Une di qe Bibla u shkrua qe ta kuptojne dhe injorantet.
Dhe une di se vetem nje lloj birerie ka...
Une di qe Bibla u shkrua qe ta kuptojne dhe injorantet.
Dhe une di se vetem nje lloj birerie ka...
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Se cfare di apo s'di ti, kjo eshte ceshtje jote personale qe nuk ka vlera, nqs ketu nuk sjell referenca.
Se pari, Bibla, aq me teper Dh.R, nuk u shkrua me ndonje kuptim te fshehte, sikur te kishte nevoje per studime interpretuese, te cilat do ti kuptonin edhe injorantet. Ky eshte nje tipar protestant i yti. Kisha si ngrejti doktrinat se lexoi Biblen.
Se dyti, qe Biresi nuk ka NJE ne Bibel, kjo eshte e qarte qe nga shprehja se Krishti eshte Bir i Josifit...
Matrix, ule qafen e meso. A se kupton dot se je i vogel per te henger inat? Apo do te me tregosh se me sa inat e ka marre rrugen e rilindjes?
Te mesoj cfare?Matrix, ule qafen e meso.
Historine e Kishes, apo se si te jem i krishter?
Nga vete kjo thenie e jotja une kuptoj se protestanti i vetem ne kete bisede je ti!!!
Me lejo ta ilustroj me nje shembull:
Nqs dikush lind nga prinder shqiptare, ai eshte shqiptar.
Nqs ai e di historine e Shqiperise, ai eshte shqiptar.
Por dhe nqs ai nuk e di historine e Shqiperise, ai perseri eshte shqiptar.
Nqs nje keshill shqiptaresh, mblidhen dhe vendosin qe ai te mos jete me shqiptar, ai perseri ngelet shqiptar, sepse ne dejet e tij rrjedh gjak shqiptari.
E kunderta do ishte psh me nje anglez.
Ai mund ta dije me detaje historine e Shqiperise.
Por, kjo nuk e ben ate te jete shqiptar.
Po keshtu nje keshill shqiptaresh mund te mblidhen dhe ta shpallin ate shqiptar, madje qytetar nderi te Shqiperise, ai perseri ngelet anlez.
Merreni me mend se sa gje idiote do ishte sikur dikujt qe lind nga prinder shqiptare, t'i thuhej: "Shiko, ti tani linde nga prinder shqiptare, ndaj duhet te gjesh libra qe flasin per Shqiperine, t'i studiosh ato me kujdes sepse vetem keshtu mund te behesh nje shqiptar i vertete"
E pra, kjo idiotesi u thuhet Bijve te Perendise nga nje palo Seminarist me shoke...
Shembulli qe more perben nje idiotesi biblike me vete.
Ty nuk te ben te krishtere lindja nga prinder te krishtere. Lere qe ne nuk e dime se sa jane te krishtere ata. Por kjo s'eshte arsyeja e vetme e primare.
Pagezimi, po! Me pagezimin ti fillon te jesh i krishtere. Nqs, e thene me pak fjale, ti nuk qendron, ti nuk je me i krishtere. Ti mund te behesh praktikisht nje musliman, sektarian pseudo-kristian, por jo i krishtere i vertete. Pra, pergjate jetes tende, fakti se cfare i ke prinderit ti, nuk garanton me asgje, persa i perket bindjeve te tua.
Mos me thuaj se ta kesh familjen polic me breza, kjo do te thote se ti je automatikisht polic.
Ideja e te qenit i krishtere automatikisht, meqe lind ne familje te krishtere, permban mesime me vete degraduese, devijuese. Ajo mund te kaloje edhe ne herezi. Sepse i bie qe sipas teje, krishterimi te kete qene i palindshem ne vetvete, sepse, judenjte edhe paganet nuk mund te beheshin kristiane, sepse ata linden ne familje me identitet tjeter fetar. Pra, kristianizmi nuk lindka dot.
Matrix,
ke nja tre dite qe ngele duke shkrujt nje tufe budallalleqesh ne kete teme qe kam hapur une. Une nuk jam tutori yt personal, te te rri prapa, sa here qe ti protestantizon.
E dija qe nuk kishe per te me kuptuar, dhe e prisja kete nga ty.Ty nuk te ben te krishtere lindja nga prinder te krishtere. Lere qe ne nuk e dime se sa jane te krishtere ata. Por kjo s'eshte arsyeja e vetme e primare....
....
Pra, pergjate jetes tende, fakti se cfare i ke prinderit ti, nuk garanton me asgje, persa i perket bindjeve te tua.
Mos me thuaj se ta kesh familjen polic me breza, kjo do te thote se ti je automatikisht polic.
Ideja e te qenit i krishtere automatikisht, meqe lind ne familje te krishtere, permban mesime me vete degraduese, devijuese. Ajo mund te kaloje edhe ne herezi. Sepse i bie qe sipas teje, krishterimi te kete qene i palindshem ne vetvete, sepse, judenjte edhe paganet nuk mund te beheshin kristiane, sepse ata linden ne familje me identitet tjeter fetar. Pra, kristianizmi nuk lindka dot.
Re ne kurth "i dituri" Seminarist...
Une nuk kam thene se jam i krishtere se kam lindur prej prindersh te tille. Lexoje shkrimin me kujdes dhe pastaj eja dhe pergjigju.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 23-08-2005 mė 12:33
O Seminarist, Matrix eshte i Krishter se ka lindur nga lart, nga Ati qiellor dhe jo nga prinderit. Di ai apo nuk di nga historia e Kishes, apo se kush e ka shkruar filan ungjill, ai perseri mbetet i Krishter, sepse ai ka lindur tashme ne realitetin qiellor.
Por keto gjera ti nuk mund t'i kapesh dot, pasi ti nuk e di se c'eshte lindja per se larti. Fakti qe ti e ke pare te shkruar ne bibel kete lindje te ben qe ti te gjesh nje menyre per ta justifikuar dhe kete gje e ke bere nepermjet lagies me uje.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Ti prape ke nje sere gabimesh, prej te cilave s'ke hequr dore prej ditesh.
1. Ti the sot se Bir i Perendise = Hyjni, prandaj edhe the se Ariusi nuk besonte tek Krishti si Bir Perendie, sepse ai mohonte hyjnine tij. Sipas teje ka vetem nje Biresi ndaj Perendise.
Tashti na del se edhe ti je Bir i Perendise, madje i lindur prej tij.
Pra, ka dy gjera: a) Ose ti e mban veten per Perendi, e ne kete rast je nje Morr-mon i vertete. b) Ose ti, kur na the se ka vetem njelloj biresie, ja ke futur kot, ashtu thjesht sa per te kundershtuar (meqe je i rilindur).
2. Ta zeme se ti je i lindur nga Perendia, me ane te pranimit qe ti i ke bere ne zemren tende, edhe pagezimit. Mos, po na thua se ti je i parenshem, qekur ti u bere i tille? Mos po na thua se ti, cfaredo qe te besh, mbetesh i krishtere meqe linde nga Perendia?
Pastaj, cfare kontradikte ka qe te mesosh mbi krishterimin, edhe pse je i krishter? Ti nuk meson sepse do behesh i krishtere, por meson qe te qendrosh i tille, sepse duket sheshit se ti ke shkare (minimumi)...
Po, ka vetem nje lloj Biresie:
Biresia e Krishtit!
Ne kemi marre kete Biresi sepse Ai ka ardhur te banoje tek ne!
Ne rast se ne biem ne grope dhe ndotemi me balte, ne ngelemi bij!
Ne rast se ne zhytemi ne llum deri ne gryke, ne perseri ngelemi bij!
Ne dejet tona rrjedh Gjaku i Krishtit, prandaj dhe jemi te krishtere!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 23-08-2005 mė 12:50
Ne rast se lind nje shqiptar, a i duhet atij te mesoje per Shqiperine qe te ngelet shqiptar?Pastaj, cfare kontradikte ka qe te mesosh mbi krishterimin, edhe pse je i krishter? Ti nuk meson sepse do behesh i krishtere, por meson qe te qendrosh i tille, sepse duket sheshit se ti ke shkare (minimumi)...
Por nqs ka vetem Nje lloj biresie, ajo e Krishtit = Hyjni, atehere as ti as kurrkush nuk mund te quhet Bir Perendie, ne asnjefare menyre, sepse nuk mund te kete, sipas teje, me teper se nje lloj biresie, edhe se Biresi Perendie = Hyjni.
Nqs ti thua se je Bir i Perendise me ane te Krishtit, atehere automatikisht, ti po na jep dy biresi, nje me ane te lindjes esenciale, tjetra me ane te adoptimit.
Liveintwoplaces
mos mashtro, sepse mashtrimi vjen nga djalli, ose mire ben qe mashtron, sepse na tregon i kujt je; une nuk i thashe askujt qe te mesoje histori qe te behet Bir i Perendise, apo i krishter.
Ti Livein mund te jesh ore ore lule bore, por une nuk shoh askund kristianizmin tend.
Krijoni Kontakt