Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    23

Ollbrajt në parlamentin e Kosovës: Kosova ka ende sfida të mëdha përpara

Ollbrait: Punova per endrrat tuaja

E Marte, 05 Korrik 2005
    Rugova e Thaçi e priten bashke, ne nje zyre, ardhjen e ish-sekretares amerikane te Shtetit Madeleine Albright, e cila tha se ka ardhur per te qene afer tyre ne kete vit vendimtar per Kosoven.

Bul Salihu

Ish-sekretarja amerikane e Shtetit, Madeleine Albright, i ka gjetur bashke ne nje zyre, dy lideret kryesor te Kosoves, Ibrahim Rugova dhe Hashim Thaçi, me te cilet gjate kohes se mbajtjes se Rambujese nuk e ka kaluar edhe aq lehte.

Jo per ndonje gje tjeter, po kryekeput per shkak te raporteve te acaruar asokohe ndermjet tyre, te cilet kane komunikuar per here te pare ne mes veti ne kete konference, komunikim, i cili nuk ka qene aspak per levdate dhe me teper ka ndodhur prej zorit per shkak te gjendjes se rende ne te cilin ishte asokohe Kosova dhe populli i saj.

Ishte fillimi i vitit 1999, kur ajo u largua nga kjo konference duke lene te ndare dhe perçare dy figurat kryesore te Kosoves.

Edhe ne viziten e saj te pare ne Kosove, pas perfundimit te luftes dhe hyrjes se forcave paqeruajtese te NATO-s, ne vitin '99- ajo i gjeti ne te njejten gjendje Rugoven dhe Thaçin, derisa Kosova ishte ne nje mase te madhe e shkaterruar dhe djegur nga forcat serbe.

Ne vitin vendimtar per Kosoven, disa muaj para nisjes se paralajmeruar te negociatave per statusin final te vendit te protektoruar gjashte vite me rradhe nga nje Mision i OKB-se, ajo gjeti nje realitet tjeter. Nje President te Kosoves dhe nje lider opozitar te cilet e prisnin ardhjen e saj se bashku.

"Eshte kenaqesi e madhe qe jam ne Kosove per here te dyte qe nga vitit 1999 dhe qe shoh te arriturat ketu ", tha Albright, me te arritur ne Aeroportin e Prishtines.

Gjate kesaj kohe, ne anen e djathte se saj qendronte lideri opozitar Hashim Thaçi dhe kryeministri Bajram Kosumi, ndersa ne anen e majte Presidenti Rugova.

Ne Aeroport ajo u prit edhe nga Shefi i Zyres Amerikane, Philiph Goldberg e shume zyrtare te institucioneve te Kosoves.

"Ishte bukur derisa po vija me aeroplan ketu, natyra dukej e bukur dhe shtepite tashme ishin ndertuar. Ishin bere ndryshime. Me vjen mire qe shume njerez jane kthyer dhe tani bejne punet e tyre. Do te qendroje disa dite ketu, kam disa aktivitete. Do te takoj miq te mi per te mesuar rreth situates dhe per t'u siguruar se procesi i rendesishem per Kosove do te ece perpara", tha ajo.

Zonja Albright tha se ne Kosove duhet te zhvillohen proceset demokratike dhe veçoi respektimin e te drejtave te pakicave.

"Qe ne fillim e kam kuptuar endrren e popullit te Kosoves dhe une personalisht jam angazhuar qe kjo te behet realitet. Une nuk jam me sekretare amerikane e shtetit, por kam nje rol jozyrtar dhe tani si shefe e Institutit Nacional Demokratik, mund te them se eshte shume e rendesishme qe proceset demokratike te shkojne perpara, qe njerezit te marrin pjese ne to dhe qe te respektohen te drejtat e pakicave".

Te marten Ish-sekretarja amerikane e Shtetit do ta mbaje nje fjalim ne Parlamentin e Kosoves si dhe do te kete takime me Presidentin Ibrahim Rugova, kryeministrin Kosumi, kryeparlamentarin Daci, lideret e PDK-se e ORA-s, Hashim Thaçi e Veton Surroi dhe me perfaqesuesit tjere politike e institucionale te Kosoves.

Ish-sekretarja amerikane e Shtetit Madeleine Albright e cila ka merita te veçanta per lirine e Kosoves do te qendroje prane popullit qe i doli ne ndihme ne vitin 1999 per tri dite rresht.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    355

Ollbrajt ne parlamentin e Kosoves: Kosova ka ende sfida te medha perpara

Dmth ende nuk eshte bere asgje ne perparimine Kosoves nga atehere kur ajo ishte ketu.
    Pra nuk eshte perparim pse kryetari apo i derguari i Unmikut merr pjese ne parlament.
    Pra nuk eshte bere asgje deri em sot per poppulin shqipetar te Kosoves nga organet e zgjedhura nga ky popull.

Ollbrajt ne parlamentin e Kosoves: Kosova ka ende sfida te medha perpara

PRISHTINE (5 Korrik) -"Pavaresisht nga progresi i arritur ne gjashte vitet e fundit, Kosova ende ka sfida te medha perpara", tha ish Sekretarja amerikane e Shtetit Medlin Ollbrajt, ne nje seance solemne te Kuvendit te Kosoves. Sipas saj, Kosova duhet te zhvillohet ekonomikisht, te behet shoqeri ku sundon ligji dhe te ndertohet si vend ku respektohet te drejtat e te gjitha komuniteteve "Une gjithnje ndihem kosovare dhe ndihma jone nuk do te mungoje", tha Ollbrajt, sipas te ciles parlamenti duhet te jete institucion i hapur qe punon ne te miren e te gjithe qytetareve te Kosoves. Ne kete seance merrnin pjese edhe presidenti Ibrahim Rugova, zevendesshefi i UNMIK-ut Lari Rosin, shefi i zyres amerikane Filip Goldberg dhe personalitete te tjera. . em/em(RTK/BalkanWeb)

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Presidenti Rugova i dorëzoi ish sekretares amerikane të Shtetit, Medlin Ollbrajt, Medaljen e Artë të Lirisë

Prishtinë, 5 korrik - Presidenti i Kosovës, Dr. Ibrahim Rugova, në një solmnitet rasti, sot i dorëzoi ish sekretares amerikane të Shtetit, Medlin Ollbrajt, Medaljen e Artë të Lirisë, me të cilën e ka dekoruar më 12 qershor 2004, në 5-vjetorin e Ditës së Lirisë të Kosovës.
    Presidenti Rugova zhvilloi edhe një takim me zonjën Ollbrajt ku bisedoi për gjendjen aktuale në Kosovë.

Presidenti Rugova pasi shprehu kënaqësinë për takimin me zonjën Ollbrajt, e çmoi si mike të madhe të Kosovës dhe të popullit tonë. Duke e falenderuar që sot ndodhet në vendin tonë dhe që ka gjetur kohë të jetë këtu, Presidenti tha se ajo "gjithmonë është e dashur dhe e respektuar".
    Ndërkaq duke folur për takimin, Presidenti Rugova tha se me zonjën Ollbrajt ka biseduar për progresin e Kosovës dhe se e ka njohur me arritjet që janë bërë, për gjendjen e mirë të sigurisë, stabilitetin e përgjithshëm. "Po punojmë në vlerësimin e gjendjes së përgjithshme që të hapen bisedat për të ardhmen; punët që i kemi t'i kryejmë dhe natyrisht për të ardhmen, për pavarësinë", u shpreh Presidenti Rugova, duke insistuar që të njihet sa më shpejt pavarësia nga SHBA-të BE-ja, po sidomos nga SHBA-të. Pavarësia, tha ai, do të hapte perspektiva të reja për të ardhmen e Kosovës, për popullatën e saj të re, duke u angazhuar për një mbrojtje dhe siguri të minoriteteve dhe të grupeve etnike.

"Kemi bërë një progres, por duhet të punojmë më shumë, po me pavarisinë do të bënim edhe më shumë. Unë punoj për këtë çështje, sikur edhe qeveria e grupet politike".
    Në fund duke i shprehur një falenderim të madh ish-sekretares së Shtetit për të gjitha ato që ka bërë për Kosovën, për lirinë e Kosovës, Presidenti tha se pret përkrahjen dhe ndihmën e mëtejshme të zonjës Ollbrajt në këtë fazë të rëndësishme për Kosovën: "Jeni një mike e madhe e Kosovës. Unë kam miqësi permanente me SHBA-të", tha Presidenti i Kosovës Ibrahim Rugova.
    Zonja shprehu kënaqësinë e madhe që sot ndodhet në Kosovë.
    "Kosovës i kam kushtuar shumë kohë duke menduar se si ta ndihmoja. Shumë shpesh jam ndjerë edhe e shqetësuar për të. Prandaj sot jam shumë e kënaqur që jam këtu, pikërisht këtë vit që është vendimtar për Kosovën", u shpreh pas takimit zonja Medllin Ollbrajt.

Ish-sekretarja e Shtetit porositi që në Kosovë duhet të zhvillohet demokracia dhe kërkoi mbrojtjen dhe respektimin e të drejtave të pakicave.
    "Unë e kam bërë të qartë në mesazhet e mia, ashtu edhe në bisedat me Presidentin se demokracia në Kosovës është shumë e rëndësishme. Unë tash jam shefe e Institutit Nacional Demokratik, i cili i është i përkushtuar në ndërtimin e demokracisë në Kosovë dhe në vende të tjera", tha zonja Ollbrajt duke thënë se është e rëndësishme që Kosova të jetë një vend shumetnik, ngase, siç tha, kjo e bën atë më të fortë.

Zonja Ollbrajt vlerësoi se është bërë mjaft progres, por duhet të bëhet edhe më shumë, duke premtuar se si qytetare amerikane dhe mike e Kosovës do të bëjë çmos që është e mundur që ta ndihmojë Kosovën edhe në këtë fazë.
    "Të gjithë duan t'ju ndihmojnë. Unë nuk i përfaqësoj SHBA të zyrtarisht, por po flas si një qytetare amerikane dhe, shpresoj, si një mike e këtij vendi, do të bëj çdo gjë që t'ju ndihmojmë dhe, sepse ky vit është vendimtar për Kosovën", theksoi zonja Ollbrajt.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756

Smile Pak humor...........

PAK HUMOR

PDK konsideron se RTK ka devijuar nga parimi i neutralitetit politik Kosovë

“Radiotelevizioni i Kosovës në mënyrë të hapur dhe tendencioze ka devijuar nga parimi i neutralitetit politik në raport me qendrat politike në Kosovë, parim që do duhej të karakterizonte një televizion publik të mirëfilltë dhe profesional, e që do duhej të ishte në shërbim të informimit të drejtë dhe objektiv të të gjithë qytetarëve të Kosovës“ thuhet në një kumtesë së Partisë Demokratike të Kosovës.

Në kumtesë po ashtu thuhet se RTK ka marrë anën e një mediumi proqeveritar, duke u shndërruar në zëdhënës medial të koalicionit aktual, si dhe duke manifestuar hapur cenzurimin e aktivitetit politik të PDK-së dhe opozitës në përgjithësi.

Në kumtesë përmendet „rasti më eklatant dhe armiqësor”, ai i “mosprezentimit të vizitës së Medlin Ollbrajt në selinë e PDK-së, takimin e saj me kryetarin e PDK-së Hashim Thaçi dhe në vazhdim takimin me Kabinetin e Qeverisjes së Mirë të PDK-së”.

Në kumtesë po ashtu ftohet anëtarësia, simpatizantët e PDK-së dhe gjithë qytetarët e Kosovës që të mos i përgjigjen kontributit financiar për RTK-në, sepse “investimi në RTK është investim për monizëm politik dhe medial në Kosovë “.

Ndryshuar për herë të fundit nga RTP : 06-07-2005 më 08:16
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756

Arrow KOSOVA, Model Demokracie per Rajonin!

Madlein Albright, ish sekretarja e Sh.B.A.-se, gjate vizites se saj ne Kosove, vleresoi se politika dhe institucionet kosovare, model demokracie per rajonin juge-lindor te Europes.

Si mendoni, sa i sakte eshte ky vleresim?

.....
    ps.Ma zuri syni kete teme interesante qe kapi "The future Alb"
    dhe mu duke e arsyeshme ta diskutojme edhe ketu!

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Edhe une pajtohem plotesisht me kete vleresim.
    -Zgjedhjet jane duke u bere sipas te gjitha standardeve demokratike nderkombetare, pa asnje parregullsi, asnje incident, e asnje kontestim
    -Gjykatat, prokuroria dhe policia jane teresisht te pavarura nga politika
    -Burokracia administrative ne nivelet me uleta ne Europe
    etj. etj.

Mirepo, ne kemi shume pune per te bere ne luften ndaj krimit te organizuar dhe korrupsionit. Nje lufte me e suksesshme ndaj tyre na rendit ne mesin e vendeve me demokratike ne bote, gje qe jam plotesisht i bindur qe do behet shpejt tani me krijimin e ministrive te rendit dhe drejtesise, dhe njohjen nderkombetare te pavaresise totale.

Tu-tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 08-07-2005 më 04:18
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

ta ruajm amanetin Maska e deqanas
    Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    diku tjeter
    Postime
    267
    gjithashtu edhe une pajtohem me ate qe politika dhe institucionet jane mjaft demokratike - se paku ne pamjen e jashtme...
    them keshtu sepse kjo demokraci e treguar gjer tani duhet ta jap provimin e saj pas terheqjes se nderkombetareve.
    deshiroj patjeter qe sdo te kete ndryshim, por nga pervoja e hidhur, e cila na tregon se sa trima jemi ne shqiptaret me njeri tjetrin, dyshimi eshte i madh.
    ose mendoni ju bashkbisedues te nderuar qe p.sh. k-dant gjarpni do ta toleroj edhe me tutje kryeparlamentarin me ia mbyll...??

e vetmja shprese, sipas mendimit tim eshte qe te forcohen institucionet e drejtesise duke ua rritur pagat policise dhe gjykatesve qe te mos kene nevoje te korruptohen per te siguruar kushtet elementare per familjaret e tyre - dhe ne anen tjeter ndeshkimet per shkelje te ligjeve ne fuqi te jene sa ma te larta.

me t´mira

Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Madelein Bardhi nga Gjakova, pagezuar me emerin Madelein Albright nga Shtetet e Bashkuara te Amerikes

nga - BEQIR SINA, Nju Jork

Dy Madelein: njera lindi me lirin e Hebrenjeve dhe njera me lirin e Kosoves

BENSONHURST - BROOKLYN (NY) : "Ollbrajt nderohet me Medaljen e Arte te Lirise", nga Kosova, medalje kjo qe Presidenti i Kosoves, dr. Ibrahim Rugova, i'a dorezoi ish-sekretares amerikane te Shtetit, Medlin Ollbrajt, me 12 qershor 2004, ne 5-vjetorin e Dites se Lirise te Kosoves. Pas, marrjes se medaljes "Medalje e Arte te Lirise", me te cilen e ka dekoruar qe Presidenti Rugova, ajo zhvilloi edhe nje takim me presidentin e Kosoves, ku bisedoi per gjendjen aktuale ne Kosove. Presidenti Rugova, pasi shprehu kenaqesine per takimin me zonjen Ollbrajt, e çmoi si mike te madhe te Kosoves dhe te popullit tone.

"Kosoves i kam kushtuar shume kohe, duke menduar se si ta ndihmoja.Shume shpesh jam ndiere edhe e shqetesuar per te. Prandaj sot jam shume e kenaqur qe jam ketu, pikerisht kete vit qe eshte vendimtar per Kosoven", - u shpreh pas takimit me Rugoven, Ollbrajt. Ish-sekretarja e Shtetit porositi qe ne Kosove duhet te zhvillohet demokracia dhe kerkoi mbrojtjen dhe respektimin e te drejtave te pakicave. "Te gjithe duan t'ju ndihmojne. Une nuk e perfaqesoj SHBA-ne te zyrtarisht, por po flas si nje qytetare amerikane dhe, shpresoj, si nje mike e ketij vendi, do te bej çdo gje qe t'ju ndihmojme dhe, sepse ky vit eshte vendimtar per Kosoven", - theksoi Ollbrajt, duke thene me pase se" E ndiej veten kosovare"

Kjo thenje e saj ka shume kuptime, - ne se do t'i referohemi edhe editorialit te agjencise se lajmeve AP (Associated Press), me 6 shkurt 2003, nga gazetari i saj William J. Kole, me titull "Reviled in many places around the world, Americans are adored in Kosovo". Jo pa qellim pas kesaj vizite, ju kthyem edhe nje her ketij editoriale te cilit pas botimit ne axhesine me te madhe amerikane ju referuan thuajse te gjitha gazetat me te medha amerikane. Te cilat, botuan te njejtin artikull, ku shkruhet se ne Kosove amerikanet jane me te sigurte dhe me te admiruar se ne çdo vend tjeter te botes. Editoriali shkruante se flamuri amerikan eshte prezent dhe valvitet ne çdo shtepi shqiptari te Kosoves. Nje çift shqiptar nga Kosova, pas luftes me krenari, ne shenje mirenjohjeje, i kane vene emrin vajzes se tyre, Madeleine Albright. Editoriali citon se edhe nje pallat i larte gjashtekatesh ne qender te Prishtenes, ka emrin dhe posterin gjigand te Presidentit Bill Klinton, kur edhe bulevardi me i madh i Prishtines, mban emrin e Presidentit Bill Klinton.

Gjithçka kulmon ne Kosove, me vendimin e Presidentit te Kosoves, Dr. Ibrahim Rugova, i cili, ka vendosur qe ndertesa e Presidentit te Kosoves, te emitoje nga ana strukturore Shtepine e Bardhe "White House," dhe te thirret me te njejtin emer. Nderkohe, te gjitha keto argumente gjenden ne Kosove, kur shume pjese te botes duke perfshire edhe vende fqinje nuk i duan amerikanet, si shqiptaret. Por, ne Kosove ndryshon gjithçka, amerikanet jane me te sigurte, me te admiruarit e me te mirepriturit.

"Kur une shoh skena te tilla, kur njerez te ndryshem djegin flamurin amerikan, jam thellesisht i vrare", thote Dr. Besnik Bardhi nga Gjakova, ne jug-perendim te Kosoves, qyteti i cili, thuhet se ka edhe numrin me te madh te te vrareve gjate luftes e gjenocidit ne vitet 1989-99. Presidenti i Kosoves Dr. Ibrahim Rugova ia dedikon gjithe kete mrekulli - admirimin dhe respektin qe kane shqiptaret, per Ameriken, Presidenteve Willson, Reagan, Bush Plaku, Klinton e tjer. Presideti i Kosoves Dr Ibrahim Rugova thote: "Ne i duam amerikanet sepse ata na dhuruan lirine qe ne deshironim". Rugova vazhdon duke thene se "pikerishte per kete ka nje respekt te madh dhe ideal". "Me Ameriken ne jemi te vegjel, por miq te medhenj qe mund te bejme edhe pune te medha", thote Rugova.

Pase vizites se ish-sekretares se Shtetit, Madelein Albright ne Kosove, gazeta kombetare Bota sot, zhvilloj nje bisede me prinderit e vajzes Madelein Bardhi nga Gjakova, pagezuar me emerin Madelein Albright nga Shtetet e Bashkuara te Amerikes

BOTA SOT: Dr. Bardhi, Si perjetoj ju dhe familja juaj viziten ne Kosove, te ish-sekretares se Shtetit, Madelein Albright ?

Dr. Besnik Bardhi : Ne ishim ne pushime verore ne Allanya te Turqise deri me 1 korrik. Ne Gjakove fillova punen menjehere dhe lajmin per ardhjen e znj. Albright e kuptova nga nje pacient i cili me pyeti se a do te takohemi me te. Mbeta i hutuar per nje moment, nuk dija fare per ardhjen e saj ne Kosove. Ne koken time filluan te me sillen lidhjet te cilat duhet aktivizuar per te me bere aranzhimin e takimit. U ula pran kompjuterit deri ne oret e vona te mbremjes dhe fale internetit arrita qe te dergoj shume letra ne adresa te ndryshme elektronike. Njera nga ato adresa ishte ajo e Institutit Kombetar Amerikan per Demokraci ne Prishitine. Te nesermen ndodhi mrekullia, dikush nga zyrtaret e ketij institucioni me informoj me telefon, se takimi aq shume i pritur do te realizohet me 4 korrik, ne Prishtine, pikerisht ne diten e festes se madhe amerikane. Ishte enderr e kahmotshme qe te takoj Medlinen time te vogel me Medlinen e madhe.

BOTA SOT: Dr Bardhi, na tregoni sesi ju lindi ideja qe te vinit emerin ish-sekretares se Shtetit, Madelein Albright, ne ato momente lufte?

Dr. Besnik Bardhi : Ishte periudhe e luftes se pergjakshme, ishte viti 1999 koha e bombardimeve ne Kosove. Me bashkeshorten time, si gjithe shqiptaret, perjetuam çaste dramatike. Situatat (me duket kam lexuar diku ne nje liber per historine e dramaturgjise), nuk mund te shpjegohen me fjale. Nuk do te mundja t’i shpjegoj, edhe sikur te isha shkrimtar. Vdekja rrinte pran nesh. Varej kush nga ne,te gjithe shqiptaret, nga cili pozicion e shihnim vdekjen, dhe natyrisht, ne çfare distance. Na doli pengesa te mund te largoheshim per ne Shqiperi, bashk me te tjeret. Ime shoqe mbante shtatzenesi te rende.

Te rende.meqe shtat vjet pesonte deshtime pas deshtimeve ne lindje. Dikush duhej te vdiste: ose femija yne, nese merrnim rruge,ose ne te gjithe se bashku, nese qendronim midis flakes se tmerrshme te pirromaneve paramilitare serbe. Ne kete situate ne mbetem ne Gjakove gjate tere kohes. Deshira e Zotit ishte qe ne te mbijetojme.Qendrimi historik i Shteteve te Bashkuara te Amerikes per perfundimin e luftes ne Kosove, ishte shkaku kryesor qe, atehere, nevlugun e luftes, te vendosim per emrin e femijes. Kuptohet, nese do ta mbijetonim luften. Atehere jemi betuar se nese lind djal do ta pagezojme Klinton, e nese lind vajze,do te kete emrin e te madherishmes znj. Albright.

Kjo duhet te behej vetem per arsye morale, si shenje falenderimi dhe mirenjohjeje deri ne amshim, ndaj miqve tane amerikan, qe nuk kursyen asgje vetem qe ta shpetonin nga shfarosja popullin shqiptare ne Kosove. Pas shtat deshtimeve te njepasnjeshme, kesaj radhe ndodhi mrekullia. Me 01.11.1999, me sectio cesarea, lindi nje vajze engjellore, e cila deshi fati dhe qendroj ne kete bote dhe ta shijoj jeten ne Kosoven e lire. Vajza ime gjakonte Kosoven e lire. U lind veshtire , si lind edhe liria. Zoti e bekoj familjen time me lindjen e Medlines se vogel. Ky femije padyshim eshte dhurate nga Zoti ne qiell dhe misinonaret e tij ne toke. Menjehere pas lindjes se vajzes, me lindi ideja te shkruaj nje leter ne adrese te znj.Albright, ku do ta njoftoja ate se çka me frymezoj ta pagezoj vajzen time me emrin e saj. Letra u pranua ne States Departement. Ate ia dorezoi znj. Albright personalisht z.Ilir Zherka. eshte interesant te theksohet edhe nje shkrim qe u publikua me 21.11.1999, ne gazeten e Floridas “ S.Petersburg Times “, me titull “ Foshnja kosovare me emer te Albrightit� i autores S.T.Martin.

Aty mes tjerash citohet dhe deklarata e zedhenesit te Shtepise se Bardhe, z.James Rubin, i cili deklaron: �Jam i sigurt se sekretarja Albright do te jete shume e prekur kur te njoftohet se nje familje kosovare e nderon ate ne kete menyre. Pas nje kohe te shkurt pasoj pergjegja me nje leter nga z.Albright, ku ajo shpreh knaqesine dhe gezimin per kete ngjarje dhe i dergoi gjithashtu Medlines se vogel nje foto me perkushtim. Foto e kesaj zonje te madhe do te jete perjetesisht e varur ne dhomen e Medlines, si relikt i çmuar dhe i shenjte.

BOTA SOT: Po Madelein Bardhi nga Gjakova, si ndjen veten me emerin Madelein Albright nga SHBA-s, ?

Dr. Besnik Bardhi : Jane gjera te habitshme ne kete jete, Medlina shqiptare nga Gjakova ka qendrim shume dinjitoz dhe eshte shume e lumtur dhe krenare per emrin e bukur qe ka trasheguar nga nje figure e shenjte ne historine e re te Kosoves, si eshte z.Albright. Ajo eshte shume mire e informuar kush eshte kjo zonje e madhe dhe çfare rendesie ka per popullin shqiptar ne Kosove.
    .

BOTA SOT: Si u takuan Medlina amerikane( ish-sekretarja e Shtetit, Madelein Albright) dhe ajo shqiptare(Madelein Bardhi) ne Prishtine, ishte ky takimi i pare apo ka pase edhe takime te tjera?

Dr. Besnik Bardhi : Ishte gezim i papershkruar per familjen tone, lajmi se do te realizohet takimi i pritur gjashte vite. Fakti se me ne fund do te takohen dy Medlinat zgjonte emocione te jashtezakonshme. Takimi i pare u realizua ne foajen e Pallatit te Rinise dhe Sporteve ne Prishtine. Nga disa metra larg z.Albright e njohu adashen e saj, Medlinen duke i thene ne anglisht: " Une jam Medlina dhe ti je Medlina �. Pastaj u afrua dhe e perqafoj shume Medlinen e vogel. “ Medlina qenka bere bukuroshe dhe e rritshme �, na tha znj.Albright, derisa po perqafonte trashegimtaren e emrit te saj… Nga afersia patem mundesi edhe une dhe bashkeshortja te peshendetemi dhe te komunikojme me znj. Albright.Ne pyetjen time pee letren derguar asaj ne vitin 1999, u pergjegje :" Sigurisht me kujtohet ".Ky ishte takimi i pare aq shume i pritur nga ne.

BOTA SOT: Organizatoret e takimit kishin parashikuar qe takimi i pare te behet ne foaje?.

Dr. Besnik Bardhi : Po, se pari ne foajen e pallatit te Rinise dhe sporteve ne Prishtine, e pastaj sipas protokolit duhej ti dhuroj nje tufe lule pas fjalimit te saje para publikut te mbledhur aty ne afersi, ku u mbajt nje rock koncert i madh per ndere te 4 korrikut Dites se Pavaresise se SHBA-ve.

BOTA SOT: Çfare thone shoket e shoqet e saje, te afermit e tu dhe qytetaret e Gjakoves, po Kosova?

Dr. Besnik Bardhi : E tere Kosova eshte e njoftuar qe ne ditet e pasluftes per Medlinen shqiptare nga Gjakova, nga shtypi vendor dhe ai amerikan. E verej qe te gjithe e therrasin me shume dashuri dhe ngrohtesi emrin e saje. Shifet qarte ne çdo shqiptim te ketij emri dashuria e pafund per znj.Albright dhe USA. Qe nga fillimi te gjithe e kan aprovuar idene time per pagezimin e Medlines me kete emer dhe me kan pergezuar shume. Ky emer duhet edhe ne te ardhmen te hyje ne perdorim si emer shume i dashur dhe i çmuar per vajzat e posalindura shqiptare. Medlina ka shume shoqe, posa e ka perfunduar parashkolloren dhe ne shtator starton ne klasen e pare, te gjithe ata femije kan njohuri pse ajo mban ate emer.Te gjithe jemi krenar per te dhe emrin qe ajo trashegoj, jo vetem familja ime, qyteti im por e tere Kosova.

BOTA SOT: Çfare lidhjesh kane mbetur tani pas takimit te Prishtines dhe njohaj ish-sekretares se Shtetit, Madelein Albright me Madelein Bardhi nga Gjakova ?

Dr. Besnik Bardhi : Padyshim lidhja shpirterore me te nuk do te shkeputet perjetesisht, ashtu si nuk do te shkeputet kurr as miqesia mes Kosoves dhe SHBA-ve. Ne edhe ne te ardhmen do te mbajme lidhje me idhullin tone , znj. Albright, ajo eshte pjese e historise se Kosoves se re dhe kombit shqiptar. Ajo eshte ne zemrat e çdo shqiptari ne Kosove.

BOTA SOT: Cila eshte simbolika e ketij emeri, krahasuar me ate çka beri Amerika per Kosoven ?

Dr. Besnik Bardhi : Emrat si : Presidenti Clinton, znj. Albright, eestley Clark, eoker… edhe nje here deshmuan si ne kohen e Presidentit eilson, se shqiptaret kan mikun me te shtrenjte SHBA-t. Dashuria ndaj SHBA-ve, ne Kosove , eshte aq madhe sa nuk mund te krahasohet me asnje shtet tjeter ne bote. Medlina, Kosova , Albright, SHBA –t , patjeter do te jene mike dhe se bashku deri ne amshim.

BOTA SOT: Ju faleminderit, vajzes suaj i urojme shendet dhe fat dhe qe ajo te rritet se bashku me pavaresine e Kosoves!

Dr. Besnik Bardhi : Ju falemnderit juve per kete bisede, knaqesia ishte e imja, ketu edhe nje here mu dha rasti te shpalosi ndjenjat, jo vetem te Medlines se vogel, te familjes sime, por te tere Kosoves per miqte tane dhe per dashurine qe ndjejme per SHBA-t, si prijetare ne mbrojtjen e vlerave demokratike dhe njerezore ne bote. Juve ju deshiroj suksese ne pune te metejme.
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

Tema të Ngjashme

1. Dardani apo Kosovë
    Nga Statovci në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:31
  2. Shpërthen dhuna ndëretnike në Kosove
    Nga mitrovicalia_81 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 334
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 00:26
  3. Kush jane vrasesit?
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 10-03-2004, 21:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •