Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Hajde hajde si qeka bashku zorra e trashe me trurin e vogel ketu.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar mė parė nga shitesi
    Nuk e kam fjalen per shqiptaret e pas 90 por ata qe kane qene gjithmone aty

Perderisa nuk flasin shqip, dhe nuk di qe te kete shqiptare para 90 qe flasin shqip, nuk mund te jene ETNI.

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Arber
    Une nuk e di se sa eshte numri i shqiptareve ne greqi por qe ne greqi ka pasur dhe ka shqiptare e di me siguri sepse meqenese ne greqi kane shkuar me mijra shqiptare si cdo shqiptar tjeter dhe une njoh disa prej tyre dhe gjeja qe kujtdo i kishte rene ne sy atje ishte gjuha shqipe e folur dhe nga femije sidomos ne zonen shqiptare deri ne arte dhe ne athine.Bile vendasit u kishin folur qe athina eshte e rrethuar nga fshatra shqiptare dhe furnizuar me popullsi prej tyre.
    Une e imagjinoj se sa e veshtire ka qene te ruhet gjuha atje kur sot jemi ne 2005 dhe shteti grek mohon etnit.
    Si mendon arber shqiptaret e ēamerise qe nuk u debuan (sepse ishin ortodokse) e kane pasur te lehte ta ruajne gjuhen shqipe kur pane qe 20% e vllezerve te tyre u masakruan se flisnin ate gjuhe dhe pjesa tjeter u debua?!
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar mė parė nga shitesi
    Arber
    Une nuk e di se sa eshte numri i shqiptareve ne greqi por qe ne greqi ka pasur dhe ka shqiptare e di me siguri sepse meqenese ne greqi kane shkuar me mijra shqiptare si cdo shqiptar tjeter dhe une njoh disa prej tyre dhe gjeja qe kujtdo i kishte rene ne sy atje ishte gjuha shqipe e folur dhe nga femije sidomos ne zonen shqiptare deri ne arte dhe ne athine.Bile vendasit u kishin folur qe athina eshte e rrethuar nga fshatra shqiptare dhe furnizuar me popullsi prej tyre.
    Une e imagjinoj se sa e veshtire ka qene te ruhet gjuha atje kur sot jemi ne 2005 dhe shteti grek mohon etnit.
    Si mendon arber shqiptaret e ēamerise qe nuk u debuan (sepse ishin ortodokse) e kane pasur te lehte ta ruajne gjuhen shqipe kur pane qe 20% e vllezerve te tyre u masakruan se flisnin ate gjuhe dhe pjesa tjeter u debua?!

Pikerisht keshtu eshte, ti vete e the qe nuk flasin "shqip" dhe jane drejte harrimit te plote te saj (no mos eshte zhdukur fare gj shqipe e folur), dhe nuk mund te konceptohet nje etni qe nuk flet gjuhen e vet (etnike).

Me thuaj a mund te quhet etni ky grup njerezish?

Jo. Eshte e pamundur.

Miqesisht,

21_Arber_21

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Jo Arber
    Une kam thene :

[QUOTE=shitesi]Arber
    shqiptare si cdo shqiptar tjeter dhe une njoh disa prej tyre dhe gjeja qe kujtdo i kishte rene ne sy atje ishte gjuha shqipe e folur dhe nga femije sidomos ne zonen shqiptare deri ne arte dhe ne athine.[QUOTE]
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Shqiptareve ne Greqi u mungon organizimi, interesi per te shpallur perkatesine e tyre etnike; kush del nga keto shina, zhduket; kush i di keto gjera, dhe tregon moskokecarje per t'i shpallur, e ben per faktin e thjeshte se nuk ka kujt tja shpalle; ka prej tyre qe mendojne qe eshte e panevojshme te deklarosh nje gje kaq normale.
    Etniciteti, ne ate qe sot quhet Greqi, ka kuptim krejt te kithet me cdo lloj perkufizimi qe mund t'i behet kesaj fjale, ne cfaredolloj gjuhe tjeter te botes.
    Dhe nuk eshte per t'u habitur, kjo ndodh me shume fjale te tjera ne greqisht; fjale, perkufizimi i te cilave ve ne rrezik, dhe i ve zjarrin procesit popullformues te asaj qe sot quhet Greqi. Nje klan vagabondesh qe e kane kaq te veshtire per t'u bere njerez, me kaq pak aftesi kombformuese, dhe qe kane provuar edhe gjerat me te neveritshme per tja arritur qellimit, detyrimisht qe kur vjen fjala per t'i "lehtesuar" sadopak gjerat, e bejne edhe duke ndryshuar kuptimin e fjaleve. E si mund te flitet per etni ne nje shtet qe nuk ka histori? Ne nje shtet qe banohet prej turma njerezish pa palce kurrizore, ku pi njeri dhe dehen te gjithe?
    Shqiptari eshte shqiptar(per mendimin tim) vetem ne rastin kur eshte i ndergjegjshem per kete fakt dhe ndihet krenar qe eshte i tille. Ne Greqi je grek vetem se je i paditur, apo i pazoti per t'u thene te tjereve se cfare gjaku ke. Ne Greqi, edhe mushkonjat jane greke, edhe guret jane greke, edhe peshqit jane greke, - ndoshta edhe ortodokse; se peshqit myslymane rrine ne Turqi(sipas akademikeve greke), perndryshe nuk u be kot shkembimi i popullsise midis Turqise dhe Greqise... Madje edhe me tej, peshqit qe ndodheshin ne ujrat greke ishin te gjithe greke, ose perndryshe coheshin ne Anadoll.
    Kam pershtypjen qe ashtu si e kane marre rrugen greqerit, pas disa shekujsh mund te behen vertete komb i mirefillte ashtu sic e njohim ne, bota, pjesa tjeter, 6 miljardshi pa 10 miljone. Si ta them. Ndoshta, nese turku nuk zgjohet keq ndonje dite dhe i shkrepet t'ja fuse ndonjerit me brryl(dhe dihet kush e ha gjithnje!).
    Nejse, ca thone: Zito Eladha... shprehje qe do kishte shume kuptim per mua, nese do me shpjegonin se kush eshte Eladha, ku eshte dhe si shkohet atje; se udhetim ne boten e perrallave nuk kam bere ndonjehere.
    Deri atehere, do te therras sa te me plase temthi: rrofte Shqiperia, dhe Zoti e bekofte nga Sioni!
    Cdo gje tjeter eshte erresire dhe merzi....
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    [QUOTE=shitesi]Jo Arber
    Une kam thene :

[QUOTE=shitesi]Arber
    shqiptare si cdo shqiptar tjeter dhe une njoh disa prej tyre dhe gjeja qe kujtdo i kishte rene ne sy atje ishte gjuha shqipe e folur dhe nga femije sidomos ne zonen shqiptare deri ne arte dhe ne athine.
    Ishalla eshte kshu si thua ti, vella.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Fenomeni "Abdi Baleta"
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 206
    Postimi i Fundit: 06-09-2009, 09:28
  2. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. All-llahu ka thėnė
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-01-2007, 07:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •