........Engjellushe........
A degjon moj bije,qe te thrras ne emer
Kembet nuk me mbajn,jame e lodhur une
Nuk me mbeti me,as shpirt e as zemer
Engjellushe kam mall,po me mungon shum!
Nuk po i shof fare,k'to lule te majit
Lulen qe e dashta,nga prehri me iku
Mbeta e vetmuar,si kafshat e djallit
As drite nuk shof me,te gjitha mi fiku!
Buzet e shkrumuara,te thrrasin cdo dite
Askush nuk m'beson,ne zemer kam veq zjarr
Me eja ne enderr, se shum jame merzit
Eja shpirt te lutem,ne preher dua t'marrė
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
E nderuar E panjohura, dhembja e shprehur nga thellėsia e zemrės e shpirtit, ama edhe vjersha e bukur e cila pėrmbanė tė gjitha elementet qė njė vjershė e bėjnė tė bukur...e po tė kishe shkruar edhe Ė-ėn nė vend tė E-sė dhe mėnjanuar pak gabime ortografike, do i jepnin edhe mė shumė kolorit e shije...
Ju pėrgėzoj e panjohura!
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Neser......
Do te zgjohesha heret
Ne shkolle te t'percjell
Por...ne vend te librave
Lule mbi varr do te sjell!
Shkollen ku do shkoje
Do ta shiqoj me mall
Me sy te perlotur do te kujtoj
Deri sa te jame e gjalle!
Cfar te t'them tek varri?
Dhembja zemren m'copton
Edhe shiu qe bie rreke
Bashk me mua loton!
Zhurma femijesh,me vijn ne vesh
Prinder te gezuar,plot hare
Mundohem falco te buzqesh
Por mendjen e kam ne varre
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga e panjohura : 31-08-2010 mė 04:48
E nderuar, njė dhembje qė delė nga thellėsia e shpirtit dhe e zemrės...
Mė besoni, e ndaj sinqerisht me Ju dhembjen...
e panjohura, sot ėshtė ditė e shėnuar, ditė kur djem, vajza, arsimtarė ...si bletėt gumzhojnė tė gėzuar oborreve tė shkollave tė vendit. Nga zemra uroj qe tė gjithė sė bashku tė kenė fatin e mirė jetėsor dhe tė arrijnė zenitin e sukseseve.
Me lot rrėke lexova kėto fjalė zemre qė ti kėtu na i solle tė cilat sot prekin edhe shumė zemra tė tjera jo vetėm tė lėnduara por edhe tė vrara me plumb tė helmuar. Unė si gjysh me tėrė qenien time bashkohem me dhimbjen tuaj duke tė lutur qe tė mbledhėsh gjithė forcėn e sadopak, mė lehtė tė kalosh kėtė njė shtator i cili si i kėtillė nuk do tė jetė edhe i vetmi nė jetėn tonė sepse jeta, megjithatė duhet tė vazhdojė.
"Shumė zemra flakė po ndizen,
shumė sy pa pushuar lotojnė,
shumė yje kanė humbur shkėlqimin,
shumė lule mė nuk lulėzojnė.
(Shumė vaj, shumė lotė)
"Lehtė bėhesh pasha nė nahi
por ėshtė vėshtirė tė jesh njeri".
Z.Agim,Poeti dhe Z.Adem Berisha,Ju falenderoj per cdo shkronje qe hudhet ketu,dhe Ju theme me plot sinqeritet qe sot nuk derdha pike loti,e ,,gezuar''percolla ata qe filluan mesimin,dhe me gjithe zemer ju urova sukses ne mesime dhe jete!(Qava dje per sot,qe mos te me vrej askush qe ndihem zemerthyer)!
Krijoni Kontakt