Nausika ta thot lala ty ilacin tak -fak dhe hop ne kembe.
Un nuk jam mjek por po te sqaroj nga ana mjeksis popullore pasi te njejten gje e kam kaluar vete para shum vitesh me mjekime popullore.
cfare mendohet se eshte keputja e mishit ne gjuhe popullore ?
Eshte kapercimi i dy damareve ose gershetimi i dy damareve me njeri tjetrin qe zakonisht ndodh ne shpatulla , dhe ndodh kur ben nje levizje te forte ose te cregullt heret ne mengjes kur muskujt dhe trupi jene ne qetesi pra eshte nje sforcim qe ben grshetimin e damareve ose eneve te gjakut ., sa me i madh te jete gershetimi aq me shum dhimbje ke dhe me shum kohe duhet te vije ne vend.
Si i behet qe damaret te cgershetohen dhe te shkojne ne vendin e tyre ??
1- Ka disa njerez qe e dine se ku ndodhet ky damar ne pjesen e perparme te parakrahut aty afer kycit te dores dhe i bien fort si tel kitare
duke i percjelle keshtu dridhjet deri tek vendi i gershetimit dhe liruar ato
kjo eshte menyra me e thjesht dhe e shpejt ,dhe e sakt por veshtir te gjesh personin.
Kete metode e kam provuar mbi doren time pasi kisha te dy shpatullat e bllokuara dhe skishte ilac qe me bente derman, por mbas kesaj kure brenda disa oreve u cova ne kembe dhe e besoj 100%
2- Ne pamundesi te te pares eshte e dyta duhet te besh nxemje te trupit me ushtrime fizike dhe me pas te shtrihesh me bark ne krevat dhe nga pas shpines te takosh kemben e majte me doren e djatht dhe kemben e djatht me doren e majt esht pak e veshtir por te liron disi , gjithashtu ushtrimet vazhdojn te dera e banjes ne mengjes heret pa hy njeri shko perpara deres dhe me doren e majte tako cepin e poshtem te deres ndersa me te djathtin cepin e siperm te deres ne forme kryqi pra diagonal, edhe kete beje disa here.
pse ke banja ?? se thon qe mishi i keput esht edhe icik si syni i keq dmth qe ti do jesh icik e bukur dhe nonji te ka morr msysh pranaj shkohet ke banja dhe i thuhet syri i keq ne grop te halese..ha..ha..ha cme vjen te qesh kur e kujtova tani.
Se ene una kur isha me i ri isha icik si i bukur dhe me kishin honger msysh aty ke lagja pranej dhe kputa mish, nejse 2- pikat e para jan me reale dhe na kthe pergjigje si u bone se ktu shum kshilla po japin po ti ahha spo nihesh mo me na dhon nonji lajm apo kshu sa na fute xixat..
Krijoni Kontakt