Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 34
    i/e larguar Maska e DINA
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    I ♥ New York
    Postime
    103

Flamuri kombëtar kuq e zi me shqiponjën dy-krenare

Flasim shume per kombin shqipetar dhe fiset e tyre jashte saj.Pa me thoni o shqipetare te nderuar se si doli flamuri shqipetar i kuq me shqiponjen dy krenare, qe valvid edhe sot e kesajdite.e dua nga ju se si u ndertua flamuri shqipetar dhe historine e saj qe nga i madherushmi Gjergj Kastrioti (SKENDERBEU).

ME RESPEKT DINA
    Ps:Kur te marre ca pergjigje nga ju te dashur atdhetar do ju tregoj historine e flamurit kombetar.

i/e larguar Maska e DINA
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    I ♥ New York
    Postime
    103
    Shiko e di qe jeni kureshtare po nuk do ju kthej pergjigje pa marre nje here pergjigje nga ju.dhe i thoni vetes shqipetar.

alvi
    i/e ftuar
    Dy kokat simbolizojne pamundesine per te rene dakort te popullit shqiptar. Pra njera koke thote, majtas, koka tjeter thote djathtas, njera perpara e tjetra prapa. Pra ne vendnumero. Pastaj shqiponja si shqiponje, eshte shpend qe vetem palle ben, ku te gjeje nai qingj, a nai lepur, ta kapi dhe ta haje.
    Ky ishte shpjegimi im (LOL)
    Tani na thuaj ate tendin, se mezi po pres. (LOL)

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,242
    Postimet në Bllog
    22
    Dy kokat jane simboli i ndarjes se perandorise romake me dy, ne kohen e Konstandinit te madh i cili njihet ne histori si perandori romak qe solli Krishterimin ne Europe. Dy kokat nuk jane vetem simboli i flamurit shqiptar por i gjejme ne flamujt e gjithe vendeve te Europes Lindore.

Konstandini i madh ka qene perandor romak me origjine Ilire qe i solli Europes Krishterimin dhe qyteterimin qe jetojme edhe sot e kesaj dite. Vete Konstandini eshte pagezuar ne moshe te thyer dhe e ema e Tij ka sjelle nje pjese nga druri i kryqit ku eshte kryqezuar Krishti si prove per egzistencen e Krishterimit dhe vegimit qe i doli ne gjume Konstandinit perpara se te pushtonte Romen e te behej perandor.

Do te mundohem te gjej nje informacion te plote mbi Konstandinin dhe do ta perkthej ne shqip. Kam pare nje emision te tere per te ne Discovery Channel.

Gjergj Kastrioti per te luftuar pushtimin otoman, ngriti flamurin e Konstandinit si forma e rezistences se krishterimit karshi islamizmit. Jo me kot Gjergj Kastrioti ngriti edhe nje aleance me Princin e Napolit dhe Vatikanin.

hidhert
    Anëtarësuar
    26-07-2002
    Postime
    172
    PER ALBO
    n.q.s. se don zgjerosh informazionet mbi kostantinon
    mund te lexosh( dhe une tani po e lexoj) nje roman historik
    i shkruajtur nga BRADLEY me titull prifteresha e avalonit.

i/e larguar Maska e DINA
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    I ♥ New York
    Postime
    103
    ALBO JENI AFRUAR PO NUK KA TE BEJ FARE PER NDARJEN E PERANDORISE ROMAKE NE KOHEN E KONSTADINIT.EDHE UNE NUK E DIJA.PO ME BERI NJE PYETJE NJE AMERIKAN QE PONOJ ME TE .SE SI E KEMI FLAMURIN KOMBETAR?DHE UNE I TREGOVA SE SI E KEMI KUQ E ZI ME SHQIPONJEN DY KRENARE.DHE PASTAJ ME BERI PRAP NJE PYETJE TJETER QE NGELA E BEFASUAR .PO PSE ESHTE I KUQ DHE SHQIPONJA ME DY KOKA?CTE TI THOJA SE NUK E DIJA UNE E SHKRETA ,DHE I THASHE QE KESHTU E KA VENE I MADHERISHMI SKENDERBE NE ATE KOHE.DHE NGJYREN E SAJ I THASHE E KA MARRE NGA GJAKU QE ESHTE DERDHUR PER ATEDHE, QE TE DILJA NGA SITUATA.PO PASTAJ I THASHE VETES ORE PSE NUK E SHIKOJ NJE HERE SE SI ESHTE SE ME BERI KURESHTARE. E PASHE DHE ISHTE SI LEGJENDAT.
    -KERKOJ PRAP NGA JU PERGJIGJE DHE MOS MU MERZISNI PER KEMGULJEN TIME QE NUK JUA TREGOJ.PO ISHTE KENAQESI KUR E LEXOVA
    ME RRESPEKT DINA
    Ndryshuar për herë të fundit nga DINA : 04-09-2002 më 02:05

i/e regjistruar Maska e armando2001
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Toronto, Kanada
    Postime
    75
    Albo

Edhe une mendoj se shqiponja me dy koka ishte simbol i ndarjes se Perandorise Romake ne ate te Lindjes dhe Perendimit por vete shqiponja si simbol eshte shume me i vjeter dhe u perket pikerisht Pellasgeve qe perbenin shtresen proto-Indo-Europiane te Ballkanit.

Shqiponja ishte ne fakt as me pak dhe as me shume por lajmetarja e Zeusit ne toke.

Kjo mesa duket u adoptua nga Perandoria romake dhe u kthye ne embleme te Perandorit te Romes. Dy koket u shfaqen me ndarjen e Perandorise dhe shpernguljen e administrates se Kostandinit ne Kostandinopoje.

Persa i perket ngjyrave te them te drejten edhe une jam shume kureshtar te di te verteten ose variantin me afer saj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga armando2001 : 05-09-2002 më 13:40
    Live and let live!

i/e regjistruar Maska e Shën Albani
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Saqrimi i drejte eshte i Albo-s

ne kete adrese mund te lexohet nje mendim i tille......

http://www.geocities.com/djalosh/historia.htm

i/e regjistruar Maska e armando2001
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Toronto, Kanada
    Postime
    75
    Shen Albani,

Ke te drejte, ishte nje keqkuptim i imi mes simbolit te shqiponjes dhe shqiponjes me dy koka, ne shkrimin e mesiperm te cilin e rregullova.

Gabime te tilla ndodhin kur je i lodhur dhe shkruan naten vone.
    Live and let live!

i/e regjistruar Maska e xhelil
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    82
    NUK JAM SHUME I SIGURTE PER FLAMURIN TONE VETEM NJI GJE E DI SE ESHTE FLAMURI ME I BUKUR NE BOTE.
    PERSA I PERKET KOKAVE ATO JANE DY KOKA QE PERFUNDOJNE NE NJE TRUNG KESHTU QE PERSONIFIKOJNE BASHKIMIN E KOMBIT TONE (GEGE+TOSKE=SHQIPERI)
    Keshtu qe Shqipja Dy Krenare eshte shenje e bashkimit dhe unitetit te kombit tone qe per here te pare ne historine e mesjetes me heroin tone kombetare SKENDERBEUN i beri balle njeres nga perandorite me te fuqishme dhe me barbare asaj automane.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •