Close
Faqja 10 prej 23 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 221
    Rise-the-tempo Maska e edion1
    Anëtarësuar
    09-02-2005
    Vendndodhja
    london , uk
    Postime
    131
    Une kam qene dhe jam kunder luftes ne irak dhe avganistan , por qe te thuash se keto bomba jane pasoje ketyre luftrave nuk eshte e drejte . 11 shtatori ne NY ishte para luftes , edhe shume akte terroriste para tyre . Bombardimet ne irak kishin qellim te vrisnin terroriste ( per te mos u bere naive , edhe nafta kishte pak te bente ) . Asnje bombe nuk ishte hedhur me qellimin qe te viste sa me teper njerez te thjeshte te irakut . Bombardimet ne irak ( dhe ketu nuk po mundohem ti justifikoj ato si te drejta ) nuk kishin qellim te vrisnin sa me teper nerez te thjeshte te irakut , por terroriste . Ato , qe , duke leshuar gaz helmues vrasin me mijra Kurde ne veri te irakut .
    Nuk eshte e drejte te thuash qe eshte fai i Bush and Blair ( megjithese njeri eshte Cowboy dhe tjetri kali i tij ) . Keto njerez qe vejne bomba jane njerz te semure , qe ndjekin disa ideale te cmendura . I vene bombat per te vetmin qellim qe te vrasin sa me teper njerez te cdo moshe dhe cdo rrace , njerez qe e kane vendin ne spital , se ti vrasesh , thjesht do ti besh heronj ne rrjetin e tyre te cmendur .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,078
    Citim Postuar më parë nga shkodra13
    Nuk asht efekt i bombave.
    Berlusconi ka deklarue disa muej ma pare se parashikonte nji largim gradual prej Irakut tue fillue prej shtatorit. I shtrime ne kohe aq sa e kerkojne autoritetet e Irakut per me forcue autoritetin e kontrollin.
    jo jo jo

ne milano eshte nje i penduar ne burg qe i perket al kaides , dhe ai ka treguar per sulmet qe ishin pregatitur kunder italise , por kete rradhe dhelpra me emrin berluska e kuptoi se nuk behet shaka , dhe lajmeroi se do filloi terheqja graduale nga iraku e ushtareve italiane, duke filluar nga shtatori

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Shum interesante kjo simpatia e komunisteve italiane (D'Alema permendi dikush ma lart) apo keta artikujt e gazetave te majta, per ekstremizmin islamik.

Komuniste+fondamentaliste islamike nje kombinacion pervers ne lufte kunder lirise.

Ky Xeni ketu ma lart na sjell kete thenie:
    “If you bomb our cities,” Osama bin Laden said in one of his recent video tapes, “we will bomb yours.”
    Mirepo ka disa pyetje:
    1) Kush e ka "tapine" e vendeve muslimane? Bin Ladeni konsideron qytete te veta gjithe Irakun, Afganistanin, Palestinen, etj? Pra per cdo problem te perendimit me vendet islamike mos duhet kontaktuar Bin Laden se perndryshe nuk ka vlere?

2) Eshte fondamentalizmi islamik qe ka denuar me vdekje 8 MILION shia ne Irak vetem pse kerkojne te jene qeveri e te votojne. Jane xhihadistet qe kane vra shumicen e civileve irakeni deri tash. Dhe kane fytyre te fajsojne Ameriken.

3) Deme kolaterale pat edhe ne kosove ku u bombarduan konvoji me civile me 1999. Mos kishin qellim amerikanet te vrisnin kosovaret a si? Dhe a ka ndonji kosovar te pakenaqur nga nderhyrja amerikane?

2) Al Kaeda e ka filluar me kohe luiften k/perendimit, dhe keto te fundit jane thjesht strategji e percarjes mes vendeve perendimore. Ishte Al-Qaeda qe i shpalli lufte USA me 11 shtator.

Thirrja e Al-Qaedes dhe xhihadit eshte. "Te vriten te gjithe kristianet dhe hebrejte". Ky eshte objektivi i fondamentalizmit islamik. Se sa kane takatin eshte ceshtje tjeter.

Asnje vend perendimor nuk ka objektiv lufte fetare, as vrasjen e muslimaneve, apo zhdukjen e tyre. Perkundrazi jane me dhjetra miliona qe jetojne ne perendim me te gjitha te drejtat qe si kane pa kurre ne vendet islamike.

Prandaj kjo lufte eshte lufte qyteterimesh e kulturash, perendimi me lindjen, demokracia me diktature, qyteterimi me barbarine, kultura me injorancen.

Personalisht besoj se bota e civilizuar do ta fitoje kete lufte sepse ka forcen, pasurine, moralin dhe zhvillimin. Njerezimi do te ece para e jo mbrapsht.

Me cfare kostoje? kete do ta shofim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Labeati : 09-07-2005 më 12:48

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Citim Postuar më parë nga san-antonio
    ne milano eshte nje i penduar ne burg qe i perket al kaides , dhe ai ka treguar per sulmet qe ishin pregatitur kunder italise , por kete rradhe dhelpra me emrin berluska e kuptoi se nuk behet shaka , dhe lajmeroi se do filloi terheqja graduale nga iraku e ushtareve italiane, duke filluar nga shtatori
    Jeni me te vertete te cuditshem. Doni me mbulue edhe evidencen. Berlusconi ka deklarue fillimin e terheqjes ne shtator tash kater muej e jo i trembun prej bombave te Londres. Mos kujto se bombat po napin efektin qi dojne terroristat.
    Shife kete link:
    http://66.249.93.104/search?q=cache:...hl=it&ie=UTF-8
    shkrimi asht i dt 16 marc.

Citim Postuar më parë nga Labeati
    Asnje vend perendimor nuk ka objektiv lufte fetare, as vrasjen e muslimaneve, apo zhdukjen e tyre. Perkundrazi jane me dhjetra miliona qe jetojne ne perendim me te gjitha te drejtat qe si kane pa kurre ne vendet islamike.
    Fjalet me me vend.
    Shendet
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Mesazhi im

Velllezer dhe motra shqiptare.

Te gjithe ne i denojme vrasjet dhe terrorrin por une ju ftoj te gjitheve qe reagojme ndaj cdo terrori sot ne bote.Nese ne nuk e ngrejme zerin per cdo qenie te gjalle drejtesia e e shpirtave te tyre do bie tek ne per shkak se ne qeme ato qe dhame vistot me heshtje ose votim per vrasjen e tyre.

Prandaj kjo lufte eshte lufte qyteterimesh e kulturash, perendimi me lindjen, demokracia me diktature, qyteterimi me barbarine, kultura me injorancen.

Personalisht besoj se bota e civilizuar do ta fitoje kete lufte sepse ka forcen, pasurine, moralin dhe zhvillimin. Njerezimi do te ece para e jo mbrapsht.
    Doja te shkruaja dicka ne temen e Kryeplakut por meqe nuk kisha kohe dje po e shkruaj sot.

Pike se pari te gjithe Ne jemi dakort se vrasja e njerzve te pafajshme si rregull universal konsiderohet krim dhe denohet me ligj.

Se dyti jam dakort me ty ne lidhje me luften e qyteterimeve qe po zhvillohet sot .Si ?Pse ?Kush ?Per cfare ?(behet lufta) Besoj se nuk i takon kesaj teme per tu analizuar.

Nuk jam dakort me ty me mynyren si i klasifikon qyteterimet.

Kultura dhe Injoranca.

Nese do ta marrresh ne prizmin historik edhe lufta ballkanike 1990-1999 qe lufte qyteterimesh duke iu referuar Samuel Huntigtonit.Lufte ku tre gishtat lart te serbeve simbolizonin trinine kristiane(ati biri shpirti i shenjte) kunder qyteterimit perendimor katolik te sllovenise ose kroacise te cilat gezuan mbeshtetjen e vendeve katolike.Muslimanet ne kete lufte ishin preja me e shijshme saqe nen hunden e forcave antigenocid u vrane 7000 veta brenda nje nate ne Sebrenice.Tani me thuaj kush ishte kultura dhe antikultura ne kete lufte.Ajo katolike kroate ajo ortodokse serbe apo ajo muslimane boshnjake.Pra si nuk mund te themi qe injoranca nuk eshte e krishtere ne pergjithesi keshtu nuk mund te themi qe injoranca nuk eshte muslimane ne pergjithesi.Sepse ka doktor muslimane por ka dhe doktor kristiane.Ka shkencetar muslimane por ka dhe shkencetare kristiane pavarisht dallimeve fetare te cilat hulumtohen dhe shikohen per te mesuar realitetin e vertete te injorances.

Prandaj duhet pasur kujdes ne mynyren e indetifikimit te njerzve ose te simbolizosh nje bashkesi boterore me nje grup individesh.Sikurse nuk mund te simbolizoj une ose te indetifikoj Papa benediktin me IRA-n katolike irlandeze ose me Etan e Spanjes ose me Cetniket e Serbise ose me Al-kaeden te gjithe muslimanet e botes.

Une mendoj se krimi eshte krim , genocidi eshte genocid, terrorizmi eshte terrorizem dhe te gjitha duhen dalluar pavarsisht se ku behen ne Angli, Afganistan, Amerike, Irak, Spanje apo Palestine.

Une mendoj se shume shtete ne vend qe te shuajne zjarrin po e ndezin zjarrin.Po e ndezin me "Nafte" ,e viktima te pafajshme neper metro, autobuze,shtepi banimi apo ndertesa besimi.

Nuk e di se cdo mendoj tani e tutje populli Anglez per genjeshtrat e kryeministrit te Tij ne lidhje me hipotezat e fillimit te luftes me irakun.Mos keto viktima do te akuzojne Blerin per vrasjen qe i beri ai me genjeshtrat e tij per armet e shkatarrimit ne mase qe keto arme ia solli si peshqesh njerzve te thjeshte dhe te pafajshem.Une mendoj se cdo njeri duhet te mendoj thelle per shkaqet e pasigurise boterore sot ?Duhet te mendoje thelle dhe te jete i pavarur ne mendim dhe analize per ndodhite e sotme te cilat po e cojne njerzimin ne shkatarrim dhe jo sic thua ti (Njerzimi do te eci perpara dhe jo mbrapsht).Lufta te con perpara ne aspektin e perpjekjes se shpkijeve teknologjike por ne aspektin human ajo eshte nje akt makaber sikurse na flasin sot statistikat te luftrave boterore(shiko ato te Drestenit) dhe jo sic thua ti Labeat njerzimi do te ece para dhe jo mbrapsht.Nuk e di cilet kane qene ato kelyshe cnjerzore qe vendosen ti japin historise krah te kunder me humanizmin por mendoj se homoegjenizmi dhe globalizimi nuk behet me dhune dhe arme qofshin keto arme te terrorit mikro ose makro.Une mendoj se cilado do te jete kostoja per rregullim ose per vendosjen e paqes ne bote ajo duhet te shpenzohet ne rast te kunder cdo lufte do te jete sikur secili prej nesh hudh plumbin ne qiell per te vrare dike por ne fund te fundit ai zbret nga qielli nga forca graviticionale per te rene ne kokat tona.

Prandaj paqe dhe dashuri ndermjet njerzve dhe larg mendimeve ekstremiste qofshin keto te pushtetareve apo te terroristave.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ~Geri~ : 09-07-2005 më 14:56
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Ky Xeni ketu ma lart na sjell kete thenie: ...
    Labeati,
    Ti a i ke syte ne balle a jo? Xeni s'te ka sjelle ndonje shprehje te Bin Ladinit ketu. Ajo eshte sjelle nga korrespondenti i Lindjes se Mesme i gazetes ne fjale. Eshte perdore per te argumentu mendimin e tij dhe jo timin. Kshu qe mos u mundo me ba te tilla lojna kot me kot.

Sa per perseritjet qe u ban fjaleve tua sahere qe sheh tema te pershtatshme nuk eshte shume e vlefshme me harxhu kohe; thjesht po ta ve ne dukje gabimin qe ben ne arsyetim. Ne fillim e kundershton thenjen e bin Ladinit, ne te cilen ai pretendon se asht "zoterus" i qyteteve muslimane, me pas e sheh Bin Ladinin, Al-Kaeden dhe ideologjine e tij si "Lindja"? E kupton se sa pordhi-kali-n'dere-t'hanit flet a jo?

Nese Bin Ladini nuk asht "zot" i Lindjes athere pse u dashka qe Lufta qe ai i shpall Perendimit te quhet nje lufte Lindje-Perendim? Pse u dashka qe ti t'i mveshesh te gjitha ato epitete negative Lindjes?

Mu nje gja me habit. Si nuk i je bashku hala kryqezatave qe shpalli Bushi pas Shtatorit te 2001-shit? Me keto men qe ke krej e habitshme eshte qe ti te rrish akoma duarkryq.

P.S. Jo ma larg se sot, ne qytetin Iraken El Kaim, dy femije te vegjel i dhane lamtumiren kesaj bote gjate nje bombardimi qe shembi tre shtepi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga Geri
    Prandaj paqe dhe dashuri ndermjet njerzve dhe larg mendimeve ekstremiste qofshin keto te pushtetareve apo te terroristave.
    Geri,
    Ne te gjithe shkrimin ke fole bukur. Te pergezoj per kete! Por thjesht po citoj urimin tend ne fund duke iu bashkangjit asaj qe thu. Pafshim sa me pak vrasje te njerezve te pafajshem.

Report: Israel Was Warned Ahead of First Blast
    10:43 Jul 08, '05 / 1 Tammuz 5765

Israel National News - Arutz Sheva Israel Broadcasting Network
    http://www.israelnationalnews.com/news.php3?id=85346

(IsraelNN.com) Army Radio quoting unconfirmed reliable sources reported a short time ago that Scotland Yard had intelligence warnings of the attacks a short time before they occurred.

The Israeli Embassy in London was notified in advance, resulting in Finance Minister Binyamin Netanyahu remaining in his hotel room rather than make his way to the hotel adjacent to the site of the first explosion, a Liverpool Street train station, where he was to address an economic summit.

At present, train and bus service in London have been suspended following the series of attacks. No terrorist organization has claimed responsibility at this time.

Israeli officials stress the advanced Scotland Yard warning does not in any way indicate Israel was the target in the series of apparent terror attacks.
    Alle Serben müssen sterben

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Ju vazhdoni akoma e besoni qe gabelet e Lindjes se Mesme qe dalin nga shtepija te veshur me carcafin me te cilin mbulohen kur flejne gjume, jane ato qe hodhen ne eren kullat e Amerikes, trenin e Madritit, metrote dhe autobuzat e Londres etj etj ?!

Give me a fu..ing break!

Une cuditem me disa njerez si Brari, te cilet dallohen per njohes te mire te historise dhe politikes, pa per delet e tjera si ju te tjeret, qe besoni perrallat qe sajojne Gaqo Bushakat e Anglise nuk surprizohem jo...se kam sa te duash ketej rreth e rrotull!

Nuk ja vlen te flasesh, se eshte njelloj si te qellosh murin me koke!
    Sa kohe qe do kete bageti-bujqesi si ju ne bote, aq kohe do mbizoteroje dhe superfuqia e Perendimit, e ngritur ne dinakeri, gjak dhe jete njerezish te pafajshem...

Faqja 10 prej 23 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shqipëria dërgon si dipllomat në Londër një zooteknik
    Nga Shijaksi-London në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 07:57
  2. Bombat në Londër, identifikohet autori
    Nga Shijaksi-London në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 21-07-2005, 17:34
  3. Londër, shqiptarët bashkë në fushat e futbollit
    Nga Shijaksi-London në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-05-2005, 05:19
  4. Mbretëria shqiptare e seksit në Londër
    Nga Shijaksi-London në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •