Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 43
    Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar më parë nga perestae00
    Po nje kriminel ordiner eshte, po nga e dime neve kush qendron pas tij? Nje gje qe me bene pershtypje per keto sulme, ashtu si edhe ato ne Amerike, eshte se vetem 24 apo 48 ore pas sulmeve, autoritetet britanike na japin te dhena mjaft te detajuara ne lidhje me terroristet edhe me aktivitetet e tyre mu para sulmeve, biles autoritet vendore jane aq te informuar saqe ma merr mendja jane ne gjendja te thone edhe kur terroristet e kane perdorur nevojtoren per here te fundit. Tashi shtrohet pyetja ku i gjeten gjithe keto te dhena. Kjo le te kuptohet qe vete autoritetet britanike ashtu si edhe ato amerikane kane pasur informacion per sulmet edhe nuk kane bere gje per ti parandaluar. Shume enigmatike puna .

Zoti Perestae i 0 !

Cilat jane te dhenat e detajuara qe dhane autoritetet britanike, pa mi thuaj pak!
    Cilat? Kush ishin autoret?
    1)Jane ne kamera! Nuk do me teper se 8 ore te kontrollosh te gjitha kamerat e kasetat e videos. Flas me kompetence se kam punuar security ....
    2) Vete prinderit e njerit prej terroristeve lajmeruan ne polici qe i biri i tyre nga qyteti Leeds ishte zhdukur! Plus kesaj zhdukjeje kaq papritur perseri nga i njejti qytet rezultuan te zhdukur dhe 3 te tjere, qe te gjithe myslimane nga Pakistani! E nuk do shume mend te dish se 1+1=2. Kater persona te zhdukur, kater shperthime!
    3) Se kush hyn e del ne Angli e kudo ne bote, mjafton ti biesh kompjuterit dhe te del lista e udhetareve neper aeroporte. Te del emri kudo, cdaredolloj udhetimi ke bere te pakten 10 vjetet e fundit.
    4) Prinderit e ketij zgjebes, bashkepunuan me policine dhe dhane informata se kush ishte i biri, ku e kishte bere shkollen, kur iku ne Pakistan, kur u kthye! Ata ishin po aq te shokuar sa gjithe te tjeret, sepse nuk e dinin se i biri u ishte ngaterruar ( madje nuk kishte shkak) me elemente radikale islamike.

Dhe e fundit....Perse mor djale ca e kujton ti Angline e anglezet....se meqe jane tolerante dhe lene imamet e hoxhallaret te pelllasin mes Londres e Manchesterit te shajne Perendimin dhe te kerkojne asgjesimin e tij, jane budallenj! Jo jane njerez dhe kujtojne se kane te bejne me njerez , jo me shtaza me fytyra njeriu. Ata bejne gabimin se i llogarisin terroristet per qenie logjike, jo skizofrene e shtaze qe nuk kane respekt as per jeten e tyre, jo me per te te tjereve! Keta kater persona, pervec njerit, asnjeri prej tyre nuk kishte pasur aktivitet te hapur. Ne Britani nuk eshte krim, as te shash Perendimin, as te shkosh ne xhami ku predikojne mjekercjaper qe nuk iu pelqen Anglia.
    "Who is John Galt?"

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga Brari
    ..

cdo mjekrrosh musliman qe ka marre letra ne Londer nga Shteti anglez eshte nje terrorist..

------------
    O minister i puneve te kota nuk tregon mjekra terorizem o lumadh mjekra eshte obligim nga Zoti per cdo besimtar prandaj dhe Zoti i Lartemadheruar e krijoi burrin me mjeker kurse gruan pa te

Mjekra mbahet dhe tregon mos perngjasimin burrin me gruan dhe mos deformimin e krijeses te Zotit Fuqiplot cdo profet i Zotit ka mbajtur mjeker dy pellembe madje dhe te krishteret nuk kane asnje foto te Jezusit pa mjeker ....ma mere mendja se me muare vesh

Per temen

Myftiu i madh dhe të tjerët dënojnë bombardimet në Londër

Myftiu i madh i Mbretërisë [Saudite] dje dënoi ashpër shpërthimet vdekjesjellëse që tundën Londrën, duke thënë që Islami ndalon qartë vrasjen e njerëzve të pafajshëm. Ai po ashtu kritikoi terroristët për nxirjen e imazhit të Islamit duke ia përshkruar fesë krimet e veta të neveritshme.

Eksplodimi që plasi nëpër sistemin e transportit Londinez të Enjten, "duke qëlluar njerëz të qetë, nuk arsyetohet me Islam, dhe vërtet kjo është e ndaluar nga feja jonë", - tha shejh Abdul Aziz el-Shejh në një deklaratë të transmetuar nga Agjencia Saudite e Lajmeve.

"T'ia atribuosh Islamit aktet e vrasjeve individuale apo kolektive, bombardimet, shkatërrimin e pronës dhe terrorizimin e njerëzve të qetë, është e padrejtë, ngaqë këto janë të kundërta me fenë hyjnore", - tha myftiu, i cili po ashtu kryeson Këshillin e Dijetarëve të Mëdhenj, autoritetit më të lartë fetar Sauditë.

"Islami është fe e reformave dhe drejtësisë. Ai merr në sy përparimin e njerëzimit dhe e nxjerr atë nga errësira në dritë. Ai po ashtu thërret për respektimin e marrëveshjeve dhe ndalon dhunën", - tha myftiu duke iu referuar qeverive që kanë marrëveshje ndërshtetërore. "Të bësh shkatërrim në tokë është një nga krimet më të mëdha në Islam", - shpjegoi ai.

Shejh Abdul Mohsin el-Ubeikan, një dijetar Saudit dhe anëtar i Shuras [Këshillit Konsultativ], tha që nuk ka pasur kurrfarë arsye për vrasjen e njerëzve të pafajshëm. Duke folur në televizionin MBC, ai nxiti të gjithë anëtarët e komunitetit musliman në Britani që të bashkëpunojnë me autoritetet Britanike në gjetjen e kriminelëve që kanë kryer sulmet.

...

Shejh Abdul Aziz bin Abdullah el-Shejh, myftiu i madh i Arabisë Saudite, Kryetar i Komisionit të Dijetarëve të Mëdhenj dhe Kryetar i Departamentit për Kërkime Shkencore dhe Udhëzim, sot dënoi bombardimet terroriste në Londër dhe dha deklaratën në vijim:

"Të vrasësh dhe terrorizosh njerëzit e pafajshëm, si dhe të shkatërrosh pronën, nuk arsyetohet në Islam. T'ia atribuosh gjithë këto incidente të tmerrshme Islamit është e padrejtë. Muslimanët duhet ta thonë të vërtetën dhe ta zbulojnë pavërtetësinë, si dhe të informojnë të gjithë njerëzit që Islami është një fe e drejtësisë, përmirësimit dhe përparimit. Islami është shpallja e fundit që Allahu zgjodhi për njerëzimin, për t'i udhëzuar nga errësira në dritë. Allahu ka thënë:

"Këtë ditë jua përsosa fenë tuaj, plotësova favorin Tim ndaj jush dhe kam zgjedhur Islamin për fe tuajën".

Feja jonë nxit për përmbushjen e obligimeve dhe na ndalon nga braktisja e këtyre obligimeve. Allahu ka thënë:

"O ju që besoni, përmbushni obligimet e juaja".

Vrasja e padrejtë e qenieve njerëzore në Islam është e ndaluar. Allahu thotë:

"Mos vrisni asnjeri të cilin e ka ndaluar Allahu, përveç me arsye të drejtë".

Prishja në tokë konsiderohet mëkat i madh në Islam. Allahu thotë:

"Nga njerëzimi është ai, e folura e të cilit mund të të pëlqejë në këtë jetë. Dhe ai e merr Allahun për dëshmitar për atë çfarë ka në zemër, ndonëse ai është kundërshtari më grindavec. Kur largohet nga ti, ai bën përpjekje për të dëmtuar në tokë dhe për të shkatërruar prodhimet dhe bagëtinë, kurse Allahu nuk e pëlqen dëmin. Kur i thuhet atij:'Ki frikë Allahun', ai udhëhiqet nga arroganca për të bërë më shumë krime. Pra, i mjafton atij xhehenemi, dhe vërtet ai është vend i keq për t'u prehur".
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 14-07-2005 më 19:39
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Nuk e kam ndjekur aq sa duhet ne media hetimin e bombave ne Londer, por kam mesuar ne vija te trasha se ata qe ishin autoret e bombave, nuk i permbaheshin aspak "profilit te terroristit", qe shume njerez kane ne kohe.

1. Ishin shtetas britanike te lindur e rritur ne Angli, me origjine aziatike.
    2. Ishin njerez si ne pamje edhe ne jeten qe benin, normale ne syte e njerezve.
    3. Nuk eshte dokumentuar asnje lidhje e tyre me organizata terroriste jashte Anglise.

Cfare do te thone keto 3 fakte te zbuluara deri me tani?

1. Qe Anglia nuk vuan thjeshte nga nje "terrorizem nderkombetar", por nga nje terrorizem kombetar, pasi jane shtetasit e vete qe po vene bomba e po marrin jete njerezish te pafajshem.

2. Ata qe vune ne jete keto akte terroriste jane ne moshe te re, besimtare te devotshem islamike, me nje sjellje normale ne jeten e perditshme, jo vetem ne syte e shoqerise angleze por edhe ne syte e familjareve te tyre qe jane shokuar kur kane mesuar nje gje te tille. Kjo rrezon profilin apo steriotipin e deritanishem te terroristit islamik dhe perben nje alarm akoma me te madh per shoqerine angleze dhe mbare qyteterimin perendimor: cdo besimtar i devotshem musliman qe jeton ne keto shoqeri, mund te jete kontigjent i mundshem per ideologjine e mbjelljes se terrorit. Mjekra e gjate, veshja islamike, te qenit emigrant, origjina nga nje vend i caktuar islamik, nuk perbejne me shenja dalluese te terroristeve.

3. Cdo shtet evropian, me nje komunitet musliman brenda tij, mund te jete duke strehuar celula apo grupe te vogla njerezish qe jane te gatshem te ndermarrin te njejtat akte qe ndermoren ne NY apo ne Madrid, apo ne Londer. Dhe sic e thashe edhe me lart, ky nuk eshte thjeshte nje terrorizem nderkombetar, ky eshte nje terrorizem kombetar.

Cfare do te sjellin keto akte?

Evropianet, amerikanet dhe mbare bota, po mesojne tani ate qe Izraeli ka dekada qe ka mesuar duke bashkejetuar me afer se kushdo me qyteterimin islamik. Ato aktet terroriste qe dikur evropianet apo amerikanet i shihnin neper emisionet e lajmeve qe raportonin nga Izraeli e Palestina, sot po i jetojne me syte e tyre ne rruget e NY dhe Londres. Deri dje, evropianet e akuzonin Izraelin per shkeljen e te drejtave te njeriut kur ky merrte hapa per mbrojtjen e sigurise se vet, sot evropianet, ruset, amerikanet marrin trajnim dhe eksperience nga izraelitet se si te mbrohen nga akte te tilla terroriste.

Izraeli e ka kufizuar ndjeshem efikasitetin e grupeve te tilla duke ngritur nje murr ndarres ne Bregun Perendimor dhe duke iu pergjigjur terrorit me terror. Dhe me sa duket, evropianet dhe amerikanet dalengadale do te ndergjegjesohen nga vete akte te tilla, qe rreziku i terrorizmit islamik nuk eshte me thjeshte nje rrezik, por nje realitet dhe lufta kunder terrorizmit nuk eshte me nje kercenim vetem per Izraelin apo SHBA, eshte nje kercenim per gjithe qyteterimin Perendimor.

Te gjithe ata qe mendonin se terrorizmi islamik infekton vetem analfabetet dhe shtresat e varfera, sot pas zbulimeve te hetimeve angleze kane zgjedhur te heshtin. Dhe eshte kjo arsyeja perse bombat e Londres e cojne luften kunder terrorizmit ne nje dimension te ri dhe ne nje stad akoma me te larte.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 14-07-2005 më 20:20

PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Citim Postuar më parë nga benseven11
    Cvlere ka kapja e autorit kur u vrane gjithe ato njerez dhe u bene gjithato deme.,Anglia ka Sherbimin e inteligjences me me fame dhe eksperience ne europe.Turp,nuk parandalohen bombat dhe krimet terroriste.Demi me i madh eshte terrori psikologjik,psikoza e frikes qe mbillet ne europe dhe amerike e kudo tjeter,duke krijuar ndjenjen e frikes pasigurise se publikut.Do duhet shume kohe te rivendoset vertet qetesia.Njihet si fakt qe Londra ka numrin me te madh te videokamerave ne rruge dhe ambjente publike e metro.A mund te kontrollosh nje metro me videokamera ku vershojne me mijra njerez.Eshte e pamundur te diktosh nje person te dyshime apo nje mbartes bombe.Nuk ka vlere,U vertetua
    me ngjarjen qe sapo ndodhi.Ironia e realitetit eshte qe organizata arabe terroriste kane zyra ne Londer!!!!Mendo se cfare behet.A kontrollohen llogarite bankare te arabeve ne Londer,transaksionet qe behen???? Asgje nuk thuhet.
    Shteti aty dhe parlamenti e ka ne dore vete qe te nxjerre nje ligj te vecante qe gjithe arabet qe jetojne ne angli te largohen nga anglia,pavarsisht nga mosha seksi,eshte student apo eshte biznesmen apo eshte,mekanik,mesues,fetar, i kuq jeshil blu,hiqi te gjithe qeroji jashte anglise,pastro Angline.Te mos lejohet ne aeroport dhe kufi me ligj futje e personave me prejardhje dhe shtetesi arabe.Jo viza per arabet per te hy ne Angli.Tua bllokoje llogarine bankare te gjithe arabeve.Dhe eshte e drejte,pasi askush nuk e di se nga te vjen dhe kur te vjen bomba.Shteti e ka ne dore vete.eshte me mire keshtu se sa te shpenzojne miliona extra per personel,aparatura dhe polici me shume per sigurine publike.
    Imagjino vetem nje aparat skaner per bagazhet ne nje aeroport kushton 1 miljon dollare.Imagjino sa shpenzime do kerkoje ruajtja e publikut dhe kerkimi per te zbuluar terroristat.

Vallai vella, ato gjerat qe ke permendur me larte, dhe une jam i mendimit "Te behen" por valle eshte aq e lehte? Ku do jete fundi pasataj?... Jan disa pyetje elementare qe mua si qytetar i Londres me vijne ne koke direkt.

Nuk eshte s`gjidhje ajo qe thua ti vella qe "Ti qerojne". Vertet parlamenti ka ne dore "ligje" po sa s`batohen keto ligje? Te heqesh komplet myslimanet (Muhaxhalleret) besoj se s`do ishte dicka e veshtire por duhet te dish dicka vella qe shumica e doktorave neper spitalet e Londres dhe doktorat familjar jane nga gjiri "Mysliman". Nje pjese e mire e klases puntore, si mirmbajtes te metrove si shofera atobuzash po ashtuj jane. Madje ke edhe deputet "Indian/Paikstanez" qe eshte ne partine Laboriste.

Shteti eshte kukull.

Myhaxhelleret drejtojne jeten e perditshme tashme. Ato kane biznezet e tyre. Nuk po flas per "corner shops" por per bizneze te mirfillta qe konkurojne ne treg.
    Vertet mendon se Tony Blair do te "Shporrte" keta maskarenj sepse ju vrane 60-70 persona?. Miku se rrun manallin shume se i bie shkurt ne menyra te tjera.

Anglia nuk eshte e Anglezit por e "Britanikut" qe ne ditet e sotme eshte c`do person qe ka ardhur dhe jeton aty per me shume se 5 vjet. Gjerat kan dal nga kontrolli, dhe vk jo Tony po asnje s`ja gjen dermanin sepse "Kaceri" eshte perhap aq thelle ....
    Jam JETUS jo TREGUS!.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2004
    Postime
    115
    Cilat jane te dhenat e detajuara qe dhane autoritetet britanike, pa mi thuaj pak!
    Cilat? Kush ishin autoret?
    Ore Toro je ne rradhe te ngjarjeve ti apo jo? Ato informacione qe kerkon mund ti gjesh te bbc news apo agjensi te tjera te lajmeve, mjafton te besh nje "google apo yahoo serach."

Dhe e fundit....Perse mor djale ca e kujton ti Angline e anglezet....se meqe jane tolerante dhe lene imamet e hoxhallaret te pelllasin mes Londres e Manchesterit te shajne Perendimin dhe te kerkojne asgjesimin e tij, jane budallenj! Jo jane njerez dhe kujtojne se kane te bejne me njerez , jo me shtaza me fytyra njeriu. Ata bejne gabimin se i llogarisin terroristet per qenie logjike, jo skizofrene e shtaze qe nuk kane respekt as per jeten e tyre, jo me per te te tjereve! Keta kater persona, pervec njerit, asnjeri prej tyre nuk kishte pasur aktivitet te hapur. Ne Britani nuk eshte krim, as te shash Perendimin, as te shkosh ne xhami ku predikojne mjekercjaper qe nuk iu pelqen Anglia.
    Po he mo Toro, pse i lejojne anglezet ato "imame edhe hoxhallare te pellasin ne mes Londres e te shajne perendimin"? Edhe une, ashtu si gjithe te tjeret, e bej te njejten pyetje? Tashi anglezet nuk jane aq budallenj sa ti lejojne keta predikues "te pellasin" urrejtje kunder perendimit ashtu kot. Duhet te kene edhe anglezet nje arsye qe e lejojne nje gje te tille. Mos valle anglezeve u duhen keta "mjekercjaper" qe kur te ndodhin raste terroriste si ky i nje jave me pare te kene "scapegoats"? Ndoshta, nuk i dihet ... plako!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Mos i ilustroni mendimet tuaja me shembuj pa vlere e pa lidhje.
    Kjo pjese eshte jashte teme, ashtu siç jane ato ilustrimet me siper.
    Algjeria (lufte civile, shtet diktature, vriten popullsia qe eshte kundra shteti, myslimane ose jo, gje qe ka bere qe te formohen disa grupe rebelesh qe luftojne qeverine).
    Izraeli (ku luftojne femije "te armatosur" me gure qe kerkojne te drejten per te jetuar ne tokat e tyre kundra ushtareve te armatosur deri ne dhembe - po keni te drejte, varet nga cili kend e sheh). Keto jepen si shembuj per te treguar dhe me teper nga terrorizmi Islam. Nejse keto jane diskutuar e mund te diskutohen me teper ne tema te tjera.

Me i rendesishem per momentin eshte konkluzioni shume i zgjuar se çdo mysliman eshte potencial terrorizmi, dhe duhet nje lufte me e gjere kundra myslimaneve. (Por a duhet psh. per arsye se disa Shqiptare vjedhin e vrasin ne Itali, Angli e gjetke, te gjithe ne Shqiptaret te denohemi per kete?)

Kam nje mendim gjenial, qe ndjek perfundimet gjeniale te meparshme:

A hapim nje divizion special ushtarak me anetare te forumit, vullnetare per te luftuar te gjithe myslimanet. Po po qe te gjithe, me mjeker pa mjeker, Shqiptar, arab, turq, aziatike, europiane, amerikane, femije, gra, pleq, burrat po e po, ate myslimanin fshatar qe shkon me lope, ate qe shet te tregu, mesuesin dhe ate profesorin ne kateder. Ti shfarosim te gjithe.
    Ata ekstremistet e devotshem i dime se u zeme nje prite neper xhami. Si t'ua bejme atyre te tjereve qe dhe pse nuk shkojne neper xhami kane ndonje fije mendimi prej myslimani...dhe ata mund te jene nje rrezik i madh nje dite. Ja psh. ata qe na kundershtojne kur te vrasim, dhe ata patjeter duhen shfarosur, çdokush qe mendon se vetem fajtori dhe jo myslimanet te gjithe jane terroriste duhet shfarosur per mendimet e tij te rrezikshme.
    Mua kam frike se nuk do me pranoni ne kete divizion, se une jam ne anen e tyre. Sado qe denova aktet terroriste, sado qe them ata nuk mund te jene myslimane te mirefillte (megjithese ky vendimi takon tjeterkujt), sado qe me vjen keq per te pafajshmit, une mendoj se per nje individ te nje grupi qe perdoret per qellime te caktuara nuk duhet ndeshkuar i gjithe grupi dhe meqe ne kete rast kjo bashkesia e madhe eshte ajo Myslimane une jam shume i rrezikshem.
    Shifni mire a keni ndonje fajtor ne shoqerine tuaj, shifni mos i perkisni ndonje rrethi qe ne vetvete ka ndonje njolle...se bashke me te thatin digjet dhe i njomi (qe ne fakt nuk eshte i njome aq sa duket, tja veme flaken njehere, po u dogj nje fare thatesie).
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Problemi eshte shume me i thelle dhe i rrezikshem se sa duket.
    Mijera myslimane qe punojne e kontribuojne ne ekonomite e vendeve perendimore ku jetojne,jane risorsa humane e jo potenciale terrorista si i definon dikush.
    Pak rendesi ka qe myslimanet denojne keto akte si barbare,sepse nuk ka nevoje ta bejne.Nuk ja kerkon kush,sepse ketu flitet per terrorizem e jo terrorizem islamik.
    Kush kerkon te shoqeroje fjalen terrorizem me nje titull bien perhere pre e paragjykimeve,dhe largon vemendjen nga problemi i vertete.
    Megjithate kushdo e sheh ngjarjen nga kendveshtrimi personal,qe eshte perhere pasoje e bindjeve dhe besimit.
    Por me bezdis ne te njejten kohe viktimizmi i ndokujt qe perdor fene si mburoje,per tu mbrojtur nga diçka qe nuk ka bere,qe nuk pranon.
    Bindja ime qe kufiri midis nje besimtari te devotshem mysliman dhe nje ekstremisti eshte shume i brishte,nuk implikon personin tim ne komentet qe denojne ekstremizmin islamik.
    Faktet qe te rinj,te lindur e te rritur ne nje kontest perendimor,nje dite zgjohen e vrasin te pafajshem eshte fakt irritues,sepse e vej personin tim ne vendin e atyre qe mirepresin njerez e gjejne terrorista qe marrin jete njerezish.
    Siç jane irritues ata qe kur ndodh diçka do te permendin femijet e Irakut,Palestines etj.
    Dje nje nje sulm vetevrases ne Irak vdiqen vetem femije.Si nuk pashe te shoqeruar me dhimbjen time nje fjale per te denuar kete akt barbar.
    Eshte e vertet e hidhur qe ka njerez te kategorise a dhe b,qe kur vdesin nuk bejne te njejten zhurme.
    Eshte me e rendesishme te mbrosh nje ideologji, nje fe nga sulmet,se sa te mbrosh jeten e qindra femijeve qe nuk shohin nje dite te lumtur.Ky eshte turpi,ky eshte fakti qe me ben te shoqeroj fjalen njerezi me fjalet me te uleta te fjalorit.

paqe
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Me i rendesishem per momentin eshte konkluzioni shume i zgjuar se çdo mysliman eshte potencial terrorizmi, dhe duhet nje lufte me e gjere kundra myslimaneve. (Por a duhet psh. per arsye se disa Shqiptare vjedhin e vrasin ne Itali, Angli e gjetke, te gjithe ne Shqiptaret te denohemi per kete?)
    Nese nje komunitet i caktuar nxjerr nga gjiri i tij njerez qe hedhin veten ne ere dhe kryejne akte terroriste, dhe keto akte me kohen shtohen, cfare masash kujton se do te marri shteti dhe vete shoqeria ndaj ketij komuniteti? Nese terrorizmin si mjet e kane perqafuar vetem nje grup i vogel besimtaresh muslimane ne bote, atehere perse eshte Blair dhe Bush qe dalin perpara kamerave e denoncojne akte te tilla ne emer te komunitetit musliman, ku jane kleriket dhe besimtaret muslimane qe te dalin e leshojne fatua kunder te gjithe atyre muslimaneve qe ndermarin akte te tilla?

Ku jane muslimanet shqiptaret qe i denojne akte te tilla dhe ata muslimane qe i ndermarin akte te tilla ne kete teme?

Shteti nuk do tia dije se cfare race, feje apo etnie i perket, sot jane muslimanet ne Amerike, 60 vjet me pare ishin emigrantet japoneze qe u mbyllen ne kampe perqendrimi gjate LIIB. E ka emrin siguri kombetare dhe siguria kombetare fillon pikerisht me ate sigurine qe terroristet duan te shkaterrojne, sigurine e jetes se shtetasit te thjeshte.

Kercenimi i vertete i terrorizmit islamik nuk eshte per Perendimin, pasi Perendimi i jep zgjidhje problemit shume kollaj dhe i ka te gjitha mjetet per ta bere kete. Kercenimi me i madh i akteve te tilla eshte se bota po e njeh Islamin nga aktet e terroristeve. Dhe kur 20 vjecaret me origjine nga Pakistani, te lindur e rritur ne Angli ndermarin akte te tilla, eshte prove qe ideologjia e terrorit po fiton idhujtare edhe ne radhet e besimtareve muslimane qe jetojne ne Perendim. Shtete si Angli apo SHBA presin qe keta te rinj muslimane te lindur e rritur ne Perendim te behen zerat kryesore qe te kundershtojne ideologjine e terrorizmit te ngritur mbi frymen islamike, kurse keta kthehen ne terroriste.

Ky eshte realiteti i frikshem i Londres, ideologjia e terrorit po fiton terren ne rradhet e besimtareve muslimane e nuk po humb terren. Ai qe humbet ne kete mes nuk eshte Perendimi, eshte vete feja Islame qe keta terroriste mundohen te rrembejne me aktet e tyre qe sipas tyre behen "ne emer te Allahut".

Kur te kuptosh kete, ke kuptuar thelbin e luftes kunder terrorizmit.
    Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 15-07-2005 më 20:00

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga leci
    .
    Bindja ime qe kufiri midis nje besimtari te devotshem mysliman dhe nje ekstremisti eshte shume i brishte,nuk implikon personin tim ne komentet qe denojne ekstremizmin islamik.
    Asnjere nje musliman i devotcem me njohuri nga Islami dhe nga sunneti i Muhammedit [Paqa dhe meshira e Allahut mbi te] nuk vepron akte te tilla terroristash akte te tilla nuk jane Islam Un me larte solla shkrim ku dhe vet dijetaret Islamik denojne rreptesisht keto akte terroristash qe ja mveshin Islamit

Ju nuk jeni ne brendesi te fese Islame e keqa eshte se muslimanet ne gjithe boten gjenden ne nje injoranci (Fetare) qe kurr nuk e ka njojtur rrota e historis me pare mos njojfa e fese se tyre dhe duke pasuar dijetar te devijuar nga sunneti i Muhammedit (paqa dhe meshira e Allahut mbi te) sjellin keto trazira

Citim Postuar më parë nga leci
    Dje nje nje sulm vetevrases ne Irak vdiqen vetem femije.Si nuk pashe te shoqeruar me dhimbjen time nje fjale per te denuar kete akt barbar.
    Eshte e vertet e hidhur qe ka njerez te kategorise a dhe b,qe kur vdesin nuk bejne te njejten zhurme.

paqe
    Ta them un pse nuk ndijne keqardhje per femijet ne Irak dhe Palestin sepse atje nuk kane sahane per te lepire kuse ne Londer kane sahene dhe burdello jo se ketyre u vjen keq per jeten qe humben ne londer madje e them me plot bindje qe as qe su behet vone fare bile disave ju vine mire qe te nxirin mllefin qe kane brenba kunder muslimanve (si ky kelyshi me larte) thjesh servila njerez me shikim te vogel deri tek hunda e tyre

Disa te tjer si ky kelyshi i jonullatosit gjejne rrastin dhe fajsone Islamin me lloj lloj propagandash dhe me e keqa ky kelysh guxon dhe shkruan dhe thote qe muslimanet i bejne ne emer te Allahut te Lartemadheruar

Ata perpiqenn te shuajne driten e Allahut porse Allahu nuk do tjeter vetem te persosi driten e Tij {Kur'an}
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 16-07-2005 më 00:54
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Nuk ke faj ti mer Altin jooo, se te ka godit Allahu jot m'shpull pas qafe dhe nuk behesh rob me ti ndrru dhjete lekura edhe me te bo transplant truni...

Une nuk kam pas 3 ore qe kam mbaruar punen ne Edgware RD Station ate dite.
    Plus, kam 1 jave qe punoj aty duke riparuar ate qe derrat qimezinj shkaterruan.
    Me kete dua te them qe kam qene ne kontakt te drejteperdrejte me terrorin qe njerezit pane me sy. Njerez te pafajshem shkuan per lesh. Nga kush? Nga derra qe ky shtet i rriti, i mbajti me buke, shtepia gradis, shkollim gradis ku te ta doje qejfi, te gjitha te drejtat dhe privilegjet qe mund te kete nje individ ne kete bote (qe une kam kaq kohe qe i lus).
    Mos me mbro derrat...se te gjithe nje fytyre kane! Ti ke lejen time te perfshihesh nder to pa problem!

Meqe ra fjala, nje sqarim te vogel:
    Humbje ne njerez ka pasur, por mos harroni qe ky shtet i egzagjeron pak gjerat eee.
    Demtimet ne underground nuk jane aq sa thuhet. Eshte hiperbolizuar situata pak.
    Politike hesapi...

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A duhet të bashkohet Kosova me Shqipërinë?
    Nga tani_26 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2299
    Postimi i Fundit: 10-03-2025, 12:17
  2. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  3. Londër: Burg përjetë vrasësit shkodran
    Nga Shijaksi-London në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 23-03-2006, 21:34
  4. Debati mbi vendlindjen e Gjergj Kastriotit
    Nga Labeati në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 18-10-2005, 21:22
  5. Mbretëria shqiptare e seksit në Londër
    Nga Shijaksi-London në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •