Ne pranojme cdo gje nga tradita qe nuk vjen ne kundershtim me biblen! Fakti qe ti nuk e ke kuptuar kete gje eshte se ne i kemi meshuar faktit qe ti e barazon, ne mos e ve me lart traditen nga bibla.Postuar mė parė nga Seminarist
Ne pranojme cdo gje nga tradita qe nuk vjen ne kundershtim me biblen! Fakti qe ti nuk e ke kuptuar kete gje eshte se ne i kemi meshuar faktit qe ti e barazon, ne mos e ve me lart traditen nga bibla.Postuar mė parė nga Seminarist
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Lagia e foshnjeve me uje, p.sh., eshte nje nga ato tradita anti-frymore!Postuar mė parė nga Seminarist
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Pse eshte anti-frymore? Kush e percakton te qenit anti-frymore? Ne cfare vendi te Bibles thuhet se eshte anti-frymore?
Pastaj, per nje ateist, ajo eshte lagie me uje, ndersa per mesimin e dhene nga Krishti ai eshte pagezim me uje. Une nuk jam duke folur me ateiste.
Edhe Bibla mund te perdoret kundra Bibles. Eshte ne fakt ne kete cast qe vjen ne ndihme Tradita, qe eshte jeta praktike e Kishes se themeluar nga Krishti.
Protestantet kane nevoje te lexojne ne Bibel per te krijuar doktrina. Edhe ketu ngaterrohen sepse nuk kane metrin e duhur.
Kisha qe themeloi Krishti si ngrejti doktrinat sepse lexoi Biblen. Ky eshte dallimi midis Kishes se Krishtit edhe sekteve te rreme.
Tradita, qe eshte Jeta e Trupit te Krishtit, nuk ka se si te bie ne kundershti me veten. Ajo bie ne kundershti me mesimet e rreme te heretikeve.
Ja psh:
Ma zgjidhni pak kete problem VETEM me Bibel.
Mateu na thote tek gjenealogjia e Krishtit, se Josifi, bashkeshorti i Maries lindi nga Jakobi.
Luka na thote se Josifi ishte bir i Elit.
A zgjidhet me Bibel VETEM atesia e Josifit? Bibla e pare si nje liber i shkeputur, qe nuk ka nevoje per "ndihme", behet, ne kete rast e te tjera si keto, nje liber me kontradikta. Per shkakun e mentalitetit tuaj o protestante, qe e keni ngurtesuar Biblen, tallen njerezit edhe thone se ky Supra-Liber nuk qendron dot ne kembet e veta, se nqs duhet te rrije vetem, ai ka GABIME.
Nqs jo, ciles Tradite qe NJOHIN PASTORET tuaj do te referohemi?
A njohin PASTORET tuaj ndonje tradite (qe nuk jane anti-frymore)? /a ju kane folur ndonjehere per keto tradita edhe cilat jane?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 26-08-2005 mė 04:29
Ka vetem nje Tradite anti-frymore:Nqs ti mendon se ke te drejte, hudhu e na tregon se cilat nga Traditat qe kisha i quan te tilla jane anti-frymore!
Blasfemia kunder Frymes
Kur Kisha mendon se ajo mund te manaxhoje Frymen, ajo ka bere ate qe Krishti e quan mekatin qe nuk mund te falet.
Krishti nuk i akuzoi farisejte se ata po e quanin te demonizuar, por sepse ata po manaxhonin punen e Frymes.
Ata thonin:
Ne i debojme demonet me ndihmen e Perendise, ndersa ky, qe nuk eshte i yni, i debon me anen e prijesit te demoneve
Pra, ne rast se Tradita perdoret per te manaxhuar Frymen, ajo behet blasfemuese.
Eshte normale qe Era te levize Anijen, por jo qe Anija te levize Eren.
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Ku eshte konkretisht Tradita ketu?
Mos valle ti po na thua se Kisha meson se menaxhon Frymen (me ane te Tradites), e jo se Kisha (vetem) menaxhohet nga Fryma, frut i te cilit eshte Tradita?
Postuar mė parė nga Seminarist
Pershendetje te gjitheve ne Krishtin.
Seminarist!!!
Me sa shoh nuk e ke kuptuar shkrimin tim. Nuk te them qe une te kam bere pyetje dhe ti nuk je pergjigjur, por te them qe nqs ti pranon qe t'u pergjigjesh pyetjeve te mia te cilat une do te te bej, atehere une do t'u pergjigjem ne pyetjeve te tua.
Ky ishte nje KUSHT per te vazhduar diskutimin. Ne fakt kete ceshtje e kemi diskutuar njehere por ti me sa duket nuk e mban mend. Nejse, pres pergjigjen tende.
Kjo eshte gjeja me e mire qe mund te besh ne jeten tende? Te ironizosh? Eja tek Perendia. Ka shume me teper per te te dhene. Eja tek Perendia te te jape Frymen e Tij te Shenjte, te shijosh frytet e Frymes qe jane hyjnore dhe nuk mund te krahasohen me frymen tende ortodokso-njerezore qe te ka pushtuar. Nje fryme e mbushur me smire, ironi, urrejtje, egoizem, krenari, vetemashtrim, verberi, kokefortesi, mosbindje, dyshuese, keqdashese e plot te tjera. perendia te hapte syte.Sa kohe i duhet dikujt, Penielit psh, qe te pergjigjet? Sa dite, jave? Mos, valle Penieli ka ndermend te pergjigjet pas nje viti? Apo jeten tjeter? Nqs po, le te aplikojme ndaj teje thenien e urte popullore: "me fal, se te fika llullen".
Nen Hirin e Tij,
ns
קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ
I Shenjtė I Shenjtė...
Jam ne dispozicion te pyetjeve te tua.
Edhe degjo Peniel, se nuk blej keshtu palacolleqesh nga ju une. Ata qe jane kokeforte, me smire, inatcinj (edhe injorante) ne kete teme jane ata qe jane vellezerit e tu.
Ashpersine time edhe ironine do ta hani juve, se keni fut duart tek ajo qe sju perket. Juve nuk keni asgje te perbashket me Kishen qe shkroi edhe kanonizoi Biblen.
Eshte njelloj sikur sot te shkruaj Kisha nje liber, e, me vone, te dalin disa e te themelojne "Kisha" bazuar ne keqinterpretime te taij libri, a thua se Kisha qe e shkrojti nuk ka doktrine.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 26-08-2005 mė 12:04
Krijoni Kontakt