Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 29
    . Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774

Question E vështirë ta pranosh kur e ke gabim...PSE?

Ne cdo aspekt te jetes kemi te bejme me njerez qe na bien ne qafe, bejne gabime dhe nuk i pranojne ne asnje menyre, edhe nqs. ua parashton dhe ua argumenton.

Ne te njejten kohe, edhe ne kur bejme gabime, e kemi shume te veshtire per ti kuptuar dhe me e rendesishmja, per ti pranuar ne sy te te tjereve.
    Ka edhe njerez qe preferojne te grihen ne argumente, sidomos cifte, qe zihen, rrijne pa folur dhe prishin zemren dhe gabimet nuk i pranojne, qofte te medhate qofte edhe te voglat.

Si thoni ju, pse njerezit e kane shume te veshtire qe te pranojne gabimet e tyre?

A mendoni qe eshte shenje dobesie ta pranosh qe e ke gabim?

P.S. kete teme e hapa per te shkembyer mendimet tuaja te ciltra dhe jo per te mare "shprehi ne thonjeza" nga libra fillozofije dhe psikollogjie etcetc
    When in Doubt, Act Stupid!

Djali i fisit ASRA Maska e ardi_truss
    Anëtarësuar
    15-06-2005
    Vendndodhja
    te rrapi ne Mashkullore
    Postime
    133
    per veten time kur e shikoj qe kam gabim nuk e fsheh ose te perpiqem te mbroj idete e mija me arsyetime te kota,vetem e vetem qe te mos pranoj gabimin.nuk besoj qe eshte dobesi te pranosh qe ke gabim se perndryshe ajo gje do te te haje nga brenda per nje kohe te gjate.por ne disa raste egoizmi i personit nuk e le ate qe te shfaqe gabimin.me ka ndodhur disa here ne nje lidhje qe te perpiqem te mbroj idete e mija edhe pse e dija qe e kisha gabim.kjo gje tani ka ndryshuar(pas pasojave qe pata) dhe sa here qe e kuptoj qe jam wrong bej mbrapa.that's it!
    Qente le te lehin, karavani shkon perpara..!

Citim Postuar më parë nga nausika
    Ne cdo aspekt te jetes kemi te bejme me njerez qe na bien ne qafe, bejne gabime dhe nuk i pranojne ne asnje menyre, edhe nqs. ua parashton dhe ua argumenton.

Ne te njejten kohe, edhe ne kur bejme gabime, e kemi shume te veshtire per ti kuptuar dhe me e rendesishmja, per ti pranuar ne sy te te tjereve.
    Ka edhe njerez qe preferojne te grihen ne argumente, sidomos cifte, qe zihen, rrijne pa folur dhe prishin zemren dhe gabimet nuk i pranojne, qofte te medhate qofte edhe te voglat.

Si thoni ju, pse njerezit e kane shume te veshtire qe te pranojne gabimet e tyre?

A mendoni qe eshte shenje dobesie ta pranosh qe e ke gabim?

P.S. kete teme e hapa per te shkembyer mendimet tuaja te ciltra dhe jo per te mare "shprehi ne thonjeza" nga libra fillozofije dhe psikollogjie etcetc

Sipas mendimit tim kjo ka vetem nje shpjegim-edukaten dhe kulturen qe ka marre personi ne familje dhe niveli ne pergjithesi kulturor i shoqerise prej nga vjen ai.
    Nese nuk ke degjuar njehere ne familje fjalen "me fal" apo nese nuk ke degjuar ndonjehere ne mjedisin shoqeror kete fjale atehere nuk ke se si t'a perdoresh.Cdo gje regjistrohet qe ne femijeri dhe pasqyrohet ne vitet e mepasme te jetes.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    o qazimo, s'eshte vetem ne gene apo ne edukate puna e te falmes ...eshte pjese e maturimit te njeriut, te qenit me pak egoist dhe me shume me mendje te hapur

teknikisht, te pranosh gabimin dhe te kerkosh falje per te eshte shenje qe ti e ke kuptuar situaten dhe e merr nen kontroll perseri..dmth maturohesh, piqesh (ndertonesh-siaps gjyshes sime)..praktikisht, po eshte shenje debulese, por eshte dhe hapi i pare ne drejtimin e mire , per tu bere i "forte" prape

shqiptaret ne pergjithesi njihen per kokeshkemba dhe, e thone dhe me mburrje..keni degjuar ju ndonje te kerkoje falje publike, psh, ne shqiperi?
    TBD

Anëtarësuar
    15-06-2005
    Vendndodhja
    te rrapi ne Mashkullore
    Postime
    133
    Citim Postuar më parë nga Qazim RUDI
    Sipas mendimit tim kjo ka vetem nje shpjegim-edukaten dhe kulturen qe ka marre personi ne familje dhe niveli ne pergjithesi kulturor i shoqerise prej nga vjen ai.
    Nese nuk ke degjuar njehere ne familje fjalen "me fal" apo nese nuk ke degjuar ndonjehere ne mjedisin shoqeror kete fjale atehere nuk ke se si t'a perdoresh.Cdo gje regjistrohet qe ne femijeri dhe pasqyrohet ne vitet e mepasme te jetes.
    edhe kjo qe thua luan nje rol te rendesishem besoj por nuk ndoth gjithmone.po te jap nje shembull.zakonisht femijet e familjeve te pasura jo vetem qe nuk thone me fal por edhe mbrojne idete e tyre me aq pasjon sa ne fund mund te te bindin edhe ty qe kane te drejte.si thua?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    Citim Postuar më parë nga ardi_truss
    ezakonisht femijet e familjeve te pasura jo vetem qe nuk thone me fal por
    ..i pasur nuk eshte automatikisht "i kulturuar" apo " me edukate" kur them une qe ti vuan nga komplekse te thella, s'te beson ti
    TBD

Citim Postuar më parë nga ardi_truss
    edhe kjo qe thua luan nje rol te rendesishem besoj por nuk ndoth gjithmone.po te jap nje shembull.zakonisht femijet e familjeve te pasura jo vetem qe nuk thone me fal por edhe mbrojne idete e tyre me aq pasjon sa ne fund mund te te bindin edhe ty qe kane te drejte.si thua?
    Nuk eshte problem pasurie por thjesht ceshtje tradite.
    Ne France te thote "pardon" si nje i varfer ashtu dhe nje i pasur.

. Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Citim Postuar më parë nga Qazim RUDI
    Nuk eshte problem pasurie por thjesht ceshtje tradite.
    Ne France te thote "pardon" si nje i varfer ashtu dhe nje i pasur.

po a jane te dy nga e njejti nivel kulturor dhe edukate familjeje???

nuk besoj qe gjerat te jene kaq bardh e si sic e thua ti.

Si thone te tjeret?
    Ndryshuar për herë të fundit nga nausika : 06-07-2005 më 14:47
    When in Doubt, Act Stupid!

Citim Postuar më parë nga Larsus
    o qazimo, s'eshte vetem ne gene apo ne edukate puna e te falmes ...eshte pjese e maturimit te njeriut, te qenit me pak egoist dhe me shume me mendje te hapur

teknikisht, te pranosh gabimin dhe te kerkosh falje per te eshte shenje qe ti e ke kuptuar situaten dhe e merr nen kontroll perseri..dmth maturohesh, piqesh (ndertonesh-siaps gjyshes sime)..praktikisht, po eshte shenje debulese, por eshte dhe hapi i pare ne drejtimin e mire , per tu bere i "forte" prape

shqiptaret ne pergjithesi njihen per kokeshkemba dhe, e thone dhe me mburrje..keni degjuar ju ndonje te kerkoje falje publike, psh, ne shqiperi?
    Larsus,

Ne shoqeri moderne dhe te civilizuara eshte ashtu sic thoni ju, por kini parasysh gjithmone prejardhjen tone.
    Ti pjeku sa te duash, por nese jeton ne nje mjedis te eger ajo kerkesa jote per falje do te quhet dobesi.
    Besoj se e ke provuar ndonjehere!
    Une kam pare me sytet e mi shqiptare qe kurre nuk dinin te kerkonin falje atje dhe ketu ne perendim e perdorin "pardon" perdite!
    Pse?
    Sepse sipas vendit behet kuvendi.Ketu falja shihet si force e jo si dobesi.
    Mos t'i ngaterrojme koordinatat gjeografike dhe kulturore!

Anëtarësuar
    15-06-2005
    Vendndodhja
    te rrapi ne Mashkullore
    Postime
    133
    Citim Postuar më parë nga Larsus
    ..i pasur nuk eshte automatikisht "i kulturuar" apo " me edukate" kur them une qe ti vuan nga komplekse te thella, s'te beson ti
    duhet te futesh me thelle ne fjalet e mija o larsusi.me te pasur dua te them familjet intelektuale qe kane 5 lek shkolle edhe edukate.ok zoti psikolog?

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pak e vështirë
    Nga bujarprishtina në forumin Lojra dhe rebuse
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 16-09-2008, 17:24
  2. Albert Brojka: “Në PD ende nuk ka demokraci dhe tolerancë”
    Nga Humdinger në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 06:50
  3. Pse është e vështirë të thuash "Më Fal"?
    Nga _Mina_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 22-11-2006, 19:53
  4. Fjalet e shpirtit tim,ne nje dite te veshtire!!!!!!!!!!!
    Nga matilda në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-07-2002, 15:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •