotme nga pellazgjishtja e vjetėr ?
    - Ose, a nuk ka tė bėj me sunduesit e ndryshem qė ishin tek ne ?
    - Ose, a nuk ka te beje me faktin qe njerzit e nje populli ndaheshin ne fise dhe keshtu ne mbreteri dhe principata ku quanin veten ne emer te fisit e shume rrall ne nje emer te perbashket ose te pergjithshem te nje gjuhe qe kishin. (Dukagjinet, Thopiait, Kastriotet, Balshait, Arianitet, Muzakait etj. ose gjermanet Sachsen, Friesen, Thüringern, Franken, Alemannen, Baiern etj.)
    - Ose, a nuk ka tė bėj me faktin qė pėrpara popujt ndaheshin nė religjione e jo ne kombe ?
    - Ose, ose, ose ????

Edhe diēka

E di qe keto fakte jan helm per juve por keto perkthehen vetem keshtu e kurrsesi ndryshe :

das Geschlecht der Latiner und die albanischen Väter = Fara e Latineve dhe baballaret Shqiptar.

Albanerkönig Prokas = Mbreti Shqiptar Proka-s

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga alibaba
    Arsato termi shqiptar nuk u shpik nga rilindasit por ėshtė pėrdorė edhe mė herėt.
    Nuk u shpik pėr njė moment por ishte njė evolucion, sepse ishte njė kohė kur pėrdoreshin tė dy emėrtimet, derisa mė nė fund emri shqiptar i zuri vendin emrit arbėr.
    Emri shqiptar koincidon deri dikund me islamizimin e popullit tonė, me pėrdorimin e flamurit me shqiponjė dhe me sundimin turk, dhe vazhdon tė pėrdoret edhe mė tej.
    Alibabe! ke te drejte. Ndoshta do te ishte me mire t'i isha pergjigjur atij kurkushevicit enverian duke thene:
    "Termin 'shqiptar' e ngriten ne ideologji/e institionalizuan ne fe' Rilindasit tane per te realizuar bashkimin kombetar".
    Porse gjithesesi, Rilindasit ishin ata qe shpiken fe-ne e Shqiptarise dhe qe prej asaj kohe termi "shqiptar" ka marre kuptim ideologjik fetar per te motivuar popullin tone te abandononte fe-te e te huajit dhe per tu bashkuar rreth nje feje te vetme te sapo shpikur.
    Nepermjet kesaj fe-je Rilindasit ia arriten qellimit ne pergjithesi te ndergjegjesonnin popullin per karakterin ethnik te tyre, porse nuk arriten te zhduknin fe-te e te huajit.
    A thua tine se nuk mjaftojne problemet ethnike qe kemi ne me fqinjet, por "na duhen edhe percarjet ideologjike fetare tani!"

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga arsato1
    Termin 'shqiptar' e ngriten ne ideologji/e institionalizuan ne fe' Rilindasit tane per te realizuar bashkimin kombetar.
    Porse gjithesesi, Rilindasit ishin ata qe shpiken fe-ne e Shqiptarise dhe qe prej asaj kohe termi "shqiptar" ka marre kuptim ideologjik fetar per te motivuar popullin tone te abandononte fe-te e te huajit dhe per tu bashkuar rreth nje feje te vetme te sapo shpikur.
    Kjo eshte e vertet qe Rilindasit e ngriten kete term, por kjo nuk do te thot qe ata e shpiken. Ky term ka ekzistuar shume shume vite para Rilindasve tane, por nuk eshte perdorur edhe aq, sepse siē thash me heret i preferonin me teper termet fisnore ose mbretrore.

Dikush thot qe termi Shqiptar vjen nga fjala shqiptoj, une mendoj qe eshte kunderta.

Pyetja eshte: Pse pikerisht "Shqiptar" ose "Bijet e Shqipes" (bijet e shqiponjes) e jo shqiptuesit, pasi na paska prejardhjen kjo fjale nga fjala shqiptoj, siē po pohojne disa shqipfolsa & Co te humbin trag.

Mos me thuani tash se per arsye te flamurit te Gjergj Kastrioti "Skenderbeut", ose pallavra te tjera te kohes sone, sepse ky emertim eshte padyshim shume me i vjeter se qe pohojne disa Kurkush-o-Viē si ky me lart, dhe disa nga ne qe bejme llogari te gabueshme joqellimkeqe.

i/e regjistruar Maska e Arcas
    Anėtarėsuar
    10-11-2005
    Postime
    162
    Mos u merr me kurrkushin, se kete pune ka, perserderisa FASH-i lejon te tille individe te marrin pjese. Zerat e tyre kundermues do fillojne te shtohen dita dites kur nje tjeter Shqiperi(Dardania) te behet e pavarur.

Vijme ne teme. Albanezet ne mos gabohem i permend dhe Dionisi i Halikarnasit ne disa botime. Tani, dime qe Enea vjen ne Itali ose Saturnia dhe themelon dinastine e vet. Un ne nje liber, me duket dhe ketu kam pare dicka te ngjashme, kam lexuar se Enea i Trojes, eshte nje tradhtar. Libri eshte shrkuar nga nje prift Italian i Ravennes i cili eshte marre ne nje menyre te stergjatur me Pellazget, Trojanet dhe renien e Etruskeve.

Cmund te na thoni rreth kesaj gjeje ?

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Na trego pak ma kjart se perēka e quan ai prift italian Aeneasin trathtar, ne ēfar aspekti ?

Sepse une nuk e kisha rastin te shoh apo lexoi keshtu diēka, e sidomos nga italianet.

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anėtarėsuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Citim Postuar mė parė nga Baptist
    Kurkushi kurkund nuk qenke! Duket nuk e paske percjellur mire forumin. Mos e ke fjalen per termin, shqiptar pahiri? Se albane kemi qene qe nga antika.
    Mire bre,kete po e kerkoj.Te lutem ma trego ndonje fjale me shume se ne cilin vit daton shkrimi i pare per Albanet,se per shqiptaret e dij se Turqit e formuan dhe publikuan kombin shqiptar!Kam deshire te mesoj se kush qene Albanet,nga e kishin prejardhjen,ne cilet shekuj jetuan dhe kur u zhduken!Apo si u be qe nuk ekzistojne me?

Anėtarėsuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Postime
    446
    Citim Postuar mė parė nga Baptist
    Kurkushi kurkund nuk qenke! Duket nuk e paske percjellur mire forumin. Mos e ke fjalen per termin, shqiptar pahiri? Se albane kemi qene qe nga antika.
    Mire bre,kete po e kerkoj.Te lutem ma trego ndonje fjale me shume se ne cilin vit daton shkrimi i pare per Albanet,se per shqiptaret e dij se Turqit e formuan dhe publikuan kombin shqiptar!Kam deshire te mesoj se kush qene Albanet,nga e kishin prejardhjen,ne cilet shekuj jetuan dhe kur u zhduken!Apo si u be qe nuk ekzistojne me?

Anėtarėsuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Postime
    446
    Ate corbe, qe ke gatuar ti or byrazer aty siper nuku haet as me vaj e as me uthull si i thone!
    Une bre "burazer" s`te thash qe duhet ta hashe ti ēorben time por shkrova ashtu si jam bindur nga studimet e mia!...
    Po ce o t'u mbyllte e mendjes turqit i thane Skenderbeut "shko e bej edhe tine nje cicke komb andej nga Alpet e Albanise, meqe ia morem babait tend me force me 1388-ten per interesa pushtuese dhe per tu siguruar te morem ty peng dhe tre vellezerut e tu dhe tani meqe babai te vdiq dhe tre vellezerit t'i mbytem kete e ke ashtu si per ngushellim ne vend qe te hidhnim ndonje gje ne tavoline dhe te na falesh edhe per kusuret, qe te kemi bere ty dhe gjithe familjes tende!" Dhe me kaq e mbyllen turqit, dollen matane!
    Ne Turqit i thane apo jo,Gjergjit ...bej kete apo ate qe thua ti,kerko ne arkivin e "Zeri i dites" te vitit 2003 ,mars,dhe do te shohesh se sa te verteta jane pohimet dhe proverbat per marrjen peng te gjergjit me vellezerit e tij nga Turqit,per vrasjet dhe helmimet e tyre...per fete e tyre,gjuhen e tyre familjare,perkatesine e tyre kombetare...Une nuk e bej vet historine,une vetem e mesoj ate!Por perrallat e pa verteta dhe te pa argumentuara s`i pranoj asnjehere!
    Po perseris: Kombin Shqiptar te sotem e formoi pushtuesi Osman-Turk!Per me tutje,hulumtoje ti vet!Edhe te ashtuquajturat lufta dhe beteja te "skenderbeut" kunder pushtuesve Turq,asnjera s`jane udhehequr nga "Skenderbeu" por nga nje X gjeneral Italian (ne baze te shkrimeve)
    Te gjitha keto vet i kam studiuar,por i kam lexuar edhe ne vazhdime ne "Zeri i dites" qe botohet nga Afrim Shala ne Prishtine!
    Ti nese ke diē te mbrosh apo te korigjosh,urdhero!

i/e regjistruar Maska e Arcas
    Anėtarėsuar
    10-11-2005
    Postime
    162
    Kurrkushi, ose askushi, ose gjithkushi qe perfaqeson rracen e shkurreve, te udbasheve dhe filoplerave te tjere ne forum.
    Shprehjen Shqiptar, ne e kemi te trasheguar nga Pirrua i Epirit. Lexoje Zeusin se cfare thote me lart. Eshte emer qe eshte i vjeter sa vete toka, "vendi i Shqiponjave". Emri gjtihashtu gjindet dhe tek Homeri, me emrin HYPERIA, ose EPIRI i sotshem, "Tokat e larta", "Malet" etj. Nese ke shkuar ndonjehere ne Itali, ka disa keshtjella te caktuara nga Puglia ku ne kohe te mire, i sheh Alpet e bardha te shqiperise.

Pastaj per referenca nuk do rrime ne te te mesojme ty historine nga A tek Z, kur ti akoma nuk di te numurosh deri ne 10. Meso njehere te numurosh me kumbulla a me dardha, e pastaj mund e vish ne forum dhe te pyetesh ne menyre civile nje shqiptar, se nga i ka origjinat e tija. Mbase ne kete menyre mund te mesosh se ne cilin vit ke ardhur nga lindja e larget dhe ke kryer krimet e pashembullta ndaj popullit shqiptar.

Sa per kete terminologji, ose per kete teme, mjafton te dish qe nje fare Orosh, Oroshi dhe disa historiane te tjere te lashte para disa mijeravjecareve i ka kompiluar keto te dhena qe ndodhen ne kronikat e nje libri te viteve 1000. Kaq per sot e per mot per legenat si puna jote.

Zeus, nuk kam kohe te shkruaj me teper, por sipas ketij libri, te cilit un i kam gjetur nje komentar dhe fragmente, pasi eshte tejet i veshtire te merret(me duket 2 librari e kane ne gjithe boten dhe e kane ne koleksione private, pra duhet te shkosh vete atje ta lexosh), thuhet se Enea e ka tradhetuar Trojen, dhe ka bere aleance me "Greket". Rrjedhimisht, me ardhjen e tij ne Itali koincidon dhe renia e Etruskeve.

Ciles kaste hyjnore i perkiste Enea ? Po Hektori ? Kush ndodheshe me siper ne hierarkine e Trojes ?

Mbase me me interes do ishte nje kronologji e sakte e datave dhe versioneve qe mbijetojne duke marre parasysh keto te dhena :

1) Renia dhe Reniet e Trojes
    2) Ardhja e Eneas ne Itali
    3) Gjendja e civilizimit Etrusk para ardhjes se Eneas dhe mbas ardhjes se Eneas
    4) Renia e civilizimit Etrusk
    5) Kronologji e plote ose e perafert me datat se kur kane mbreteruar keta mbreter6) Historia e 4 perandoreve te pare te Romes.

Besoj nese keto ngjarje vihen ne vije llogjike, duhet te jemi ne gjendje te percaktojme qarte ngjarjet ne Itali, renien e Pellazgeve etj dhe te personazheve te ndryshme te Trojes. Mendoj se ate cka mund ta kete shtyre Enean per tradheti(dhe Hamza Kastriotat nuk i kena pak ne histori - mjafton te shofesh kete gomarin ketu siper qe ka shkruajtur) ka qene xhelozi dhe vullnet per pushtet. Megjithate kjo mbetet teori pasi nuk kam shume literature ne disponim se cndodh me te vertete me Enean dhe marredheniet e tij me "greke" e "Etruske".

Anėtarėsuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Postime
    446
    [QUOTE]
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s
    Po po, e di qe per juve sllavet (sclavus = skllav, rober) dhe serbet (servus = sherbetor, rrogtar) shqiptaret nuk kan ekzistuar ne europe para se te robrohet ballkani nga osmanlinjet, te cilet pas vitit 1389, kur shkatrruan civilizimin me te ngritur te te gjtha kohrave dhe mbreterine e madhe te popullit hyjnore serb, i sollen shqiptaret e eger nga Kaukazi si rober lufte musliman per te qene si lloj pyke mes "grekve" dhe sebeve, qe te mos bashkohen keta te fundit e ta roberojne te gjith galaxine tone, e ti m'syhen edhe galaxise Andromeda.
    Ti Zonje apo zoteri Zėu_s,kete energji qe paske ne gjuhe,ruaje per koken.Fyerjet nuk te ndihmojne fare ne komunikim me mua.Mos me quaj as sllav as shqiptar,me quaj ashtu si e kam emrin e vertete Kurkush!
    Une te them se shqiptaret nuk kane ekzistuar si komb para ardhjes se Turqve ne ballkan.Ti bej si te duash dhe thuaj ē`te duash!Nga i sollen dhe nga i mbaruan si shqiptare,duhet pyetur Turqit,jo mua.MOs haro,une nuk thash qe Iliret u formuan nga Turqia,por shqiptaret si komb po!

Oj shashka e 1389es
    Kete fjale "shashka" s`e gjenj ne fjalorin e shqipes dhe s`e kuptoj dot!

[QUOTE]- A ka shkrime tė pa falsifikuara nė duart e shqiptarve qė tregon se si e kan quajtur shqiptarėt vetėn perpara?
    - Ose, a nuk ka lidhje me evolimin e gjuhės shqipe tė sotme nga pellazgjishtja e vjetėr ?
    - Ose, a nuk ka tė bėj me sunduesit e ndryshem qė ishin tek ne ?
    - Ose, a nuk ka te beje me faktin qe njerzit e nje populli ndaheshin ne fise dhe keshtu ne mbreteri dhe principata ku quanin veten ne emer te fisit e shume rrall ne nje emer te perbashket ose te pergjithshem te nje gjuhe qe kishin. (Dukagjinet, Thopiait, Kastriotet, Balshait, Arianitet, Muzakait etj. ose gjermanet Sachsen, Friesen, Thüringern, Franken, Alemannen, Baiern etj.)
    - Ose, a nuk ka tė bėj me faktin qė pėrpara popujt ndaheshin nė religjione e jo ne kombe ?Po keto i dij dhe pikerisht pse i dij po them se shqiptar para Turqise nuk kishte.Se ē`emra fisesh dhe feshe kishin paraardhesit e shqiptareve te sotem,mua s`me hyn fare ne pune,meqe une jam njeri nga ata qe jetojne prej politikes,por ne realitet Shqiptar,me kete emer te sotem s`kishte...
    - Ose, ose, ose ????
    Keto i paske shkruar teper!

Edhe diēka

E di qe keto fakte jan helm per juve por keto perkthehen vetem keshtu e kurrsesi ndryshe :
    Jo s`po e dijke fare!Une tere kohen punoj me helm dhe zjarr (politike) dhe asnjehere s`ka ndodhur te gjenj helm apo zjarr qe me helmon apo djege!Se si ti i perkethen ne fletoren tende personale,kjo nuk ka rendesi...per opinionin e gjere, ky mendimi yt eshte i pavlere!

Wenn Sie denken das ich Ihrem Niveau des Wissens noch nicht rief geworden bin...wir können darüber einen Kampf des Wissens organisieren lassen!
    (Nese mendoni qe une ,per nivelin tuaj te diturise ende nuk jam i pjekur,ne mund te organizojme nje dyluftim diturie!
    Mos haro: emrin e kam Kurkush!

Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Faraonėt e Egjiptit, lista e emrave.
    Nga Kryeplaku nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 07-02-2003, 15:22
  2. Dinastia e Marubėve
    Nga Orion_DYRRAHU nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-06-2002, 01:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •