Seminarist, logjika ime thote se Perendia nuk do lejonte qe gjera kaq te rendesishme qe i konsideron kisha Ortodokse si pagezimi i foshnjeve ti linte pa sqaruar. Per ne qe kemi lindur nga lart, kjo gje eshte mjaft e qarte, pagezimi behet si shenje e rilindjes sone, si nje deklarate qe nuk i perkasim me kesaj bote dhe ketij qyteterimi, por jemi qytetare te qiellit dhe kjo nepermjet sakrifices se Zotit tone.Postuar mė parė nga Seminarist
Po, ti si e shpjegon faktin se shume nga ata eter qe ti i permend, kane pasur edhe mendime te tilla qe kisha Ortodokse i quan heretike?Postuar mė parė nga Seminarist
A mund te me tregosh te lutem me fakte historike se kur eshte eshte shfaqur per here te pare praktika e pagezimit te foshnjeve dhe nga kush?
Jo, me kalimin e kohes filloi bota te futej ne kishe, filluan ritet pagane te futen ne kishe, filluan paganet(Konstandini) te udheheqin kishen dhe te vendosin per kishen.Postuar mė parė nga Seminarist
Po ti nga e gjete kete gje nga shkrimet e mia? A nuk ishe ti qe kerkove qe te mos shtremberojme thenjet e tua? A mund te me kuotosh nje thenje te tille? Jo! Ata nuk u perkujdesen qe te lene cdo gje te shkruar. Ata ne fakt nuk e dinin se ato shkrime do kalonin brez pas brezi, por ishte Perendia Ai qe u kujdes per nje gje te tille, duke perdorur ata apostuj, te cilet ne ate kohe nuk e dinin se kete thesar do ja linin brezave te ardhshem.Postuar mė parė nga Seminarist
Gjysma e asaj qe thua eshte e vertete dhe gjysma tjeter, ose me mire ajo qe le te kuptohet eshte blasfemi. Zoti yne banon ne ne, (megjithese akoma edhe kete gje ti mund ta mohosh, pasi vete nuk e di nese banon ne ty) dhe si i Tille Ai na zbulohet jo vetem nepermjet bibles, por mbi te gjitha nga jeta e kishes, nje jete per te cilen ti nuk e ke idene se cfare eshte, por kjo nuk do te thote se kisha do "permirsohet" me kalimin e kohes pasi ato praktika qe ndodhen ne kishen e pare nuk ishin te mjaftueshme.Postuar mė parė nga Seminarist
Nuk dua te perseritem dhe kam frike se po fillojme te themi vazhdimisht te njejtat gjera, gje qe nuk me pelqen aspak. Per mua Bibla eshte nje nga mjetet qe ne perdorim per t'u ushqyer ashtu sic eshte edhe jeta e Kishes.Postuar mė parė nga Seminarist
Jo, e ke gabim, une perjetoj prezencen e Zotit edhe ne kishe edhe brenda meje, pra per mua nuk eshte aspak abstrakte, po ti? (kujdes se ke filluar te shtremberosh fjalet e mia)Postuar mė parė nga Seminarist
Perse i ngaterron gjerat? E kam dhene shpjegimin ne nje shkrim me lart. Nese nuk te kujtohet kthehu perseri prapa dhe lexo me kujdes.Postuar mė parė nga Seminarist
Ja dhe pergjigja:Postuar mė parė nga Seminarist
Per me teper, rrethprerja e foshnjave erdh si urdher hyjnor, e jo si nje tradite njerezore.
Vetem se per Palin nuk eshte "po keshtu" por krejt ndryshe.Postuar mė parė nga Seminarist
Sigurisht qe ti, kembe e krye.Postuar mė parė nga Seminarist
Krijoni Kontakt