Mesa lexova, jo vetem qe nuk jemi kuptuar fare, por gjerat qe nuk i keni anashkaluar i keni marre krejtesisht mbrapsht.
Nejse, nuk eshte e thene qe duhet te mendoni si une. As qe provova t'ju imponohem; thjesht ju shpreha faktin se ka edhe nje kendveshtrim te tille te gjerave...dhe une shikoj nga ai kend. Pata deshire qe kur te shprehnit mendimin tjeter te viheshit e ta shihnit boten ne te njejtin kendveshtrim... Nese ishte aq e pamundur, ndoshta do t'iju ndihmonte nje shembull me konkret. Po sikur te tilla shperthime te ndodhnin ne Kosove, perpara shteise suaj, ne rruget ku kaloni perdite, te vriteshin njerez qe njihni? Doemos qe do t'ju pelqente perseri, sepse ai nuk eshte me terrorizem, eshte lufte per liri qe nje somalez ben per Irakun....
Une vetem kaq kisha deshire qe te thoshit; te pakten qe distancoheshit nga aktet terroriste(qe ndoshta per ju jane ato qe jane, por qe nuk mund te mohohet fakti qe kane marre jete njerezish), dhe t'i denonit, ne vend qe t'i justifikonit.
Feja dhe atdhedashuria nuk shkojne gjithnje paralelisht me njera tjetren; vetem ne rastin ku feja meson te duash atdheun. Sic i meson feja ata pakistanezet ta duan atdheun iraken; sic i meson ata jemenitet dhe jordanezet te duan atdheun afganistanez, etj etj etj te kesaj natyre. Sikur ta kishit kuptuar tashme qe ata myslymane qe po lakojme ketu nuk kane fare atdhe dhe jane qene renegate qe vrasin te pafajshem.
Edhe per punen e protestave kunder luftes ne Irak... Jam dakord qe ka patur shume. Por, kjo nuk domethene aspak qe "lufta" apo Amerika eshte me patedrejte.... I kujtoni dot sa protesta antiamerikane pati ne bote kur po na ndihmonte neve? Njerezit e thjeshte jane bageti, kudo qofshin ata. Boll t'u frysh dicka ne vesh, dhe u behet stil apo arsye jetese. Dhe madje, po t'i pyesesh se pse po protestojne, me i zgjuari prej tyre do te thote "sepse jam i 'mendimit' qe eshte lufte e padrejte"... Nese po na permendni protestat ne France dhe Gjermani etj si puna e tyre, atehere jam dakord.... nuk kam cfare te them.![]()
Me poshte thoni qe myslymaneve u imponohen sisteme... Ku me zemra? Ne Londer? U dashka nderruar stili jeteses i nje populli te tere pershkak se na pikuan njady turiste myslymane ne Heathrow? Nese nuk i pelqen sistemi, te shkoje ne vendet e tyre te begata myslymane. Pse e marrin mundimin te vene ne nje bote qe na i urreka dhe u imponon vlerat e saj? Apo ku te veje myslymani duhet te jete mbreti i vendit? Te vijne arabet ne Shqiperi dhe te behen zoter te vendit? Po une i masakroj duke pire uje, me kuc e me mac. Dhe po ju them ketu, qe nuk do mbaja pergjegjesi per veprimet e mia nese do te kishte ndonje shpethim ne Shqiperi... atehere nuk sheh me syri te fajshem dhe te pafajshem. ATDHEDASHURIA me ben edhe te verber pastaj... Por, Amerikes juve nuk i njihni atdhedashuri. Per juve jane sulmuar myslymanet dhe kaq mjafton per te thene cdo lloj gjeje dhe per t'iu kundervene vete llogjikes suaj shqiptare.
Me poshte thoni se myslymanet nuk duan t'i imponojne dikusjt sheriatin islam; nuk mendon njesoj Bin Ladeni, zonjushe. Nuk eshte e njejta platforme qe ka Al Qaeda. Mendohuni mire para se te flisni. Madje po ju them, se Bin Ladeni eshte nje i vetem... Por eshte nje islam i tere qe synon t'i imponohet nje bote te tere. Dhe kete e ka bere edhe me shqiptaret per shekuj me rradhe. Prandaj, te tilla gjera nuk me tingellojne aspak te reja. Per juve kush nuk eshte myslyman eshte qafir, dhe kush eshte qafir duhet te zhduket. Uroj nga shpirti qe te mos keni te njejtin mendim. Me kete mendim vazhdojne te ecin edhe sot e kesaj dite neokalifet arabe, por u ka ngecur sharra ne gozhde, se nuk i pritet koka Amerikes me nje shemshir apo jatagan. Meqe nuk kuptojne gjuhen e arsyes, nuk jane te afte te ulen ne asnje tryeze bisedimesh, atehere ka dhe dhune per ta. Sic tha Putini; as ne banje nuk do t'i leme!
Por, ceshtja thjeshtohet se tepermi, sepse jo cdo myslyman eshte arab, dhe jo cdo myslyman eshte terrorist; dhe jo cdo arab eshte terrorist, megjithese jane gjenetikisht te prirur per te kundershtuar cdo lloj vlere te perparuar qe nuk lind ne Arabi.
Filloni e te mendoni me kthjellet, vereni veten ne poziten e te sulmuarit ne poziten e viktimes, njehere. Ndoshta do te shpreheni ndryshe. Nuk ka asnje ndryshim kryqezata islamike sot nga fushatat ndershkuese qe gati zhduken njerezimin dhe cdo lloj kulture ne shekujt e kaluar. Edhe ju, Fjollat, jeni myslymane si pasoje e kesaj, dhe jo sepse keni zgjedhur te jeni e tille. keshtu u mbrujtet, dhe tashme pak prirje keni per te pare ndryshe, apo per te pranuar faktin qe KA EDHE NDRYSHE, dhe qe jo cdo gje qe na eshte mesuar si e drejte paska qene e drejte... Per kete mund te pyesni londinezet. Londra sot duket si ne gjendje shtetrrethimi. Duket sikur ka me shume police sesa qytetare. Gjithe kjo per shkak se njady pakistaneze kishin harruar se nuk ishin nga Iraku.
Gjithe te mirat, zemra.
Krijoni Kontakt