Close
Faqja 23 prej 33 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 321
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Deshmues,

asnjehere ne kete forum, ti nuk ke pohuar se ti pranon krahas Shkrimit edhe Traditen. Kjo eshte here e pare qe ti e pranon i detyruar nga FAKTI!
    Ne pranojme cdo gje nga tradita qe nuk vjen ne kundershtim me biblen! Fakti qe ti nuk e ke kuptuar kete gje eshte se ne i kemi meshuar faktit qe ti e barazon, ne mos e ve me lart traditen nga bibla.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Nqs ti mendon se ke te drejte, hudhu e na tregon se cilat nga Traditat qe kisha i quan te tilla jane anti-frymore!
    Lagia e foshnjeve me uje, p.sh., eshte nje nga ato tradita anti-frymore!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pse eshte anti-frymore? Kush e percakton te qenit anti-frymore? Ne cfare vendi te Bibles thuhet se eshte anti-frymore?

Pastaj, per nje ateist, ajo eshte lagie me uje, ndersa per mesimin e dhene nga Krishti ai eshte pagezim me uje. Une nuk jam duke folur me ateiste.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Edhe Bibla mund te perdoret kundra Bibles. Eshte ne fakt ne kete cast qe vjen ne ndihme Tradita, qe eshte jeta praktike e Kishes se themeluar nga Krishti.

Protestantet kane nevoje te lexojne ne Bibel per te krijuar doktrina. Edhe ketu ngaterrohen sepse nuk kane metrin e duhur.

Kisha qe themeloi Krishti si ngrejti doktrinat sepse lexoi Biblen. Ky eshte dallimi midis Kishes se Krishtit edhe sekteve te rreme.

Tradita, qe eshte Jeta e Trupit te Krishtit, nuk ka se si te bie ne kundershti me veten. Ajo bie ne kundershti me mesimet e rreme te heretikeve.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja psh:

Ma zgjidhni pak kete problem VETEM me Bibel.

Mateu na thote tek gjenealogjia e Krishtit, se Josifi, bashkeshorti i Maries lindi nga Jakobi.

Luka na thote se Josifi ishte bir i Elit.

A zgjidhet me Bibel VETEM atesia e Josifit? Bibla e pare si nje liber i shkeputur, qe nuk ka nevoje per "ndihme", behet, ne kete rast e te tjera si keto, nje liber me kontradikta. Per shkakun e mentalitetit tuaj o protestante, qe e keni ngurtesuar Biblen, tallen njerezit edhe thone se ky Supra-Liber nuk qendron dot ne kembet e veta, se nqs duhet te rrije vetem, ai ka GABIME.

Nqs jo, ciles Tradite qe NJOHIN PASTORET tuaj do te referohemi?

A njohin PASTORET tuaj ndonje tradite (qe nuk jane anti-frymore)? /a ju kane folur ndonjehere per keto tradita edhe cilat jane?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 26-08-2005 mė 04:29

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Nqs ti mendon se ke te drejte, hudhu e na tregon se cilat nga Traditat qe kisha i quan te tilla jane anti-frymore!
    Ka vetem nje Tradite anti-frymore:

Blasfemia kunder Frymes

Kur Kisha mendon se ajo mund te manaxhoje Frymen, ajo ka bere ate qe Krishti e quan mekatin qe nuk mund te falet.

Krishti nuk i akuzoi farisejte se ata po e quanin te demonizuar, por sepse ata po manaxhonin punen e Frymes.

Ata thonin:
    Ne i debojme demonet me ndihmen e Perendise, ndersa ky, qe nuk eshte i yni, i debon me anen e prijesit te demoneve

Pra, ne rast se Tradita perdoret per te manaxhuar Frymen, ajo behet blasfemuese.

Eshte normale qe Era te levize Anijen, por jo qe Anija te levize Eren.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ku eshte konkretisht Tradita ketu?

Mos valle ti po na thua se Kisha meson se menaxhon Frymen (me ane te Tradites), e jo se Kisha (vetem) menaxhohet nga Fryma, frut i te cilit eshte Tradita?

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Peniel,

une nuk mbaj mend qe te me kesh bere ti pyetje, te cilave une s'u jam pergjigjur.

Gjithsesi, je i ftuar ti ribesh ato, sigurisht, ne nje teme me vete.

Tashti, te kalojme ne disa ceshtje te diskutimit.

Pyetjet nuk jane thjesht me karakter kalendaresk historik. Pergjigjet e kerkuara prej pyetjeve nxjerrin ne pah boshllekun e mentalitetit (heretik) evangjelist protestant.

Nuk ka se si te jete thjesht historik fakti se ASKUND ne Bibel nuk permendet ndonje Ungjill, as sipas Mateut, as Gjonit, as Markut. Krishterimi, i pare me burim Biblen, i izoluar nga Kisha, behet nje paradoks i mete psiqikisht, i pakuptimte - nderkohe aq me teper behen te tilla perpjekjet per ta justifikuar nje lloj "krishterimi" te tille - sic bene ndonjeri ketu siper.

Nqs pra, ne Bibel as qe flitet per ndonje Ungjill te Mateut, kush ishte pra qe pati autoritetin qe ta quaje ashtu? Nga e mori kete autoritet? Cfare vlefshmerie ka ai autoritet, kur nuk buron nga ndonje varg, apo pasazh Biblik? Apo cfare vlere ka autoriteti absolut i DH.R kur se cfare eshte Dh.R nuk percaktohet direkt nga Apostojt ne Dh.R?

Si ka mundesi qe ne Dhiaten e Re, te citohen vargje te Shkrimit te Shenjte, qe nuk permbahen sot ne Biblen protestante, prej se ciles jane hequr nja dhjete libra?

Pershendetje te gjitheve ne Krishtin.

Seminarist!!!

Me sa shoh nuk e ke kuptuar shkrimin tim. Nuk te them qe une te kam bere pyetje dhe ti nuk je pergjigjur, por te them qe nqs ti pranon qe t'u pergjigjesh pyetjeve te mia te cilat une do te te bej, atehere une do t'u pergjigjem ne pyetjeve te tua.

Ky ishte nje KUSHT per te vazhduar diskutimin. Ne fakt kete ceshtje e kemi diskutuar njehere por ti me sa duket nuk e mban mend. Nejse, pres pergjigjen tende.

Sa kohe i duhet dikujt, Penielit psh, qe te pergjigjet? Sa dite, jave? Mos, valle Penieli ka ndermend te pergjigjet pas nje viti? Apo jeten tjeter? Nqs po, le te aplikojme ndaj teje thenien e urte popullore: "me fal, se te fika llullen".
    Kjo eshte gjeja me e mire qe mund te besh ne jeten tende? Te ironizosh? Eja tek Perendia. Ka shume me teper per te te dhene. Eja tek Perendia te te jape Frymen e Tij te Shenjte, te shijosh frytet e Frymes qe jane hyjnore dhe nuk mund te krahasohen me frymen tende ortodokso-njerezore qe te ka pushtuar. Nje fryme e mbushur me smire, ironi, urrejtje, egoizem, krenari, vetemashtrim, verberi, kokefortesi, mosbindje, dyshuese, keqdashese e plot te tjera. perendia te hapte syte.

Nen Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Jam ne dispozicion te pyetjeve te tua.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Edhe degjo Peniel, se nuk blej keshtu palacolleqesh nga ju une. Ata qe jane kokeforte, me smire, inatcinj (edhe injorante) ne kete teme jane ata qe jane vellezerit e tu.
    Ashpersine time edhe ironine do ta hani juve, se keni fut duart tek ajo qe sju perket. Juve nuk keni asgje te perbashket me Kishen qe shkroi edhe kanonizoi Biblen.

Eshte njelloj sikur sot te shkruaj Kisha nje liber, e, me vone, te dalin disa e te themelojne "Kisha" bazuar ne keqinterpretime te taij libri, a thua se Kisha qe e shkrojti nuk ka doktrine.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 26-08-2005 mė 12:04

Faqja 23 prej 33 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kadare, i madh apo i famshėm?
    Nga kalemi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  2. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  3. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  4. C'far pyetje duhet te beni!
    Nga Noerti nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 27-08-2004, 19:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •