Close
Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 221
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Mesa lexova, jo vetem qe nuk jemi kuptuar fare, por gjerat qe nuk i keni anashkaluar i keni marre krejtesisht mbrapsht.
    Nejse, nuk eshte e thene qe duhet te mendoni si une. As qe provova t'ju imponohem; thjesht ju shpreha faktin se ka edhe nje kendveshtrim te tille te gjerave...dhe une shikoj nga ai kend. Pata deshire qe kur te shprehnit mendimin tjeter te viheshit e ta shihnit boten ne te njejtin kendveshtrim... Nese ishte aq e pamundur, ndoshta do t'iju ndihmonte nje shembull me konkret. Po sikur te tilla shperthime te ndodhnin ne Kosove, perpara shteise suaj, ne rruget ku kaloni perdite, te vriteshin njerez qe njihni? Doemos qe do t'ju pelqente perseri, sepse ai nuk eshte me terrorizem, eshte lufte per liri qe nje somalez ben per Irakun....
    Une vetem kaq kisha deshire qe te thoshit; te pakten qe distancoheshit nga aktet terroriste(qe ndoshta per ju jane ato qe jane, por qe nuk mund te mohohet fakti qe kane marre jete njerezish), dhe t'i denonit, ne vend qe t'i justifikonit.
    Feja dhe atdhedashuria nuk shkojne gjithnje paralelisht me njera tjetren; vetem ne rastin ku feja meson te duash atdheun. Sic i meson feja ata pakistanezet ta duan atdheun iraken; sic i meson ata jemenitet dhe jordanezet te duan atdheun afganistanez, etj etj etj te kesaj natyre. Sikur ta kishit kuptuar tashme qe ata myslymane qe po lakojme ketu nuk kane fare atdhe dhe jane qene renegate qe vrasin te pafajshem.
    Edhe per punen e protestave kunder luftes ne Irak... Jam dakord qe ka patur shume. Por, kjo nuk domethene aspak qe "lufta" apo Amerika eshte me patedrejte.... I kujtoni dot sa protesta antiamerikane pati ne bote kur po na ndihmonte neve? Njerezit e thjeshte jane bageti, kudo qofshin ata. Boll t'u frysh dicka ne vesh, dhe u behet stil apo arsye jetese. Dhe madje, po t'i pyesesh se pse po protestojne, me i zgjuari prej tyre do te thote "sepse jam i 'mendimit' qe eshte lufte e padrejte"... Nese po na permendni protestat ne France dhe Gjermani etj si puna e tyre, atehere jam dakord.... nuk kam cfare te them.
    Me poshte thoni qe myslymaneve u imponohen sisteme... Ku me zemra? Ne Londer? U dashka nderruar stili jeteses i nje populli te tere pershkak se na pikuan njady turiste myslymane ne Heathrow? Nese nuk i pelqen sistemi, te shkoje ne vendet e tyre te begata myslymane. Pse e marrin mundimin te vene ne nje bote qe na i urreka dhe u imponon vlerat e saj? Apo ku te veje myslymani duhet te jete mbreti i vendit? Te vijne arabet ne Shqiperi dhe te behen zoter te vendit? Po une i masakroj duke pire uje, me kuc e me mac. Dhe po ju them ketu, qe nuk do mbaja pergjegjesi per veprimet e mia nese do te kishte ndonje shpethim ne Shqiperi... atehere nuk sheh me syri te fajshem dhe te pafajshem. ATDHEDASHURIA me ben edhe te verber pastaj... Por, Amerikes juve nuk i njihni atdhedashuri. Per juve jane sulmuar myslymanet dhe kaq mjafton per te thene cdo lloj gjeje dhe per t'iu kundervene vete llogjikes suaj shqiptare.
    Me poshte thoni se myslymanet nuk duan t'i imponojne dikusjt sheriatin islam; nuk mendon njesoj Bin Ladeni, zonjushe. Nuk eshte e njejta platforme qe ka Al Qaeda. Mendohuni mire para se te flisni. Madje po ju them, se Bin Ladeni eshte nje i vetem... Por eshte nje islam i tere qe synon t'i imponohet nje bote te tere. Dhe kete e ka bere edhe me shqiptaret per shekuj me rradhe. Prandaj, te tilla gjera nuk me tingellojne aspak te reja. Per juve kush nuk eshte myslyman eshte qafir, dhe kush eshte qafir duhet te zhduket. Uroj nga shpirti qe te mos keni te njejtin mendim. Me kete mendim vazhdojne te ecin edhe sot e kesaj dite neokalifet arabe, por u ka ngecur sharra ne gozhde, se nuk i pritet koka Amerikes me nje shemshir apo jatagan. Meqe nuk kuptojne gjuhen e arsyes, nuk jane te afte te ulen ne asnje tryeze bisedimesh, atehere ka dhe dhune per ta. Sic tha Putini; as ne banje nuk do t'i leme!
    Por, ceshtja thjeshtohet se tepermi, sepse jo cdo myslyman eshte arab, dhe jo cdo myslyman eshte terrorist; dhe jo cdo arab eshte terrorist, megjithese jane gjenetikisht te prirur per te kundershtuar cdo lloj vlere te perparuar qe nuk lind ne Arabi.
    Filloni e te mendoni me kthjellet, vereni veten ne poziten e te sulmuarit ne poziten e viktimes, njehere. Ndoshta do te shpreheni ndryshe. Nuk ka asnje ndryshim kryqezata islamike sot nga fushatat ndershkuese qe gati zhduken njerezimin dhe cdo lloj kulture ne shekujt e kaluar. Edhe ju, Fjollat, jeni myslymane si pasoje e kesaj, dhe jo sepse keni zgjedhur te jeni e tille. keshtu u mbrujtet, dhe tashme pak prirje keni per te pare ndryshe, apo per te pranuar faktin qe KA EDHE NDRYSHE, dhe qe jo cdo gje qe na eshte mesuar si e drejte paska qene e drejte... Per kete mund te pyesni londinezet. Londra sot duket si ne gjendje shtetrrethimi. Duket sikur ka me shume police sesa qytetare. Gjithe kjo per shkak se njady pakistaneze kishin harruar se nuk ishin nga Iraku.
    Gjithe te mirat, zemra.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Banished
    Më vie keq nëse akoma nuk e ke kuptuar atë që u mundova ta them me anë të këtyre postimeve. Unë të kuptova plotësisht. Mbase më bën të dyshoj në aftësitë e mija të të shprehurit . Është më se e qartë se ndasitë në mendime janë pasojë e këndvështrimit. Ju këtë problem e vështroni nga këndi perëndimor, ku çdo gjë shihet në koloritin anti-islam dhe anti arabo-lindor, ku qëllimisht është krijuar bindje se këta njerëz qëllim jete kanë shkatërrimin e perëndimit Kurse unë i shoh gjërat nga këndi i evropës jug-lindore, ku dhuna dhe shija e keqe e robërisë dhe propagandave luftarake janë akoma prezente.
    Kërkon ta shoh këtë problem nga këndvështrimi yt? Unë kërkoj të mundohesh ta shohësh këtë problem jo nga kënvështrimi im, por nga këndvështrimi i një nëne që i janë vrarë fëmijët, burri, motra, vëllau… gjatë bombardimeve. Ose këndvështrimi i një palestinezi që jeton në kamp të rrethuar me tela dhe gjithnji është shënjestër e ushtarëve izraelit, ose nga këndvështrimi i një çeçeni që ka humbur çdo gjë, bile edhe vullnetin për jetë. Kur të mundohesh të shikosh nga ky këndvështrim, mos harro të sjellish në mend edhe arsyet e të gjitha fatkeqësive të tyre dhe bartësit e këtyre fatkeqësive. I dashur banished, unë kur gjykoj për një çështje, së pari e paramendoj si do ta përjetoja në lëkurën time, për ta kuptuar në qenka e arsyeshme apo jo.

Si një qenie njerëzore dhe shpresoj një nënë e ardhëshme, bashkëndjej me të gjitha nënat që kanë humbur fëmijët e tyre, pa marrë parasysh kush janë dhe si janë. Nuk ka të drejtë askush të vret njeri. PIKË!... Nuk ka të drejtë asnjë shtet të sulmojë shtet tjetër, përveç për të ndërprerë vrasje e spastrime etnike. Nuk është e drejtë që një shteti t'i vendosen sankcione e të vdesin 100 000 fëmijë nga uria. Nuk është e drejtë që një shteti t'i vidhet nafta. Nuk është e drejtë të bëhet marketing me « luftën kundër terrorizmit » për të ndjellur urrejtje ndërfetare, meqëllim që të justifikohen pushtimet dhe hajdutllëqet... ... ...

Edhe njëherë do ta përsëris, sinqerisht se më vie shumë keq për çdo viktimë të pafajshme, qofshin të rënë nga barbarizmi i muslimanëve, apo nga barbarizmi amerikano-ruso-izraelito-britanez.

Edhe per punen e protestave kunder luftes ne Irak... Jam dakord qe ka patur shume. Por, kjo nuk domethene aspak qe "lufta" apo Amerika eshte me patedrejte...
    Më kujtohet një parullë që më kishte zënë syri gjatë protestave „Mos kërkoni armë të shfarrosjes në masë në Irak se nuk ka, shkoni në Izrael aty do ti gjeni!“

E kupton se me këtë qëndrim i jep të drejtë edhe Serbisë për ato që na i bëri neve?

Njerezit e thjeshte jane bageti, kudo qofshin ata. Boll t'u frysh dicka ne vesh, dhe u behet stil apo arsye jetese. Dhe madje, po t'i pyesesh se pse po protestojne, me i zgjuari prej tyre do te thote "sepse jam i 'mendimit' qe eshte lufte e padrejte"...
    Këtu të jap të drejtë të plotë. Për këtë shkak është krijuar kjo bindje e rrejshme në perëndim se qenkan duke zhvilluar një luftë të drejtë... mjerim për masat e gjëra popullore!

Nese po na permendni protestat ne France dhe Gjermani etj si puna e tyre, atehere jam dakord.... nuk kam cfare te them.
    Mjafton të ceket se këto shtete nuk kanë probleme me terrorizmin. A thua pse muslimanët në Francë nuk qenkan ” sthurr” dhe pse Parisi nuk i ngjan Londrës së sotme?

Apo ku te veje myslymani duhet te jete mbreti i vendit? Te vijne arabet ne Shqiperi dhe te behen zoter te vendit? Po une i masakroj duke pire uje, me kuc e me mac.
    Po e sheh sa e vështirë qenka të vijë dikush në shtëpinë tënde dhe të të sjellë "demokraci", mbase ta bëjë këtë duke t'i thyer turrinjë me çizme ushtrie? I ke parë bastisjet e ushtarëve të koalicionit në Irak dhe Aganistan. Ose të rusëve në Çeçeni. Ose të serbëve në Kosovë? I ke parë gratë të tmerruara si ua puthin duart këtyre derra ushtarëve në shtëpitë ku bastisin, vetëm e vetëm ti shpëtojnë familjet e tyre?
    Domethënë për ty qenka e papranueshme të vijë dikush në Shqipëri të bëhet zot në shëpinë tënde, por qenka tejet e arsyeshme t’ua bëjnë muslimanëve në shtetet e tyre. Standarded e dyfishta janë dredhëri mi zemra.

Por, Amerikes juve nuk i njihni atdhedashuri. Per juve jane sulmuar myslymanet dhe kaq mjafton per te thene cdo lloj gjeje dhe per t'iu kundervene vete llogjikes suaj shqiptare.
    Jo më banished, ju kundërshtoni veten që dënoni agresionin ndaj shqiptarëve dhe përkrahni agresionin ndaj muslimanëve. Agresioni është aggression, njashtu siç e zeza është e zezë, nuk ndryshon në varësi me vendin ku aplikohet.

Me poshte thoni se myslymanet nuk duan t'i imponojne dikusjt sheriatin islam; nuk mendon njesoj Bin Ladeni, zonjushe. Madje po ju them, se Bin Ladeni eshte nje i vetem... Por eshte nje islam i tere qe synon t'i imponohet nje bote te tere. Dhe kete e ka bere edhe me shqiptaret per shekuj me rradhe. Prandaj, te tilla gjera nuk me tingellojne aspak te reja. Per juve kush nuk eshte myslyman eshte qafir, dhe kush eshte qafir duhet te zhduket. Uroj nga shpirti qe te mos keni te njejtin mendim. Me kete mendim vazhdojne te ecin edhe sot e kesaj dite neokalifet arabe, por u ka ngecur sharra ne gozhde, se nuk i pritet koka Amerikes me nje shemshir apo jatagan. Meqe nuk kuptojne gjuhen e arsyes, nuk jane te afte te ulen ne asnje tryeze bisedimesh, atehere ka dhe dhune per ta.
    Pasi veç më keni bërë një akuzë kaq të rëndë ndaj islamit, do ju kisha lutur që të merrni mundimin dhe të na sqaroni prej nga ky mendim kaq ogurzi? Nëse nuk më sjellni bazën e këtij mendimi, unë do t’ua marr për dobësi i nderuar dhe do mendoj se edhe ju jeni viktimë e propagandas anti-islame. Sa për gjuhën e arsyes, duhet të kesh parasysh se kujt i shpejtohej për të ndërmarrë masa luftarake dhe kush nuk deshi të ulej në tavolinë e të presë gjersa filan inspektorë të kryenin inspekcionet… Këto dhe shumë të tjera mi zemra i mbani vath në vesh, se flasin për vete.

Sic tha Putini; as ne banje nuk do t'i leme!
    Mos harro mi zemra se je duke cituar një armik të palodhur të shqiptarisë. Apo kur është puna për muslimanët edhe Putinit i jep të drejtë, megjithëse është shoku i ngushtë i Millosheviqit. Mbase edhe rusët po më dilkan viktima të agresionit çeçen?

Por, ceshtja thjeshtohet se tepermi, sepse jo cdo myslyman eshte arab, dhe jo cdo myslyman eshte terrorist; dhe jo cdo arab eshte terrorist, megjithese jane gjenetikisht te prirur per te kundershtuar cdo lloj vlere te perparuar qe nuk lind ne Arabi.
    Po ku më banished janë duke kundërshtuar muslimanët, përveç imponimeve që u bëhen atyre në shtetet e veta? Këte e them me bindje, se muslimanëve nuk u intereson jo-muslimani, as nuk duan t’ia dijnë fare se si jeton një jomusliman, sheriati islam është për muslimanët, asnjë tjetër. Nëse akoma nuk e ke kuptuar, muslimanët nuk e luftojnë shoqërinë amerikane, nuk e luftojnë besimin krishter, nuk u intereson nëse shtetet perendimore janë shtete sekulare, nuk luftojnë kundër “vlerave të botës së civilizuar”, e vetmja gjë që kundërshtojnë dhe janë duke e luftuar është okupimi dhe aspiratat shkatërruese të perëndimit ndaj tyre. Kjo thjeshtë për ta mbrojtur veten, jo për të kundërshtuar!

Nuk ka asnje ndryshim kryqezata islamike sot nga fushatat ndershkuese qe gati zhduken njerezimin dhe cdo lloj kulture ne shekujt e kaluar.
    Sinqerisht se nuk më besohet se lexoj një fjali të tillë, po nejse, mbase jetoni në perëndim dhe vështirë vërehen gjërat nga andej me gjithë atë luks medial që ua ofrojnë.

Edhe ju, Fjollat, jeni myslymane si pasoje e kesaj, dhe jo sepse keni zgjedhur te jeni e tille. keshtu u mbrujtet, dhe tashme pak prirje keni per te pare ndryshe, apo per te pranuar faktin qe KA EDHE NDRYSHE, dhe qe jo cdo gje qe na eshte mesuar si e drejte paska qene e drejte...
    Ah mi zemra, ka shkuar ajo kohë kur njerëzit nuk kishin mundësi të kuptonin se KA EDHE NDRYSHE. E mira e kohës në të cilën ne jetojmë është se kemi mundësi të shohim se ç'ka në botë dhe të zgjedhim ate që na duket më e mira. Edhe sikur të jetoja eshe 1 milion vjet, sikur të lindnja përsëri, islami do të kishte qenë zgjedhja ime përfundimtare, jo se nuk pata rastin të kuptoj se ka edhe ndryshe, por mu për faktin se PATA RASTIN TË SHOH SE KA EDHE NDRYSHE...

Londra sot duket si ne gjendje shtetrrethimi. Duket sikur ka me shume police sesa qytetare. Gjithe kjo per shkak se njady pakistaneze kishin harruar se nuk ishin nga Iraku.
    Turp i madh. Për ca tonelata naftë të bëhet e gjithë kjo rrëmujë në Londër, mbase edhe të vdesin njerëz të pafajshëm. Sikur të kisha mundësi t'i komunikoja të gjithë muslimanët e t'i lusnja t'ua falin, fundja është vetëm naftë, vërtet gjynah të merren m’qafë njerëz të pafajshëm për gjëra kaq pa vlerë (përveç vlerës materiale). Por kam frikë se do më pyesnin si t’ia bëjmë me ato viktimat e pafajshme në Irak, Afganistan, Çeçeni, Palestinë…??? Kjo si duket qenka arsyeja që nuk faleshka.

Edhe një detaj i vogël që do më gërryente nëse nuk e sqaroj. Nuk është për tu habitur që një pakistanez solidarizohet me vëllezërit e tij të fesë, sepse muslimani është vëlla i muslimanit. Prandaj edhe në luftën e Kosovës dhe këtu në Maqedoni, në rradhët e UÇK-së kishte muslimanë nga vende të ndryshme arabe, nga Turqia, që u dolën krah shqiptarëve në luftën për liri. Ndoshta nuk ishin shumë të sukseshëm, por intenca është primarja që vlerësohet.

Dhe unë të uroj sukses dhe shëndet në rradhë të pare.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,063
    Citim Postuar më parë nga DeuS
    'Me jep vetem nje media...dhe te pushtoj Boten' - pati thene nje njeri me mend!

...ndersa delet vazhdojne - bee bee baaaa

PS: Nganjehere i admiroj budallenjte! Sa e thjeshte dhe e bukur eshte jeta per to...
    jam plotesisht dakort me ju rrespekte, lexo me poshte:

Masmediat botrore perendimore ne sherbim te shtypies

Koheve te fundit gjithnje e me shume po propagandaohet se masmediat shikohen si nje organ ne sherbim te demokracise. Kjo pasi masmediat me mprehtesin e tyre e njohin popullin dhe shoqerine ne lidhje me te drejtat e tyre, situaten ne shoqeri dhe ne qarqet sunduese.Sot mjetet dhe organet e ndryshme te mediave si Tv, radio, shtypi dhe librat, jane duke u perhapur me shpejtesi, nderkohe qe perdorimi i mjeteve te reja si interneti, satelitet dhe videoja, po i perhapin me shpejt informacionet tek njerzit. Deri perpara viteve 1990 sistemi i masmediave kufizohej tek Tv, radio dhe shtypi i brendshem. Por sot me ane te sistemit satelitor mundet qe cdo vale radiofonike ose televizive te tranmetohet ne cdo pike tjeter te botes. Filmat dhe muzika me ane te sistemeve te ngjeshura dhe ma ane te kasetave audio dhe video shperndahen dhe shiten ne cdo pike te botes, nderkohe qe ne internet mund te gjesh cdo lloj informacioni dhe programe te tjera.

Kanalet boterore, i filluan shfaqjet e tyre Tv gjate viteve 80 dhe 90 ato paten nje zhvillim te madhe dhe nje numer i madh i ketyre kanaleve boterore, aktivitetet e tyr i kryejne ne perendim. CNN, Fox News, BBC dhe Euronews, jane disa prej ketyre kanaleve. Prezentimi i perhapjes ne kete menyre te industrise se masmediave, te lind kete ide ne koke se, mundesia e marrjes se informacioneve te sakta nga burime te ndryshme informacioni eshte rritur ne kete menyre, ne te vertet kemi te bejem edhe me rritjen dhe me forcimin e demokracise ne bote.Por nese ne i kushtojme me shume vemendje situates se masmediave dhe ne vecanti mediave boterore, shikohet se megjithese ata nga ana siperfaqsore duken si te pavarur, por ne te vertet ata ndjekin politikat e qeverive te tyre pra atyre perndimor. Sot shumica e masmediave boterore dhe ato globale dhe ne vecanti ato ne SHBA, veprojne ne kete menyre. Edhe Holliwoodi i cili eshte qendra me e madhe boterore e prodhimit te filmave ne nje menyre te vecante ndjek rrugen e propagandes se qeverise amerikane ne filmat qe prodhon. Mark Krispin Miller profesor i studimit te masmediave ne universitetin e Nju Jorkut, deklaron Masmediat amerikane shumica e tyre jane te kontrolluara nga firmat e medha te cilat jane te perkrahura nga qeveria. Nowam Camski nje prej mendimtareve te shquar, deklaron se qeveria Amerikane cdo vite shpenzon rreth 1 miliard $ per masmediat ne menyre qe ta kete nenkontrollin e saj opinionin amerikane. Shtepia e bardhe ne menyre qe te kontrolloje sa me shume masmediat boterore dhe ne menyre qe te rris sundimin e masmediave amerikane ne bote ajo perpiqet qe keto masmedia te bashkohen me njera tjetern duke rritur keshtu centralzimin. Komsioni i Masmediave federale te SHBA ne vitin 2003, miratoi nje ligje ne te cilen forcohej edhe me tepere kontrolli ndaj masmediave. Por natyrishte Herbert Miler, shkrimtare dhe mendimtare i shquar amerikane ne fushen e masmediave kujton nje tjeter mjet ne lidhje me firmat e medha. Ne sot jemi deshmitare te nje nderthurje dhe nje koordinim te forcave aktuale dhe aktive ne firmat ne menyre qe te kontrollojne tregjet boterore. Nje aspekt tjeter qe e shton kete ceshtje eshte teknologjia e re e cila zgjeron kete rritje ne fushen e fjales se fundit dhe industrise. Nje mjet tjeter eshte fenomeni i globalizimit e cila eshte produkt i teknolgjise se re dhe veprimtarise se firmave te fuqishme.

Firmat e medha te masmediave, jane te mendimit se sa me te medha qe te behen, pervec shtimit te fitimit te tyre, ata po ashtu munden te terheqin shikues me te shumte dhe te forcojne bazat e programeve dhe te emisioneve te tyre. Ne pergjithsi mund te themi se shkaku kryesor i nderthurjes se masmediave eshte perfitimi i pamase dhe qe dihet se eshte pjese e sistemit kapitalist, ku SHBA nxjerr perfitimet me te medha. Ne menyre qe sot 3/4 e shpenzimeve te te gjitha reklamave, shkojne tek fondet e 20 firmave.

Robert Mc Chency mesues ne universitetin e Ilinoisit dhe kryeredaktorit i revistes Monthly Review shkruan: Aktualishte tregu i masmediave boetrore eshte ne duart e 7 firmave shumekombshe te cilat perbehen nga Disney, Time Warner, Soni, New Corporation, Viacom, Vivendi dhe Bertelsman. Keto firma kane ne dore te gjitha studiot e filmave, 80-85% te tregut boterore te muzikes, nje pjese te madhe te tregut te librave dhe revistave tregtare, nje pjese te madhe te kanaleve Tv, si dhe

shume firma evropiane. Ne kete kuader ky bllok i madhe i propagandave boterore vepron ne bashkpunim dhe kroodinim me sistemin shtypes ne bote. Nga ana tjeter perballe ketij sistemi SHBA per te perfituar sa me shume prej tyre, u krijon atyre kushtet me te mira. Si shembull mund te permendim faktin se ne vitin 1996 Kongresi amerikan dha nje fond prej 10 miliard $ per kanalet globale dhe disa miliarda $ te tjere per kanalet e tjera te fuqishme dhe si kompesim nga ato koerkonte qe ne luften kunder terrorizmit masmediat te rrisnin propaganden pro amerikane. Gjithashtu nje shenbull tjeter na bene te qarte kete propagand, kanali Tv Global Fox News eshte nje kanal qe u hap ne vitin 1996 me ndihmen e republikaneve, nderkohe qe ky kanal pati nje role shume te madh ne zgjedhjen e Xhorxh W Bush, si presidenti i SHBA ne vitin 2000, gjithashtu edhe ne zgjedhjet presidenciale te 2004 drejtori i ketij kanali Robert Mordak shprehu personalishte mbeshtetjen e tij ndaj Bush. Nga ana tjeter zoti Krispin Miler ne lidhje me kanalin Tv CNN thote: Ne lidhje me CNN duhet te themi se ekziston nje marveshje dhe kroodinim mes qeverise amerikane dhe ketij kanali pasi ky kanal mund ta shikosh ne cdo pike te botes.

Mbulimi mediatik ne lidhje me dy ngjarjet e rendesishme te 11 shtatorit dhe sulmit amerikane kunder Irakut ne mars te 2003, treguan fare mire se deri ne cfare pike keto masmedia ndjekin politikat e Washingtonit. Pas sulmeve kunder kullave Binajke te Qendres Boterore te Tregetise, masmediat e medha boterore ne koordinim me Shtepine e Bardhe, I akuzojne per keto shperthime muslimanet, duke rritur propganden direkte dhe indirekte kunder muslimaneve. Edhe perpara agresionit amerikane kunder Irakut keto masmedia u perpoqen qe ta parapergatisin opinionit publik boterore. Megjithate ne po kete lufte si dhe ne ngjarje te tjera, disa nga masmediat e vendeve ne zhvillim munden qe te conin ne veshet e opinionit boterore faktet e verteta. Chemski po ashtu ve theksin ne po kete ceshtje duke deklaruar: Ne shume ngjarje dhe zhvillime levizjet e shume popujve te botes kane vertetuar se masmediat amerikane ne luften e pabarabrta ne krijimin e territ informative ndaj opinionit boterore kane deshtuar totalishte. Ne kete menyre masmediat kombetare dhe ato rajonale te cilet jane te pavarura nga politikat amerikane munden qe te luajne nje role te madhe ne deshtimin e perpjekjeve te masmediave globale ne krijimin e kushteve per sundimin amerikane.

Fatkeqsishte rritja e masmediave jo vetem qe nuk eshte bere shkak i rritjes dhe zhvillimit te demokracise ne bote, por se ajo eshte shenderruar ne nje mjet shume perdorues nga sunduesit boterore per te justifikuar veprimet e tyre te paligjshme ne bote. Ne kete menyre masmediat boterore ne vend qe te ishin nje mjet per zhvillimin e demokracise, jane shenderruar ne nje mjet te rendesishme per shtypjen dhe shfrytezimin

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,063
    Citim Postuar më parë nga banished

Uhhh? C'ishte ky vendim kaq i papritur? Apo per ju myslymanet nuk sigurojne me asgje? Ehhh mor Aruno, kur t'i kuptosh si jane gjerat...

Ne kuader te shperthimeve te 7 Korrikut ne LOnder qeveria e Bushit dhe ajo e Blerit reaguan ne menyre te ndryshme ne krahasim me ato te meparshmet ne lidhje me aktet teroriste ne Londer.Pas akteve terroriste te 11 Shtatorit Shba akuzoan grupin Al Kaida si elementin kryesore te zbatimit te akteve terroriste dhe luften kunder ketij grupi e cilesoi si lufte kunder terrorizmit duke sulmuar dhe pushtuar Afganistanin dhe Irakun.Por tani ata kane cilesuar lufte kunder Ideologjise edukuese terroriste.Shba dhe qeverite evropiane deklarojne se islami eshte frymezuese e terrorizmit.Financial Times duke u bazuar tek zyrtaret amerikane ka shkruar se lufta kunder terrorizmit ja ka lene vendin luftes kunder Ekstremizmit te Dhunshem.Ne te vertet Shba pas deshtimit te politikave te saja kunder terrrozimit ka shpikur luften kunder ekstremizimit te dhunshem ne menyre ne menyre qe te rrise veprimet e saj te nje anshme ne bote.Ne kete kuader cdo lloj pikpamje apo ideje qe eshte kundra politikave nderhyrse dhe te nje anshme te Shba do ti ngjitet etiketa ektsrmiste dhe e dhunshme dhe frymezuese e terrorizmit Ritja e veprimeve anti islamike ne Evrope dhe ne Shba duhet pare ne kete kuader

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Nuk e di pse gjithmon per cdo gje kur ne Kosovaret shkruajm kunder Politikes te flliqur te Bushit qe tani ju fut edhe Blairi.. Kunder luftes KUNDER MUSLIMANIZMIT , as kush smund te ma mbush mendjen dhe te thot qe Bushi po lufton kunder Tterrorizmit , kur fort mire po shihet se sa vrasje po behen ndaj te pafajshmve.

Me kujtohet nje shkrim qe e shkrova dhe sdua ta perseris me shum..!

Po mire ore njerz te mire , po sulmet e Bushit e te Blerit kush ti denoj ata , kush ti denoj ata Ushtar qe cdo dite e me shum vrasin bejn cmos ndaj Femijeve/Grave/Pleqve.. pse per Bushin edhe keta jan Terrorist..
    Pse te quhet 10 vjecari Terrorist apo femija ne bark te nenes te vrahet dhe te mshefen ato gjera pissliqe qe sot po ndodhin ne Amerik.
    Pse kur te jet burr e te luftoje kunder Terrorizmit te luftoje kunder Bin Ladenit , kunder atyre qe po sulmojn Amerikan Apo Anglin..!

Kjo nuk eshte luft por eshte politik e Bushit dhe Blerit , qe sa me shpejt te marrin dhe te humbin gjithcka qe ka lidhje me Muslimanizem , te marrin irakun , Avganistanin dhe te fillojn ndoj luft te re..

Sulme te tilla jan prit moti koh edhe pritet ne cdo vend ku luftohet kunder Muslimanizmit , Nqs se je shtet i mire dhe lufton kunder Terrorizmit ateher , ca vriten Femijet/Grat/Pleqet?

As nje Kosovar sdo ja humb te miren e Amerikes , popullit Amerikan dhe Njeriut me te respektuar BILL CLINTON.

Ne duhet te jemi kunder BUSH dhe politikes se tij , njeri i pa aft per kapjen e atyre qe po sulmojn Ameriken , apo Anglin , por kap dhe vret njerz qe nuk ja kan iden e luftes apo terrorit kunder usa-s.

Kur je aq i fort lufto kunder atyre qe jan kunder ty , e jo ata spo mundem e ti gjuhem atyre qe ta mbush numrin e listes.

Eshte turp i madh per nje Amerik e per nje Angli , qe ben gjera te tilla , me ato politika te flliqura , qe sot bejn ata rrin ne that e Populli i pa fajshem e han neper cdo vend duke u ruajt , se mos po ju vjen ndoj Bomb ne kete autobus apo ne at vend..

Edhe nje her e them populli duhet te kete kujdes , qe ngritet dhe te ju thot Stop ketyre gjerave qe behen , qe neser mos te ruhen si te dalin ne der te shtepis, sepse duhet ta din qe po vazhdon kshtu , ndodhin prap gjerat e 11 Shtatorit dhe ato te fundit ne Londer.

Kur kjo luft ne Irak dhe ne Avganistan te ndalet dhe te pushoj sot e mire , ateher do jemi kunder gjithmon kunder ketyre vrasjeve ne Publik , por kur Amerika & Anglia dhe shtetet e tjera nuk i ndalin vrasjet ne vene te Pa fajshme ateher te ruhen vallaj.

Gjith te mirat
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

_Karramele_ Maska e LOVELY_ANGEL
    Anëtarësuar
    09-08-2005
    Vendndodhja
    Between the stars........
    Postime
    256
    gjilanasi bravo je gjithmon i gatshem edhe merr pjes ne dhimjen e njerzve te lumt je njeri i madh

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga GjIlAnAsI_cSi
    as kush smund te ma mbush mendjen dhe te thot qe Bushi po lufton kunder Tterrorizmit , kur fort mire po shihet se sa vrasje po behen ndaj te pafajshmve
    uroj qe t'i keni thene keto fjale nga ngutja dhe nxitimi...
    Lexoni ketu dhe do ta shihni mire se kush po ben vrasje ne Iraq dhe sa te drejte mund te kete Bushi... klikoni tek ikona e vockel ju lutem. Mbase do ta kuptoni se sa femije, gra, vajza, pleq dhe burra te pafajshem vriten ne emer te nje "Islami"; me e keqja eshte se dhe viktimat jane myslymane! Pra, nuk eshte Bushi qe po ben lufte fetare, por vete muxhahedinet e felliqur.
    Citim Postuar më parë nga GjIlAnAsI_cSi
    Kur je aq i fort lufto kunder atyre qe jan kunder ty , e jo ata spo mundem e ti gjuhem atyre qe ta mbush numrin e listes.
    Si, ju lutem? Cfare gjuhe ishte dhe cfare dmth kjo?
    Mbajeni veten he burre, se nuk flitet ashtu pa pire nja dy kile raki shqeto!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    banished,
    ...do te lexosh ti?

Urdhero dhe lexo çfare thot Robin Cook ne shkrimin me titull "Our troops are part of the problem" ne "Guardian", me date 15 Korrik 2005:

There may be room for debate over whether there is a connection between the war in Iraq and the London bombings, but there is no escaping the hard truth that the chaos in that country is a direct result of the decision to invade it, taken in defiance of the intelligence warning that it would heighten the terrorist threat.

Sigurisht qe po, Mr. Cook!

Heavy-handed US occupation is not the solution to the insurgency but a large part of the problem. US army rules of engagement appear to give much greater weight to killing insurgents than to protecting civilian lives. It is alarming testimony to its trigger-happy approach that statistics compiled by the Iraqi health ministry confirm that twice as many civilians have been killed by US military action as by terrorist bombs. The predictable result is that the US occupation breeds new recruits for the insurgency at a faster rate than it kills existing members of it.

Kjo ne lidhje me ate linkun qe jep me siper.

Apparently, when Donald Rumsfeld warned that the insurgency could take a decade to contain he did not mean the US troops would stay that long to defeat it but that they would expect the Iraqi forces to do the job for them. In short, completing the job now is not bringing peace to Iraq but equipping the Iraqis to fight their own civil war, possibly for another 10 years. The Iraqi government itself appears to have a shrewd grasp of its need to find other allies, hence its surprising agreement last week to a mutual defence pact with Iran.

10 vjet po thote ky po Irakut edhe me shume vjet mund t'i duhen per ta marre veten.

It is striking how little events on the ground in Iraq have figured in the key decisions of this sorry episode. The timing of the original invasion was dictated not by the reports on the UN weapons inspections but by the momentum of the US military build-up. Now the timing of the exit from occupation is going to be determined not by progress in restoring security in Iraq but by the date of next year's mid-term congressional elections in the US.

Edhe ketu e shpjegon bukur se sa rendesi i jepet Irakut.

Keto ishin pjese te shkeputura. Shkrimi i plote mund te lexohet qe ketu:

Trupat tona jane pjese e problemit- Robin Cook

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

Shtese!

Sqarim 1: Per sa i perket atyre te vrareve nuk jam nga ata qe besojne se lufta eshte bere per te vrare njerez; thjeshte nuk eshte perfillur fatkeqesia njerezore qe mund ta shoqeronte nje lufte te tille. (Gje kjo qe dihej.)

Sqarim 2: Ndonjeri mund te mendoje: Po pse i ka thene R. Cook s'do te thote qe ashtu eshte. PO. Edhe kjo e ka njefare llogjike nese ata jane aq te zot sa te bejne sikur nuk e din se kush ishte ai. E para kjo. Gjithashtu dua te them se te njejtat gjera jane thene edhe nga te tjere ne forum, por gjithmone jane sulmuar se kane qene musliman dhe gjoja na flitkan me partizanlleqe fetare. Perkatsine fetare te Cook-ut e dini besoj, apo jo? Se mos e sulmoni edhe ate, se ka vdekur...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga [xeni]
    banished,
    ...do te lexosh ti?
    Urdhero dhe lexo çfare thot Robin Cook ne shkrimin me titull "Our troops are part of the problem" ne "Guardian", me date 15 Korrik 2005:
    There may be room for debate over whether there is a connection between the war in Iraq and the London bombings, but there is no escaping the hard truth that the chaos in that country is a direct result of the decision to invade it, taken in defiance of the intelligence warning that it would heighten the terrorist threat.
    Sigurisht qe po, Mr. Cook!
    Heavy-handed US occupation is not the solution to the insurgency but a large part of the problem. US army rules of engagement appear to give much greater weight to killing insurgents than to protecting civilian lives. It is alarming testimony to its trigger-happy approach that statistics compiled by the Iraqi health ministry confirm that twice as many civilians have been killed by US military action as by terrorist bombs. The predictable result is that the US occupation breeds new recruits for the insurgency at a faster rate than it kills existing members of it.
    Kjo ne lidhje me ate linkun qe jep me siper.
    Apparently, when Donald Rumsfeld warned that the insurgency could take a decade to contain he did not mean the US troops would stay that long to defeat it but that they would expect the Iraqi forces to do the job for them. In short, completing the job now is not bringing peace to Iraq but equipping the Iraqis to fight their own civil war, possibly for another 10 years. The Iraqi government itself appears to have a shrewd grasp of its need to find other allies, hence its surprising agreement last week to a mutual defence pact with Iran.
    10 vjet po thote ky po Irakut edhe me shume vjet mund t'i duhen per ta marre veten.
    It is striking how little events on the ground in Iraq have figured in the key decisions of this sorry episode. The timing of the original invasion was dictated not by the reports on the UN weapons inspections but by the momentum of the US military build-up. Now the timing of the exit from occupation is going to be determined not by progress in restoring security in Iraq but by the date of next year's mid-term congressional elections in the US.

Sqarim 1: Per sa i perket atyre te vrareve nuk jam nga ata qe besojne se lufta eshte bere per te vrare njerez; thjeshte nuk eshte perfillur fatkeqesia njerezore qe mund ta shoqeronte nje lufte te tille. (Gje kjo qe dihej.)
    Sqarim 2: Ndonjeri mund te mendoje: Po pse i ka thene R. Cook s'do te thote qe ashtu eshte. PO. Edhe kjo e ka njefare llogjike nese ata jane aq te zot sa te bejne sikur nuk e din se kush ishte ai. E para kjo. Gjithashtu dua te them se te njejtat gjera jane thene edhe nga te tjere ne forum, por gjithmone jane sulmuar se kane qene musliman dhe gjoja na flitkan me partizanlleqe fetare. Perkatsine fetare te Cook-ut e dini besoj, apo jo? Se mos e sulmoni edhe ate, se ka vdekur...
    Shume e qarte Xeni... Me aq shume fjale keni thene U LUMTE PUSHKA DHE DINAMITI TERRORISTEVE! Sikur te kishit shtuar dhe frazen tjeter: "ashtu i pafshim te gjithe; "trima", "guximtare", "te patrembur", - te vdekur"; qe vrasin armiq nga me te ndryshmit; qe nga kalimtaret e thjeshte, deri tek grate dhe femijet; sidomos ata myslymane... Se ne Irak dhe Afganistan kane bere kerdine deri tani! Te me degjoni mua, zoti Xen, i ktheheni dhe njehere asaj faqes se internetit, dhe me mire te lexoni ndonje gje, sesa te kepusni kumbulla te tharta ketu....
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shqipëria dërgon si dipllomat në Londër një zooteknik
    Nga Shijaksi-London në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 07:57
  2. Bombat në Londër, identifikohet autori
    Nga Shijaksi-London në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 21-07-2005, 17:34
  3. Londër, shqiptarët bashkë në fushat e futbollit
    Nga Shijaksi-London në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-05-2005, 05:19
  4. Mbretëria shqiptare e seksit në Londër
    Nga Shijaksi-London në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •