Ai gjithmone i ka dhene muzikes shqiptare, dhe me te vertete eshte per tu vleresuar si muzikant, sidomos me perlen e tij te voneshme " Kur Dashuria Vdes", sa per look-un artistet gjithmone mbeten artiste....eshte ne kompleks....
Ai gjithmone i ka dhene muzikes shqiptare, dhe me te vertete eshte per tu vleresuar si muzikant, sidomos me perlen e tij te voneshme " Kur Dashuria Vdes", sa per look-un artistet gjithmone mbeten artiste....eshte ne kompleks....
Enya-Adiemus
ARMEND REXHEPAGIQI-QAFORJA
E bukur je, floktė gėshtenjė
I shkurtove prej se ne u ndamė
E bukur je
s'tė lashė shenjė qė prap u pamė
E bukur je dhe ende mban nėn kėmishėn
Tėnde tė bardhė atė qafore
E unė tė shoh aq rrallė e pėrmallė
Mirė jam, po jetohet
Mirė jam, po durohet
Mirė jam le tė grimcohet
Krejt ēka kam, por mirė jam
Kjo qafore duket madhėshtore
Sikur krenaria mashkullore
Njėri ta dhuroi tjetri e shijoi
Do t'ēahej shkėmbi i fortė
Po tė mė shihte sot
Mbaje atė qafore sikur pėrmendore
Pėr njė dashuri tė parė shkollore
Ja do tė pėrulem, e po tė pėrkulem
Pas teje t'gjitha panė se kopje tė zbehta janė
Mirė jam, po jetohet
Mirė jam, po durohet
Mirė jam le tė grimcohet
Krejt ēka kam, se mirė jam
Kjo qafore duket madhėshtore
Sikur krenaria mashkullore
Njėri ta dhuroi tjetri e shijoi
Do t'ēahej shkėmbi i fortė
Po tė mė shihte sot
Mbaje atė qafore sikur pėrmendore
Pėr njė dashuri tė parė shkollore
Ja do tė pėrulem, e po tė pėrkulem
Pas teje t'gjitha panė se kopje tė zbehta janė
Mbaje atė qafore, mbaje si fitore
Gjoksin tėnd e pata strehimore
Ja po tė rrėfehem
Pas teje t'gjitha panė
se kopje t'zbehta janė
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 19-07-2007 mė 00:25
E kam nje shoqe nga Tirana qe e ka kengetar te preferuar Armend Rexhepagiqin. Kenga "Kur dashuria vdes" qenka shume e bukur. Po e degjoj tani tek albavideo dhe krahasuar me kengen e Ledines dhe WSF ne "Kenga Magjike" eshte me e mire. A ka album me kenget e reja Armendi?
Davius,
e pashe qe pyetjes sime i ke dhene pergjigje pak me lart. A eshte ne shitje albumi ne Kosove apo ne Shqiperi tani?
"Shkel" eshte shume e bukur. Pse s'te duket gje ty?
Armend Rexhepagiqi...Artist i vertete..gjithe jeten ka kenduar , dhe me zerin karakteristik dhe emocionin qe derdh ne interpretime ruan origjinalitetin..dhe pasuron muziken argetuese shqiptare...tash me duket eshte i ri per te hyje ne dekaden e trete te karrieres ne muzike.........
Me kujtohet shume moti 1983/1984..Armendi ende ishte ne shkolle te mesme dhe prej athere kendonte dhe ishte i njohur..une isha ne vitin e pare ne studime dhe isha kojshi me banese ..Ai Kendonte ..dhe motra e tij Violeta gjithashtu.por, edhe Aida Baraku......ishin origjinal dhe e deshin shume muziken...
Armendi eshte nje yll i stilit origjinal ..nje yll ne menyre te vet ..ne muziken shqiptare......Karriere pa fund ..dhe shendet dhe lumturi per Armendin.
Me pelqejne shumica e realizimeve te Armendit......
"Vetem njehere...
Gjakun prape ta ndez,
mengjezin me ty ta pres.....''
Me nderime per interpretimin dhe stilin origjinal te Armendit,
bili99
sirena_adria (19-01-2017)
nje gje nuk pelqen tek ky kengetar sepse nuk ka asnje tipar mashkulli![]()
UNĖ JAM MIRĖ KUR ASHT MIRĖ SHQYPNIA!
Mbiemri i tij mund te jete boshnjak.
Para disa vitesh thuhej qe babai i tij eshte boshnjak.Kjo thuhej per arsye se
ai(babai i tij) do ta kete nderrue mbiemrin here ne Regjepagiq here Regjepagiqi.
Babain e ka Prof. universiteti dhe ne mos gabofsha anetar te Akademise.
Armendi ka nje moter me te vjeter(emrin ia kam harruar) qe ishte para tij mjaft e popullarizuar si kengetare.Per shkak te nje hiti te saj, njerezit ne Prishtine ate e quanin jo me emer po Romantika.
Shoket e gjenerates, Armendin e merrnin per mjaft intelegjent.Kur ishte ne vitin e pare te mjekesise, thuhej qe studionte ne te njejten kohe ne dy fakultete.S`ja kam idene a i ka krye studimet a jo.
Gjithmone me dukej djale pozitiv,por e njoh vetem nga fillimet e tij si kengetar. Kenget e tija te me vonshme s`me ka rene t`i degjoje.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kandili 1 : 10-07-2007 mė 15:48
............Postuar mė parė nga KUSi
Ashtu kusi nuk eshte fare maskulin...apo mashkullore per pamje apo gjeste..bile emocioni interpretues jo tipik i shprehur tek nje mashkull...por personalisht per mua me pelqen si kengetar...dhe nuk e kam shikuar ashtu per sherr i nderuar kusi... me pelqen...dmth shume kenge qe i ndegjoj kenaqem....
Tash une ka shume kohe qe kam lene vendin por, kur isha une ne vit te trete ne Mjekesi , Armendi u regjistrua ne vit te pare.....dhe nuk di ne ka diplomuar per mjekesi apo jo...
dhe per giq... ne mbiemer... i ka mbetur qysh nga gjyshi...me duket se jane te ra ne Kosove nga Sanxhaku (Mali I Zi..eshte prapashtese mbiemri ne ish Jugoslavi..qe nuk e di pse se kane nderruar..per shqiptaret nga Shqiperia ky sqarim..shpesh ne ish Jugoslavi nderronin mbiemrat duke shtuar prapashtesa sllave dhe e benin bile kunderligjore te kerkosh nderrimin e tyre sidomos mbiemrat e mbetur nga ish..ish.. jugoslavia qe shyqyr edhe njehere u be ish...dhe ne maqedoni..oski, ovski...me qellim slavizimi...bile bile ne shume fshatra duke hapur shkolla vetem ne gjuhe slave....).
Dhe babai .ishte. antar i Akademise Kosoves...ka qene nder akademiket e pare shqiptar ne Kosove...me duket se e ka emrin Jashar Rexhepagiq ..ose e kam harruar..
Ka pasur dy motra...njera Violeta ishte unike dhe dallohej per kohen dhe vendin me imixhin ekstravagant...dhe me duket se tragjikisht ka humbur jeten ..kete e kam me te ndegjuar dhe s'me ka ra te lexoj kete lajm ...
Motra tjeter ka qene ndryshe nga Armendi dhe Violeta...ka qene e terhequr ..shume e terhequr..flitej se eshte shume studioze dhe studente e shkelqyeshme..por gjithmone ecte vetem ..vishej dhe dukej si rrethi dhe kush as qe fliste keq per te ne ate kohe .. Shpresoj se te gjithe jane mire.....kojshite e mije te larget....perpara 24 vitesh.....dhe shpresoj se edhe lajmi per Violeten te jete i gabuar....
Kohe ka kaluar.....dhe kaq une mbaje mend ......per familjen Rexhepagiqi.........dhe Armendin....
bili99
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 10-07-2007 mė 19:36
Me dhuruan nje cd me kenge shqiptare dhe kishte edhe dy kenget e tij qe kane dal vitet e fundit "Shkel" dhe "Kur dashuria vdes". Te dyja kenget me pelqyen. "Shkel" ka fituar ēmimin me te mire ne konkursin muzikor te videoclipeve ne 2005. Ndersa "Kur dashuria vdes" fitoi vendin e pare tek "Kenga Magjike 2006".Postuar mė parė nga Dita
Shkel
Ktheva
gjerat neper vende tveta
Mblodha
neper dhome ca dromca dashurie
Ktheva,
ktheva ta kerkoj e sgjeta
Sgjeta
as nje dromc te vetme lumturie
Sa i vetmuar jam
Mure anembane
Shtrengoma doren si dikur
Nje ēast per tfluturuar
Oh pse aq vrazhd te dhemb
Ēdo gje qe eshte e jon
Ref
Oooh shkel dhe vetem shkel
Asnje fjale nuk dot te del
Asgje pos ksaj kenge, shkel
Se faj kam une
Se te desha shume,
Pse aq shume te dua
Shkel dhe prap me shkel
Asnje britme, ze, te del
Asgje pos ksaj kenge, shkel
Se faj kam une
Se te desha shume
Pse aq shume te dua
Ishe e vetmja dashuri e imja
Ishe dashuri e koheve te veshtira
Ishe si kalimthi t ledhatova
Per nje cast ti kujtova ditet e mira
Kot, ti je si acar, si te ish janar
Heshtje e pervetuar
Shkoft ky vit aq i mallkuar
Dhimbjen me ēfare ta mas
Permbahem mos pelcas
Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ēka mund tė jetė ajo e pendės
Krijoni Kontakt