Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9

Tema: Nje pyetje:

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Nje pyetje:

Pershendetje

Keto dite diplomohem edhe me kane thirur qe te bej betimin.

Betimi nuk permban asnje fjale fetare por meqenese ketu eshte shtet krishter (Greqi) gjate betimit duhet qe te ngrish doren e djathte siper duke bashkuar gishitn e madh, gishtin tregues dhe gishtin e mesit. Sipas te Krishtereve kjo berja e dores keshtu simbolizon ... tre gishtat : Atin, Birin dhe Shpirtin e Shenjte kurse dy gishtat e fundit : natyren hyjnore dhe njerezore te Jezusit.

Problemi:
    Per mua kjo berja e dores keshtu nuk simbolizon asgje por nese kjo tregon rit idhujtar do i largohesha. Prandaj do doja te me sqaronit...

Pres pergjigje
    faleminderit

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Sipas asaj qe ti na tregon mua me duket se po diplomohesh ne Mjeksi, dhe mesa di une Betimi i Hipokratit nuk ka dicka kundrafetare, si psh. "sherbimin ndaj njerezve", por persa i perket gishtave kjo s'ka ndodh ne kohen e autorit te betimit per arsye sepse ai ka qene para krishtit mirepo greket sic duket e kane bere te tyren ne menyre fetare, do te ishte e mira sipas mendimit tim t'u shpjegoje profesoreve se per ty nuk mund te quhet betim me tre gishtat bashke pasi qe ti nuk e ndjen ate, dhe betimi duhet te ndjehet qe te konsiderohet betim, prandaj ti duhet t'i thuash per te vene doren ne zemer dhe para se gjithash te duhet te thuash Bismilah qe te filloje ne emer te Allahut dhe ku ta shohesh qe ka dicka ne fjalet e betimit qe nuk shkon per nga feja jone do te lutesha te mos ta thoje. Gjithsesi kjo eshte teme per tu diskutuar dhe ftoj edhe te tjere te na japin mendimin e tyre dhe te kontribojne ne problemin e vellait tone!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar mė parė nga Kryeplaku
    Pershendetje

Keto dite diplomohem edhe me kane thirur qe te bej betimin.

Betimi nuk permban asnje fjale fetare por meqenese ketu eshte shtet krishter (Greqi) gjate betimit duhet qe te ngrish doren e djathte siper duke bashkuar gishitn e madh, gishtin tregues dhe gishtin e mesit. Sipas te Krishtereve kjo berja e dores keshtu simbolizon ... tre gishtat : Atin, Birin dhe Shpirtin e Shenjte kurse dy gishtat e fundit : natyren hyjnore dhe njerezore te Jezusit.

Problemi:
    Per mua kjo berja e dores keshtu nuk simbolizon asgje por nese kjo tregon rit idhujtar do i largohesha. Prandaj do doja te me sqaronit...

Pres pergjigje
    faleminderit
    Kryeplak per ty si musliman kjo vella eshte haram (e ngaluar) interesohu dhe inshaAllah gjene ndonje menyre tjerer per te mare dipllome ne raste nuk ka menyre tjeter atehere duhet qe ti sqarosh ata persona qe te kane thirur se ne fene tone kjo nuk lejohet

Kush i friksohet Allahut Ai ja lehteson punen (Kuran)

Allahu ta lehtesofte

Kjo eshte pergjigja ime gjithsesi mire do te ishte te ishini pergjigjur antaret si hasanii forum126 e te tjere
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar mė parė nga altini55
    Kryeplak per ty si musliman kjo vella eshte haram (e ngaluar) interesohu dhe inshaAllah gjene ndonje menyre tjerer per te mare dipllome ne raste nuk ka menyre tjeter atehere duhet qe ti sqarosh ata persona qe te kane thirur se ne fene tone kjo nuk lejohet

Kush i friksohet Allahut Ai ja lehteson punen (Kuran)

Allahu ta lehtesofte

Kjo eshte pergjigja ime gjithsesi mire do te ishte te ishini pergjigjur antaret si hasanii forum126 e te tjere
    Ashtu do veproj, besoj se do me kuptojne...
    faleminderit

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    sbesoj se do te kuptojne ..... se nuk eshte shume llogjike ...

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Ikre, bismi rabike ledhi ve halek

Meso, lexo dhe studio ne emer te Allahut.
    Kete do ta kisha thene une. Besoj se e din ate shprehjen :" Te lejohet te genjesh nqs e ke koken ne rrezik".
    Genje ne kete rast, se diploma eshte edhe koka. Te pakten une keshtu mendoj Kryeplak. Zoti e di se c`ke ne shpirt ti, kaq mjafton.
    Sidoqofte, Allahu te ndihmofte ne cfaredo qe te vendosish
    Alejkum selam
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    O Strom mos u perzie atje ku nuk di (ta theme si vella) lexo ajetin Kur'anor

"O ju qė besuat, vazhdimisht tė jeni dėshmues tė drejtė pėr hirė tė Allahut edhe nėse ėshtė kundėr (interesit) vetes suaj, kundėr prindėrve ose kundėr tė afėrmve, le tė jetė ai (pėr tė cilin dėshmohet) pasanik ose varfanjak, pse Allahu di mė mirė pėr ta. Mos ndiqni pra emocionin e t'i shmangeni drejtėsisė. Nėse shtrėmbėroni ose tėrhiqeni, Allahu plotėsisht di ē'ka punoni." (Kur'an, Sure Nisa, 4:135)
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar mė parė nga StormAngel
    Ikre, bismi rabike ledhi ve halek

Meso, lexo dhe studio ne emer te Allahut.
    Kete do ta kisha thene une. Besoj se e din ate shprehjen :" Te lejohet te genjesh nqs e ke koken ne rrezik".
    Genje ne kete rast, se diploma eshte edhe koka. Te pakten une keshtu mendoj Kryeplak. Zoti e di se c`ke ne shpirt ti, kaq mjafton.
    Sidoqofte, Allahu te ndihmofte ne cfaredo qe te vendosish
    Alejkum selam
    O storm nuk e kam "koken" dhe aq ne rrezik jo se nuk besoj se do me marri njeri diplomen, mundimin e kater vjeteve, vetem se nuk bashkova gishtat. Problemi eshte se keta me kane thirur te hypi ne tribune para reth 2500 vetash (meqenese kam dalur i pari) dhe keshtu duhet qe une te bej betimin dhe te me ndjekin te tjeret.

Keshtu une nga njera ane nuk dua te leje pa e bere, vetem qe ti tregoje ketyre se ne Shqiptaret mundemi por nga ana tjeter disi do ju duket po nuk ngrita doren (qe mesa shoh nuk do e ngrij).

Sidoqofte per ceshtjet fetare Greket jane shume here me te kuptueshem se Shqiptaret (ketu ne Greqi pavarsisht se kleri dhe fanatiket bejne ligjin, publiku te kupton kur i thua qe i perket nje feje tjeter kurse ne Shqiperi sipas publikut nuk duhet ti perkasesh asnje feje).

Une nuk jam ndonje besimtar i perkryer por te pakten mundohem ti ruhem idhujtarise edhe mohimit.

Nejse.... mjaft u zgjata, faleminderit storm per keshillen dhe te tjereve per shkrimet e tyre!

Betimin e bej neser, keshtu nese ka edhe ndonje pergjigje te fundit (megjithese besoj se altini55 me sqaroi) do ta kem parasysh!

faleminderit dhe Paqja me Ju!

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Mua ne keto momente po me rreshqesin lote gezimi ku nje musliman dhe nje shqiptar del para nje katedre dhe pas tij vijne te tjere me rradhe.
    Ne keto momente me kujtohet dipllomimi i nje grupi femrash ne France ku ato femra muslimane Algjeriane erdhen te veshura me veshje islame (te mbuluara).
    Besoj se kjo per greket do te jete nje goditje intelektuale, ne dy pika
    1-personi qe kryeson betimin eshte musliman
    2-eshte shqiptar
    Selam
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Tema tė Ngjashme

1. Disa pyetje, pėr ata qė e lodhin trurin :
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 12-10-2016, 07:17
  2. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  3. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  4. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •