Prape dy qirinj ngelen. Vetemse jane dy qirinj te fikur tani!Postuar mė parė nga helene
Prape dy qirinj ngelen. Vetemse jane dy qirinj te fikur tani!Postuar mė parė nga helene
Happiness is: ME & YOU ;)
Edhe me sakt ora eshte:Postuar mė parė nga Skofiar
01:05:27:16
Me qene se shume e zgjatur kjo po vendosim me marreveshje qe ora te jete:
1:05:27
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Skofiar : 12-11-2005 mė 05:27
Pra, ora e sakët është 12, sepse është fjala për rastin e parë kur numri 1 dhe 2 vijnë njëri pas tjetrit. E kur akrepat gjenden në mes tyre - ora është saktësisht 12 (DYMBËDHJETË
Pra, nuk kërkohet matematikë e thellë shkencore, por popullore - e thjeshtë.
A zi zi une e lodha trurin per kete shtos tuajin![]()
Mire ma paske bere sepse edhe une e kam pas nje te tille me autobus.
Sido qe te jete ke te drejte por edhe une kam te drejte.
Pytjen nuk e keni formular drejte.
Kur une kam postur problemin me puthitje te akrepave te ores mes 1 dhe 2, atehere keni thene se mu kjo kerkohet edhe nga ju.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Skofiar : 13-11-2005 mė 18:27
Edhe kėrkohej qė tė gjeni puthitjen nė mes tė 1 dhe 2. Puna ėshtė se nuk duhej qė nė fillilm tė tregohej se pėr cilat numra 1 dhe 2 ėshtė fjala. Pasi qė atėherė tė gjithė do e kuptonin. Apo jo?Postuar mė parė nga Skofiar
Ja rezultati x=numri i shkallevePostuar mė parė nga Skofiar
(x-60)/60=(90-x)/90
5x=360
x=72
Ne gejndje qetesie te eskalatorit shifen 72 shkalle
Ja t'ua them edhe une nje.
I keni parasysh ato shtyllat e tensionit te larte, ato te lartat fare, qe ulen zogjte tufa-tufa e s'i ze korenti?...OK.
Tani kemi dy shtylla nga ato; sejcila ne lartesi 25 m. Ne nje dite te bukur vere, kur temperatura eshte as me shume e as me pak po 30 grad celcius, kabllo midis dy shtyllave, e cila ka nje gjatesi 18 m, ne piken me te ulte eshte 16m nga toka. Pyetja eshte: Sa eshte largesia ndermjet shtyllave?
p.s. Eshte tamam popullore, megjithese ndonjeri edhe mund te perfitoje nga njohurite qe ka ne Anlizen Matematikore...me derivate e integrale, me gjatesi harku etj.![]()
Mua me doli sikur kateti eshte i barabarte me nje pothuaj hipotenuze... (kot perzihem dhe une, nuk shoh punen time qe te mos me zere korenti atje lart, po dashkam dhe te bej gjeometri...)
ok, ja pak veprime qe te mos na akuzojne per kopje :
Gjysma e telit (qe sherben si hipotenuze) i bie te jete 9 m. Por po kaq eshte dhe pjesa e shtylles (qe sherben si katet) se "mbuluar" me tel (25 - 16 = 9).
Keshtu qe shtyllat jane pafundesisht afer njera-tjetres.
Ketu xeni per shembull mund te perdore ekuacionin e Gaus-Ostrogradskit ose dhe shperndarjen e Fisherit![]()
zogu mire fare...
edhe e ke thane ne nje menyre shume elegante dhe me shume finese: pafundesiht afer njera-tjetres.
po qe s'te morra vesh njehere une ty...a je filozof...a je teolog...a je sociolog...a je matematikan...
gjithandej e fut sqepin...![]()
s'ka asgje per t'u ofendu e...je per t'u levdu per ket...![]()
Xeni deshet te na fusni ne integrale por ju kishit nje kabllo qe e kishit varur dhe nuk kishte vend per siperfaqe.
Ja edhe nje nga une
Kater ushtere te UÇK-se kishin ndermarre nje aksion ne zonen e kontrolluar nga armiku, dhe ate nepermjet nje ure duhej te ktheheshin ne zonen e tyre.
Ura ishte e minuar keshtu qe vetem dy ushtare mund te kalonin njekohesisht nepermjet ures.
Koha ishte ne 17 minuta e kufizuar (Me pas ura shkatrrohej)
Ishte nate dhe ata kishin vetem nje llampe qe duhej patjeter per te kaluar se perndryshe takon minat e vendosura ne ure.
Ushtarit 1 i duhej 1minut per te kaluar uren.
Ushtarit 2 i duheshin 2 minuta
Ushtarit 3 i duheshin 5 minuta dhe
Ushtarit 4 i duheshin 10 minuta.
Si e kan kaluar ata uren per 17 minuta duke shfrytezuar llampen ?
Si kan vepruar ata ne qfar radhe.
p.s Kuptohet se ai qe eshte me i shpejt duhet te kaloj se bashku me ate qe eshte me i ngadalshem ose me pak i ngadalshem dhe dikush duhet te kthehet mbrapa per te marr tjeret ushtare.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Skofiar : 15-11-2005 mė 12:25
Krijoni Kontakt