Close
Faqja 3 prej 23 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 221
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Terroristët nuk do të kenë sukses, porosisin liderët e vendeve më të zhvilluara në botë Aktuale

Krerët e vendeve më të zhvilluara, të mbledhur në samitin e G8-shes në Skoci, përmes një deklarate të shkurtër të përbashkët kanë dënuar fuqimisht sulmet terroriste që ndodhën sot në Londër. Në deklaratën e paraqitur nga mikpritësi i samitit, kryeministri Toni Bler, theksohet vendosmëria e kreut të Grupit G8 në luftën kundër terrorizmit. "Terroristët nuk do të kenë sukses”, thuhet në deklaratë.

Sulmet sikur ky në Londër nuk do të dobësojnë vendosmërinë e shteteve të Grupit G8 që të ndjekin vlerat e thella shoqërore, thuhet në deklaratë. Prijësit e Shteteve të Bashkuara , Britanisë së Madhe, Gjermanisë, Francës Italisë, Kanadasë, Japonisë dhe Rusisë vazhdojnë samitin, përkundër tronditjes nga sulmet në Londër.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Postime
    4,220
    Nga Londra vazhdojnë të vijnë lajme tragjike për viktimat e sulmit terrorist

Numri i të plagosurve nga një seri shpërthimesh në disa stacione metroje në Londër është i madh. Hollësitë janë ende të paqarta, por një zyrtar i lartë i policisë tha se njoftimet paraprake tregojnë se janë plagosur rëndë rreth 150 persona. Një gazetar i BBC-së në vetëm një prej vendeve të shpërthimit tha se atje kanë gjetur vdekjen dhjetë persona.

Kryeministri britanik, Toni Bler, tha se autoritetet po përpiqen të gjejnë se çfarë ka ndodhur. Bler tha se po kthehej në Londër nga samitit i G8-s në Skoci për të ndjekur gjendjen nga afër. Sistemi i metrosë së Londrës është mbyllur pas një numri shpërthimesh në të paktën gjashtë stacione të metrosë: Aldgate, Edgëare Road, King's Cross, Old Street, Moorgate dhe Russell Square. Policia ka konfirmuar gjithashtu një shpërthim në një autobus. Sekretari i brendshëm, Charles Clarke, tha se shpërthimet në Londër kanë shkaktuar "plagosje të tmerrshme". Kreu i policisë së Londrës, Sir Ian Blair, tha se se sulmi "ishte i koordinuar". Ai tha se ka pasur "shumë viktima", por se ishte ende herët për të dhënë një shifër për të vrarët apo të plagosurit. Më shumë se 100 të plagosur dhe një i vdekur janë dërguar në Spitalin Mbretëror të Londrës në Ëhitechapel. Në spitalin tjetër, St Mary's, thonë se po trajtojnë rreth 50 të plagosur, përfshirë katër në gjendje kritike dhe tetë në gjendje të rëndë. Një dëshmitar pranë një shpërthimi në një autobus në qendër të Londrës, Sheshi Russell, tha se kishte parë pesë trupa të vdekur dhe disa të plagosur. Një pasagjer që ishte në një tren ku ndodhi një shpërthim në stacionin e metrosë në qendër të Londrës, Stacioni Edgëare, tha se kishte parë disa trupa në gërmadhat e trenit. Shpërthimet ndodhën gjatë orës së pikut kur londinezët shkojnë në punë. Dëshmitarët përshkruajnë shumë njerëz që dilnin nga stacionet e metrosë të mbuluar me gjak apo të nxirë nga tymi. Një grua tha se vagoni i trenit të metrosë dukej sikur ishte shkatërruar që nga brenda dhe nëpër shina kishte copa të vagonit. Ajo tha se shpërthimi u kishte shqyer rrobat njerëzve dhe se kishte trupa të shtrirë brenda vagonit. Një pasagjer tjetër tha se u duk sikur vagoni u ngrit në ajër dhe pastaj ra prapë poshtë. Pasagjerët që shpëtuan nga trenat përshkruan gjendjen duke thënë se ata u zhytën në errësirë pasi dëgjuan shpërthimin, dhe pastaj vagonat u mbushën me tym. Një pasagjer tha se tymi ua vështirësoi frymëmarrjen, por njerëzit ruajtën qetësinë duke ndihmuar njëri-tjetrin. Spitalet po pranojnë të plagosur: Një zëdhënës i njërit prej spitaleve kryesore në qendër të Londrës, St Mary's, tha se po mjekonte katër të plagosur rëndë, përfshirë disa që kishin humbur gjymtyrë. (BBC)
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

Angry

Shume Keq!

Sigurisht qe humbja e jeteve te pafajshme nuk mund te justifikohet me asnje lloj qellimi dhe keta pushta qe vrasin te pafajshem dhe te pafuqishem ne emer te fese nuk mund te jene ma teper se njerez te humbun qe e shohin boten shume ngushte ose ose njerez qe perdoren per interesat e dikujt tjeter…Se ça fshihet mas tyne Zoti e di, po nje gje mund ta them me siguri: ata s’mund te jene perfaqsus te muslimaneve dhe s’mund te kene mbeshtetjen e tyne

Ata, me keto veprime qe bejne , vetem po i prishin pune vetes dhe vendeve prej nga vine…Me siguri, pas kesaj rradhen e ka Siria ose Irani…Shume Keq...prape luft..

Sapo u publiku qe eshte vra edhe Amasadori Egjiptian ne Bagdad dhe ne deklaraten e Al-Kaedes thuhet: “Po shpallim se zbatuam vendimin e Allahut mbi perfaqesuesin e jobesimtareve! ”…Ç’musliman jane keta?...
    Ndryshuar për herë të fundit nga [xeni] : 07-07-2005 më 10:51

. Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Muhadexhinjte kane dale nga skutat e tyre te mykyra per te festuar gjak. Turp qe disa nga ata flasin edhe shqip dhe bejne komente duke perkrahur akte te tilla barbarike.

Deri tani behet fjale per reth 40 te vdekur dhe 300 te plagosur. Luz zotin qe keto numra mos te shtohen...
    When in Doubt, Act Stupid!

Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Postime
    4,220
    M`Falni vetem pak ju te tjeret..! Qe Ofendoni..

Viktimat ne IRAK/AVGANISTAN , qe po i bejn Amerika / Anglia ca ju duken ato njerz Kafsh apo ca dreq jan per ju?

Mosni se duhet ta dini qe ka zot mbi kok..

Un jam shum kunder ketyre gjerave , por duhet ta dini edhe ju qe prej Blerit e Bushit i kan keto gjona..!

Nejse do zoti qe mos te ndodhin me keto gjona siq eshte ajo e 11 Shtatorit , dhe kjo tashem ne Angli.!

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar më parë nga GjIlAnAsI_cSi

Viktimat ne IRAK/AVGANISTAN , qe po i bejn Amerika / Anglia ca ju duken ato njerz Kafsh apo ca dreq jan per ju?

Un jam shum kunder ketyre gjerave , por duhet ta dini edhe ju qe prej Blerit e Bushit i kan keto gjona..!

Nejse do zoti qe mos te ndodhin me keto gjona siq eshte ajo e 11 Shtatorit , dhe kjo tashem ne Angli.!
    Ti muxhahidin, hap tema te vecanta per Irakenet e fol. Kjo teme eshte per viktimat e Anglise, mos na e pirdh muhabetin me devijime. Po pate gje me thene per viktimat e Anglise shprehu, perndryshe kthehu nga ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fiori : 07-07-2005 më 11:09 Arsyeja: :)
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Shpresojme qe ne radhet e viktimave te mos kete bashkombas tane pasi ne Angli jetojne shume shqiptare....Keto anglezet e forumit spo i shoh hic verdalle qe te na sillnin ndonje lajm te fresket.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Ketu po flitet per viktimat ne Angli dhe jo ato ne Irak e Afganistan.Edhe ata qe vdesin andej jane bij nenash,por ka tema te tjera mbi keto.
    Eshte turp per çdo shqiptar qe te perpiqet te justifikoje keto fakte,ashtu siç eshte turp te mos marresh anen e femijeve dhe atyre qe vdesin perdite ne konfliktet kohore.
    Por ketu flitet per ndodhite ne Angli.Thuani mendimin tuaj dhe lerini te tjeret te shprehin ate qe mendojne,pa ofenduar asnjeri,por mbi te gjitha respektoni te vdekurit.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

. Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Citim Postuar më parë nga GjIlAnAsI_cSi

kush te ofendoi ty??? me ke identifikohesh ti qe u ofendove?

perderisa qenke kunder "ketyre gjerave" si eshte e mundur qe justifikon terrorismin me violence???
    When in Doubt, Act Stupid!

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Nuk Eshte Tema Ku Duhet Folur Per Viktimat Ne Irak E Afganistan Ka Plot Tema Te Tjera Dhe , Asnje Viktime Ne Irak A Kudo Qofte Nuk Justifikon Akte Te Tilla Dhe S'kane Pse Te Kujtohen Ketu.

Flisni Per Temen , Sidomos Po Te Keni Lajme Per Aktin Terrorist .

Mos Ja Prishni Drejtimin Temes.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

Faqja 3 prej 23 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shqipëria dërgon si dipllomat në Londër një zooteknik
    Nga Shijaksi-London në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 07:57
  2. Bombat në Londër, identifikohet autori
    Nga Shijaksi-London në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 21-07-2005, 17:34
  3. Londër, shqiptarët bashkë në fushat e futbollit
    Nga Shijaksi-London në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-05-2005, 05:19
  4. Mbretëria shqiptare e seksit në Londër
    Nga Shijaksi-London në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •