Deshmues, mos ki merak se asnje zenke apo fyerje nuk ka filluar. Thjesht neve, ju pergjigjem nje kerkese edhe pyetje qe na beri Livein-i, ne lidhje me ate se cfare mendojme neve per protestantet.
Nikosejati,
ti je i lire te besh cfaredo pyetje per Kishen Ortodokse. Edhe ne kete debat, je i lire te na pergjigjesh me baze Biblen. Pse nuk merr pjese? E kam fjalen te marresh pjese me dinjitet, edhe jo per hir te kundershtimit. Neve me Bibel kemi folur. Deri me tash, une nuk kam dhene ASNJE definim ne baze te tradites.
Hapi faqete e ketij debati, shihi mire pike-pyetjet e mia qe kam ngrejtur, edhe pergjigju.
Sa per bashkepunimin K.O me protestantet, neve jemi ne dijeni, edhe mua me habit naiviteti me te cilin ti mendon se neve na u mbajtka e fshehte kjo gje.
Bashkepunim eshte edhe kjo bisede e jona - te pakten nga pikepamja ime. Bashkepunimi nuk eshte kompromentim doktrinor. Fakti eshte fakt - qe ta kuptosh ti Niko, sepse protestantizmi (sidomos levizjet Ungjillore) konsiderohen heretike - kur ungjilloret konvertohen ne Ortodoksi, ne cdo vend te botes, ata pagezohen. Kjo gje nuk ndodh me katoliket, anglikanet, ndoshta edhe luteranet.
Krijoni Kontakt