Close
Faqja 3 prej 33 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 321
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2005
    Postime
    139
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Elton80

nqs pergjigja e pyetjeve te mia, do te behej me nje censurim, se gjoja ato jane te ngrejtura qellimisht nga djalli per te cenuar autoritetin (Biblen), atehere pse te mos e aplikojme kete logjike tenden edhe ne rastin protestant-evangjelist, kur juve, gjoja ne emer te asaj se vetem cfare thote Bibla literalisht duhet besuar, mohoni doktrinat qe Kisha - ajo Kishe se ciles Krishti i dha autoritet mbi Shkresen e quajtur Dhiata e Re, te cilen (shkrese) pra une po jua bej te qarte se ajo e formoi me autoritetin e Zotit - na ka dhene qe nga fillimi?

Pra, nqs mua me shtyn djalli, po ashtu, per te njejtat arsye ju shtyn edhe juve, edhe une me qellim po perdor pyetje "djallezore" per tua bere te qarte juve se ne cfare djallezirash kane rene doktrinat tuaja ANTI-KRISTIANE protestante.

Seminarist,

Nqs ti mund te ma tregosh nga Bibla ate qe po thua do bie plotesisht dakord me ty. Ti thua qe "kisha" eshte mbi shkrimet dhe thua qe shkrimi vete thote qe do kete nje kishe te tille. Pa problem fare, ma trego nga Bibla ku thuhet kjo qe thua ti, NE KONTEKST, per cilen kishe behet fjale, dhe pse nuk behet fjale per nje nga 1000 kishat e tjera, por pikerisht per kishen tende.

Te lutem m'i trego keto dhe biem dakord bashke. Deri atehere, nuk po behet fjale nga asnjeri per censurim te asgjeje, as ndonje akuze se ti po cenon autoritetin e Bibles. Qe ti po e cenon autoritetin e Bibles eshte fakt, ne baze te fjaleve te tua, jo akuze apo hipoteze. Ti vete i ngrite pyetjet qe hedhin poshte ato qe Bibla thote per vetveten.

Ai duhet tė rritet dhe unė tė zvogėlohem. (Gjoni 3:30)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Seminarist mendoj se te kam folur shume frymersiht, por ne mish keto gjera jane te pakuptueshme. Mbase nje dite kur ti te pranosh Krishtin dhe te rilindesh ne Frymen e shenjte, do te mund te maresh ate thesar qe bibla permban per bijte e Perendise.
    Ps. Mos e ngatro seminarin me sendikatat.
    Deshmuesi

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Deshmues

juve ngaterroni te folurin fantazerisht me te folurit frymerisht. Te flasesh frymerisht do te thote se pari te jesh i RRENJOSUR ne te verteten.
    Tek Ungjilloret "frymerisht" verehet te kete nje kuptim gnostik (sekt heretik te shekujve te pare) te ndertuar mbi mendime e sisteme abstrakte, te fantazuara, dmth joreale, jokonkrete, te cilat, gjoja, si kap mendja e cdo kujt.

Jepu pergjigje konkretisht pyetjeve te mia! Nqs nuk mundesh, atehere pranoje me sinqeritet se nuk e ben dot.

Edhe nje here, te mos pergjigjesh fare, te jesh jashte pyetjeve te ngrejtura, e te fantazosh, nuk ka te beje fare me te qenit frymor, ne mos do te me thuash se frymor = inekzistent.

Elton80

Ne Dhiaten e Re deshmohet fare qarte se, persa u perket relates Kishe - Liber (Dh.R):

Krishti premtoi se do ngreje Kishen, te cilen as dyert e ferrit, nuk do ta mundin dot.

Si garanci te pamundshmerise se Kishes, Krishti ASKUND ne Dh.R nuk thote se do ta beje duke perdorur ndonje Liber, i cili, pra, nuk do ta lejoje Kishen te bjerre, POR i premton Frymen, Ngushellimtarin, i Cili do ta mesoje KISHEN.

Krishti e prezanton Kishen si Trup te vetin, te ciles, Ai i eshte Kreu.

Krishti i jep autoritetin Kishes te lidhe e te zgjidhe.

Askund, ne asnje nga keto shembuj nuk shohim te flitet per ndonje liber, por flitet per nje relate direkte Krisht-Kishe.

Askund ne Bibel nuk shohim ndonje deshmi se Apostojt do te shkruanin ne leter gjithshka qe kishin marre nga Krishti, e cila me pas do te behej kushtetua solo mbi edhe ne te cilen do te gjendeshin literalisht edhe do te ngriheshin te gjitha praktikat kishtare.

Persa i takon Kishes se vertete, nder shume dominacionet pseudo-kristiane, ne cilen prej tyre e gjejme Biblen? Cila ishte ajo Kishe, ku Dh.R u formua kanonikisht ashtu sic e kemi sot? Cfare besimi kishte kjo Kishe?

Abigail

nje sindikate mund ta quaje veten fare mire Kishe, e prape te jete sindikate apo parti, sepse ne thelb te vetin ka vetite e nje grupimi sindikatesk.
    Nje nga tiparet thelbesore te njerezimit te Zotit, eshte te qenit popull, edhe tipari thelbesor i te qenit popull, eshte trashegimia, pjesemarrja edhe anetaresimi, e te qenit qe ne lindje pjese e ketij populli. Ky tipar, edhe pse biblik, i mungon dukshem llojit tuaj protestant.
    Duke i shtuar kesaj mungese edhe tiparet e tjera historike te llojit sekularist modern e politiko-shoqeror qe mbartin keto grupime protestante, dalim fare lehte ne panoramen sindikateske te kesaj levizje, te formuar ne vija paralele me sindikatat politike te kohes se vete.

Per pyetjet e tjera, lexo shkrimin mire, pergjigju pyetjeve (qofte me veten tende), edhe do marresh pergjigjet e mia.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 16-08-2005 mė 02:57

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Si garanci te pamundshmerise se Kishes, Krishti ASKUND ne Dh.R nuk thote se do ta beje duke perdorur ndonje Liber, i cili, pra, nuk do ta lejoje Kishen te bjerre, POR i premton Frymen, Ngushellimtarin, i Cili do ta mesoje KISHEN.

Seminarist, duke u nisur nga kjo, a i bie qe KISHA te jene gjithe te RILINDURIT nga Fryma?

Nqs jo, atehere a mund ta japesh perkufizimin e KISHES?

Dhe dicka tjeter, te thuash se Kisha udhehiqet nga Shkrimi+Tradita, a eshte njesoj sikur te thuash Kisha udhehiqet nga Fryma?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 16-08-2005 mė 07:16
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Kisha jane te gjithe te pagezuarit. Te pagezuarit jane te rilindurit. Te rilindurit jane ata, qe, me ane te pagezimit, jane rikthyer nga jo natyrshmeria e gjendjes pas renies se Adamit, ne natyrshmerine para renies se tij, duke hyre ne pushtetin e jetes, per ta permbushur ate ne nje proces qe mbaron ne fund te jetes fizike, proces, pra, qe fillon plotesisht me pagezimin!

Te rilindurit pra eshte nje akt per se sipermi qe konkretizohet ne pagezim. Rilidnja nuk varet se sa forte te bindur jemi neve se jemi te rilindur, ashtu sikurse nuk varet te krijuarit e cdo njeriu ne Imazh te Zotit, se sa i ndergjegjshem eshte ai per kete Imazh.

Fakti i rilindjes ne pagezim nuk varet as nga sjellja, ashtu sikurse nuk varej fakti se Perendia e krijoi njeriun te mire ne natyre, nga fakti se njeriu ra.

Mund te mendosh se sillesh mire, te bindesh se je i rilindur, se ke deshmine e rilindjes brenda ne zemer, e prape te mos jesh fare i rilindur, per faktin e thjeshte se nuk je ende ne Vreshtin e Krishtit, por ne nje ideologji njerezore emocionale, nderkohe qe mund te jesh ne Vreshtin e Krishtit, i rilindur, e ta minimizosh kete FAKT ne maksimum, me ane te lirise tende individuale.

Une nuk kam thene se Kisha udhehiqet nga Shkrimi+Tradita, por kam thene se Kisha ka relate te drejtperdrejte udheheqese me Krishtin, trup i te Cilit ajo eshte, ndersa Krishti, Kreu i saj. Shkrimi+Tradita nuk jane vecse aspekte shprehese te ketij realiteti, shpesh here ngurtesim i tij, persa kohe sa neve e imagjinojme Traditen si forme te shkruar te Zbuleses se Krishtit.

Mendoni pak se sa hyjnizohet ne idhujtarizim shpikja e Shkrimit nga disa heretike! Nuk eshte Shkrimi, aftesia per te shkruar e lexuar, ajo qe eshte esenciale ne te qenit as njeri, as besimtar, as per te vajturit ne parajse.
    Nuk eshte shkrimi e leximi baza mbi te cilen Zoti e krijoi njeriun, me ane te se cilit njeriu do rrinte ne rruge te Zotit. Relata Zot - njeri eshte me baza te drejtperdrejta. Zoti flet e komandon, njeriu bindet. Ne parajse nuk do te kete me Shkrim e Kendim, pikerisht per kete arsye.

Qe Shkrimet arriten nje forme esenciale ne Zbulese ne Dh.V, qofte edhe ne Dh.R, eshte thjeshte per arsye historike praktike, jo per hir te te shkruarit ne vetvete.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 16-08-2005 mė 07:40

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2005
    Postime
    139
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist

Elton80

Ne Dhiaten e Re deshmohet fare qarte se, persa u perket relates Kishe - Liber (Dh.R):

Krishti premtoi se do ngreje Kishen, te cilen as dyert e ferrit, nuk do ta mundin dot.

Krishti e prezanton Kishen si Trup te vetin, te ciles, Ai i eshte Kreu.

Krishti i jep autoritetin Kishes te lidhe e te zgjidhe.

Askund, ne asnje nga keto shembuj nuk shohim te flitet per ndonje liber, por flitet per nje relate direkte Krisht-Kishe.

Askund ne Bibel nuk shohim ndonje deshmi se Apostojt do te shkruanin ne leter gjithshka qe kishin marre nga Krishti, e cila me pas do te behej kushtetua solo mbi edhe ne te cilen do te gjendeshin literalisht edhe do te ngriheshin te gjitha praktikat kishtare.

Persa i takon Kishes se vertete, nder shume dominacionet pseudo-kristiane, ne cilen prej tyre e gjejme Biblen? Cila ishte ajo Kishe, ku Dh.R u formua kanonikisht ashtu sic e kemi sot? Cfare besimi kishte kjo Kishe?
    Seminarist,

Bibla thote qe Zoti do e ndertoje kishen dhe dyert e ferrit nuk do e mundin, por NUK THOTE se kisha do jete mbi shkrimet dhe NUK THOTE qe kjo do jete KISHA KATOLIKE.

Zoti dha FRYMEN qe do na drejtoje ne te gjithe te verteten, por kush dhe ku eshte e verteta?

Gjoni 17:17

Shenjtėroji nė tė vėrtetėn tėnde; fjala jote ėshtė e vėrteta.

Pra, fjala eshte e verteta, jo kisha.

Pastaj mjafton te hapesh syte dhe te shikosh cfare te vertete ka ajo kishe qe thua ti?

A nuk persekutoi besimataret per 1000 vjet ajo kishe dhe i dogji ne furren e druve? Pse? Sepse hidhnin poshte rolin e papes (ma trego kete ku eshte ne bibel), besonin ne shpetimin nga gjaku i Krishtit, pa indulgjencat e kishes katolike, dhe donin te kishin Biblen ne gjuhen e tyre.

Kjo eshte kisha qe Krishti ndertoi? Kjo eshte nje imitim i se vertetes dhe ndryshon te verteten, qe Zoti e shfaq nepermjet fjales.

Nese kisha katolike qendron mbi fjalen dhe Zoti na i shfaq te vertetat nepermjet asaj kishe, atehere c'te themi per mijera gabime qe kjo kishe ka bere?

Ku ishte Zoti ne ate kohe? Vdiq? Apo ne gjume?

C'te themi per doktrinat e kishes katolike qe nuk gjenden gjekundi ne Bibel, si psh roli i priftit, ikonave, Jezusit akoma te kryqezuar ne kryq, papa, purgatori, pagezimi i foshnjave, etj,etj.

Kjo eshte kisha e vertete qe persekuton besimtaret e krishtere?

Shko njehere ne zonat katolike ne Shqiperi, dhe foli vetem per Krishtin, dhe shiko cfare pergjigje do marresh. KJo eshte kisha e vertete qe perndek ata qe duan te shfaqin filmin e Jezusit?

Pse s'e lene filmin te shfaqet? Nga se kane frike?

Kisha katolike nuk filloi pas Krishtit por filloi ne shekullin e katert me Konstantinin, qe as nuk ishte i shpetuar? Lexo mbi jeten e tij, nuk ka asnje fakt qe ai te kete qene i krishtere, por nje pagan qe beri "martesen" e idhujve babilonas me krishterimin. Ai ishte po aq i shpetuar sa edhe Jude Iskarioti.

Ku ishte kisha e vertete para daljes ne skene te Konstantinit?

Po kjo eshte kisha qe Krishti ndertoi?

Ai duhet tė rritet dhe unė tė zvogėlohem. (Gjoni 3:30)

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Elton80

askund une nuk kam thene se jam katolik roman, por kam thene se jam ortodoks. Fakti se ti nuk e veren kete gje, tregon mosseriozitet nga ana jote ne debat.

Gjithsesi, ti nuk i pergjigjesh dot pyetjeve te mia, e perderisa tu pergjigjesh atyre, ti nuk mund te kesh nje panorame te qarte.

Mos harro se paralel, sic mund te akuzosh ti Institucionin kishtar neper histori, dikush mund te akuzoje edhe popullin e Perendise Izrael.
    Mirepo qe te mohosh se Perendia iu zbulua Izraelit, edhe se Izraeli e kishte premtimin e shpetimit, duke u bazuar tek sjellja e tij, eshte po aq satanike, sa ta besh kete edhe me Kishen.

Pastaj ti, pervec kesaj, nuk njeh as histori - si te gjithe juve protestantet qe une kam pare ne kete forum!

Ja te te pyes une ty, me thuaj se Konstandini konkretisht se cfare martese babilonase-kristiane beri ai? Mos valle besimi ne Trini, qe u dogmatizua pergjate mbreterimit te tij? Mos valle qe Krishti eshte Biri i Perendise, i njeqenshem e barabarte me Atin? Qe Krishti pra eshte vete Perendi?
    Apo mos valle sepse kanoni perfundimtar i Dh.R u be pergjate mbreterimit te tij?

Elton

te te bej edhe nje verejtje te fundit, te cilen ia kam bere Deshmuesit po ashtu.

Permendja e termit Fjala e Perendise, dmth Krishti; dhe permendja e fjales se Perendise, dmth qe Perendia foli, jane te ndryshme me termin "Fjala e Perendise" qe u eshte dhene kanonit te librave biblike, dmth nuk jane e njejta gje, edhe e dyta varet nga e para, ndersa e para nuk varet nga e dyta.

Keshtu pra, kur Perendia flet, edhe cfare flet Ai, fjalet e Tij jane e verteta, nuk ka te beje fare me konkluzionin se cfare permban Bibla, respektivisht Dh.R, kaq eshte e verteta e detajuar, meqe Dh.R eshte fjala e Perendise.

Po te ishte e shkruar fjala e Perendise, Bibla na thote se nuk do te kishte fund, si liber, per me teper hap ungjillin e Gjonit ne fund te tij...
    Mos valle ti mendon se Fjala e Krishtit pergjate tre vjeteve permbahet e detajuar ne aq pak kapituj ungjijsh? Aq sa jep Ungjilli nuk jane as sa sasia e fjaleve te nje dite te Krishtit, jo me tre apo 33 vjeteve te Tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 16-08-2005 mė 12:32

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Seminarist.

Domethene me pak fjale do te thuash se duhet te jemi izraelite qe ti perkasim popullit te Perendise? Sepse flet per trashegimi.........

Dhe mos ji kaq i sigurte per *sindikatat*, thua se ti i ke krijuar dhe di fare mire se cfare jane...

TI THUA =(Kisha jane te gjithe te pagezuarit. Te pagezuarit jane te rilindurit. Te rilindurit jane ata, qe, me ane te pagezimit, jane rikthyer nga jo natyrshmeria e gjendjes pas renies se Adamit, ne natyrshmerine para renies se tij, duke hyre ne pushtetin e jetes, per ta permbushur ate ne nje proces qe mbaron ne fund te jetes fizike, proces, pra, qe fillon plotesisht me pagezimin!)

Domethene ata qe nuk arriten kurre te pagezoheshin nuk ishin kurre te rilindur?

Dhe ne qofte se dikush pagezohet eshte e sigurt qe ai eshte i rilindur sepse u pagezua? Sepse sic e thua me lart kjo mund te jete thjesht nje ndjenje emocionale... ose liri individuale?

Ti mendon se rilindja behet fakt ne pagezim? Sepse une ne qofte se nuk gaboj kete kuptova.

TI THUA = (Mund te mendosh se sillesh mire, te bindesh se je i rilindur, se ke deshmine e rilindjes brenda ne zemer, e prape te mos jesh fare i rilindur, per faktin e thjeshte se nuk je ende ne Vreshtin e Krishtit, por ne nje ideologji njerezore emocionale, nderkohe qe mund te jesh ne Vreshtin e Krishtit, i rilindur, e ta minimizosh kete FAKT ne maksimum, me ane te lirise tende individuale.)

Sigurisht qe kjo qe thua me lart eshte nje e vertete qe mund te ndodh tek nje besimtar ne disa raste por jo se KESHTU NDODH GJITHMONE.

Pak me poshte thua: (Zoti flet e komandon dhe njeriu bindet)

Keshtu e ke kuptuar ti maredhenien e te krishterit me Perendine? Sepse une si i krishtere nuk marr komandime nga Perendia. Urdherimet e Tij jam e LIRE ti bej ose jo, te kryej vullnetin e Tij ose jo, por edhe nese e bindem kjo eshte per te miren time, jo sepse eshte thjesht urdher nga Ai por sepse e kam jetuar kete gje e kam PROVUAR faktikisht. Une jam nje njeri i lire te zgjedh per cdo gje dhe gjithashtu te VUAJ ose te SHIJOJ pasojat e ZGJEDHJES time.

Abigail.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 16-08-2005 mė 12:47
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pergjate historise se Kishes, te gjithe ata qe kane pasur mundesi, jane pagezuar qofte edhe ne momentet e fundit te jetes, qofte edhe para martirizimit per hir te Krishtit.
    Megjithate Kisha, qe nuk i sheh gjerat bardhe e zi, ka njohur se ekuivalent i pagezimit mund te behet edhe gjaku i derdhur per Krishtin, qe quhet pagezimi i gjakut, sic u be me Kusarin ne Kryq. Ose kur nje katikumen, dmth dikush qe ka pranuar te behet i krishtere, por para se te pagezohet i nenshtrohet nje periudhe inicimi, mesimi ne krishterim, nqs ky vdes para pagezimit, ketij i numerohet koha e kthimit te tij si pagezim.

Padyshim qe rilindja vjen se sipermi vetem ne pagezim (brenda Kishes, Vreshtit te Zotit), po aq sa krijimi ne imazh te Tij.

une nuk po te them qe dikush duhet te jete izraelit, etnikisht, qe te jete populll i Perendise, por qe te qenit popull i Perendise presupozon trashegimi, pjesemarrje ne Beselidhje qe ne lindje, sic e shohim ne Izrael. Ndryshe, cfare populli mund te jesh? Ndersa parti apo Sindikate mund te jesh fare mire!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Kam nje pyetje per te gjithe

Diten qe une jam pagezuar eshte pagezuar dhe dikush tjeter. Ky njeri pohonte se besonte tek Krishti. Dhe une mendoj se ai besonte, sepse e njihja nga afer.

Me vone ky njeri u be musliman.

Do doja te dija se cfare statusi ka ky njeri para Zotit.

Nqs ai u rilind, apo jo para se te pranonte Islamin?
    Apo u rilind dhe me pas vdiq frymerisht perseri?
    Apo konvertimi i dikujt ne nje besim tjeter nuk e shfuqizon rilindjen?

Ky njeri e mohon tani hyjnine e Krishtit, por perseri ka respekt shume te thelle per figuren e Tij dhe e nderon shume, por vetem si profet.

Do doja te dija mendimet e bashkebiseduesve ne lidhje me kete person, sepse mendoj se ka lidhje me temen
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 16-08-2005 mė 15:24
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 3 prej 33 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kadare, i madh apo i famshėm?
    Nga kalemi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  2. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  3. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  4. C'far pyetje duhet te beni!
    Nga Noerti nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 27-08-2004, 19:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •