Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 86
    i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Përse meshkujt dashurojnë brunet

Tendenca/Sipas studimeve, brunet janë më inteligjente. Si ta njohësh një femër përmes flokëve

Përse meshkujt dashurojnë brunet

Nuk janë më bjondet e dikurshme, madje nuk janë më aspak bjondet. Të paktën kjo ndodh në botën anglo-saksone, ku gratë më të bukura, të cituara edhe nga revistat, janë të gjitha brune. Sipas ekspertëve, ky është një lloj “italianizimi” i “sex-appeal”: tërheqja e bjondeve është në rënie dhe gjithmonë e më tepër po triumfojnë tipat mesdhetarë. Klasifikimet e grave më të bukura, të publikuara nga dy revistat më të mëdha botërore “Gossip”, “People” dhe “Harpers & Queen” zgjedhin në vendin e parë brunen Anzhelinë Zholi, e ndjekur nga një varg brunesh, që nga Selma Hajek, Penelopë Kruz, Xhenifer Lopez e deri te më e reja Sharlizë Teron, e cila ka vendosur të ndjekë rrymën e tendencave të reja. Por nuk mbaron me kaq. Gazeta prestigjoze “Wall Street Journal” i ka dedikuar këtij argumenti një faqe të tërë, duke komentuar që sot femra brune është çuditërisht tepër shik. Këtë fakt e konfirmon edhe industria. “Clairol”, një sektor i “Procter & Gamble”, në prill ka regjistruar një rritje në shitjen e ngjyrave të errëta për tualetin e fytyrës, ndërkohë që ngjyrat e zbardhura kanë rënë me 6%.

Parukieret çojnë në të njëjtin përfundim: propozimet për ngjyrat vazhdojnë të jenë po ato të tendencës, që nga kapuçino e errët e deri te kakaoja. E megjithatë për disa prej tyre, ngjyra bjonde ka një lloj domethënieje sociale, një lloj afërsie femërore, përballë mitit të Merilin Monro. Nga një studim i realizuar nga psikologu Toni Falone, rezulton se nëse gratë bjonde janë konsideruar më femërore, nuk është “bjonde gjithçka që shkëlqen”. Brunet janë cilësuar më të zgjuara, më të sinqerta dhe më ambicioze. Përkundrazi, bjondet të japin idenë e të qenit të bukura, delikate, por edhe tradhtare e të paparashikueshme.

Dhe jo vetëm kaq, por sipas studimeve më të fundit rezulton se janë edhe më të cekëta, madje edhe që vuajnë nga problemet mendore. Te një grup prej 50 personash, që kishin probleme me të nxënët, 20% (një përqindje e lartë, nëse do të flsinim me termat e statistikës) kishte flokë në ngjyrë të çelët. Për më tepër, në një grup prej 1067 personash me aftësi normale, vetëm 10% ishin bjondë. Në bazë të këtyre rezultateve, studiuesit kanë vënë në dukje se në media, bjondet kanë një mundësi të dyfishtë për të pasur probleme në të folur, në krahasim me ata që kanë flokët të errët. Kjo ndoshta duhet të ketë lidhje me faktin që melanina ka një korrespondent në tru. Edhe gjatësia e flokëve, sipas psikoterapistit Françesko Padrini, është shprehje e karakterit të një gruaje. Krijuese dhe të pavarura nëse flokët janë kaçurrelë, pasionante dhe joshëse nëse janë të çregullt, ambicioze nëse janë të krehura lart dhe ekuilibruese nëse ndahen me vizë në mes.

Marre Dita.
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar Maska e Jimy
    Anëtarësuar
    06-05-2005
    Postime
    196

Wink Eshte normale

Eshte normale qe meshkujt dashurojne me teper brunet,pasi raporti eshte i tille.
    Bjondet jane te pakta me pakice, mos them qe po zhduken fare, dhe pse duhet humbur kohe kur brunet i ke me shumice.Njerezit shkojne atje ku eshte pazari me i madh,mbarojne pune shpejt dhe skane nevoje per tu shtyre.

Meqe u hap kjo teme kam deshire te vendos fotot e Marilyn MONROE.
    Te gjitha brunet ne bote te mlidhen bashke,nuk e krijojne bukurine e saj e cila eshte nje krijese dhe nje proces i parashikuar nga zoti.

Nuk lejohen imazhet tek forumi i Romances, nqfse nuk je i sqaruar ju lutem lexoni rregullat e nen forumit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bunny : 22-07-2005 më 17:19

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Citim Postuar më parë nga Jimy
    Eshte normale qe meshkujt dashurojne me teper brunet,pasi raporti eshte i tille.
    Bjondet jane te pakta me pakice, mos them qe po zhduken fare, dhe pse duhet humbur kohe kur brunet i ke me shumice.Njerezit shkojne atje ku eshte pazari me i madh,mbarojne pune shpejt dhe skane nevoje per tu shtyre.

Te gjitha brunet ne bote te mlidhen bashke,nuk e krijojne bukurine e saj e cila eshte nje krijese dhe nje proces i parashikuar nga zoti.

LA VIE LA VRAI
    Jimy po pse pak boje flokesh ka sot , cdo kush mund te behet bjonde ....

Une them se meshkujt tani preferojne brunet me shume eshte sepse u duken me serioze ndersa per bjondet ekziston ai miti qe jane pak mendjelehta , qe nuk e besoj te jete e vertete po ekziston si mit mbase ngaqe jane me te prirura ndaj te berit qefff me shumiceeee ....

secila ka bukurine e vete ..

blondies are sexy
    brunetes are hot

Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anëtarësuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Aman mo Xhuxho, c'jane keto artikuj fallco qe s'pushojne se printuari gazetat/revistat? S'dine si te shesin mallin e tyre e vu...shpik ndonje te re sensacionale. Vec kur te shohim ndonje dite.....Femrat tullace jane me seksi.

Bjondja, brunia, kuqja etj. kane lezetin e tyre sepse i shkon me tiparet e tjera dhe personalitetin. Imagjino te ishin gjith isoj? Ncncn, booooring.

p.s. Amon, kur kan lavdru dhe Penelope de Cruz, s'ka per t'mbet femer pa u lavdru. Pikkka, c'i shohin asaj aman?
    If I Only Could....

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar më parë nga Jimy

LA VIE LA VRAI
    me vjen keq te te zhgenjej po Marilyn Monroe ka qene brune origjinale dhe bionde e lyer

Jimy meriton nje vleresim - kontrollo kutine e reputacioneve.
    Ia ke dhene pergjigjen ashtu sic duhet ketyre pergjithsimeve siperfaqesore qe pervecse lavazh truri nuk di si mund te quhen tjetersoj.

Citim Postuar më parë nga D&G Feminine
    me vjen keq te te zhgenjej po Marilyn Monroe ka qene brune origjinale dhe bionde e lyer
    Edhe sa cudi dreqin qe shkelqeu pikerisht kur i leu floket bjonde.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Greeno une s'i kam qef stereotipet, kush eshte e bukur eshte e bukur, ne dac bjonde ne dac brune, po ai kaloi me pompozitet tek adhurimi i bjondeve, let's face it, nuk jane te gjitha Merilyn Monroe :P

Bebiiiiiii dove je? Maska e TiLoNcE
    Anëtarësuar
    11-05-2003
    Vendndodhja
    tu bo not
    Postime
    1,116
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine
    Greeno une s'i kam qef stereotipet, kush eshte e bukur eshte e bukur, ne dac bjonde ne dac brune, po ai kaloi me pompozitet tek adhurimi i bjondeve, let's face it, nuk jane te gjitha Merilyn Monroe :P
    lol
    e bukur kjo :P
    E pse merziten biondet i her,Nese cunat dun me shum brunet,mos haroni,,biondeve u kan kushtu shum barsaleta

p.s green qeke bionde me duket
    lol
    o-le-le firma

Mbaj mend kur doli boja me shumice ne Shqiperi per here te pare, te gjitha femrat u bene bjonde. Ky eshte fakt. Tani sesi e paten kete pune, vetem ato e dine. Mund ta kene pas dhe nga sevdaja e bojes.
    Nejse, terhiqem nga kjo teme-ideja ishte qe pergjithesimet jane gjithmone mediokre.

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Objektet fluturuese të paidentifikuara, UFO
    Nga Darius në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 1059
    Postimi i Fundit: 01-04-2024, 14:01
  2. Femrat dhe meshkujt komunikojnë ndryshe
    Nga Xhuxhumaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 10:51
  3. Meshkujt, frikë nga “gjinekologu”
    Nga Davius në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-02-2007, 12:44
  4. Si Dashurojnë Burrat Dhe Si Dashurojnë Gratë?
    Nga Albin në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-12-2005, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •