Close
Faqja 4 prej 33 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 321
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Kam nje pyetje per te gjithe

Diten qe une jam pagezuar eshte pagezuar dhe dikush tjeter. Ky njeri pohonte se besonte tek Krishti. Dhe une mendoj se ai besonte, sepse e njihja nga afer.

Me vone ky njeri u be musliman.

Do doja te dija se cfare statusi ka ky njeri para Zotit.

Nqs ai u rilind, apo jo para se te pranonte Islamin?
    Apo u rilind dhe me pas vdiq frymerisht perseri?
    Apo konvertimi i dikujt ne nje besim tjeter nuk e shfuqizon rilindjen?

Ky njeri e mohon tani hyjnine e Krishtit, por perseri ka respekt shume te thelle per figuren e Tij dhe e nderon shume, por vetem si profet.

Do doja te dija mendimet e bashkebiseduesve ne lidhje me kete person, sepse mendoj se ka lidhje me temen
    Vella MAtrix.
    Permes ketij fakti na jepet e qarte se, nuk eshte rriti pagezues, ku te besojme se futja ne uje nga prifti, na jep mundesine te ndryshojme dhe te rilindemi. Ky njeri faktikisht ende nuk ka njohur Krishtin Shpetimitar, Zotin e vertete. Ky fakt beri qe ky njeri te beje nje pagezim mbeshtetur ne deshirat e tij. Tek Romaket Pali thote se, Miresia e Zotit te sjell ne pendese. Pra Pali na tregon se pa Pjesmarje te Zotit nuk ka pagezim dhe nuk ka rilindje prej se larti. Nese i kirishteri nuk ka bere nje pranim te plote te Krishtit ne zmren e tij, duke e pranuar ate si Shpetimtiarin e vetem dhe Zotin e vertete, atehere gjithshka mbetet ne fuqite e njeriut, i cili jeton nen skllaveri te mekatit. Pra perfundimisht them se, ky njeri nuk eshte themelosur ne Krisht dhe si i tille ai ka ndertuar nje shtepi ne rere.
    Zoti te bekofte.
    Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Seminarist le te vijme ne jeten konrete me Krishtin. Ti menjanon shkrimin si nje mundesi qe Perendia ja ka dhen kishes se tij, ku nepermejt se ciles i krishteri mesohet, disiplinohet, ndreqet dhe pergatitet per cdo pune dhe veper te Perendise.
    E megjithse keto nuk jane fjale te ndonje protestanti apo te deshmuesit por jane fjale te apsotullit te Krishtit, atehere me lejo tju drejtoj dy pyejte te shkurtra dhe te qarta:
    1- Si te flet ty Perendia, pra na trego konkretisht biseden qe ti ke me Perendine?
    2- Si te meson ty Perendia?
    Ne pergjigjet e tua natyrisht qe bibla eshte e perjashtuar, pasi per ty ky liber eshte thjesht nje dore me shkresa qe kane mbajtur te krishteret e hershem dhe qe sot nuk kane ndonje vlere per kishen. Kam e nje peytjet jashte ketij konteksi:
    ti Seminarist je mbjelle ne vreshtin e Zotit, dhe si e verteton kete fakt?
    Deshmuesi

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Seminarist mund te me pergjigjesh ti se ku e bazon ti ose ku e lexuar, kush ta ka mesuar se rilindja vjen vetem ne pagezim?

Abigail.
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Matrix

nqs ai djale eshte pagezuar, ai eshte rilindur, duke mare nje vule te pakthyershme e te paheqshme, cfaredo qe te beje ai ne jete. Kjo eshte serish paralel me Imazhin, sipas te cilit njeriu eshte krijuar, i cili si hiqet njeriut, cfaredo qe te beje ky ne jete.

Kthimi i tij ne nje fe te rreme, quhet Apostazi, edhe numerohet nje nga mekatet me te medha bashke me pjesemarrjen neper magjira e okulte.

Nqs ai djale nje dite do te rikthehej ne ortodoksi, pagezimi atij nuk i perseritet, por ai zakonisht i nenshtrohet nje procesi displinimi shpirteror (pendese), i cili ne ditet e sotme eshte zbehur shume ne realitet.

Nje numer i konsiderueshem te atyre qe quhen Martiret e rinj, pergjate perandorise osmane, u takon apostateve, dmth atyre qe u kthyen ne Islam nga ortodokse, edhe me vone, kur u penduan per kete gje, menyra se si ata e shprehnin pendesen ishte duke pohuar Krishtin e mohuar muhamedanizmin haptazi ne publik, duke e ditur se ne baze te ligjit islamik ata do ta paguanin me jeten e tyre kete pohim.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Deshmues

ka dy gjera: 1) ose ti nuk je i afte intelektualisht te kuptosh shkrimet e mia 2) ose ti me qellim dashakeqes kerkon te me veshesh disa qendrime, sikur une i paskam ato, ne menyre qe ti ti japesh kuptim vetes.

Une se kam menjanuar kurre Biblen, madje ju kam folur vetem me ane te saj se cfare thuhet aty. JENI JUVE, te cileve une ju kam kerkuar pergjigje Biblike, edhe qe s'me jeni pergjigjur ENDE.

Ja Deshmues,

sot me dt 17. 08. 2005 une jam ne pritje thuajse 24 oreshe, te pyetjeve qe une kam ngrejtur ne postet hapese te kesaj teme. Ato jane pyetje mbi Biblen, per ti zgjidhur me Bibel, nqs jo me Bibel, me thoni juve se si do ti zgjidhim (konkretisht)!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Deshmues dhe Seminarist

Faleminderit per pergjigjet

Seminarist, po vazhdoj me nje pyetje tjeter, ne vazhdim te ketij rasti per
    t'u qartesuar pak me shume.

Supozojme se ky nuk kthehet ne Ortodoksi, cfare statusi ka ky njeri para Zotit?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ai mbetet ne Apostazi, ne mekatin pra me te madh qe mund te bej nje i pagezuar.

Eshte i humbur, persa kohe qe ai nuk kthehet. Nqs vdes ne ate gjendje, kam pershtypjen se do mare nga gradat me te medha te denimit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pra me nje fjale, ai do te jete njesoj sikur te mos ishte rilindur?

(Perderisa ai humbet gjithsesi.)
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Jo, eshte me keq!

Largimi nga prezenca e Zotit (vdekja e fundit) nuk eshte njesoj me mosekzistencen, keshtu humbja, pas pagezimit, nuk eshte njesoj me mospagezimin, apo humbjen pa pagezim.

Une do te thosha se humbja pas pagezimit eshte humbja e plote.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Mund te mendosh se sillesh mire, te bindesh se je i rilindur, se ke deshmine e rilindjes brenda ne zemer, e prape te mos jesh fare i rilindur, per faktin e thjeshte se nuk je ende ne Vreshtin e Krishtit, por ne nje ideologji njerezore emocionale, nderkohe qe mund te jesh ne Vreshtin e Krishtit, i rilindur, e ta minimizosh kete FAKT ne maksimum, me ane te lirise tende individuale.
    Dhe cili eshte Vreshti i Krishtit sipas teje? Kisha Ortodokse? Dhe si mund te vije dikush ne Vreshtin e Krishtit? Mos valle duke u pagezuar qe foshnje ne kishen Katoliko/Ortodokse? Por, kur ata qe pagezohen qe foshnje na bekan pjese ne Vreshtin e Krishtit, perse nuk bejne pjese ata qe pagezohen ne Krisht, te medhenj por jashte kishes Ortodokse?

Perrallat e tua, do t'i hane shume veta, por jo te zgjedhurit e Tij.

Po kur thua pastaj se ata qe largohen nga kisha ortodokse do marrin nje denim me te rende! Keshtu i mbani masat juve te lidhura me zinxhiret e trashe te skllaverise dhe te frikes. Por ata qe jane bij nuk jetojne me nen frike, por ne dashurine e Atit.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Faqja 4 prej 33 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kadare, i madh apo i famshėm?
    Nga kalemi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  2. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  3. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  4. C'far pyetje duhet te beni!
    Nga Noerti nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 27-08-2004, 19:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •