Close
Faqja 17 prej 31 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 305
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Me siguri qe ti me ngaterron me ndokend tjeter. Rendesi nuk ka kjo, rendesi ka pyetja ime se cfare do te beje ti, meqe je ne Greqi, sikur neser, Greqia te konvertohej ne protestantizmin tend? Do ta shkaterroje shtetin, e cfare permban ai? Do mbaje shtetin, e do te hiqje dore nga Kisha? Apo...cfare?

Persa i perket autoritet tend te preferuar, neve i referohemi asaj qe ai ka shkrojtur e asgjeje tjeter! Nqs shkrimet e tij jane heretike, te gabuara, atehere ky eshte definimi i bindjeve te tij. Martirizimi nuk mund te mistifikoje bindjet, pasi martire bindjesh ka nga te gjitha rrymat, kristiane e jo kristiane.

Edhe nje here po te pyes qarte: Cfare do te beje ti nese kombi shqiptar, apo ai grek, do te ndricohej nga (erresira e) mesimet te tua edhe do konvertohej i GJITHI? Do te shkaterroje shtetin? Do hiqje dore nga Kisha? Apo....cfare?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 23-07-2005 mė 05:56

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Edhe nje here po te pyes qarte: Cfare do te beje ti nese kombi shqiptar, apo ai grek, do te ndricohej nga (erresira e) mesimet te tua edhe do konvertohej i GJITHI? Do te shkaterroje shtetin? Do hiqje dore nga Kisha? Apo....cfare?
    Tė thashė njėherė mos e ngatėrro shtetin me kishėn. Janė dy botė mė vete.

Pastaj asnjėherė nė historinė njerėzore nuk ka ndodhur qė njė shtet i tėrė tė besojė nė Krisht, pėrveē atij besimi qė ju e keni sjellė duke pagėzuar foshnjet.

Vetė Krishti ka thėnė se tė pakėt janė ata qė do hyjnė nė mbretėrinė Qiellore. Tė ndodhte njė gjė e tillė do vinte nė kundėrshtim me fjalėt e Krishtit.

Unė po e ndryshoj pyetjen qė tė tė ndihmoj pak.

Nėse njė person si W.Nee nė momentin qė do besonte do ishte president i njė shteti. E, unė mendoj se do ta nxirrnin jashtė me shkelma nė prapanice (mė fal pėr shprehjen)me ato ide "heretike" qė ai do kishte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marcus1 : 23-07-2005 mė 06:03
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Vetė Krishti ka thėnė se tė pakėt janė ata qė do hyjnė nė mbretėrinė Qiellore. Tė ndodhte njė gjė e tillė do vinte nė kundėrshtim me fjalėt e Krishtit.

Dmth, sipas kesaj, ti mendon se Perendia i ka paracaktuar shumicen qe te shkoje ne FERR!!!!!! Dmth, fjala Profetike per ty eshte predestinim, se ne fakt nuk ekziston mundesia qe te gjithe njerezit te konvertohen REALISHT? Atehere Krishti KOT ka vdekur per te gjithe.

Ky mesim eshte heretik edhe anti-biblik:

Megjithate, si do tja bejme ne rastin e Izraelit, mos valle Zoti eshte fajtor qe e organizoi popullin e tij ne nje shtet? Davidi psh, ishte kurvar meqe ishte mbret ne kete bote apo profet i Zotit?

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Tė lutem mos shko nga njė degė nė njė tjetėr. Ne kemi kaq kohė qė nuk po zgjedhim dot ēėshtjen e foshnjeve dhe ti tani po kalon nga dega nė degė. Mos ėshtė vallė kjo njė metodė qė tė gjesh mėnyra pėr tė mė akuzuar si heretik?

Unė solla vetėm fjalėt e Krishtit. Nėse ti mendon se kėto fjalė duhen interpretuar nga kisha ortodokse mė parė nė mėnyrė qė tė mos jesh heretik, kjo ėshtė puna jote.

Sa pėr mua, jam krenar qė jam heretik!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Tė shkretėt ata qė trėmben sa herė qė ti nxjerr dhėmbėt e tua tė mprehtė!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Or ti cun

nuk jam une qe jam hedhur ne ndonje dege. Je ti qe sjell shkrimet e Nee-s. Postimi im i fundit nga dje ka qene mbi pagezimin. Tek pagezimi ti ke mbetur ne AJER e ka dale BLLOF ne te gjitha postimet e fundit.

Meqe ti ngrejte ceshtjen e bashkepunimit te shtetit me Kishen, une te bera pyetje, e ti prape s'pergjigjesh.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Or ti cun

nuk jam une qe jam hedhur ne ndonje dege. Je ti qe sjell shkrimet e Nee-s. Postimi im i fundit nga dje ka qene mbi pagezimin. Tek pagezimi ti ke mbetur ne AJER e ka dale BLLOF ne te gjitha postimet e fundit.

Meqe ti ngrejte ceshtjen e bashkepunimit te shtetit me Kishen, une te bera pyetje, e ti prape s'pergjigjesh.
    Seminarist, unė ju pėrgjigja njė pyetje qė Matrix bėri. Dhe ta dish mire se ta kam thėnė edhe mė parė, unė nuk debatoj me ty pėr hir tė debatit, apo me shpresėn se mund tė tė bind, por pėr tė gjithė ata qė kanė njė zemėr tė sinqertė para Perėndisė, por qė mund tė trėmben nga kėrcėnimet Ortodokso-Seminariane. Dua qė ēdo kush qė mund tė marrė njė vendim tė ketė parė mė parė tė vėrtetėn nga tė gjitha anėt, ashtu siē ajo ėshtė.

Dhe e vėrteta ėshtė Krishti! Kjo mė intereson mua, qė dikush tė mbahet dhe tė fokusohet te Krishti.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Sa pėr atė qė ti mendon se unė kam dalė bllof pėr cėshtjen e pagėzimit tė foshnjeve, mendoj se je ti qė ke dalė bllof dhe nuk mund tė pėrgjigjesh.

Sa pėr pyetjen tėnde, unė i jam pėrgjigjur. Shteti dhe Kisha janė dy botė mė vete. Nė ēastin qė ato tė dyja bashkohen, kisha ka kurvėruar.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Livein

ndersa une them se nuk ka demonizim me te madh kur je heretik (ne sensin doktrinor fetar), e prape te kesh bindjen se po i sherben Krishtit (qe as qe e njeh HIC).
    Shenjat nga te cilat dallohen keta tipa jane tek niveli i debatit qe marrin persiper te bejne. Ti si je pergjigjur ASNJE shkrimi tim deri me TASH mbi ceshtjen e pagezimit foshnjor, ku une me pika i kam dhene se ku qendron Anti-Bibliciteti i mendimeve te tua.

Une i jam pergjigjur TE GJITHA pyetjeve te tua ne lidhje me kete teme.

Po deshe une ti bej serish pyetjet e mia vetem ty - e te mos pergjigjet askush tjeter nga Ungjilloret, ne nje debat ketu, vetem Une edhe Ti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 23-07-2005 mė 06:22

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja ku jane pyetjet e mia te cilave Livein-i nuk i referohet askund per pergjigje:

Persa i perket pagezimit te foshnjave, une kam, duke e perseritur pak veten, po keto pyetje:

- Perse nuk eshte e qarte ne Bibel qe pagezimi i foshnjave te jete anti-biblik?

sic doli nga pershkrimet tona, kur ne hasim paralelizime te pagezimit neper Bibel, sic eshte Imazhi qe na jepet qe ne lindje, pa u pyetur per pergjegjesine se ai Imazh mund te na coje ne denim ose shperblim te perjetshem; apo sic eshte natyra e rene, qe na jepet qe ne lindje; si rrjedhoje kemi rrethprerjen qe u jepet foshnjave; populli i Perendise Izrael perbehej numerikisht nga foshnjat e veta, edhe kur ky ndeshkohej, foshnjat perfshiheshin po ashtu ne ndeshkime; kemi perkushtimin ne shume raste te DHV te sherbeses qe ne foshnjeri (Samueli) - te gjitha keto na tregojne se pagezimi, si Banja e imazhit te erresuar (jo shkaterruar) nga mekati i pare, si forme beselidhje me Zotin, si mjet trashegimi i natyres se re, si perkushtim sherbimi ndaj Zotit; si anetaresi ndaj popullit te Zotit, fare mire mund edhe duhet bere ne foshnjeri.

Si rrjedhim nuk gjeme asnje varg ne Bibel qe te kundershtoje literalisht pagezimine foshnjave - kuptohet qe ky fakt nuk e vulos vertetesine e praktikimit te pagezimit foshnjor, por nga ana tjeter, as nuk e kundershton ate.

Dhiata e Re nuk permend as se duhet lutur Birit apo Frymes, ndersa Atit po, megjithese Ati, Biri e Fryma jane Nje.
    Keshtu qe lutja ndaj Birit apo Frymes kuptohet vetem nga konteksti.

Mesimi i Dhiates se Re mbi pagezimin koncentrohet ne nevojat praktike te Kishes se pare, duke u dhene Kishave nje perkufizim shpirteror te pagezimit, edhe duke u treguar personave ne Kishe, te cileve letrat u drejtohen, se cfare do te thote konkretisht per ta te pagezuarit. Keshtu qe nga njera ane, Dhiata e Re, na jep vetem perkufizimin, thelbin e pagezimit, ndersa nga ana tjeter, nuk percakton se cfare behet konkretisht ne nje variete rastesh njerezore, si ne rastin e te semureve mendore; atyre qe nuk kane mundesi te pagezohen per arsye te ndryshme etj etj...
    Ashtu sikurse Dhiata e Re nuk perqendrohet nese lutja duhet drejtuar vetem Atit, packa se Biri edhe Fryma jane po ashtu Perendi, apo te treve njelloj e sebashku.

Keshtu qe edhe vetem me Bibel, pa i hyre shume debatit mbi autoritetin, prape nuk ka asnje arsye qe pagezimi i foshnjave te refuzohet.

Ndersa arsyetimet e ungjilloreve te ketushem refuzohen nga vete pikat qe une kam dhene me lart.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 23-07-2005 mė 07:09

Faqja 17 prej 31 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjilani
    Nga cod3r nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  2. Shkrim i padėrguar - nė vend tė pėrfundimit.
    Nga nosselgae nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-09-2005, 19:29
  3. Nje shkrim interesant
    Nga dikeafajtore nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 13:38
  4. Ofertat me te reja per pune
    Nga ganoid nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-01-2005, 13:30
  5. Si mund te rekuperoj account-in e fshire?
    Nga Vito Corleone nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-06-2004, 21:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •