Close

Rezultati i Sondazhit: A jeni te gatshem te dhuroni gjak?

Votues
18. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PO, ne menyre vullnetare

9 50.00%
  • JO, nuk ia vlen..

0 0%
  • Po nese behet fjale per leke..

0 0%
  • JO, kam frike nga infektimi i shiringave..

0 0%
  • PO, nese varet nga une jeta e dikujt

9 50.00%
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
  1. #-9
    paqe Maska e Isra
    Anėtarėsuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    24

A do ishit te gatshem te dhuronit gjak dhe pse?

Shoqeria shqiptare ka hedhur dhe po hedh hapa te veshtira si ne sferen politike, shoqerore, ekonomike. Fatkeqesisht numri i te papuneve eshte shtuar, semundjet infektive po mbushin spitalet me femije e me te rritur.
    Spitalet kane nevoje per gjak, shume njerez te semure kane nevoje per gjak. Shume nena per te sjelle ne jete nje femije humbin gjak, dhe shume prej tyre varet nga ne se a do dhurojme.

Te shumte jane dhe ata qe dhurojne gjak per te fituar leke...per te ushqyer femijet...
    Para ca kohesh ca forca italiane ne Durres i dhuruan gjak ne nene qe po vdiste pasi lindi, grupi i gjakut te saj ishte i rralle. Ata e ndihmuan...

Po ne valle do e benim sikur te kishim nje grup gjaku te rralle, dhe jeta e dikujt te varej nga ne?
    Shume prej nesh ka frike se mos infektohet nga sida, pakujdesia e infermierit te kushton jeten nese shiringat sjane sterile, semundja e shekullit mund te te preke dhe ty...

Nga cfare kemi frike, frike psikologjike apo dileme shpirterore, absurde, patetike, a cfare tjeter?
    Ju si mendoni?
    Kujtimi i lumturisė nuk tė sjell mė lumturi, kujtimi i dhimbjes tė sjell pėrsėri dhimbje”

2. #-8
    Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anėtarėsuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Citim Postuar mė parė nga Isra
    Shoqeria shqiptare ka hedhur dhe po hedh hapa te veshtira si ne sferen politike, shoqerore, ekonomike. Fatkeqesisht numri i te papuneve eshte shtuar, semundjet infektive po mbushin spitalet me femije e me te rritur.
    Spitalet kane nevoje per gjak, shume njerez te semure kane nevoje per gjak. Shume nena per te sjelle ne jete nje femije humbin gjak, dhe shume prej tyre varet nga ne se a do dhurojme.

Te shumte jane dhe ata qe dhurojne gjak per te fituar leke...per te ushqyer femijet...
    Para ca kohesh ca forca italiane ne Durres i dhuruan gjak ne nene qe po vdiste pasi lindi, grupi i gjakut te saj ishte i rralle. Ata e ndihmuan...

Po ne valle do e benim sikur te kishim nje grup gjaku te rralle, dhe jeta e dikujt te varej nga ne?
    Shume prej nesh ka frike se mos infektohet nga sida, pakujdesia e infermierit te kushton jeten nese shiringat sjane sterile, semundja e shekullit mund te te preke dhe ty...

Nga cfare kemi frike, frike psikologjike apo dileme shpirterore, absurde, patetike, a cfare tjeter?
    Ju si mendoni?
    Kam dhėnė 13 herė gjak nga 350 ml. dhe jam i gatshėm tė jap ēdo 6 muaj !Por shėrbimi i transfuzionit tė gjakut ke ne duhet tė ngritė nivelin profesional dhe higjenik,dhe tė lufton korrupcionin nė shitjen e gjakut tė dhuruar,njė problem ky qė i mbanė nė distancė shumė vullnetarė tė dhurimit tė gjakut!

3. #-7
    i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Vetem nese nga kjo do varej jeta e dikujt.

Sepse jam pak tip e dobet ndaj ketyre gjerave dhe mbas dhenies se gjakut ka rrezik te merren me mua doktoret me shume se ate qe eshte ne rrezik . Une i urrej mjeket, spitalet etj te ketij lloji.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

4. #-6
    Une Ti Dhe Zoti Maska e EDUARDI
    Anėtarėsuar
    06-09-2003
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,946
    Po nese varet nga nga dhurimi i gjakut tim jeta e dikujt me shpirt do dhuroja

pse? sepse cdo njeri ka te drejte te jetoj.
    Takohemi Ditėn e Gjykimit

5. #-5
    satyr Maska e Gunnar
    Anėtarėsuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    meqense me gjakun e dhuruar nuk kam degjuar te abuzohet ndonjehere (te vetmit qe perdorin gjak te dhuruar jane vetem ata qe kane nevoje per te) dhe se nga ana mjekesore mesa di une nuk perben ndonje problem shendetesor per nje njeri ne kushte normale shendetesore te dhuroje gjak, une mendoj se dhurimi i gjakut duhet te behet vullnetarisht nga njerezit me shendet normal.
    per me teper duke marre ne konsiderate nevojat e medha per gjak ne nje vend si shqiperia (mesa kam degjuar shpesh nga lajmet) them se njerezit duhet te sensibilizohen me shume ne lidhje me dhurimin vullnetar.
    To look life in the face....

6. #-4
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Te japesh gjak eshte nje gjest teper human dhe teper fisnik. Njeriu qe jep gjak ka shume dobi te llojeve te ndryshme.

Ne radhe te pare shpeton jete njerezish, tregon ate ndjenjen e humanitit njerezor, tregon se kishte sakrifikuar shume qe dikujt t'i ndihmon dhe shume dobi tjera...

Te japesh gjak i ndihmon shume organizmit te vete sepse dhenja e gjakut nenkupton zvoglimin e nje sasie te gjakut ne organizem dhe mandej organizmi jone do te krijon gjak te rije dhe me kete behet ripertrirja e gjakut tek ne, nje gje shume e vlefshme qe te jemi te shendetshem me punen e gjakut dhe organeve tjera qe lidhen direkt me cilesine e gjakut si zemra apo ashtu dicka.

Pra njerez, mos nguroni te jepni gjak, ne njeren ane shpetoni jetera njerezish, ndersa ne anen tjeter sheroni trupin dhe organizmin tuaj.

Dobite jane te shumta, por keto duhet te shfrytzohen.
    My silence doesn't mean I am gone!

7. #-3
    Larguar Maska e tironse_me_fiks
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Vendndodhja
    anej knej gjithanej
    Postime
    58
    Po do dhuroja ,dhe e kam ne mend ka koh(se jam dhe 0 donator) vetem se eshte e veshtir te marrin gjak nga une se kam damaret shume te holle dhe cahen menjehere.Te shpetosh jeten e nje njeriu eshte gjesti me i bukur qe mund te besh dhe tregon shume nga personaliteti i nje njeriu.
    Sot jemi akoma ktu,me te mdhenj se kurr,me te fort se kurr.

SuperKlub Tirona
    Gjithmon Bardheblu!!!

8. #-2
    progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Vetem e vetem nese varet nga une jeta e dikujt !!
    Ne asnje menyre tjeter...Pa pa pa...me renqethet trupi kur mendoj ti zbrazi gjak.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

9. #-1
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Po do dhuroja, biles ne 2004 vendosa te jepja gjak njehere kur kishin ardhur tek Universiteti qe shkoj. Me beren disa pyetje para se te dhuroja gjak si pshm "ke qene ne Evrope? ke ngren mish?" etje...si konkluzion than qe s'mund te dhuroj se mund te kem "cow disease"...ne ate moment po mendoja "pff mundohesh te besh dicka te mire and it bites you in ......".kete vite erdhen perseri... tani e kan ndryshuar processin, marrin gjake pastaj te pyesin :/, por as konsiderova aspak te shkoja perseri.
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    deshira - Une per vete po.. Po kur eshte fjala per shendetin e dikujt, jo thjesht "po shkoj te heq 2 dopio gjak tek doktori".

arsyeja - jam zero negativ dhe ne te ketij grupi me zor gjendemi ne keto raste.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Meta: Jam i gatshem tė bashkėpunoj me Fatos Nanon
    Nga juanito02 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 22:01
  2. Windows 7 RC i gatshėm pėr secilin
    Nga YlliRiaN nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 30-05-2009, 12:58
  3. Hashim Thaēi eshtė i gatshėm tė shkojė nė Beograd
    Nga Nika nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-07-2003, 22:09
  4. Thaēi: Jam i gatshėm tė vij nė Beograd
    Nga mani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 07:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •