Close
Faqja 9 prej 31 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 305
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Livein

ai interpretim nuk eshte marrezi. Marrezia eshte se ti, syte ne ball i ke, edhe nuk shef hic.

Ku qendron shtremberimi aty? A erdhi vdekja nga Adami? Nqs po, si e kur e trashegojme ne vdekjen, dmth natyren vdekatare? Nqs e trashegojme ne lindje, pse atehere Adami i dyte, Ai qe sjell jeten, s'na jepka dot neve jeten qe ne lindje?

Persa i perket pyetjes tende mbi protestantet.

Une do te shprehesha se Protestantizmi (duke dashur te dalloj pak idene nga idembajtesi), jo vetem qe eshte HEREZI, por protestantizmi per me teper, eshte ndoshta, Herezia me e pakulturuar (injorante) qe une kam pare ndonjehere.

Eshte e vetmja dege-sektare e krishterimit, si levizje shoqerore, qe permban ne vetvete te gjitha kompleksitetet qe ka patur shoqeria Europiane, sidomos ajo perendimore, qe nga ekstremizmi negativ logjik, e deri tek ateizmi e semundjet psiqike.

Me kete une nuk dua te them se une nuk e respektoj ZELLIN e besimtareve protestante, sidomos atyre ungjillore. Zelli nuk ka te beje me protestantzimin. Zelli eshte thjesht nje Deshmi e asaj se njeriu ka ende dicka te gjalle ne natyren e rene, e cila e ben ate qe te kerkoje Zotin.

Livein

ajo qe une quaj guxim te marri, ose te nje njeriu qe e degradon Biblen me papergjegjesine me te madhe, eshte ky lloj komenti postuar prej teje:

Ajo qė mua mė intereson ėshtė nėse dikush ka rilindur, pra ka pranuar Jetėn brėnda tij, sepse vetėm atėhere ai person ka kaluar nga vdekja nė jetė. Akoma s'ka bėrė ai edhe 100 pagėzime? Nėse nuk ka ndodhur pagėzimi i Frymės, rrethprerja e vėrtetė nė zemrėn e tij ai ėshtė akoma i vdekur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 20-07-2005 mė 07:48

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ajo qė mua mė intereson ėshtė nėse dikush ka rilindur, pra ka pranuar Jetėn brėnda tij, sepse vetėm atėhere ai person ka kaluar nga vdekja nė jetė. Akoma s'ka bėrė ai edhe 100 pagėzime? Nėse nuk ka ndodhur pagėzimi i Frymės, rrethprerja e vėrtetė nė zemrėn e tij ai ėshtė akoma i vdekur.
    Nėse quhem heretik pėr kėto fjalė qė kam postuar mė sipėr, atėherė e falenderoj Perėndinė tim me gjiiiiiiiiiithė fuqiiiiiiiiiiiinė e shpirtit tim qė unė jam njė heretik i tillė. Ndjehem krenar qė jam heretik pėr shkak tė fjalėve tė mėsipėrme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marcus1 : 20-07-2005 mė 08:59
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Seminarist, nuk tė pyeta pėr Protestantizmin por pėr protestantėt dhe ungjillorėt. Nėse do besoja se Protestantizmi do ishte i saktė nuk do kisha pėrse tė ndodhesha jashtė kėtij sistemi. Siē e kupton pra, unė nuk jam protestant. Por kjo nuk mė pengon t'i konsideroj tė gjithė ata qė janė rilindur, vėllezėr tė mi. Po ashtu edhe pėr Ortodoksizmin, unė besoj se nuk ka asgjė tė ngjashme me kishėn e parė, por kjo nuk mė pengon tė besoj se edhe aty ka vėllezėr tė familjes qiellore.

Pikėrisht pėr kėtė arsye, pra se nuk mund tė mohoj ata qė nuk ka mohuar Krishti, unė akuzohem se shtrėmbėroj shkrimet me guximin e njė tė marri.

Si mendon pra pėr protestantėt dhe ungjillorėt?

E njėjta pyetje i drejtohet edhe Matrix.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marcus1 : 20-07-2005 mė 09:12
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Livein

zakonisht protestant quhet cdokush qe i perket nje sistemi logjik, qe, trashe-trashe, ngrihet mbi sistemin "Sola Scriptura" (dmth vetem mbi biblen). Ky sistem, kuptohet, eshte shume me kompleks se kaq, por ne pergjithesi ka si baze ata qe "hyjnizojne" Biblen, e qe shohin tek ajo rolin qe i eshte caktuar Kishes. Jo me kot keta jane edhe anti-kishtare, ne kuptimin autoritativ-strukturor te kesaj fjale.

Keshtu qe ti, ne baze te ketij perkufizimi te pergjithshem, je protestant. Aktualisht, une e di fare mire, ti mund te jesh, po ti hyjme detajeve, edhe protestanto-protestant, pasi sic e pohon edhe vete, ti proteston edhe ndaj sistemit vete sistemit qe eshte njohur si protestant, duke protestuar se ti si perktet atij sistemi. Kjo nendarje pra eshte nje problem tjeter.

Psiqikisht, protestantizmi eshte ngrejtur mbi BAZA doktrinore-psiqike, qe jane te destinuara per nen-ndarje ne pafundesi-protestantizmi, nen-grupesh qe i takojne nje sistemi.

Shprehja jote se "Nėse quhem heretik pėr kėto fjalė qė kam postuar mė sipėr, atėherė e falenderoj Perėndinė tim me gjiiiiiiiiiithė fuqiiiiiiiiiiiinė e shpirtit tim qė unė jam njė heretik i tillė. Ndjehem krenar qė jam heretik pėr shkak tė fjalėve tė mėsipėrme. - ka per baze krenarine, e asgje me shume, jo se ty te "rreh" shume per "rilindjen" shpirterore.
    Se po te te rrihte ty shume per te, nuk do te talleshe me pagezime te njeqindeta.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Labeat,
    ceshtja mes nesh te dy, dmth diferenca qe ti ndjen se ke me mu, nuk qendron se cfare shkolle kam une, por tek padituria jote e thkesume (te pakten per gjerat qe merr persiper te debatosh).
    Te thashe more grup ke "shkollen e partise", ndonese ende "kandidat partie" = seminarist, por kjo sdo te thote qe per shkak se nxjerr citate nga bibla apo interpretime, pra ti je dija absolute e ne duhet me mbylle gojen.

Nuk jemi n e "kurse" kualifikimi ketu,por ne forum.

Tashti Labeat, rregullin per pagezimin nga prinderit per femijet qe jane ne prag te vdekjes, nuk e ka nxjerre Pal Engjulli. Ajo ka qene nje praktike e lashte e Kishes, edhe nuk kufizohet me prinderit, sepse pagezimin ne raste te jashtezakonshme, mund ta bej cdokush qe eshte i pagezuar.
    As une nuk thashe qe e "shpiku" Pali, por qe nxori nje udhezim per tu perdore, se psh sot ky lloj pagezimi nuk aplikohet por duhet te shkosh ne kishe dhe te bash ceremonine.

Se dyti, ti ke nje menyre te thate te shprehuri shabllon
    Po nuk kam "shkollen" qe te kem mesuar parabolat (paravolite) e seminarit tend, flas ashtu sic di. Mos duhet te mbyllim gojen apo at cojme me pare ty per redaktim?

Ne fakt, ka qene shmangia e ngadaleshme katolike, e te ndarit te pagezimit nga mirosja, meqe foshnja nuk kupton dot pagezimin, ky do te kuptoje mirosjen, i cili veprim ka per baze pra "te kuptuarit" e mendjes, ajo qe ka shpene protestantet me vone ne ekstremin e skajshem, te te shtyrit te pagezimit per nje "kutpim personal".
    Protestantizmi lindi si nje bije e denje e mentalitetit katolik - beme babe te te ngjaj.
    Konfirmimi eshte sakrament me vete dhe jo "shtyrje e pagezimit". Konfirmimi ka per qellim shprehjen e vullnetit dhe dijenive fetare te besimtarit, qe ne kushte te lirise zgjedh (konfirmon) besimin e vet.
    Ty mund te te pagezoje baba, por rritesh si "pagan" e prape ne moshe madhore ju e quani "ortodoks", e mund te vere kurore duke qene injorant.
    Kisha katolike perpiqet ta pengoje kete, po nuk studiove katekizem dhe more njohuri nuk konsiderohesh katolik, besimtar.

Pra mos e kompliko kot.

Ju ka mbete ora ne shek e 10 o seminarist kur njerezit ishin analfabete,

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Atehere, vella Liveintwoplaces, une te pyeta se cfare nenkupton me "heretik", sepse kjo fjale mund te kete shume kuptime, por me sa duket ti nuk e ke pare kete.

Heretik, sipas meje eshte ai qe perhap mesime te rreme. Jo ai qe thjesht mund te kete marre mesime te rreme nga dikush tjeter dhe ato mund te kene zend vend brenda tij, por ai qe perhap me dashje mesime te rreme, ne menyre qe te beje prozelite.

Duke e pare nga kjo pikepamje, protestantet dhe ungjilloret, jane me shume te genjyer se sa heretike.

Per mua, protestantet jane viktimat e Katolicizmit Papist.
    Papizmi, ne thelb, eshte mohimi i rolit te Kishes dhe grumbullimi i gjithe vetive te Trupit tek nje person i vetem. Ne Katolicizem ky eshte Papa, ne protestantizem eshte cdo besimtar.

Une kam njohur lloje te ndryshme protestantesh (apo ungjilloresh) dhe nuk mund t'i fut te gjithe ne nje thes.

Para 4-5 vjetesh rashe ne kontakt me disa protestante qe u treguan shume miqesore me mua. Ne fillim studionim Biblen bashke, arritem dhe t'i rrefenim mekatet njeri-tjetrit. Ata tregoheshin te interesuar per K.O., sidomos per menyren se si K.O. e bente pagezimin. Une ju flisja, duke besuar tek sinqeriteti i tyre. Por, gradualisht ata filluan te marrin rolin e "profesorit" dhe me kerkuan qe te pagezohesha (tek kisha e tyre). Une ju pergjigja se jam pagezuar njehere. Por, ata filluan te "faktojne" se KO nuk e ben pagezimin ne menyre biblike. Per kete, ata shfrytezuan informacionin qe ju kisha dhene une.
    Ata me thoshin: "KO pagezon femijet, ndaj pagezimi qe ajo ben, nuk eshte biblik".
    Une ju pergjigjesha se une jam pagezuar ne nje moshe te rritur, keshtu qe mua s'me kap ai nen.
    Kur e pane se nuk ju eci, filluan te pyesin se a isha penduar per mekatet e mia para se te pagezohesha?
    Une u thashe se me detaje nuk e mbaj mend, por di qe jam penduar.
    Ata filluan te me numeronin mekatet qe u kisha rrefyer dhe te pyesnin: "Po per kete mekat je penduar, po per kete tjetrin...?"
    Une u thashe se keto mekate i kam bere pas pagezimit, ndaj nuk kisha sesi te pendohem.

Kur e pane se as kjo nuk u eci, thane se: "Ti na ke thene se KO te pagezon tre here, gje qe eshte jo biblike"
    Une u thashe se nuk kam thene se te pagezon tre here, por se te zhyt tre here, ne emer te Atit, Birit dhe Shpirtit te Shenjte.
    -"Por dhe kjo eshte jobiblike" u pergjigjen, sepse zhytja duhet te behet vetem nje here.

Une perfundimisht u thashe se une jam pagezuar njehere dhe nuk pagezohem serisht. Po te doni me pranoni ne shoqerine tuaj, po te doni jo.
    Qe atehere, filluan gradualisht te me shmangen dhe te takoheshim gjithnje e me rralle, sepse une nuk e shtova me nje numrin e te pagezuarve ne kishen e tyre, dhe per ta statistikat ishin me te rendesishme se shoqeria me nje te krishtere, qe mund te mos bente pjese ne kishen e tyre.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Keto kontakte me lane nje shije shume te hidhur per protestantizmin dhe ne zemren time lindi urrejtja per ta. Gabimi im atehere ishte se i futa te gjithe protestantet ne nje thes. Nuk dua ta bej serisht kete gabim, duke i konsideruar te gjithe heretike dhe mashtrues.

Bashkohem me mendimin e Seminaristit se Protestantizmi eshte Herezi, por mendoj se per protestantet (mbartesit e protestantizmit) nuk duhet folur ne pergjithesi por duhet pare cdokush si nje rast i vecante.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 20-07-2005 mė 12:45
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    postuar me pare nga Peniel

Une nuk mbaj mend qe te kemi diskutuar ndonjehere bashke.

Ke te drejte, sepse kam ndryshuar emrin. Kam qene me emrin nikosejati.

pershendetje ne Krishtin te gjitheve.

Baza e se vertetes eshte vetem nje dhe kjo eshte Bibla. Kur diskutoni per te vertetat e Perendise kjo duhet te jete edhe baza juaj.

Perderisa ti vazhdon qe te kundershtosh se Bibla nuk eshte baza tek e cila duhet te mbeshtetet Kisha e sotme e krishtere, atehere per mendimin tim duhet te rrish larg ketyre diskutimeve qe kane te bejne me Fjalen e Zotit.

Keto jane dy vargje nga Bibla. Nga letra e dyte drejtuar Timoteut kapitulli 3:

16 Every scripture [is] divinely inspired, and profitable for teaching, for conviction, for correction, for instruction in righteousness;

17 that the man of God may be complete, fully fitted to every good work.

Nese hedh poshte keto vargje, ke hedhur poshte gjithe Biblen.

Perendia te hapte syte.

ns
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 20-07-2005 mė 16:29
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Atehere, vella Liveintwoplaces, une te pyeta se cfare nenkupton me "heretik", sepse kjo fjale mund te kete shume kuptime, por me sa duket ti nuk e ke pare kete.

Heretik, sipas meje eshte ai qe perhap mesime te rreme. Jo ai qe thjesht mund te kete marre mesime te rreme nga dikush tjeter dhe ato mund te kene zend vend brenda tij, por ai qe perhap me dashje mesime te rreme, ne menyre qe te beje prozelite.

Duke e pare nga kjo pikepamje, protestantet dhe ungjilloret, jane me shume te genjyer se sa heretike.

Per mua, protestantet jane viktimat e Katolicizmit Papist.
    Papizmi, ne thelb, eshte mohimi i rolit te Kishes dhe grumbullimi i gjithe vetive te Trupit tek nje person i vetem. Ne Katolicizem ky eshte Papa, ne protestantizem eshte cdo besimtar.

Une kam njohur lloje te ndryshme protestantesh (apo ungjilloresh) dhe nuk mund t'i fut te gjithe ne nje thes.

Para 4-5 vjetesh rashe ne kontakt me disa protestante qe u treguan shume miqesore me mua. Ne fillim studionim Biblen bashke, arritem dhe t'i rrefenim mekatet njeri-tjetrit. Ata tregoheshin te interesuar per K.O., sidomos per menyren se si K.O. e bente pagezimin. Une ju flisja, duke besuar tek sinqeriteti i tyre. Por, gradualisht ata filluan te marrin rolin e "profesorit" dhe me kerkuan qe te pagezohesha (tek kisha e tyre). Une ju pergjigja se jam pagezuar njehere. Por, ata filluan te "faktojne" se KO nuk e ben pagezimin ne menyre biblike. Per kete, ata shfrytezuan informacionin qe ju kisha dhene une.
    Ata me thoshin: "KO pagezon femijet, ndaj pagezimi qe ajo ben, nuk eshte biblik".
    Une ju pergjigjesha se une jam pagezuar ne nje moshe te rritur, keshtu qe mua s'me kap ai nen.
    Kur e pane se nuk ju eci, filluan te pyesin se a isha penduar per mekatet e mia para se te pagezohesha?
    Une u thashe se me detaje nuk e mbaj mend, por di qe jam penduar.
    Ata filluan te me numeronin mekatet qe u kisha rrefyer dhe te pyesnin: "Po per kete mekat je penduar, po per kete tjetrin...?"
    Une u thashe se keto mekate i kam bere pas pagezimit, ndaj nuk kisha sesi te pendohem.

Kur e pane se as kjo nuk u eci, thane se: "Ti na ke thene se KO te pagezon tre here, gje qe eshte jo biblike"
    Une u thashe se nuk kam thene se te pagezon tre here, por se te zhyt tre here, ne emer te Atit, Birit dhe Shpirtit te Shenjte.
    -"Por dhe kjo eshte jobiblike" u pergjigjen, sepse zhytja duhet te behet vetem nje here.

Une perfundimisht u thashe se une jam pagezuar njehere dhe nuk pagezohem serisht. Po te doni me pranoni ne shoqerine tuaj, po te doni jo.
    Qe atehere, filluan gradualisht te me shmangen dhe te takoheshim gjithnje e me rralle, sepse une nuk e shtova me nje numrin e te pagezuarve ne kishen e tyre, dhe per ta statistikat ishin me te rendesishme se shoqeria me nje te krishtere, qe mund te mos bente pjese ne kishen e tyre.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Keto kontakte me lane nje shije shume te hidhur per protestantizmin dhe ne zemren time lindi urrejtja per ta. Gabimi im atehere ishte se i futa te gjithe protestantet ne nje thes. Nuk dua ta bej serisht kete gabim, duke i konsideruar te gjithe heretike dhe mashtrues.

Bashkohem me mendimin e Seminaristit se Protestantizmi eshte Herezi, por mendoj se per protestantet (mbartesit e protestantizmit) nuk duhet folur ne pergjithesi por duhet pare cdokush si nje rast i vecante.

Matrix.

Nuk prisja nje reagim te tille nga ty. Por duhet ta prisja sepse nuk ka mundesi qe dikush nga K.O te kete nje tjeter pervec ketij.

Nejse.

Protesantizmi apo kisha Ungjillore eshte e mbeshtetur ne nje doktrine e cila eshte e bazuar ne Bibel. Kjo doktrine eshte e pranuar nga Kisha Ortodokse e cila nuk mund te ballafaqohet dot publikisht per kete, ndaj, perdor menyra mjaft te uleta per te perndjekur keta besimtare qe i perkasin nje doktrine tjeter.

Kam nje informacion per ju besimtaret ortodokse. Nese K.O do t'i quante Protestantet apo Ungjilloret heretike nuk do te kishte mundesi qe te bashkepunonte me ta. Ketu ne Greqi ekziston nje bashkepunim i ngushte midis te dyja paleve. Kjo gje eshte e njohur per ungjilloret por e fshehte ndaj ortodokseve besimtare. Kjo i ka habitur shume ortodokse besimtare te cileve u kam thene kete informacion.

Nuk e di se cilet kane qene ata qe ti ke njohur dhe nuk mund te marr pozicion per ta sepse nuk i njoh, por sigurisht gjithcka qe e kane bere e kane bere nga papjekuria. Kete e them jo per t'i mbrojtur por si rezultat i rrjedhes se ngjarjes.

Prandaj, kij kujdes kur flet per cdo njeri qe deshmon se beson Krishtin. Nese do t'i hynin te gjithe asaj valleje, pra te shihnin se kush eshte heretik, atehere Kisha Ungjillore apo Protestantet, me baze Biblen, do te kishin shume me teper per te thene per K.O dhe K.K dhe me baze po Biblen, do te kishit dale fund e krye heretike. Kjo nuk ndodh sepse ne kete Kishe ekziston me te vertete urtesia dhe mencuria hyjnore e Perendise se gjalle qe meson te mos gjykojme por te duam njerezit.

Gjykimi i takon Perendise dhe per cdo gje do te gjykohemi ne pranine e Tij. Ne kete rast, ti je askushi per te gjykuar. Gjyko vehten tende per jeten qe ben dhe veprat e tua sepse nuk te eshte dhene e drejta e gjykimit as ty dhe as mua.

Zoti me ty

Ju pershendes te gjitheve me dashurine e Tij,

ns

(Livein nga ke humbur? )]
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Diskutimi po denigrohet dhe zenkat kane filluar te kryesojne. Ju ftoj te gjitheve dhe ju them se, nuk eshte mencuri te gjykosh sherbetorin e tjetrit. Eshte nje pergjegjesi e madhe per gjunjet tuaj te dobet. Mjere ai qe i thote vellajt Rraka, tha JEzusi. NEse ju te nderuar mysafire kini erdhur te sillni konflikte te panevojshme, kjo eshte nje pune jo e frytshme. Fakti ketu ne kete diskutim eshte se, ne "heretiket" po sjellim mesimin biblik te shpallur nga apostujt, dhe ju pasardhesit e apsotujve, i quani ato te parendesishme, per faktin se, nuk jane nen mesim te tradites orthodhokse. Ec e gjeje tani se kush eshte... dhe kush thote une jam..
    Sa per ju Matrix me duhet te te them se, besa ne Krisht nuk varet nga opinjoni qe ke ndaj njerzve, qofshin keta edhe te krishtere. Kur njeriu ka religjoinin si qellim, i mat njerszit gjithmone me kete meter, por kur ka Krishtin metri i tij eshte DASHURIA. Edhe apsotujt u "zune"me njeritjetrin per te ditur se kush ishte me i madhi, por Jezusi nuk i braktisi dhe nuk i quajti heretike. Ai ju tregoi se ky lloj mendimi e ka burimin nga bota dhe jo nga Perendia.
    Perfudnimsiht une ftoj moderatorin tone vella Livein, qe ta mbylle kete teme, pasi te gjitha u thane.
    Ju falanderoj te gjitheve per kontributin tuaj dhe jeni te mirepritur ne cdo rast qe te merni pjese ne kete faqe te Krishtere( sepse ketu ka liri ne Krisht) duke sjelle dhe diskutuar tema te ndryshme. NE kete faqe te gjithe te krishteret kane nje mision: sherbese ne Krishtin .
    Po keshtu dua te them se, titulli qe Aministratoret i ka vene kesaj faqe, nuk eshte ai qe ne deshirojme, sepse qellimi yne nuk eshte te behemi dhe te jemi protestanista. Kjo faqe e ka emrin, vendi ku mblidhen motrat dhe vellezerit ne Krishin Jezus. Pra i ftoj administratoret e Forumit qe ta heqin fjalen "protestante" nga kjo faqe, dhe te vendosin fjalen : te krishteret. Kjo eshte deshira jone dhe ajo nuk duhet te dhunohet.
    Zoti na do te gjithve, prandja te gjithe i perkasim Atij. Amin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 20-07-2005 mė 22:49

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Seminarist, nuk mora njė pėrgjigje tė qartė prej teje.

Matrix, mė vjen keq qė ke kaluar njė situatė tė tillė qė ėshtė edhe pėr tė qeshur edhe pėr tė qarė. Pėr tė qeshur pėr cektėsinė e atyre personave, tė cilėt mund tė kenė kaluar oqeanin nėn pretekstin se janė dėrguar nga Perėndia pėr tė ungjillėzuar dhe pėr tė qarė se tek ty dhe persona tė tjerė ka ndikuar kaq negativisht sa tė tė bėjė tė kesh urrejtje nė zemrėn tėnde dhe tė shohėsh shkrimet tona sikur fshehin njė hile. Por Perėndia i cili ėshtė i mirė, mund tė nxjerrė tė mirėn akoma edhe nga veprat e kėqia tė njerėzve.

Unė dua tė pėrsėris edhe njė herė se pėr mua rėndėsi ka nėse dikush ėshtė pagėzuar me Frymėn e Shenjtė (mos mė keqkuptoni, nuk e them nė sensin karismatik), nėse nė zemrėn e dikujt ėshtė bėrė rrethprerja e brėndshme, ajo e frymės. Nėse po, pak rėndėsi ka pėr mua nėse ėshtė Ortodoks, Katolik, Protestant, Ungjillor, etj. Unė mundem lirisht tė adhuroj Perėndinė me ata persona. (nėse mė parnojnė, sigurisht.)

Por le tė supozojmė se ndodhem nė njė kishė lokale me dikė qė beson nė pagėzimin e foshnjeve. Pėr sa kohė, ai person e praktikon nė familjen e tij kėtė pagėzim, ēdo gjė do jetė nė rregull. Por nėse njė vėlla i tillė fillon ta fusė kėtė mėsim si domosdoshmėri nė kishėn lokale ku ai bėn pjesė, kisha duhet tė mos lejojė njė mėsim tė tillė, pasi njė mėsim i tillė ėshtė i huaj pėr kishėn.

Dhe le tė mos harrojmė se njė mėsim i tillė sjell edhe mėsime tė tjera tė huaja pėr kishėn, psh. sistemin klerik, pra priftėrinjtė, duke e ditur se ky sistem ėshtė krejtėsisht i huaj pėr kishėn. Ne e dimė se priftėrinj jemi tė gjithė ne tė cilėve brėnda nesh ka ndodhur rrethprerja e vėrtetė dhe qė pėr Kryeprift kemi vetė Krishtin.

A e sheh Matrix se njė mėsim sjell njė tjetėr mė tė huaj dhe tė rrezikshėm pėr kishėn?

Pėr sa kohė pra, ti do mė pranosh si njė vėlla nė Krisht qė mund tė adhurosh Perėndinė bashkė me mua, ti nuk do jesh asnjėherė pengesė pėr mua pavarėsisht nga disa mėsime tė kishės ortodokse qė unė nuk mund t'i pranoj kurrė. Por unė tė pranoj ty pasi tė ka pranuar Krishti. Dhe kush jam unė qė do mohoj njė nga ata persona me tė cilin do kaloj pėrjetėsinė?

Pėrfundimisht, Dėshmues dua tė them se nuk do ta mbyll akoma kėtė temė, pėrderisa mendoj se Seminaristi apo Matrix do kenė akoma gjėra pėr tė thėnė. Dėshira ime ėshtė qė ta bėj Seminaristin tė ndjehet plotėsisht i lirė nė kėtė forum dhe ta respektoj nga tė gjitha anėt ashtu si duhet respektuar njė mik. Nėse do ketė fyerje, gjė qė deri tani nuk mendoj se ka ndodhur do fshij vetėm fjalėt fyerėse.

Sė fundi, tė falenderoj Dėshmues pėr shkrimet e tua nė kėtė temė qė pėr mendimin tim janė qėndėrzuar nė Krisht.

Faqja 9 prej 31 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjilani
    Nga cod3r nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  2. Shkrim i padėrguar - nė vend tė pėrfundimit.
    Nga nosselgae nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-09-2005, 19:29
  3. Nje shkrim interesant
    Nga dikeafajtore nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 13:38
  4. Ofertat me te reja per pune
    Nga ganoid nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-01-2005, 13:30
  5. Si mund te rekuperoj account-in e fshire?
    Nga Vito Corleone nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-06-2004, 21:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •